20.05.2015 @ 13:59

Aarhus Cyklebane danner igen rammen om Gunnar Asmussens Æresløb, når startskuddet lyder den 22. maj. 

Årets åbningsstævne på Århus Cyklebane er en tilbagevendende begivenhed, nemlig den femte udgave af Æresløbet for Gunnar Asmussen. Gunner Asmussen har i en menneskealder præget cykelsporten i Aarhus. Først mange år som aktiv på landevej og cykelbanen, siden som leder. Sidst men ikke mindst, med sin cykelbutik Asmussen Cykler, der lå 23 år i Aarhus.

Som aktiv vandt Gunnar to Danmarksmesterskaber og et Nordisk Mesterskab på landevejen i 100 km holdløb. Det blev også til det Nordiske Mesterskab i landevejsløb samt det danske mesterskab på enkeltstart i 1971. Gunnar var udpræget temporytter, og det er ikke mindst på cyklebanen, at det blev til de helt store resultater. En lang række af sejre i forfølgelsesløb blev det til, heriblandt fem Danmarksmesterskaber med det Aarhusianske 4 km hold, og det individuelle mesterskab i 1970. Men den største milepæl i karrieren, må dog siges at være guldmedaljen ved de Olympiske Lege i Mexico i 1968 sammen med Mogens Frey, Per Lyngemark og Reno B. Olsen.


Nyt Motionskoncept

I forbindelse med Gunnar Asmussens Æresløb lancerer folkene bag Aarhus Cyklebane et nyt banebrydende koncept; baneløb for motionister.

”Med inspiration i DCU’ eget tiltag med motionsklasser til de åbne licensløb, forsøger vi at nå bredere ud med banecyklingen. Her får motionisten muligheden for at prøve at køre løb på den skrå cement, og i modsætning til de mange raceløb på landevejene, skal man ikke tænke på den øvrige trafik og lytte til tilråb fra sure billister," lyder det med et glimt i øjet fra Aarhus Cyklebanes Johannes Ollerup Sall

”Vi har set, at der har været stor interesse fra folk uden licens til at køre med til træningen på banen. Nu har vi muligheden for at tilbyde den store gruppe af motionister muligheden for at køre race mod ligestillede. Hvis man er hurtig, har vi stadig et par startpladser tilbage, så man kan stadig nå at tilmelde sig her på falderebet,," tilføjer Johannes Ollerup Sall.  

Præcis som hos eliten og de øvrige licenser, køres der med et samlet resultat for aftenen i motionsklassen. Motionisterne vil konkurrere i udskilningsløb, linjeløb og spurtløb, hvor de tre med flest indkørte point sidst på aftenen får sig en tur på podiet til præmieoverrækkelse. Tilmelding sker via DCU’s tilmedingssystem

Foruden motionsklassen omfatter programmet løb for U11, U13, U15, to seniorklasser, hvor U17, U19, damer og herre ryttere er delt op efter niveau. Især i eliteklassen er der lagt op til en spændende aften. Af lokale navne på startlisten må nævnes den tidligere dobbelte vinder Michael Berling, Johannes Ollerup, som for få uger siden vandt baneløb i Californien i USA, og Erik Lahm som i 2014/2015 virkelig slog sit navn fast på banen i Ballerup med en række af flotte parløbssejre. Af de udenbys ryttere må landsholdets Daniel Hartvig nok bestegnes som aftenens største favorit, men mon ikke de lynhurtige Martin Frank (søn af Gert Frank) og tidligere VM sølvvinder Matias Greve vil byde ind på sejren.

De mange danskere får konkurrence af Florian Schneider fra Østrig, der allerede tidligere i år sluttede som nummer tre i Aarhus Cyklebanens Petit Prix. B-klassen er nærmest en nordisk landskamp for dameryttere, med svenske Sophie Sundstrom og norske Anita Yvonne Stenberg, der blandt andet skal op mod danskerne Julie Leth og Amalie Winther Olsen.


Som afslutning på aftenen køres et parløb over 50 omgange.

Yderligere info omkring program og felter kan findes på www.aarhuscyklebane.dk. Aftenens program med start kl. 18.00:

 

Tidligere udgaver af Gunnar Asmussen Æresløb:

2011: Michael Berling

2012: Steffen Munck Hansen

2013: Michael Berling

2014: Aflyst pga. regn.

 

 

Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet