20.05.2015 @ 13:59

Aarhus Cyklebane danner igen rammen om Gunnar Asmussens Æresløb, når startskuddet lyder den 22. maj. 

Årets åbningsstævne på Århus Cyklebane er en tilbagevendende begivenhed, nemlig den femte udgave af Æresløbet for Gunnar Asmussen. Gunner Asmussen har i en menneskealder præget cykelsporten i Aarhus. Først mange år som aktiv på landevej og cykelbanen, siden som leder. Sidst men ikke mindst, med sin cykelbutik Asmussen Cykler, der lå 23 år i Aarhus.

Som aktiv vandt Gunnar to Danmarksmesterskaber og et Nordisk Mesterskab på landevejen i 100 km holdløb. Det blev også til det Nordiske Mesterskab i landevejsløb samt det danske mesterskab på enkeltstart i 1971. Gunnar var udpræget temporytter, og det er ikke mindst på cyklebanen, at det blev til de helt store resultater. En lang række af sejre i forfølgelsesløb blev det til, heriblandt fem Danmarksmesterskaber med det Aarhusianske 4 km hold, og det individuelle mesterskab i 1970. Men den største milepæl i karrieren, må dog siges at være guldmedaljen ved de Olympiske Lege i Mexico i 1968 sammen med Mogens Frey, Per Lyngemark og Reno B. Olsen.


Nyt Motionskoncept

I forbindelse med Gunnar Asmussens Æresløb lancerer folkene bag Aarhus Cyklebane et nyt banebrydende koncept; baneløb for motionister.

”Med inspiration i DCU’ eget tiltag med motionsklasser til de åbne licensløb, forsøger vi at nå bredere ud med banecyklingen. Her får motionisten muligheden for at prøve at køre løb på den skrå cement, og i modsætning til de mange raceløb på landevejene, skal man ikke tænke på den øvrige trafik og lytte til tilråb fra sure billister," lyder det med et glimt i øjet fra Aarhus Cyklebanes Johannes Ollerup Sall

”Vi har set, at der har været stor interesse fra folk uden licens til at køre med til træningen på banen. Nu har vi muligheden for at tilbyde den store gruppe af motionister muligheden for at køre race mod ligestillede. Hvis man er hurtig, har vi stadig et par startpladser tilbage, så man kan stadig nå at tilmelde sig her på falderebet,," tilføjer Johannes Ollerup Sall.  

Præcis som hos eliten og de øvrige licenser, køres der med et samlet resultat for aftenen i motionsklassen. Motionisterne vil konkurrere i udskilningsløb, linjeløb og spurtløb, hvor de tre med flest indkørte point sidst på aftenen får sig en tur på podiet til præmieoverrækkelse. Tilmelding sker via DCU’s tilmedingssystem

Foruden motionsklassen omfatter programmet løb for U11, U13, U15, to seniorklasser, hvor U17, U19, damer og herre ryttere er delt op efter niveau. Især i eliteklassen er der lagt op til en spændende aften. Af lokale navne på startlisten må nævnes den tidligere dobbelte vinder Michael Berling, Johannes Ollerup, som for få uger siden vandt baneløb i Californien i USA, og Erik Lahm som i 2014/2015 virkelig slog sit navn fast på banen i Ballerup med en række af flotte parløbssejre. Af de udenbys ryttere må landsholdets Daniel Hartvig nok bestegnes som aftenens største favorit, men mon ikke de lynhurtige Martin Frank (søn af Gert Frank) og tidligere VM sølvvinder Matias Greve vil byde ind på sejren.

De mange danskere får konkurrence af Florian Schneider fra Østrig, der allerede tidligere i år sluttede som nummer tre i Aarhus Cyklebanens Petit Prix. B-klassen er nærmest en nordisk landskamp for dameryttere, med svenske Sophie Sundstrom og norske Anita Yvonne Stenberg, der blandt andet skal op mod danskerne Julie Leth og Amalie Winther Olsen.


Som afslutning på aftenen køres et parløb over 50 omgange.

Yderligere info omkring program og felter kan findes på www.aarhuscyklebane.dk. Aftenens program med start kl. 18.00:

 

Tidligere udgaver af Gunnar Asmussen Æresløb:

2011: Michael Berling

2012: Steffen Munck Hansen

2013: Michael Berling

2014: Aflyst pga. regn.

 

 

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x