03.12.2015 @ 19:35

Hærvejsløbet har efterhånden fået sat sit aftryk i den danske cykelverden, og nu bliver løbet belønnet med at blive udgivet på frimærke af Post Danmark.

For blot 2½ år siden blev det første Hærvejsløb afviklet med i alt 850 deltagere. I sommeren 2015 deltog i alt 3.200 cykelglade motionister, og i 2016 vil 4.500 deltagere suse op gennem Jylland ved Hærvejsløbet. Dermed er Hærvejsløbet godt i gang med at udvikle sig til et rigtig stort cykelevent, og den præstation bliver DGI, som står bag løbet, nu belønnet for. Post Danmark har nemlig udvalgt Hærvejsløbet til at pryde et af fire frimærker i kategorien Folkesport.

 

Hærvejsløbets løbsleder, Magnus Korsgaard Nielsen fra DGI, er forståeligt nok glad for nyheden. ”At det er en foreningsbåren event, der får denne ære, er vi rigtig glade for. Det er et vidnesbyrd om den unikke placering, foreningslivet har i Danmark. For os er det en meget stor ære at komme på frimærke. Det viser, at vi som arrangør har formået på ganske kort tid at etablere en cykelevent, som folk lægger mærke til,” siger han.

 

Hærvejsløbet er stort og populært

Hærvejsløbet er valgt i kategorien Folkesport, og designchef i PostNord Frimærker, Martin Pingel, forklarer, at Hærvejsløbet er udvalgt på baggrund af at være stort og populært.

 

”Sport er en vigtig del af den danske kultur. Over hele landet findes der små og store sportsbegivenheder, som hvert år tiltrækker tusindvis af deltagere. Frimærkerne med Folkesport viser fire af de større og mest populære sportsevents i Danmark: Lillebælt Halvmarathon, Fyen Rundt, Christiansborg Rundt og Hærvejsløbet,” fortæller Martin Pingel.

 

Frimærkerne er designet af PostNord Frimærker og er tegnet af Bertil Skov. Frimærkerne kommer i handlen 31. marts 2016 og sælges frem til 31. december 2016.

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x