03.12.2015 @ 19:35

Hærvejsløbet har efterhånden fået sat sit aftryk i den danske cykelverden, og nu bliver løbet belønnet med at blive udgivet på frimærke af Post Danmark.

For blot 2½ år siden blev det første Hærvejsløb afviklet med i alt 850 deltagere. I sommeren 2015 deltog i alt 3.200 cykelglade motionister, og i 2016 vil 4.500 deltagere suse op gennem Jylland ved Hærvejsløbet. Dermed er Hærvejsløbet godt i gang med at udvikle sig til et rigtig stort cykelevent, og den præstation bliver DGI, som står bag løbet, nu belønnet for. Post Danmark har nemlig udvalgt Hærvejsløbet til at pryde et af fire frimærker i kategorien Folkesport.

 

Hærvejsløbets løbsleder, Magnus Korsgaard Nielsen fra DGI, er forståeligt nok glad for nyheden. ”At det er en foreningsbåren event, der får denne ære, er vi rigtig glade for. Det er et vidnesbyrd om den unikke placering, foreningslivet har i Danmark. For os er det en meget stor ære at komme på frimærke. Det viser, at vi som arrangør har formået på ganske kort tid at etablere en cykelevent, som folk lægger mærke til,” siger han.

 

Hærvejsløbet er stort og populært

Hærvejsløbet er valgt i kategorien Folkesport, og designchef i PostNord Frimærker, Martin Pingel, forklarer, at Hærvejsløbet er udvalgt på baggrund af at være stort og populært.

 

”Sport er en vigtig del af den danske kultur. Over hele landet findes der små og store sportsbegivenheder, som hvert år tiltrækker tusindvis af deltagere. Frimærkerne med Folkesport viser fire af de større og mest populære sportsevents i Danmark: Lillebælt Halvmarathon, Fyen Rundt, Christiansborg Rundt og Hærvejsløbet,” fortæller Martin Pingel.

 

Frimærkerne er designet af PostNord Frimærker og er tegnet af Bertil Skov. Frimærkerne kommer i handlen 31. marts 2016 og sælges frem til 31. december 2016.

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet