09.05.2015 @ 08:00

Når Stjerneløbet indtager Roskilde by den 17. maj er det med en stærkt kombination af motionsløb og eliteløb.

Da Stjerneløbet blev kørt for første gang i 1895 var det stjernerne, der dystede om at komme først i mål. 120 år senere er der stadig plads til den danske cykelelite, men de får selskab af cykelmotionisterne i Stjerneløbets motionsløb, der bliver kørt samme dag.

 

”Da vi relancerede løbet sidste år, var det afgørende for os at udvide eliteløbet med et løb for alle de mænd og kvinder, der kører landevejscykling. Sammen med Roskilde Cykle Ring ville vi give deltagerne et storslået oplevelse, sådan er det også i år”, siger Bo Wacker, der er løbsdirektør og konsulent hos DGI.

 

Lidt længere i år

Ruten er 73 km lang på dele af stjerneruten, som eliterytterne skal ud på senere samme dag. Altså en længere rute end sidste år, men stadig gennem smuk natur og kuperet terræn. Den skal tilbagelægges på minimum tre timer, så alle når sikkert i mål, inden eliteløbet om eftermiddagen.

 

”Det handler ikke kun om at komme først i mål. Selvfølgelig er det vigtigt for nogle af deltagerne, men der er god plads til at nyde oplevelsen af at være del af et rigtigt cykelløb med fokus på sikkerhed. Området omkring start- og målområdet ved Vikingeskibsmuseet bliver stort at køre igennem”, siger Bo Wacker og fortsætter:

 

”Og så er der i år også præmier til de tre hurtigste kvinder. Det manglede vi nemlig sidste år”.

 

Mekka for cykelentusiaster

Navne som Ole Ritter og Bo Hamburger har vundet Stjerneløbet tidligere. Sidste år løb Emil Vinjebo med sejren, mens Magnus Cort og Mads Pedersen har meldt sin ankomst i år blandt andre stærke danske profiler.

 

”Eliteløbet bliver en god publikumsoplevelse og med sin særlige kombination af enkeltstart og linjeløb, er det et drama at følge med i, hvem der kommer først i mål. Området omkring Vikingeskibsmuseet bliver fyldt med cykelgrej og forskellige oplevelser for folk med hang til cykelløb,” siger Bo Wacker.

 

Stjerneløbet samler byen
Stjerneløbet er bakket op af både lokale frivillige foreninger, erhvervslivet i Roskilde samt Roskilde Kommune. Borgmester Joy Mogensen er slet ikke i tvivl om, hvor vigtigt Stjerneløbet er for kommunen.

 

”Det glæder mig virkelig, at løbet er tilbage. Når en begivenhed har været på standby i snart tyve år, og man stadig kan mærke, at folk kan huske løbet og har savnet det, er der virkelig tale om noget helt unikt. Det er et cykelløb, der stadig samler lokalsamfundet. Jeg tror, det er vigtigt med sådanne tiltag, der samler folk i en tid, hvor vi ellers har travlt med vores egne ting”, siger Joy Mogensen, der er borgmester i Roskilde Kommune.

 

Tilmeldingen til Stjerneløbet er åben indtil den 14. maj 2015 på www.dgi.dk/stjerneloeb. Motionsløbet begynder klokken 9.00, mens eliteløbet begynder klokken 13.00 den 17. maj fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet