09.05.2015 @ 08:00

Når Stjerneløbet indtager Roskilde by den 17. maj er det med en stærkt kombination af motionsløb og eliteløb.

Da Stjerneløbet blev kørt for første gang i 1895 var det stjernerne, der dystede om at komme først i mål. 120 år senere er der stadig plads til den danske cykelelite, men de får selskab af cykelmotionisterne i Stjerneløbets motionsløb, der bliver kørt samme dag.

 

”Da vi relancerede løbet sidste år, var det afgørende for os at udvide eliteløbet med et løb for alle de mænd og kvinder, der kører landevejscykling. Sammen med Roskilde Cykle Ring ville vi give deltagerne et storslået oplevelse, sådan er det også i år”, siger Bo Wacker, der er løbsdirektør og konsulent hos DGI.

 

Lidt længere i år

Ruten er 73 km lang på dele af stjerneruten, som eliterytterne skal ud på senere samme dag. Altså en længere rute end sidste år, men stadig gennem smuk natur og kuperet terræn. Den skal tilbagelægges på minimum tre timer, så alle når sikkert i mål, inden eliteløbet om eftermiddagen.

 

”Det handler ikke kun om at komme først i mål. Selvfølgelig er det vigtigt for nogle af deltagerne, men der er god plads til at nyde oplevelsen af at være del af et rigtigt cykelløb med fokus på sikkerhed. Området omkring start- og målområdet ved Vikingeskibsmuseet bliver stort at køre igennem”, siger Bo Wacker og fortsætter:

 

”Og så er der i år også præmier til de tre hurtigste kvinder. Det manglede vi nemlig sidste år”.

 

Mekka for cykelentusiaster

Navne som Ole Ritter og Bo Hamburger har vundet Stjerneløbet tidligere. Sidste år løb Emil Vinjebo med sejren, mens Magnus Cort og Mads Pedersen har meldt sin ankomst i år blandt andre stærke danske profiler.

 

”Eliteløbet bliver en god publikumsoplevelse og med sin særlige kombination af enkeltstart og linjeløb, er det et drama at følge med i, hvem der kommer først i mål. Området omkring Vikingeskibsmuseet bliver fyldt med cykelgrej og forskellige oplevelser for folk med hang til cykelløb,” siger Bo Wacker.

 

Stjerneløbet samler byen
Stjerneløbet er bakket op af både lokale frivillige foreninger, erhvervslivet i Roskilde samt Roskilde Kommune. Borgmester Joy Mogensen er slet ikke i tvivl om, hvor vigtigt Stjerneløbet er for kommunen.

 

”Det glæder mig virkelig, at løbet er tilbage. Når en begivenhed har været på standby i snart tyve år, og man stadig kan mærke, at folk kan huske løbet og har savnet det, er der virkelig tale om noget helt unikt. Det er et cykelløb, der stadig samler lokalsamfundet. Jeg tror, det er vigtigt med sådanne tiltag, der samler folk i en tid, hvor vi ellers har travlt med vores egne ting”, siger Joy Mogensen, der er borgmester i Roskilde Kommune.

 

Tilmeldingen til Stjerneløbet er åben indtil den 14. maj 2015 på www.dgi.dk/stjerneloeb. Motionsløbet begynder klokken 9.00, mens eliteløbet begynder klokken 13.00 den 17. maj fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet