09.05.2015 @ 08:00

Når Stjerneløbet indtager Roskilde by den 17. maj er det med en stærkt kombination af motionsløb og eliteløb.

Da Stjerneløbet blev kørt for første gang i 1895 var det stjernerne, der dystede om at komme først i mål. 120 år senere er der stadig plads til den danske cykelelite, men de får selskab af cykelmotionisterne i Stjerneløbets motionsløb, der bliver kørt samme dag.

 

”Da vi relancerede løbet sidste år, var det afgørende for os at udvide eliteløbet med et løb for alle de mænd og kvinder, der kører landevejscykling. Sammen med Roskilde Cykle Ring ville vi give deltagerne et storslået oplevelse, sådan er det også i år”, siger Bo Wacker, der er løbsdirektør og konsulent hos DGI.

 

Lidt længere i år

Ruten er 73 km lang på dele af stjerneruten, som eliterytterne skal ud på senere samme dag. Altså en længere rute end sidste år, men stadig gennem smuk natur og kuperet terræn. Den skal tilbagelægges på minimum tre timer, så alle når sikkert i mål, inden eliteløbet om eftermiddagen.

 

”Det handler ikke kun om at komme først i mål. Selvfølgelig er det vigtigt for nogle af deltagerne, men der er god plads til at nyde oplevelsen af at være del af et rigtigt cykelløb med fokus på sikkerhed. Området omkring start- og målområdet ved Vikingeskibsmuseet bliver stort at køre igennem”, siger Bo Wacker og fortsætter:

 

”Og så er der i år også præmier til de tre hurtigste kvinder. Det manglede vi nemlig sidste år”.

 

Mekka for cykelentusiaster

Navne som Ole Ritter og Bo Hamburger har vundet Stjerneløbet tidligere. Sidste år løb Emil Vinjebo med sejren, mens Magnus Cort og Mads Pedersen har meldt sin ankomst i år blandt andre stærke danske profiler.

 

”Eliteløbet bliver en god publikumsoplevelse og med sin særlige kombination af enkeltstart og linjeløb, er det et drama at følge med i, hvem der kommer først i mål. Området omkring Vikingeskibsmuseet bliver fyldt med cykelgrej og forskellige oplevelser for folk med hang til cykelløb,” siger Bo Wacker.

 

Stjerneløbet samler byen
Stjerneløbet er bakket op af både lokale frivillige foreninger, erhvervslivet i Roskilde samt Roskilde Kommune. Borgmester Joy Mogensen er slet ikke i tvivl om, hvor vigtigt Stjerneløbet er for kommunen.

 

”Det glæder mig virkelig, at løbet er tilbage. Når en begivenhed har været på standby i snart tyve år, og man stadig kan mærke, at folk kan huske løbet og har savnet det, er der virkelig tale om noget helt unikt. Det er et cykelløb, der stadig samler lokalsamfundet. Jeg tror, det er vigtigt med sådanne tiltag, der samler folk i en tid, hvor vi ellers har travlt med vores egne ting”, siger Joy Mogensen, der er borgmester i Roskilde Kommune.

 

Tilmeldingen til Stjerneløbet er åben indtil den 14. maj 2015 på www.dgi.dk/stjerneloeb. Motionsløbet begynder klokken 9.00, mens eliteløbet begynder klokken 13.00 den 17. maj fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x