01.01.2015 @ 16:00

De er dygtige ved pokerbordet, men kan pokerspillere drage nogen som helst fordel af at have cykelsporten som en hobby? Vi tegner her et miniportræt af et par verdenskendte pokerstjerner, der har brugt sporten, herunder cykling, som et incitament til at sejre ved det grønne filtbord.

Cykelfeberen raser, og spørgsmålet er, om der overhovedet findes en kur. Tag nu blot sommermånederne, hvor mange danske fjernsyn og radioer må tage turen ud på græsplænen, så man kan kombinere det praktiske med det behagelige, nemlig solbadning, havearbejde og opdateringen af dagens dramatiske Tour de France-sprintdueller mellem Cavandish, Kristoff og Greipel. Cykeldillen har ligeledes sat sit tydelige spor på de danske landeveje, hvor de entusiastiske amatører med glæde presser sig ned i de (måske lidt for) tætsiddende cykeltrikoter for at tage turen på jernhesten, der naturligvis er udstyret med det nyeste gear, og som i drømmene måske evner at køre fra selveste Contador og Froome. Det handler om dedikation og den oprigtige glæde for cykelsporten. Et lidt utraditionelt sted at finde cykelglæden er i pokermiljøet, hvor mange af spillerne fremhæver sport som en af deres yndlingshobbyer.


Polske Marcin Horecki er professionel pokerspiller hos verdens største pokersite, PokerStars, der pt. har 65 mio. registrerede spillere og tilbyder et af de allerstørste udvalg inden for diverse pokervarianter. Horecki har sideløbende med den succesrige pokerkarriere altid været særlig glad for sportens verden, især de tempofyldte sportsgrene såsom alpint skiløb, hvor han tidligere har hentet flere medaljer. Tilbage i 2014 kastede Horecki sig imidlertid over en helt ny sportsgren, nemlig cykling. Kærligheden til cykelsporten havde altid været dér, men da han så landsmanden Rafal Majka blive hyldet som etapevinder i Tour de France, blev begejstringen for alvor vakt til live hos den professionelle pokerspiller, der uden den store forberedelse kastede sig ud i et af de større amatørløb i polske Zakopane. Her klarede han sig særdeles hæderligt, især taget i betragtning af, at han først fik købt den rigtige racercykel dagen forinden. Pokerspillere er tilsyneladende vilde med at gamble, selv når det kommer til cykelsport!

 
Hvad er det så, cykelsporten - og sporten i det hele taget - kan give en pokerspiller som Horecki? Handler det udelukkende om et adrenalinkick, eller kan der mon findes en dybere sammenhæng?


Poker og sport har i bund og grund mange fællesnævnere, bl.a. det uforudsigelige aspekt. En stor del handler ligeledes om det strategiske element, der spiller en markant rolle i såvel poker som cykling. Mange er af den overbevisning, at poker udelukkende bygger på held, men det er et ret misvisende billede. Spillet handler nemlig i høj grad om at kunne aflæse modstanderne og satse på de helt rigtige tidspunker, og det er en ting, man også genkender fra cykelsporten, hvor de bedste taktikere ofte løber med den endelige sejr, hvis benene vel at mærke holder distancen. Samtidig er der tale om to aktiviteter, der begge kræver et enormt fokus og en stor viljestyrke for at kunne håndtere de psykiske udfordringer undervejs, og det er basalt set en kamp, man skal kæmpe på egen hånd. Cykelsporten kan således være med til at give pokerspillerne en ny dimension på pokerspillet, selvom de to aktiviteter er vidt forskellige, når det kommer til de fysiske ressourcer.

Flere universitetsstudier, bl.a. fra Illinois University, har dokumenteret, at cyklingen kan øge hjernekapaciteten med op til flere procent, da den fysiske aktivitet fremmer dannelsen af flere nye celler i hippocampus, der indgår i det limbiske system og bl.a. er vigtig for hukommelsen og kroppens håndtering af stress. Det er derfor ikke helt forkert, når pokerstjerner såsom Marcin Horecki og spanskfødte Leo Margets hævder, at sporten har en gavnlig effekt for deres indsats ved pokerbordet. Margets har ligefrem kaldt sportens virkning for ”sindsterapi”, og hun har offentligt ytret, at hun har en drøm om at gennemføre en triatlon, men indtil videre har hun primært fokuseret på løbedelen. Dét at være i god form som pokerspiller er et essentielt punkt, da man sidder meget ned, men altid skal være skarp. 


To andre PokerStars-stjerner er ukrainske Eugene Katchalov og franske Bertrand Grospellier, der i 2012 indgik et indbyrdes væddemål, en slags gimmick, der var med til at skabe fokus på både poker og cykling. De to pokerspillere havde indgået væddemålet i forbindelse med World Series of Poker, og de var begge enige om, at taberens ”straf” skulle være en både sund og mental udfordring, der ikke havde det mindste at gøre med penge. Det naturlige valg faldt blandt andre ting på en over 100 km lang cykeltur fra Cannes til San Remo. For Grospellier var cykelsporten ikke noget ukendt fænomen, da han tidligere havde dyrket sporten for sjov. Konkurrencegenet var imidlertid blevet tændt, så da Grospellier desværre kom til skade i forbindelse med cyklingen, måtte han stræbe efter den ”sikre pokersport”. Da Grospellier var klar til at tage sin straf i forbindelse med væddemålet, fulgte Katchalov såmænd med på den hyggelige, men ambitiøse tur, hvilket fik mediernes store bevågenhed. Der blev endnu engang sat en tyk streg under, at professionelle pokerspillere såsom Horecki, Margets, Grospellier og Katchalov ikke er ”bange” for at udfordre sig selv gennem fysiske aktiviteter, tværtimod synes det i mange tilfælde kun at være en styrke for disse atypiske cykelentusiaster. I perioden 2012-2013 blev Katchalov endda hyldet for at smide 25 kg på lidt over et år efter at have gennemgået en streng diæt, hvilket ifølge ham selv har været med til at skærpe hans fokus ved pokerbordet, hvor han har tjent flere millioner kroner. Pokersporten var dog ikke den primære årsag til vægttabet, det var derimod en mulig deltagelse i den ukrainske udgave af ”The Bachelor”.


Har du en kammerat, der allerede er vild med poker, men ikke er så glad for at sidde i cykelsadlen, er det måske på tide at tage en snak med ham om cykel og poker. Har du brug for endnu flere argumenter omkring cykelsportens mange fordele, kan du finde 30 stk. lige her. Dét burde afgøre sagen.

 

Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Der er ingen etapeløb på 3. niveau, hvor superstjerner er et problem. Men det er et problem, når det er så svært at tiltrække hold, at enkelte hold bliver meget dominerende. Sådan var det også i Team Saxo Banks tid. Det er helt fint med angreb, således at den større forfølgergruppe tvinges til at enes om at optage forfølgelsen, hvis angrebet skal indhentes. Det er en del af dynamikken og psykologien i cykling. Men det må kunne forlanges, at rytterne i forfølgergruppen de fleste gange bliver desperate og slår pjalterne sammen for at ændre udviklingen i løbet. Der synes jeg, at kvindecykling ofte har de forkerte mekanismer, hvilket nok er udløst af, at især Benelux-rytterne længe har været et niveau bedre end de andre - det medførte en udbredt opgivenhed blandt forfølgerne i mange løb og ikke mindst en overdreven fokus på sekundære placeringer. Nu ser vi også dette hos herrerne, og jeg bemærkede det også i Mads Pedersens kommentar efter søndagens løb. Han lagde vægt på, at han ikke kunne følge med på Kemmelberg, hvilket hos mig efterlader det indtryk, at Pedersen har tænkt: "Nå, men når jeg ikke kan følge med på denne stigning, så er der ikke noget at gøre." Men der var faktisk 40 flade km at gøre godt med efter bakken, og der var kun to mand ude foran. Det vil normalt kunne hentes, når forfølgergruppen er så stor. Alligevel kørte de så langsomt, at enkeltryttere forsøgte sig med udbrud fra forfølgergruppen. Fuldstændig uhørt, når situationen var, som den var. Vildt at give op og gå efter sekundære placeringer med mere end en halv time tilbage af løbet. Man fristes til at sige: Hvorfor køre holdtidskørsler, hvis visse ryttere kan køre lige så stærkt som 5-6 mand? Der er noget naturstridigt i alt det her, og det giver en skæv psykologi i løbene. Som da Armstrong dominerede Tour de France i 00'erne. Tadej Pogacar ser frem til endnu et hårdt løb mellem ham og cross-duellanterne Wout van Aert og Mathieu van der Poel, når de søndag kører Flanderen Rundt.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/pogacar_er_klar_til_vildt_loeb_igen/Onsdag skulle Julius Johansen have kørt Dwars door Vlaanderen, men på grund af sygdom tidligere i marts til andre ryttere er han blevet skiftet ud. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/julius_johansen_haaber_paa_roubaix_jeg_staar_et_godt_sted/Den flamske cykelsæson når sit klimaks i denne uge, når det på søndag går løs med Flandern Rundt, der som årets andet monument er et af årets allervigtigste løb. Det er dog kun højdepunktet i en uge, der også tæller onsdagens opvarmningsløb Dwars door Vlaanderen, lørdagens GP Miguel Indurain, der er en helt anden affære med et helt andet felt og er den sidste formtest inden næste uges Baskerlandet Rundt, samt Volta Limburg Classic, der er opvarmningsløbet til Amstel Gold Race. Du kan følge alle fire løb på Feltet.dk, hvor du også undervejs kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_mads_ps_jagt_paa_sejr_i_den_sidste_flandern-test/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x