01.01.2015 @ 16:00

De er dygtige ved pokerbordet, men kan pokerspillere drage nogen som helst fordel af at have cykelsporten som en hobby? Vi tegner her et miniportræt af et par verdenskendte pokerstjerner, der har brugt sporten, herunder cykling, som et incitament til at sejre ved det grønne filtbord.

Cykelfeberen raser, og spørgsmålet er, om der overhovedet findes en kur. Tag nu blot sommermånederne, hvor mange danske fjernsyn og radioer må tage turen ud på græsplænen, så man kan kombinere det praktiske med det behagelige, nemlig solbadning, havearbejde og opdateringen af dagens dramatiske Tour de France-sprintdueller mellem Cavandish, Kristoff og Greipel. Cykeldillen har ligeledes sat sit tydelige spor på de danske landeveje, hvor de entusiastiske amatører med glæde presser sig ned i de (måske lidt for) tætsiddende cykeltrikoter for at tage turen på jernhesten, der naturligvis er udstyret med det nyeste gear, og som i drømmene måske evner at køre fra selveste Contador og Froome. Det handler om dedikation og den oprigtige glæde for cykelsporten. Et lidt utraditionelt sted at finde cykelglæden er i pokermiljøet, hvor mange af spillerne fremhæver sport som en af deres yndlingshobbyer.


Polske Marcin Horecki er professionel pokerspiller hos verdens største pokersite, PokerStars, der pt. har 65 mio. registrerede spillere og tilbyder et af de allerstørste udvalg inden for diverse pokervarianter. Horecki har sideløbende med den succesrige pokerkarriere altid været særlig glad for sportens verden, især de tempofyldte sportsgrene såsom alpint skiløb, hvor han tidligere har hentet flere medaljer. Tilbage i 2014 kastede Horecki sig imidlertid over en helt ny sportsgren, nemlig cykling. Kærligheden til cykelsporten havde altid været dér, men da han så landsmanden Rafal Majka blive hyldet som etapevinder i Tour de France, blev begejstringen for alvor vakt til live hos den professionelle pokerspiller, der uden den store forberedelse kastede sig ud i et af de større amatørløb i polske Zakopane. Her klarede han sig særdeles hæderligt, især taget i betragtning af, at han først fik købt den rigtige racercykel dagen forinden. Pokerspillere er tilsyneladende vilde med at gamble, selv når det kommer til cykelsport!

 
Hvad er det så, cykelsporten - og sporten i det hele taget - kan give en pokerspiller som Horecki? Handler det udelukkende om et adrenalinkick, eller kan der mon findes en dybere sammenhæng?


Poker og sport har i bund og grund mange fællesnævnere, bl.a. det uforudsigelige aspekt. En stor del handler ligeledes om det strategiske element, der spiller en markant rolle i såvel poker som cykling. Mange er af den overbevisning, at poker udelukkende bygger på held, men det er et ret misvisende billede. Spillet handler nemlig i høj grad om at kunne aflæse modstanderne og satse på de helt rigtige tidspunker, og det er en ting, man også genkender fra cykelsporten, hvor de bedste taktikere ofte løber med den endelige sejr, hvis benene vel at mærke holder distancen. Samtidig er der tale om to aktiviteter, der begge kræver et enormt fokus og en stor viljestyrke for at kunne håndtere de psykiske udfordringer undervejs, og det er basalt set en kamp, man skal kæmpe på egen hånd. Cykelsporten kan således være med til at give pokerspillerne en ny dimension på pokerspillet, selvom de to aktiviteter er vidt forskellige, når det kommer til de fysiske ressourcer.

Flere universitetsstudier, bl.a. fra Illinois University, har dokumenteret, at cyklingen kan øge hjernekapaciteten med op til flere procent, da den fysiske aktivitet fremmer dannelsen af flere nye celler i hippocampus, der indgår i det limbiske system og bl.a. er vigtig for hukommelsen og kroppens håndtering af stress. Det er derfor ikke helt forkert, når pokerstjerner såsom Marcin Horecki og spanskfødte Leo Margets hævder, at sporten har en gavnlig effekt for deres indsats ved pokerbordet. Margets har ligefrem kaldt sportens virkning for ”sindsterapi”, og hun har offentligt ytret, at hun har en drøm om at gennemføre en triatlon, men indtil videre har hun primært fokuseret på løbedelen. Dét at være i god form som pokerspiller er et essentielt punkt, da man sidder meget ned, men altid skal være skarp. 


To andre PokerStars-stjerner er ukrainske Eugene Katchalov og franske Bertrand Grospellier, der i 2012 indgik et indbyrdes væddemål, en slags gimmick, der var med til at skabe fokus på både poker og cykling. De to pokerspillere havde indgået væddemålet i forbindelse med World Series of Poker, og de var begge enige om, at taberens ”straf” skulle være en både sund og mental udfordring, der ikke havde det mindste at gøre med penge. Det naturlige valg faldt blandt andre ting på en over 100 km lang cykeltur fra Cannes til San Remo. For Grospellier var cykelsporten ikke noget ukendt fænomen, da han tidligere havde dyrket sporten for sjov. Konkurrencegenet var imidlertid blevet tændt, så da Grospellier desværre kom til skade i forbindelse med cyklingen, måtte han stræbe efter den ”sikre pokersport”. Da Grospellier var klar til at tage sin straf i forbindelse med væddemålet, fulgte Katchalov såmænd med på den hyggelige, men ambitiøse tur, hvilket fik mediernes store bevågenhed. Der blev endnu engang sat en tyk streg under, at professionelle pokerspillere såsom Horecki, Margets, Grospellier og Katchalov ikke er ”bange” for at udfordre sig selv gennem fysiske aktiviteter, tværtimod synes det i mange tilfælde kun at være en styrke for disse atypiske cykelentusiaster. I perioden 2012-2013 blev Katchalov endda hyldet for at smide 25 kg på lidt over et år efter at have gennemgået en streng diæt, hvilket ifølge ham selv har været med til at skærpe hans fokus ved pokerbordet, hvor han har tjent flere millioner kroner. Pokersporten var dog ikke den primære årsag til vægttabet, det var derimod en mulig deltagelse i den ukrainske udgave af ”The Bachelor”.


Har du en kammerat, der allerede er vild med poker, men ikke er så glad for at sidde i cykelsadlen, er det måske på tide at tage en snak med ham om cykel og poker. Har du brug for endnu flere argumenter omkring cykelsportens mange fordele, kan du finde 30 stk. lige her. Dét burde afgøre sagen.

 

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Hej, Jeg skal bruge en god hverdagscykel og overvejer denne Cube Nulane https://cykelshoppen.dk/herre-citybike/cube-nulane-blue-herrecykel-2023?optionId=63990&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwlZixBhCoARIsAIC745BBjda9uHx53aTfD60y_JyOEkfDQPjyjOdXTPQcK0EKNOkRWbFmRJkaAvw1EALw_wcB Dog ville jeg høre om nogen har erfaringer med at købe fra udlandet, fx Tyskland? I så fald, nogen der kender nogle gode shops? Vil man typisk kunne spare nogle penge? Og er der ulemper, fx ift. forsikring? Tak! Giovanni Lonardi fik på lidt kontroversiel vis karrierens første sejr og kan nu jagte mere succes iført løbets førertrøje. Han får chancen igen allerede onsdag, hvor der er lagt op til endnu en spurt i den hyppigt besøgt by Bodrum, men da der denne gang som noget nyt venter en meget stejl bakke på den sidste kilometer vil det være en helt anden afslutning end i dag og en spurt, der minder meget mere om den, der gav Max Kanter mandagens sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Maikel Zijlaard gav Tudor en drømmestart på deres store hjemmebaneløb med en fornem sejr på prologen, der som ventet ikke skabte de store forskelle i klassementet. Det lille, schweiziske mandskab har endda en god chance for at tage endnu en sejr allerede onsdag, hvor den første af de to sprinteretaper på årets sprintervenlige rute venter, og selvom der som så ofte før i Romandiet skal klatres, hvis man vil spurte, er klatreudfordringerne denne gang mere overkommelige, end de før har været det. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_romandie_2024/Danny van Poppel troede, at han havde vundet dagens etape i Tyrkiet Rundt, men efter målstregen blev han deklasseret, da han lukkede Giovanni Lonardi inde. Se episoden herunder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/se_spurten_der_fik_bora-profil_deklasseret/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet