02.06.2015 @ 17:35

I weekenden afvikles Nordjylland Rundt og arrangørerne har flere nye og forbedringer tiltag til 2015 udgaven af løbet.

Lørdag den 6. juni vrimler det med cykelryttere fra Aalborg Kasserne. Tidligt fra morgenstunden - allerede klokken 6.00 lyder startskuddet til det første felt på 50 ryttere, som skal af sted på hele 305 km rundt i Nordjylland og ikke mindre en 2000 højdemeter skal forceres. Den (meget) tidlige start har arrangørerne nøje planlagt ud fra en ønske om at komme langt ud på ruten for skabe spredning i de mange felter inden lørdag formiddag trafikken tager til frem mod middag. Netop trafik er noget, at det der på dele af ruten kan vente rytterne, da der samme dag holdes Hjallerup Marked. Heldigvis for trafikafviklingen ligger ingen af de fem ruter på 25, 75, 130, 190 og 305 km igennem Hjallerup, men ruterne krydser nogle af indfaldsvejene til Hjallerup.
 

For de to arrangerende cykelklubber Cykle Club Hjørring og Aalborg Cykle-Ring er det afgørende, at netop planlægning og koordinering er i fokus for at undgå trafikale konflikter. Cykelrytterne opfordres til at vise hensyn i trafikken og sende bilisterne et venligt smil og omvendt håber cykelfolket på at bilisterne også viser tålmodighed og nedsætter hastigheden, når de møder de cyklende. 


Hvad er det så arrangørerne påtænker af nye tiltag?

Der skabes endnu mere stemning og service ved depoterne forklarer Per Bundgaard fra CC Hjørring til Motionsfeltet.dk

"Dette kommer af, at vi har modtaget rigtig mange positive tilbagemeldinger i forhold til den nuværende service i depoterne. Og mange fremhæver stemningen og servicen i Dronninglund-depotet. Det er ganske enkelt et super fedt sted - en “oase i ørknen”, som en 2014-deltagerne skrev som feedback på sidste års løb. Dronninglund-depotet er forbilledet for et godt depot langs ruten," forklarer Per Bundgaard. 
 

"Der arbejdes også på at forbedre energi-udleveringen, der er for meget spild, og vi vil gerne sørge for, at rytterne oplever at den udleverede energi og forplejning er passende - uden at vi bagefter skal smide frugt og halve energibarer væk. Et andet tiltag i år er, at løbet startes en time før på 305 km-ruten, det er for at få rytterne af sted, inden der kommer for megen sommertrafik - og at de sidste ryttere på ruten kommer i mål, inden det bliver mørkt. Den maksimale tid for de 305 km er fastsat til 15 timer. Herefter samles eventuelle ryttere op af løbets ”fejeblad”-bilen, der kører bag ved rytterne med en ”kost” og ”fejer” ryttere op."
 

2015-udgaven byder, som i 2014 på “den nye” 190 km rute. Her deltog over 250 deltagere - og et kvalitetsløft vil kunne opleves i depotet i Østervrå. Med endnu bedre forplejning og gode toiletforhold, men ellers bevares alt det gode ved denne flotte rute, som blandt andet snor sig rundt om den Jyske Ås. Der er ingen tvivl om at denne distance passer mange rytteres ønsker og behov for distance. Sidste år deltog en stor gruppe af ryttere fra Bjæverskov, der netop gennemførte distancen, og de har givet mange gode tilbagemeldinger fra den nye 190 km rute. Ryttererne fra Bjæverskov har også meldt deres deltagelse i dette års Nordjylland Rundt og benytter også lejligheden til et weekendophold her i Nordjylland," tilføjer Per Bundgaard. 

 

Nordjylland Rundt tilbyder 5 ruter 305 km, 190 km, 130 km, 75 km og endelig den familievenlige 25 km-ruter rundt om Hammer Bakker.

Læs mere om Nordjylland Rundt og tilmeld dig på www.nordjyllandrundt.dk

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet