12.01.2015 @ 11:30

Danskerne bruger flere penge på cykler end tidligere, men samtidig viser en ny undersøgelse, at hver femte har fået sin cykel stjålet i løbet af de seneste fem år. Den kedelige tendens har fået danskerne til at investere i forsikringer og bedre cykellåse.

Danmark er blandt de lande i verden, hvor der begås flest cykeltyverier per indbygger. Sidste år blev der stjålet mere end 61.000 cykler i Danmark, og ifølge en ny undersøgelse gennemført af Alm. Brand har hver femte dansker fået sin cykel stjålet i løbet af de seneste fem år. Udviklingen har fået danskerne til at forsikre cyklen som aldrig før.

 

"Det virker til, at danskerne har fået nok af cykeltyven. Siden 2010 har vi oplevet en uhørt stigning i antallet af solgte tillægsforsikringer på særligt dyre cykler på hele 376 procent. Sidste år udbetalte de danske forsikringsselskaber til sammen cirka 200 millioner kroner i erstatning for stjålne cykler," siger pressechef Kristjan Jørgensen fra Alm. Brand.

Når det gælder dyre cykler i prisklassen fra 17.563 kroner til 58.541 kroner, så har Alm. Brand Forsikring oplevet en kæmpe vækst i salget af forsikringer. I januar 2010 havde Alm. Brand 365 forsikringskunder i oktober 2014 var det antal øget til 1.739 kunder.

 

Cyklisterne bruger flere penge

Ifølge Danmarks Statistik bruger danskerne flere penge på cykler end tidligere. Siden 2010 er gennemsnitsforbruget på cykler i de danske hustande steget med 27,8 procent. Konsulent Ole Vidstrup fra brancheorganisationen Forsikring og Pension vurderer, at danskerne generelt køber dyrere cykler, og at det har medført et større fokus på sikring blandt de danske cyklister.

                                             

"Danskerne er gået cykel-amok, og flere køber dyre motions- og børnetransportcykler, men de dyre cykler er ofte mål for organiserede tyvebander. Derfor parkerer folk deres cykler indenfor eller også investerer de i særlig kraftige låse, der gør det vanskeligt for tyven at stjæle cyklen," siger Ole Vidstrup.

 

De sikreste låse vinder frem

Tendensen genkender ABUS-Gruppen Nordic A/S, der producerer cykellåse og sikringsudstyr. Her oplever man en øget efterspørgsel efter de mest sikre låse i sortimentet.

 

"I takt med at flere køber dyrere cykler, og at kostbare el-cykler bliver mere almindelige i trafikken, vælger flere at sikre sin cykel med en ekstra lås. Formentlig fordi politiet anbefaler, at man låser sin cykel fast til et gelænder, en lygtepæl eller en anden solid genstand. Investeringen i en stærk kædelås er også en mindre udgift end selvrisikoen på en indboforsikring," forklarer Category Manager Anders Holgaard fra ABUS-Gruppen Nordic A/S.

 

Tre råd mod cykeltyveri

1. Udstyr altid din cykel med en ekstra lås, så du kan låse cyklen fast til eksempelvis et træ, et cykelstativ eller en lygtepæl. Det forhindrer eller besværliggør tyvens arbejde.

2. Invester i en forsikringsgodkendt lås, så du er garanteret en lås af ordentlig kvalitet.
 

3. Tænk over, hvor du vælger at parkere din cykel. Der er generelt højere risiko for tyveri, hvis du lader cyklen stå ved et busstoppested eller en togstation. Vælg et oplyst sted, hvor tyven ikke kan arbejde uforstyrret.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1005 CAWI-interview med danskere i alderen 18-74 år, i perioden 7. - 8. oktober 2014.

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x