12.01.2015 @ 11:30

Danskerne bruger flere penge på cykler end tidligere, men samtidig viser en ny undersøgelse, at hver femte har fået sin cykel stjålet i løbet af de seneste fem år. Den kedelige tendens har fået danskerne til at investere i forsikringer og bedre cykellåse.

Danmark er blandt de lande i verden, hvor der begås flest cykeltyverier per indbygger. Sidste år blev der stjålet mere end 61.000 cykler i Danmark, og ifølge en ny undersøgelse gennemført af Alm. Brand har hver femte dansker fået sin cykel stjålet i løbet af de seneste fem år. Udviklingen har fået danskerne til at forsikre cyklen som aldrig før.

 

"Det virker til, at danskerne har fået nok af cykeltyven. Siden 2010 har vi oplevet en uhørt stigning i antallet af solgte tillægsforsikringer på særligt dyre cykler på hele 376 procent. Sidste år udbetalte de danske forsikringsselskaber til sammen cirka 200 millioner kroner i erstatning for stjålne cykler," siger pressechef Kristjan Jørgensen fra Alm. Brand.

Når det gælder dyre cykler i prisklassen fra 17.563 kroner til 58.541 kroner, så har Alm. Brand Forsikring oplevet en kæmpe vækst i salget af forsikringer. I januar 2010 havde Alm. Brand 365 forsikringskunder i oktober 2014 var det antal øget til 1.739 kunder.

 

Cyklisterne bruger flere penge

Ifølge Danmarks Statistik bruger danskerne flere penge på cykler end tidligere. Siden 2010 er gennemsnitsforbruget på cykler i de danske hustande steget med 27,8 procent. Konsulent Ole Vidstrup fra brancheorganisationen Forsikring og Pension vurderer, at danskerne generelt køber dyrere cykler, og at det har medført et større fokus på sikring blandt de danske cyklister.

                                             

"Danskerne er gået cykel-amok, og flere køber dyre motions- og børnetransportcykler, men de dyre cykler er ofte mål for organiserede tyvebander. Derfor parkerer folk deres cykler indenfor eller også investerer de i særlig kraftige låse, der gør det vanskeligt for tyven at stjæle cyklen," siger Ole Vidstrup.

 

De sikreste låse vinder frem

Tendensen genkender ABUS-Gruppen Nordic A/S, der producerer cykellåse og sikringsudstyr. Her oplever man en øget efterspørgsel efter de mest sikre låse i sortimentet.

 

"I takt med at flere køber dyrere cykler, og at kostbare el-cykler bliver mere almindelige i trafikken, vælger flere at sikre sin cykel med en ekstra lås. Formentlig fordi politiet anbefaler, at man låser sin cykel fast til et gelænder, en lygtepæl eller en anden solid genstand. Investeringen i en stærk kædelås er også en mindre udgift end selvrisikoen på en indboforsikring," forklarer Category Manager Anders Holgaard fra ABUS-Gruppen Nordic A/S.

 

Tre råd mod cykeltyveri

1. Udstyr altid din cykel med en ekstra lås, så du kan låse cyklen fast til eksempelvis et træ, et cykelstativ eller en lygtepæl. Det forhindrer eller besværliggør tyvens arbejde.

2. Invester i en forsikringsgodkendt lås, så du er garanteret en lås af ordentlig kvalitet.
 

3. Tænk over, hvor du vælger at parkere din cykel. Der er generelt højere risiko for tyveri, hvis du lader cyklen stå ved et busstoppested eller en togstation. Vælg et oplyst sted, hvor tyven ikke kan arbejde uforstyrret.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1005 CAWI-interview med danskere i alderen 18-74 år, i perioden 7. - 8. oktober 2014.

Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet