13.12.2016 @ 16:30

Hele Danmarks Cykelfest, Cykelstafetten, kommer til Kolding og tager den tidligere Team CSC-darling Ivan Basso med.

Den 12. august 2017 kommer Danmarks mest unikke motionscykelløb til Kolding, når byen lægger gader og veje til cyklingens svar på løbernes DHL-Stafet - Cykelstafetten. Cykelstafetten kombinerer den gode cykeloplevelse med socialt samvær, og alle kan være med. Du kan også møde Team CSC-darlingen Ivan Basso (Vinder af Giro d’Italia i 2006 og 2010).

 

Lige dele folkefest og cykelløb

Deltagerne skal dyste i en holdstafet, som vi kender det fra DHL-Stafetten. Derfor indbyder cykelløbet til, at firmaer, kollegaer, naboer eller venner kan stille op og dyste mod hinanden. Og mens holdkammeraten er på cyklen, bliver der rig mulighed for at hygge med andre deltagere og tilskuere i målområdet omkring centrum af Kolding

 

"For os har det været vigtigt, at det er lige så meget folkefest som cykelløb. Der er plads til alle, og formen med at cykle i stafet giver en helt særlig synergi. For mange motionister er det motiverende at have et mål at træne frem mod. Vi er derfor glade, hvis ’Cykelstafetten i Kolding’ er med til at motivere flere til at bruge cyklen som motionsform," lyder det fra initiativtagerne Ole Reersted Egeblad og Henrik Andersen.


Basso og borgmesteren ser frem til løbet

I juni måned havde Cykelstafetten debut på VM-ruten i Rudersdal og cykelfesten blev så stor en succes, at man hurtigt besluttede sig for, at gøre Cykelstafetten landsdækkende.

 

”Det er en oplagt mulighed for at kombinere motion og hyggelige timer sammen med kollegaer eller venner. Cykelstafetten og hele formatet, hvor alle kan være med, ligger meget fint i tråd med vores visioner om Kolding som en særdeles cykel-venlig by," siger borgmester Jørn Pedersen.

”Det bliver skønt at komme tilbage til Danmark. som var mit andet hjemland. Jeg har altid sat meget stor pris på danskerne, som tog så flot imod mig, da jeg kom til Bjarne Riis' Team CSC. Det var de bedste år i min karriere- ikke mindst i 2005, hvor jeg vandt Tour of Denmark. Jeg ser meget frem til at kunne møde og cykle med mine danske fans under afslappede former i Kolding," forklarer Ivan Basso. 

 

Også Business Kolding er meget positive over for, at en så stor cykelevent kommer til Kolding. ”Det bliver en folkefest for Kolding som erhvervslivet bakker op omkring. En spektakulær rute igennem hjertet af Kolding vil på sigt kunne tiltrække turister og andre gæster til byen til fordel for alle," forklarer Tove Lykke Gæmelke fra Business Kolding:

 

Fantastisk rute i hjertet af Kolding

Ruten vil bringe deltagerne igennem hjertet af Kolding. Det bliver en bynær og teknisk udfordrende rute med mange sving, hvor ikke mindst ”opstigningen” af Koldingbjerg bliver en hård nyser. Ruten er cirka 10 km - se ruten herunder (der kan forekomme justeringer).

Sikkerheden er i fokus

Afviklingen af ’Cykelstafetten i Rudersdal’ i Juni 2016 forløb uden uheld og netop sikkerheden ligger arrangørerne stærkt på sinde.

 

"I 2017 vil der igen være samarbejde med Rigspolitiets Idrætsforening, som stiller op med racemarshals på motorcykler fra MC Task Force og får det overordnet ansvar for deltagernes sikkerhed. Desuden vil vi have et stort antal uddannede trafik-officials. Det garanterer, at vi kan regulere trafikken og sikre afviklingen så sikkerheden er i top for deltagerne og borgerne oplever et minimum af gener,” fortæller Ole Reersted Egeblad.


FAKTA

- Cykelstafetten Kolding afholdes lørdag den 12. august 2017.


- Arrangeres i tæt samarbejde med Kolding Bicycle Club og Rigspolitiets Idrætsforening.


- Cykelstafetten afvikles på en bynær ca. 10 km lang rute med Kolding centrum som udgangspunkt

- Der køres i hold á 3 personer (M/K/Mix)


- Løbet varer 4 timer og deltagerne skal minimum køre én omgang hver


- Aldersgrænse: 16 år

SE MERE OG TILMELD DIG LØBET I REBILD, KOLDING ELLER RUDERSDAL

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet