16.03.2017 @ 08:00

Sidste år rundede deltagerantallet i CK Kronborgs traditionsrige forårsklassiker lige præcis de 300 deltagere og med den store forhåndsinteresse, der er for årets udgave af ”En Forårsdag i Hell-singør” tyder meget på, at man igen i år kan sætte ny rekord til løbet, der i år afvikles den søndag den 9. april.

Løbet, der er inspireret af de belgiske forårsklassikere og Paris-Roubaix, har været afviklet siden 2010 og er vokset støt. Arrangørerne kalder det for kickstarten til en fantastisk sæson, og sandt er det da også at såvel mange motionister som licensryttere benytter dette løb som startskud til den nye sæson.

 

”Her dyster man side om side på vilkår, som de fleste ikke blot finder udfordrende, men også ganske krævende. Godt nok afvikles hovedparten af løbet på asfalt, men ruten byder ligeledes på skovstykker i Teglstrup hegn, et langt grusstykke ved Hellebæk Avlsgård, den berømte brostenspavé ved Gurre Kirke og ikke mindst en frygtet ”mur”, der snor sig op i himlen ved Ålsgårde,” forklarer løbsansvarlig Henrik Malmgreen fra CK Kronborg.

 

"Vi har gjort en stor indsats for, at ruten skal udnytte de naturlige muligheder i landskabet langs den Nordsjællandske kystlinje, og det har givet bonus forstået på den måde at også mange landevejsryttere, der aldrig kunne finde på at sætte sig overskrævs på en mountainbike, synes, det er et sjovt løb at køre," tilføjer Malmgreen. 

 

I forhold til sidste år er ruten blevet et par kilometer længere, da der er lagt en ekstra sløjfe ind ved Gurre Kirke, hvor der på dagen er højmesse og derfor ville kunne forventes karambolage mellem cykelryttere og kirkegængere. Det betyder, at der i år køres enten en omgang på 39 kilometer eller to omgange på i alt 78 kilometer, ellers ligner ruten helt sig selv.


Første start går vanen tro klokken 9.30, og ganske som de senere år er det Helsingør Ferieby på Gl. Hellebækvej, der er samlingspunkt for indskrivning og udlevering af startnummer. På trods af det udfordrende terræn kan løbet sagtens gennemføres på almindelig racercykel. Blot kan det være en god idé at sætte lidt kraftigere dæk på og køre med en anelse mindre dæktryk end normalt.


Se mere om løbet her: www.ckkforårsklassiker.dk

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet