15.03.2017 @ 13:35

Ironman, der i 2016 købte rettighederne til cykelløbsserien Velothon i Skandinavien, forventer, at der afholdes Velothon i Danmark indenfor en overskuelig fremtid. Det sker dog ikke før, det kan gøres med stor kvalitet i afviklingen. Ironman er i rigtig god dialog med både Københavns Kommune og samarbejdspartnere i forhold til afviklingen.

Ironman købte i 2016 den franske cykelløbsarrangører Lagardere, som har skabt hele løbsserien Velothon. Et opkøb, der satte tyk streg under Ironmans position som en af verdens førende løbsarrangør. Ironmans nordiske aktiviteter styres fra hovedkontoret i København, og her forventer man snart at kunne sætte dato på et dansk Velothon indenfor en meget overskuelige fremtid.

 

"Siden vi overtog Velothon i 2016, har vi først og fremmest overtaget dialogen med Københavns Kommune, som vi i forvejen har et rigtig godt samarbejde med,” forklarer Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for Ironman i Skandinavien til Feltet.dk.


Ironman arrangerer altså store events i København, og de forventer, at Velothon løbsserien kan blive til noget nu efter de i 2016 købte Lagardere og efterfølgende overtog licensen fra det nu konkursramte Energysport A/S, som ellers havde rettigheder i fem år.
 
”Der er en meget stor interesse og velvilje fra begge parter til, at skabe et fantastisk Velothon i København. Fra vores side er en ting dog sikkert, det sker ikke, før vi kan præsentere et helt unikt race, en holdning Københavns Kommune også har. Det er jeg dog meget fortrøstningsfuld omkring det og tror ikke, at danskerne skal vente så længe på en dansk udgave Velothon," siger kommunikationschefen.

Flere løb allerede i gang i udlandet
Velothon-løbsserien er allerede startet op i flere lande. F.eks. den 10. september 2017 afvikles Velothon i Stockholm med forventet 3000-4000 deltagere på helt lukkede veje i både det centrale Stockholm og det smukke landskab udenfor Sveriges hovedstad. Mens mere end 15.000 deltagere tørner ud til Velothon i Hamborg den 20. august.

Frej Elbæk Schjeldal slår også på, at det ikke kun er i Danmark, at man kigger på at udvide løbsserien.

”Vi kigger ikke bare på Danmark, men også det øvrige Norden i forhold til flere løb i Velothon-serien f.eks. Finland og Norge. Løbet skal være ’Race like a pro’, hvor du kører på total lukkede ruter i storbyerne, det er ligesom konceptet,” lyder det.
 

"Vores grund præmis er, at ting skal gøres ordentlig. Det var også derfor vi hurtigt tog en beslutning i 2016, hvor vi overtog licenserne, om, at 2017 ikke var aktuelt i Danmark. Det er derimod både 2018, 2019 og 2020 ikke bare for Danmark - men også potentielt andre store byer i Skandinavien. Så mon ikke vi snart kan melde noget ud. Vi ser et kæmpe potentiale i Velothon på dansk grund, hvor der mangler et rigtig stort og professionelt afviklet byløb," slutter Frej Elbæk Schjeldal.

Læs mere om Velothon-løbene i Berlin og Hamborg, som Motionsfeltet.dk tidligere har omtalt.

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet