11.09.2019 @ 15:11

Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.

Hej igen

Denne gang vil jeg prøve at besvare nogle af Jeres spørgsmål, som jeg har fået.

 

Søren Bach spørger:
Hvor meget arbejde er der dag til dag? Skal alle cykler gennemgåes, eller har rytter flere end en cykel pr. dag?
 

Svar:
Normalt kører rytterne på en cykel om dagen. De har to modeller og vælge mellem en Tarmac og en Venge.  Vi har en whatsapp gruppe, hvor vi får besked på, hvad udstyr de vil køre på dagen efter. Så det hele bliver lavet om aftenen.

Alt fra at skifte fra cykel til cykel. Hvad hjul og gearinger, som de vil køre med også? Selvfølgelig, hvis der har været noget, der ikke virker. Så det er cirka 1,5- 2,5 times arbejde om aftenen, når vi ankommer til hotellet. Om morgen cirka halvanden time til at gøre det hele klar. Som at pumpe, sætte cyklerne på taget, eller hvis der er et sidste minuts ændring. 


 

Marc Hansen spørger:
Er der forskel på at arbejde med de danske ryttere kontra de udenlandske?

Svar:
Nej, endeligt ikke. Den eneste forskel er nok sproget. Jeg synes også, at danskerne er mere sikre på, hvad de vil have, hvor italienere snakker mere uden om og prøver at finde en fejl. hvis de ikke har kørt så godt.



Flemming Christiansen spørger:
Hvad kan du bedst lide ved mekanikerjobbet?

Hvad kan du mindst lide?

Kan du se dig selv som mekaniker på WorldTouren resten af livet?

 

Svar:
Det bedste er helt klart samarbejdet med sponsoren om at udvikle nyt udstyr. Det er fedt at se de små ting, som vi spørger på at få ændret på en prototype, og så er de ændret, når den endelige version kommer på markedet.

 

Jeg tror, at jeg mindst kan lide er vaske cykler, men det er jo en del af det. Det er bare federe at lave det, der skal laves. At køre lastbilen, det må jeg indrømme, at jeg ikke er den store fan af det. Men det er en del af det.

 

Jeg tror ikke, jeg bliver ved med det her for evigt. Der er 180-220 rejse dage om året og kan mærke,at jeg er blevet ældre, at jeg også nyder tiden derhjemme (men elsker stadig mit job). 



Søren Bach spørger:
Er der også et tidspunkt på dagen, hvor rytterne kommer med egne personlige henvendelser til fx den enkelte etape?


Svar:

Rytterne kommer endeligt hver dag med personlige ønsker. Alt efter om det er justering af sadlen, eller hvad hjul de vil køre med. Også er det mere med hvem du svinger med.


Line Kristofferen spørger:
Spændende at følge bloggen Vuelta-værkstedet og komme lidt bag om jobbet som mekaniker på et cykelhold.


Jeg har to spørgsmål til Rune Kristensen:

1) Hvordan kom du ind som mekaniker på dit første cykelhold?

2) Er du nogensinde kommet til skade, når du har skulle fikse cykler hængende ud af bilen under cykelløb?

 

Svar:
Jeg startet med at hjælpe Michael Skelde hos Glud & Marstrand, og derfra kom jeg ind på Team CSC. Jeg er ikke kommet tilskade ved at hænge ud af vinduet. Men jeg blev kørt ned af min sportsdirektør for et par år siden i Touren, da Dan Martin styrtede sammen med Richie Porte - men ikke med de store skader. 



Anders Brandt spørger:
Dit job lyder spændende. Jeg bliver faktisk så inspireret, at jeg tænker på, hvad det kræver af uddannelse og for at få et job som dig? Hvad skal jeg overveje, før jeg tager beslutningen, synes du?

Svar:
Som dansker skal du uddannes som cykelmekaniker - ellers er det de færreste hold, der tager dig - også sammen med eller efter er det bedst at starte på de mindre hold og arbejde sig op. Der er ingen WorldTour-hold. der tager folk, hvis de ikke har været på mindre hold. 


Det man skal overveje mest er, om man er klar til at rejse så meget. For mig fungerer det godt, men det er også, fordi jeg bor i Luxembourg. Så vil anbefale at flytte til udlandet, hvis det skal være på et stort hold. Men start med at hjælpe et af de mindre danske hold.


Mathias Boring spørger:
Når du skal arbejde for landsholdet til VM, er det så ikke svært at rytterne komme med meget forskelligt udstyr, når de kører på forskellige hold? Hvad gør I med hjulskifte, hvor nogen kører med skiver, andre ikke, og nogen kører med SRAM, Campa eller Shimano?

Svar:
Med landsholdet får vi jo udstyret fra de forskellige hold. Så det er ikke det store problem at arbejde med det. I løbet af løbet får vi det hele og vide på Radio Tour. Så rytteren får de hjul, som der passer, hvis de punkterer. Ved et massestyrt tager vi lidt af hvert med ud. Så en rytter skal nok få et hjul, der passer. Måske ikke af det mærke, som de normalt kører med. 



Karma Halvorsen spørger:
Hvad er lønnen som WorldTour-mekaniker og hvad får man som landholdsmekaniker?
 

Svar:
Lønnen er i starten ikke nået at prale med. Personligt startede jeg på 2500 euro (cirka 18.750 kroner) om måneden. Men som man arbejder sig op stiger lønnen også. Så i dag kan jeg nok ikke klage, men der er stadig ikke flere millioner. som vi snakker om. 
 

Så vi har vores løn - også får vi også andel i præmiepengene.

 

 

De bedste hilsner,
Rune Kristensen
Mekaniker Deceuninck-Quick Step
Følg mig på Instagram

 

Tidligere blogs fra Vueltaen

Vuelta-værkstedet: Lukkede ringe og hjulskift med skruemaskine
Vuelta-værkstedet: Måtte ikke køre videre for politiet
Vuelta-værkstedet: Jeg stopper - Rygter om Riis' hold
Vuelta-værkstedet: Hårdt arbejde på hviledagen
Vuelta-værkstedet: Så kom den endelig
Vuelta-værkstedet: Ingen problemer
Deceuninck-Quick Steps mekaniker blogger under Vueltaen

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet