Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

11.09.2019 @ 15:11

Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.

Hej igen

Denne gang vil jeg prøve at besvare nogle af Jeres spørgsmål, som jeg har fået.

 

Søren Bach spørger:
Hvor meget arbejde er der dag til dag? Skal alle cykler gennemgåes, eller har rytter flere end en cykel pr. dag?
 

Svar:
Normalt kører rytterne på en cykel om dagen. De har to modeller og vælge mellem en Tarmac og en Venge.  Vi har en whatsapp gruppe, hvor vi får besked på, hvad udstyr de vil køre på dagen efter. Så det hele bliver lavet om aftenen.

Alt fra at skifte fra cykel til cykel. Hvad hjul og gearinger, som de vil køre med også? Selvfølgelig, hvis der har været noget, der ikke virker. Så det er cirka 1,5- 2,5 times arbejde om aftenen, når vi ankommer til hotellet. Om morgen cirka halvanden time til at gøre det hele klar. Som at pumpe, sætte cyklerne på taget, eller hvis der er et sidste minuts ændring. 


 

Marc Hansen spørger:
Er der forskel på at arbejde med de danske ryttere kontra de udenlandske?

Svar:
Nej, endeligt ikke. Den eneste forskel er nok sproget. Jeg synes også, at danskerne er mere sikre på, hvad de vil have, hvor italienere snakker mere uden om og prøver at finde en fejl. hvis de ikke har kørt så godt.Flemming Christiansen spørger:
Hvad kan du bedst lide ved mekanikerjobbet?

Hvad kan du mindst lide?

Kan du se dig selv som mekaniker på WorldTouren resten af livet?

 

Svar:
Det bedste er helt klart samarbejdet med sponsoren om at udvikle nyt udstyr. Det er fedt at se de små ting, som vi spørger på at få ændret på en prototype, og så er de ændret, når den endelige version kommer på markedet.

 

Jeg tror, at jeg mindst kan lide er vaske cykler, men det er jo en del af det. Det er bare federe at lave det, der skal laves. At køre lastbilen, det må jeg indrømme, at jeg ikke er den store fan af det. Men det er en del af det.

 

Jeg tror ikke, jeg bliver ved med det her for evigt. Der er 180-220 rejse dage om året og kan mærke,at jeg er blevet ældre, at jeg også nyder tiden derhjemme (men elsker stadig mit job). Søren Bach spørger:
Er der også et tidspunkt på dagen, hvor rytterne kommer med egne personlige henvendelser til fx den enkelte etape?


Svar:

Rytterne kommer endeligt hver dag med personlige ønsker. Alt efter om det er justering af sadlen, eller hvad hjul de vil køre med. Også er det mere med hvem du svinger med.


Line Kristofferen spørger:
Spændende at følge bloggen Vuelta-værkstedet og komme lidt bag om jobbet som mekaniker på et cykelhold.


Jeg har to spørgsmål til Rune Kristensen:

1) Hvordan kom du ind som mekaniker på dit første cykelhold?

2) Er du nogensinde kommet til skade, når du har skulle fikse cykler hængende ud af bilen under cykelløb?

 

Svar:
Jeg startet med at hjælpe Michael Skelde hos Glud & Marstrand, og derfra kom jeg ind på Team CSC. Jeg er ikke kommet tilskade ved at hænge ud af vinduet. Men jeg blev kørt ned af min sportsdirektør for et par år siden i Touren, da Dan Martin styrtede sammen med Richie Porte - men ikke med de store skader. Anders Brandt spørger:
Dit job lyder spændende. Jeg bliver faktisk så inspireret, at jeg tænker på, hvad det kræver af uddannelse og for at få et job som dig? Hvad skal jeg overveje, før jeg tager beslutningen, synes du?

Svar:
Som dansker skal du uddannes som cykelmekaniker - ellers er det de færreste hold, der tager dig - også sammen med eller efter er det bedst at starte på de mindre hold og arbejde sig op. Der er ingen WorldTour-hold. der tager folk, hvis de ikke har været på mindre hold. 


Det man skal overveje mest er, om man er klar til at rejse så meget. For mig fungerer det godt, men det er også, fordi jeg bor i Luxembourg. Så vil anbefale at flytte til udlandet, hvis det skal være på et stort hold. Men start med at hjælpe et af de mindre danske hold.


Mathias Boring spørger:
Når du skal arbejde for landsholdet til VM, er det så ikke svært at rytterne komme med meget forskelligt udstyr, når de kører på forskellige hold? Hvad gør I med hjulskifte, hvor nogen kører med skiver, andre ikke, og nogen kører med SRAM, Campa eller Shimano?

Svar:
Med landsholdet får vi jo udstyret fra de forskellige hold. Så det er ikke det store problem at arbejde med det. I løbet af løbet får vi det hele og vide på Radio Tour. Så rytteren får de hjul, som der passer, hvis de punkterer. Ved et massestyrt tager vi lidt af hvert med ud. Så en rytter skal nok få et hjul, der passer. Måske ikke af det mærke, som de normalt kører med. Karma Halvorsen spørger:
Hvad er lønnen som WorldTour-mekaniker og hvad får man som landholdsmekaniker?
 

Svar:
Lønnen er i starten ikke nået at prale med. Personligt startede jeg på 2500 euro (cirka 18.750 kroner) om måneden. Men som man arbejder sig op stiger lønnen også. Så i dag kan jeg nok ikke klage, men der er stadig ikke flere millioner. som vi snakker om. 
 

Så vi har vores løn - også får vi også andel i præmiepengene.

 

 

De bedste hilsner,
Rune Kristensen
Mekaniker Deceuninck-Quick Step
Følg mig på Instagram

 

Tidligere blogs fra Vueltaen

Vuelta-værkstedet: Lukkede ringe og hjulskift med skruemaskine
Vuelta-værkstedet: Måtte ikke køre videre for politiet
Vuelta-værkstedet: Jeg stopper - Rygter om Riis' hold
Vuelta-værkstedet: Hårdt arbejde på hviledagen
Vuelta-værkstedet: Så kom den endelig
Vuelta-værkstedet: Ingen problemer
Deceuninck-Quick Steps mekaniker blogger under Vueltaen

Vind cykel til 15.990 kroner og over 8000 kroner kontant
Er du klar til en fantastisk cykelsæson? Sammensæt dit managerhold til 2020-sæsonen og vind kontante præmier.
Test: Knog Lil’ Cobber lygtesæt
Et kompakt lygtesæt i god kvalitet, som gør opmærksom på sin rytter og lyser godt op i mørket for god synlighed og tryghed.
Atlanterhavets cykel-hotspot
300 kilometer fra Afrikas kyst ligger De kanariske Øer, og den største af disse - Tenerife - byder på optimale forhold for cykling. Flere steder fremhæves øen som en af verdens bedste cykeldestinationer.
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2020 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Test: Trek Supercaliber 9.8 2020
Med den nye Supercaliber er Trek startet med et blankt stykke papir og tænkt ud af boksen, da de skulle designe deres nye full suspension XC MTB. Det er der kommet et nyt og hyper-effektivt affjedringsdesign ud af.  
Futurum: Kæmp som en ulv, klæd dig som et lam
Futurum har været på en mission for at ændre markedet af cykeltøj siden 2012. I jagten på at skabe high-end cykeltøj som er langtidsholdbart bruger Futurum blandt andet merinould på mange forskellige måder.
MacAskill gør det igen: MTB-akrobaten i træningscenter
Januar står ofte på nytårsforsætter, og også den skotske MTB-rytter Danny MacAskill følte først i det nye år for at udfordre sig selv. Derfor meldte han sig ind i det lokale træningscenter. Det er der, ikke overraskende, kommet en ganske seværdig video ud af.
Interesseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev omkring cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Garmin Tacx Neo 2T
High-end hometrainer der gør den sure vintertræning sjovere. Tacx Neo 2T gør det godt på de fleste parametre, dog er prisen også i den høje ende af skalaen.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Canyon lancerer Grand Canyon:On
Canyon er på banen med en helt ny generation af deres populære e-mountainbikes. Det nye barn i klassen hedder "Grand Canyon:On".
På tur til World Cup cross i van der Poels baghave
Feltet.dk var i den sidste weekend af januar 2020 inviteret af Shimano til en weekend i cykelcrossen’s navn, nærmere bestemt World Cup finale i den hollandske by Hoogerheide. De ville gerne vise, hvordan deres Dura-Ace landevejsgruppe kan holde til de knubs, den får under et cykelcrossløb, samt vise os hvordan et crossløb på højeste niveau bliver afholdt.
GOOD VIBES ONLY - 2020 - Ny cykel - Nye mål
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Produktnyt: Specialized lancerer Turbo Levo SL
Specialized udvider i dag Levo-familien, så den nu består af en helt ny modelserie: Turbo Levo SL. 
Test: Scott Addict Gravel 20 Disc
Gravel-cykel fra Scott, der udmærker sig ved at være hurtig på det ujævne underlag, med en solid geargruppe specielt til gravel-kørsel og en ramme, der skiller sig ud med nogle flotte farver.
Tag på en aktiv ferie
Anmeldelse: Den hemmelige cykelrytter
Den Hemmelige Cykelrytter giver et udmærket og til tider interessant indblik i de professionelle rytteres liv og karrierer, men bringer ikke meget nyt til bordet.
Professionelle ryttere hjælper med at teste udstyr
Før en ny kollektion sendes på markedet, så går der en lang udviklingsproces forud. Ofte bliver produkter testet af verdens bedste cykelryttere, som giver deres feedback og vejledning. Så en kollektion kan forbedres, før den sendes ud til forbrugerne.
Bliv en del af cykellinjen på Idrætsefterskolen Klintsøgaard
Er du ung og leder efter et skoleophold, hvor du får mulighed for at dyrke din store passion - cykling?
Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.

Seneste indlæg i debatten

Natnael Tesfatsion fra NTT’s kontinentalhold repræsenterer i Tour du Rwanda det eritreiske landshold, og på løbets fjerde etape tog han efter et langt udbrud både etapesejren og løbets førertrøje. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ntt_kontinentalrytter_sejrer_og_overtager_foeringen_i_rwanda/ Hørte i podcasten Forhjulslir Folschack udtale at danskerne kommer med nyt udstyr til OL (såfremt min hukommelse ikke svigter). Tror det er i den podcast med Folschack fra januar. "King har jeg kun haft på en cykel i 4 år - regner ikke med at kigge til dem de næste 5 år." Chris King er bare toppen, de er, som du selv beskriver fit and forget. Har hørt om folk som skiller dem ad efter 15 år og det originale fedt stadig er at finde i dem og de i øvrigt virker helt upåklageligt. Det er egentlig meget påfaldende, at "i gamle dage", hvor der ikke var andre standarder end 1" styrfittings med gevind, var ens eneste bekymring, hvornår den nederste konus fik hakker - og det fik den... før eller siden, da det meste af tiden blev spenderet med at køre lige eller næsten lige ud. Nu er lejerne semi eller fuldintegreret (eller noget der imellem) og holdbarheden (med mindre tingene efterses halvårligt) en hel del mindre. Tillad mig at drage en parrallel til nutidens krankboksdesigns.....same same. Udvikling? ja - men næppe fremskridt andet end de få timer tingene afprøves/måles i et laboratorie. Jeg kan rigtig godt lide den store skærm. Især hvis man bruger kortet meget. Man kan få et helt godt overblik over omkringliggende terræn/veje og stadig se hvad der er hvad. Jeg ved ikke hvor mange felter man kan have ad gangen på 830, men på 1030 gives der god mulighed for, at have det man gerne vil se fremme på 1 skærm. Hvis man samtidig bruger briller, giver det lidt flere muligheder med den store skærm. Såmænd derfor.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Vind cykel til 15.990 kroner og over 8000 kroner kontant
Er du klar til en fantastisk cykelsæson? Sammensæt dit managerhold til 2020-sæsonen og vind kontante præmier.
Test: Knog Lil’ Cobber lygtesæt
Et kompakt lygtesæt i god kvalitet, som gør opmærksom på sin rytter og lyser godt op i mørket for god synlighed og tryghed.
Atlanterhavets cykel-hotspot
300 kilometer fra Afrikas kyst ligger De kanariske Øer, og den største af disse - Tenerife - byder på optimale forhold for cykling. Flere steder fremhæves øen som en af verdens bedste cykeldestinationer.
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2020 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Test: Trek Supercaliber 9.8 2020
Med den nye Supercaliber er Trek startet med et blankt stykke papir og tænkt ud af boksen, da de skulle designe deres nye full suspension XC MTB. Det er der kommet et nyt og hyper-effektivt affjedringsdesign ud af.  
Futurum: Kæmp som en ulv, klæd dig som et lam
Futurum har været på en mission for at ændre markedet af cykeltøj siden 2012. I jagten på at skabe high-end cykeltøj som er langtidsholdbart bruger Futurum blandt andet merinould på mange forskellige måder.
MacAskill gør det igen: MTB-akrobaten i træningscenter
Januar står ofte på nytårsforsætter, og også den skotske MTB-rytter Danny MacAskill følte først i det nye år for at udfordre sig selv. Derfor meldte han sig ind i det lokale træningscenter. Det er der, ikke overraskende, kommet en ganske seværdig video ud af.
Interesseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev omkring cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Garmin Tacx Neo 2T
High-end hometrainer der gør den sure vintertræning sjovere. Tacx Neo 2T gør det godt på de fleste parametre, dog er prisen også i den høje ende af skalaen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet