Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

11.09.2019 @ 15:11

Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.

Hej igen

Denne gang vil jeg prøve at besvare nogle af Jeres spørgsmål, som jeg har fået.

 

Søren Bach spørger:
Hvor meget arbejde er der dag til dag? Skal alle cykler gennemgåes, eller har rytter flere end en cykel pr. dag?
 

Svar:
Normalt kører rytterne på en cykel om dagen. De har to modeller og vælge mellem en Tarmac og en Venge.  Vi har en whatsapp gruppe, hvor vi får besked på, hvad udstyr de vil køre på dagen efter. Så det hele bliver lavet om aftenen.

Alt fra at skifte fra cykel til cykel. Hvad hjul og gearinger, som de vil køre med også? Selvfølgelig, hvis der har været noget, der ikke virker. Så det er cirka 1,5- 2,5 times arbejde om aftenen, når vi ankommer til hotellet. Om morgen cirka halvanden time til at gøre det hele klar. Som at pumpe, sætte cyklerne på taget, eller hvis der er et sidste minuts ændring. 


 

Marc Hansen spørger:
Er der forskel på at arbejde med de danske ryttere kontra de udenlandske?

Svar:
Nej, endeligt ikke. Den eneste forskel er nok sproget. Jeg synes også, at danskerne er mere sikre på, hvad de vil have, hvor italienere snakker mere uden om og prøver at finde en fejl. hvis de ikke har kørt så godt.Flemming Christiansen spørger:
Hvad kan du bedst lide ved mekanikerjobbet?

Hvad kan du mindst lide?

Kan du se dig selv som mekaniker på WorldTouren resten af livet?

 

Svar:
Det bedste er helt klart samarbejdet med sponsoren om at udvikle nyt udstyr. Det er fedt at se de små ting, som vi spørger på at få ændret på en prototype, og så er de ændret, når den endelige version kommer på markedet.

 

Jeg tror, at jeg mindst kan lide er vaske cykler, men det er jo en del af det. Det er bare federe at lave det, der skal laves. At køre lastbilen, det må jeg indrømme, at jeg ikke er den store fan af det. Men det er en del af det.

 

Jeg tror ikke, jeg bliver ved med det her for evigt. Der er 180-220 rejse dage om året og kan mærke,at jeg er blevet ældre, at jeg også nyder tiden derhjemme (men elsker stadig mit job). Søren Bach spørger:
Er der også et tidspunkt på dagen, hvor rytterne kommer med egne personlige henvendelser til fx den enkelte etape?


Svar:

Rytterne kommer endeligt hver dag med personlige ønsker. Alt efter om det er justering af sadlen, eller hvad hjul de vil køre med. Også er det mere med hvem du svinger med.


Line Kristofferen spørger:
Spændende at følge bloggen Vuelta-værkstedet og komme lidt bag om jobbet som mekaniker på et cykelhold.


Jeg har to spørgsmål til Rune Kristensen:

1) Hvordan kom du ind som mekaniker på dit første cykelhold?

2) Er du nogensinde kommet til skade, når du har skulle fikse cykler hængende ud af bilen under cykelløb?

 

Svar:
Jeg startet med at hjælpe Michael Skelde hos Glud & Marstrand, og derfra kom jeg ind på Team CSC. Jeg er ikke kommet tilskade ved at hænge ud af vinduet. Men jeg blev kørt ned af min sportsdirektør for et par år siden i Touren, da Dan Martin styrtede sammen med Richie Porte - men ikke med de store skader. Anders Brandt spørger:
Dit job lyder spændende. Jeg bliver faktisk så inspireret, at jeg tænker på, hvad det kræver af uddannelse og for at få et job som dig? Hvad skal jeg overveje, før jeg tager beslutningen, synes du?

Svar:
Som dansker skal du uddannes som cykelmekaniker - ellers er det de færreste hold, der tager dig - også sammen med eller efter er det bedst at starte på de mindre hold og arbejde sig op. Der er ingen WorldTour-hold. der tager folk, hvis de ikke har været på mindre hold. 


Det man skal overveje mest er, om man er klar til at rejse så meget. For mig fungerer det godt, men det er også, fordi jeg bor i Luxembourg. Så vil anbefale at flytte til udlandet, hvis det skal være på et stort hold. Men start med at hjælpe et af de mindre danske hold.


Mathias Boring spørger:
Når du skal arbejde for landsholdet til VM, er det så ikke svært at rytterne komme med meget forskelligt udstyr, når de kører på forskellige hold? Hvad gør I med hjulskifte, hvor nogen kører med skiver, andre ikke, og nogen kører med SRAM, Campa eller Shimano?

Svar:
Med landsholdet får vi jo udstyret fra de forskellige hold. Så det er ikke det store problem at arbejde med det. I løbet af løbet får vi det hele og vide på Radio Tour. Så rytteren får de hjul, som der passer, hvis de punkterer. Ved et massestyrt tager vi lidt af hvert med ud. Så en rytter skal nok få et hjul, der passer. Måske ikke af det mærke, som de normalt kører med. Karma Halvorsen spørger:
Hvad er lønnen som WorldTour-mekaniker og hvad får man som landholdsmekaniker?
 

Svar:
Lønnen er i starten ikke nået at prale med. Personligt startede jeg på 2500 euro (cirka 18.750 kroner) om måneden. Men som man arbejder sig op stiger lønnen også. Så i dag kan jeg nok ikke klage, men der er stadig ikke flere millioner. som vi snakker om. 
 

Så vi har vores løn - også får vi også andel i præmiepengene.

 

 

De bedste hilsner,
Rune Kristensen
Mekaniker Deceuninck-Quick Step
Følg mig på Instagram

 

Tidligere blogs fra Vueltaen

Vuelta-værkstedet: Lukkede ringe og hjulskift med skruemaskine
Vuelta-værkstedet: Måtte ikke køre videre for politiet
Vuelta-værkstedet: Jeg stopper - Rygter om Riis' hold
Vuelta-værkstedet: Hårdt arbejde på hviledagen
Vuelta-værkstedet: Så kom den endelig
Vuelta-værkstedet: Ingen problemer
Deceuninck-Quick Steps mekaniker blogger under Vueltaen

Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​
Team Motionsfeltet.dk testkører ny gravelrute
I 2020 udvider DGI hærvejsløbet med en gravelrute fra Rebild til Viborg. Vores cykelhold, Team Motionsfeltet.dk, var med til at teste ruten allerede i år.
Løbsberetning: Hærvejsløbet 2019
Gennem mit PREMIUM medlemsskab af Team Motionsfeltet.dk har jeg fået muligheden for at køre Hærvejsløbet.
Guide: Perfekt justering af skivebremser
Kender du det, når du finder en lille simpel ting, som bare gør alting lettere? Hvis du kører med skivebremser er den smarte Birzman Clam et absolut "must have".
Motion: Afslutning af DGI cuppen
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Job: Digital Sales Campaign Officer hos Shimano
Som den nye Digital Sales Campaign Officer vil du være bindeleddet mellem salg og marketing og have fokus på at bruge digitale værktøjer til at maksimere kunde- og forbrugerengagementet.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.

Instagram #motionsfeltet

Mere end 1800 cykelmærker samlet på ét sted
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Mads Pedersens VM-sejr genskabt med over 27.000 perler
For mange var Mads Pedersens VM-sejr rigtig stor. Det var den også for Line Sørensen, som efter den danske VM-triumf gik amok i perler.
Kør på VM-ruten: Nu åbner tilmelding til Haderslev MTB Challenge 2020
Haderslev er vært for UCI 2022 Mountain Bike Marathon World Championships. Som opvarmning til dette event arrangeres der i 2020 Haderslev MTB Challenge for både motions- og licensryttere.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Test: Mondraker F-Podium Carbon R
Mondrakers F-Podium R er en full-suspension mountainbike, der henvender sig til cross country på topniveau. Med en vægt på 10,56 kilo i størrelse medium, gode komponenter, fortrinlig køreevne og høj effektivitet er mountainbiken en stærk spiller på markedet i kategorien high-end og konkurrenceorienteret XC.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Bontrager XXX-landevejssko
Den nye Bontrager Triple X er en landevejssko til den kræsne cykelrytter, der har høje krav til effektivitet. Med et stifness-index på 14 ud af 14, en præstationsoptimeret pasform, god komfort og en lav vægt er der taget højde for konkurrencerytterens ønsker og behov til en cykelsko.
Produktfokus: Hvad kører Rapha’s proffer i?
Rapha står bag det karismatiske sæt, som EF Education First Pro-holdet kører rundt i. Men hvad for nogle produkter ligger tekstiler til det letgenkendelige look?
Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey
Assos viser styrken i deres udviklingsafdeling med nye teknologier og materialer som forener komfort og fart i en ret ultimativ pakke, for dem som er villige til at betale for luksus.
DGI Hærvejsløbet udvider med tre nye ruter i 2020
Når Danmarks største cykelmotionsevent køres lørdag 27. juni 2020, bliver der endnu flere muligheder for deltagerne end hidtil. Der kommer to unikke Genforeningsruter i det sønderjyske, mens der for første gang også bliver en gravel-rute.
Efterårstilbud: Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.

Seneste indlæg i debatten

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​
Team Motionsfeltet.dk testkører ny gravelrute
I 2020 udvider DGI hærvejsløbet med en gravelrute fra Rebild til Viborg. Vores cykelhold, Team Motionsfeltet.dk, var med til at teste ruten allerede i år.
Løbsberetning: Hærvejsløbet 2019
Gennem mit PREMIUM medlemsskab af Team Motionsfeltet.dk har jeg fået muligheden for at køre Hærvejsløbet.
Guide: Perfekt justering af skivebremser
Kender du det, når du finder en lille simpel ting, som bare gør alting lettere? Hvis du kører med skivebremser er den smarte Birzman Clam et absolut "must have".
Motion: Afslutning af DGI cuppen
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Job: Digital Sales Campaign Officer hos Shimano
Som den nye Digital Sales Campaign Officer vil du være bindeleddet mellem salg og marketing og have fokus på at bruge digitale værktøjer til at maksimere kunde- og forbrugerengagementet.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet