Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

11.09.2019 @ 15:11

Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.

Hej igen

Denne gang vil jeg prøve at besvare nogle af Jeres spørgsmål, som jeg har fået.

 

Søren Bach spørger:
Hvor meget arbejde er der dag til dag? Skal alle cykler gennemgåes, eller har rytter flere end en cykel pr. dag?
 

Svar:
Normalt kører rytterne på en cykel om dagen. De har to modeller og vælge mellem en Tarmac og en Venge.  Vi har en whatsapp gruppe, hvor vi får besked på, hvad udstyr de vil køre på dagen efter. Så det hele bliver lavet om aftenen.

Alt fra at skifte fra cykel til cykel. Hvad hjul og gearinger, som de vil køre med også? Selvfølgelig, hvis der har været noget, der ikke virker. Så det er cirka 1,5- 2,5 times arbejde om aftenen, når vi ankommer til hotellet. Om morgen cirka halvanden time til at gøre det hele klar. Som at pumpe, sætte cyklerne på taget, eller hvis der er et sidste minuts ændring. 


 

Marc Hansen spørger:
Er der forskel på at arbejde med de danske ryttere kontra de udenlandske?

Svar:
Nej, endeligt ikke. Den eneste forskel er nok sproget. Jeg synes også, at danskerne er mere sikre på, hvad de vil have, hvor italienere snakker mere uden om og prøver at finde en fejl. hvis de ikke har kørt så godt.Flemming Christiansen spørger:
Hvad kan du bedst lide ved mekanikerjobbet?

Hvad kan du mindst lide?

Kan du se dig selv som mekaniker på WorldTouren resten af livet?

 

Svar:
Det bedste er helt klart samarbejdet med sponsoren om at udvikle nyt udstyr. Det er fedt at se de små ting, som vi spørger på at få ændret på en prototype, og så er de ændret, når den endelige version kommer på markedet.

 

Jeg tror, at jeg mindst kan lide er vaske cykler, men det er jo en del af det. Det er bare federe at lave det, der skal laves. At køre lastbilen, det må jeg indrømme, at jeg ikke er den store fan af det. Men det er en del af det.

 

Jeg tror ikke, jeg bliver ved med det her for evigt. Der er 180-220 rejse dage om året og kan mærke,at jeg er blevet ældre, at jeg også nyder tiden derhjemme (men elsker stadig mit job). Søren Bach spørger:
Er der også et tidspunkt på dagen, hvor rytterne kommer med egne personlige henvendelser til fx den enkelte etape?


Svar:

Rytterne kommer endeligt hver dag med personlige ønsker. Alt efter om det er justering af sadlen, eller hvad hjul de vil køre med. Også er det mere med hvem du svinger med.


Line Kristofferen spørger:
Spændende at følge bloggen Vuelta-værkstedet og komme lidt bag om jobbet som mekaniker på et cykelhold.


Jeg har to spørgsmål til Rune Kristensen:

1) Hvordan kom du ind som mekaniker på dit første cykelhold?

2) Er du nogensinde kommet til skade, når du har skulle fikse cykler hængende ud af bilen under cykelløb?

 

Svar:
Jeg startet med at hjælpe Michael Skelde hos Glud & Marstrand, og derfra kom jeg ind på Team CSC. Jeg er ikke kommet tilskade ved at hænge ud af vinduet. Men jeg blev kørt ned af min sportsdirektør for et par år siden i Touren, da Dan Martin styrtede sammen med Richie Porte - men ikke med de store skader. Anders Brandt spørger:
Dit job lyder spændende. Jeg bliver faktisk så inspireret, at jeg tænker på, hvad det kræver af uddannelse og for at få et job som dig? Hvad skal jeg overveje, før jeg tager beslutningen, synes du?

Svar:
Som dansker skal du uddannes som cykelmekaniker - ellers er det de færreste hold, der tager dig - også sammen med eller efter er det bedst at starte på de mindre hold og arbejde sig op. Der er ingen WorldTour-hold. der tager folk, hvis de ikke har været på mindre hold. 


Det man skal overveje mest er, om man er klar til at rejse så meget. For mig fungerer det godt, men det er også, fordi jeg bor i Luxembourg. Så vil anbefale at flytte til udlandet, hvis det skal være på et stort hold. Men start med at hjælpe et af de mindre danske hold.


Mathias Boring spørger:
Når du skal arbejde for landsholdet til VM, er det så ikke svært at rytterne komme med meget forskelligt udstyr, når de kører på forskellige hold? Hvad gør I med hjulskifte, hvor nogen kører med skiver, andre ikke, og nogen kører med SRAM, Campa eller Shimano?

Svar:
Med landsholdet får vi jo udstyret fra de forskellige hold. Så det er ikke det store problem at arbejde med det. I løbet af løbet får vi det hele og vide på Radio Tour. Så rytteren får de hjul, som der passer, hvis de punkterer. Ved et massestyrt tager vi lidt af hvert med ud. Så en rytter skal nok få et hjul, der passer. Måske ikke af det mærke, som de normalt kører med. Karma Halvorsen spørger:
Hvad er lønnen som WorldTour-mekaniker og hvad får man som landholdsmekaniker?
 

Svar:
Lønnen er i starten ikke nået at prale med. Personligt startede jeg på 2500 euro (cirka 18.750 kroner) om måneden. Men som man arbejder sig op stiger lønnen også. Så i dag kan jeg nok ikke klage, men der er stadig ikke flere millioner. som vi snakker om. 
 

Så vi har vores løn - også får vi også andel i præmiepengene.

 

 

De bedste hilsner,
Rune Kristensen
Mekaniker Deceuninck-Quick Step
Følg mig på Instagram

 

Tidligere blogs fra Vueltaen

Vuelta-værkstedet: Lukkede ringe og hjulskift med skruemaskine
Vuelta-værkstedet: Måtte ikke køre videre for politiet
Vuelta-værkstedet: Jeg stopper - Rygter om Riis' hold
Vuelta-værkstedet: Hårdt arbejde på hviledagen
Vuelta-værkstedet: Så kom den endelig
Vuelta-værkstedet: Ingen problemer
Deceuninck-Quick Steps mekaniker blogger under Vueltaen

Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.
Team Giv Håb cykler for børn og unge i sorg
Nu kan alle cykelglade motionister komme med på Team Giv Håb og cykle til fordel for børn og unge i sorg. Som deltager kan man sikre sig en oplevelse for livet, mens man samtidig er med til at sikre, at endnu flere børn og unge kan få gratis hjælp og støtte hos Børn, Unge & Sorg.
Gravelcykling - det nye sort?
Flere og flere motionister og cykelløb begynder at inkludere grusveje i deres cykelture og løb. Er gravelcykling ved at blive det "nye sort"?
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Konkurrence: Vind et Tissot ur og lækker tøjpakke fra Santini
Ikke en Tour uden et ur - og bliv nu ikke sur... fordi du kan også vinde tøj til din cykeltur.
Bliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Få optimal restitution - Prøv recovery boots gratis
Alle cykelryttere kender til ømme ben efter en hård træning og dagen efter er benene tunge. En udfordring som Optima Sport er eksperter i at løse.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Canyon Commuter:ON og Precede:ON
Hvis du gerne vil pendle på cykel til dagligt, men ikke ønsker at møde op på arbejde varm og svedig, så kunne en el-cykel måske være noget for dig. Canyon præsenterer nu 2 bud på en pendler cykel i høj kvalitet.
Produktnyt: Canyon Neuron og Spectral 2021
Canyon løfter nu sløret for deres 2021 modeller af deres 2 trail orienterede MTB modeller, Neuron og Spectral.  
Efter knivstik på cykeltræner - 26-årig mand begår selvmord i arrest
Den 26-årige mand, der tirsdag aften blev sigtet for at køre en ungdomsrytter ned og efterfølgende stikke holdets træner i maven med en kniv, har begået selvmord i arresten i Viborg.
Kør imod Simon Andreassen - Slå 894 watt i 30 sekunder
Simon Andreassen er hovedperson i den første infrarøde video nogensinde, og han er ikke en hvilken som helst hovedperson. Simon, der er blandt verdens bedste MTB-ryttere, slår nemlig oveni personlig rekord på den velkendte Højbjerg-strækning i Rude Skov. 180 meter og 24 højdemeter kører han på 30 sekunder og en gennemsnitswatt på 894!
Få Tour de France stemning hjemme i stuen med 20% rabat
Hvis du ligesom os bare ikke kan få nok af Tour de France, så tjek de sportslige babushkadukker vi har i webshoppen. Vi giver lige nu 20% rabat på dukkerne i webshoppen. 
Test: Shimano jersey og bib shorts
Shimano’s ambitiøse bud på et high-end tøjsæt, god kvalitet og et tætsiddende race-fit.  
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Shimano S-PHYRE RC902
Ved brug af funktionsspecifikke zoner, optimeret kraftoverførsel og forbedret fit, giver den nye RC902 bemærkelsesværdig kraft og fantastisk komfort for rytteren.
Ny bog i webshoppen: Bjergtagende cykling - De Franske Alper
Jesper Nygaard er uddannet journalist og passioneret cykelrytter. Han har opholdt sig adskillige uger i De Franske Alper, for at cykle kendte og ukendte stigninger. Han giver i denne bog sine erfaringer videre, så de fleste kan være med uden at skulle bruge alle vågne timer på at tæne. Bogen kan nu købes på Feltet.dks webshop.
Test: Specialized Tarmac SL7
Årets mest hypede cykel leverer på alle parametre og Tarmac-platformen har fået en mærkbar opgradering i fladt og hurtigt terræn, om end den også er blevet lidt mere rå i sit udtryk.
2 timer Tour-starten - sæt Tour-holdet!
Årets Tour de France starter den 29. august og du kan nu sætte dit managerhold til årets første Grand Tour, hvor 8 danskere cykelryttere deltager.
Tour de France udstyrsguide 2020
Hvilket udstyr kører profferne egentlig på? Det får du svaret på i denne artikel, hvor vi vil gennemgå udstyret hos de forskellige hold, under dette års Tour de France.
Test: isolés Jules ECO vindvest
God beskyttelse kombineret med fin åndbarhed og et let udtryk.
Produktnyt: Canyon Exceed 2021
Når man som producent har en MTB-hardtail som har vundet adskillige World Cup sejre, og som benyttes af fænomenet Mathieu Van Der Poel og multitalentet Pauline Ferrand Prévot, så skal man tænke sig grundigt om, for at skabe noget der er bedre. Det har Canyon nu gjort med den opdaterede Exceed hardtail.

Seneste indlæg i debatten

Der var selvsagt dyb skuffelse i Jumbo-Visma-lejren, efter det der lignede en sikker Tour de France triumf - den første i holdets 30 årige historie - blev revet ud af hænderne på dem i sidste øjeblik. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skuffet_dumoulin_den_havde_vi_ikke_set_komme/Der var selvsagt dyb skuffelse i Jumbo-Visma-lejren, efter det der lignede en sikker Tour de France triumf - den første i holdets 30 årige historie - blev revet ud af hænderne på dem i sidste øjeblik. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skuffet_dumoulin_den_havde_vi_ikke_set_komme_1/Vidunderbarnet Tadej Pogacar gjorde det umulige og tog en Tour-sejr, ingen havde troet på lørdag morgen, og dermed bliver det ham, der skal skåle i champagne, når der søndag køres parade til Paris. For sprinterne bliver der imidlertid hverken tid til skål eller fællessang, når det først på aftenen går løs med årets allervigtigste massespurt, som enhver hurtig mand drømmer om at have på sit cv. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_21_etape_af_tour_de_france_2020/Jumbo-Visma havde så godt som vundet Tour de France med Primoz Roglic, men da den absolut sidste mulighed bød sig på 20. etapes enkeltstart, greb Tadej Pogacar den med begge hænder. Forinden havde intet dog indikeret, at der skulle være noget i vejen med Roglic, påpeger holdkammeraten Wout Van Aert. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_aert_saa_faresignalerne_hos_roglic_tidligt_han_koerte_anderledes_paa_sin_cykel/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.
Team Giv Håb cykler for børn og unge i sorg
Nu kan alle cykelglade motionister komme med på Team Giv Håb og cykle til fordel for børn og unge i sorg. Som deltager kan man sikre sig en oplevelse for livet, mens man samtidig er med til at sikre, at endnu flere børn og unge kan få gratis hjælp og støtte hos Børn, Unge & Sorg.
Gravelcykling - det nye sort?
Flere og flere motionister og cykelløb begynder at inkludere grusveje i deres cykelture og løb. Er gravelcykling ved at blive det "nye sort"?
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Konkurrence: Vind et Tissot ur og lækker tøjpakke fra Santini
Ikke en Tour uden et ur - og bliv nu ikke sur... fordi du kan også vinde tøj til din cykeltur.
Bliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Få optimal restitution - Prøv recovery boots gratis
Alle cykelryttere kender til ømme ben efter en hård træning og dagen efter er benene tunge. En udfordring som Optima Sport er eksperter i at løse.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Livetipsportal.com   •   Andet