Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Lasse Wedege Penning 03.05.2016 @ 11:26

100 kilometer MTB-spor lyder som en drøm, og den drøm er ved at blive til virkelighed omkring Viborg.

Viborg Cycling, Cykel Motion Viborg og Hald Ege MTB er sammen med det lokale erhvervsliv og Viborg Kommune i øjeblikket i gang med en større udvikling af MTB-sporene omkring Viborg. Lige nu er der opmærkede spor i Ødalen øst for Viborg og ved Hald Ege, men ambitionerne stopper slet ikke der.

 

Ved hjælp fra Nordea-Fondens bidrag på 1,5 millioner kroner, der blev offentliggjort i går, har Viborg planer om at udvide over de næste tre år, så der i 2018 står 100 kilometer MTB-spor klar omkring Viborg. Sporene laves i etaper og laves i fem forskellige naturområder, så de kan forbindes af cykelstier og grusveje.

 

Målet er at gøre det "sjovere, mere sikkert og mere udfordrende" at køre MTB omkring Viborg, siger bestyrelsesformand i foreningen Viborg MTB-spor, Søren Dürr Grue.

 

"Jeg er rigtig glad, og nu skal vi for alvor i gang. Ud over sporarbejde går pengene til kompetenceudvikling af frivillige sporbyggere fra lokalområdet og resten af landet. Vi inddrager internationale eksperter i uddannelsen af de frivillige. På den måde kvalitetssikrer vi projektet, mens vi hæver barren for, hvad der er et godt MTB -spor i Danmark," fortæller Søren Dürr Grue.

 

100 kilometer-projektet er finansieret med i alt 4,3 millioner kroner fra forskellige bidragsydere. Arbejdet er fordelt på optimering af de 50 kilometer eksisterende spor og etablering af 50 kilometer nye MTB-spor, hvilket skal ske med hjælp fra sporeksperterne fra Back on Track og i samarbejde med Danmarks Cykle Union og Naturstyrelsen.

 

"Det er et spændende projekt, som tager afsæt i næsten 10 års forarbejde og et forpligtende partnerskab mellem lodsejere og klubber," siger skovfoged i Naturstyrelsen i Kronjylland, Steen Bonne Rasmussen.

 

"På Naturstyrelsens arealer er tilgangen fra både Naturstyrelsen og Viborg MTB-spor, at sporene skal indpasses i landskabet bedst muligt. Vi forsøger også at placere dem, så de giver mindst mulighed for konflikter med de andre brugergrupper i skoven. Alt i alt er vi er havnet på et godt koncept, som jeg glæder mig til fortsat at være med til at udvikle," lyder det fra skovfogeden.

 

Du kan læse mere om projektet på Viborg MTB-spors hjemmeside.

 

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Pedaler ville jeg nok tage sådan noget her: https://www.cykelgear.dk/reservedele/pedaler/combi-pedaler-klikalmspdlook/kombipedal-almspd-xlc Der er også klampler med. Og de kan også bruges når man ikke lige har cykelskoene på eller gider clicke ind mellem 2 lysskryds. Du skal have sko til 2-hul system, altså spd. Du kan godt får racersko der kan tage spd klamper, men så er de virkeligt dårlige at gå i pga den lille klampe UNDER den flade sål. Du skal have såden nogle med lidt mere sål, så klampen kan sidde oppe i sålen. Så er de ganske fine at gå i, bare stive i sålen ift alm sko. (Jeg ved ikke hvor meget du skal gå rundt i de sko du cykler i men man kan godt få fra meget offroad mtb agtige og til hvad der mere ligner alm sko, bare med klamper i sålen). Hvis du er i københavn kan det være Capitani stadig har nogen (som en del af deres ophørsudsalg satte de alle sko ned til 300 i lørdags) - de havde temmeligt mange ok northwave, også mtb udgaven. Pedalerne skal af med en alm 15mm gaffelnøgle, men de kan godt sidde ret fast, så måske du skal have en længere der er beregnet til formålet, ala https://www.cykelgear.dk/vaerktoj/cykel-specialvaerktoj/pedalnogle-15-mm-kraftigMens det ofte er en kamp for Giro d’Italia at tiltrække de store grand tour-stjerner, er det i de senere år blevet stadig mere populært for de store navne at slutte sæsonen med endnu et stort slag i de spanske bjerge. Vuelta a Espana-løbsdirektør Javier Guillen har flere gange måttet knibe sig selv i armen over de fremragende startfelter, han har kunnet tiltrække, og selvom han i år kan ærgre sig over at måtte undvære de dominerende skikkelser fra årets Tour og måske ligner en lille taber i kampen om grand tour-stjernerne i 2019, er det igen et stærkt felt, der vil kast sig ud i kampen om sejren på den som altid bjergrige rute på Den Iberiske Halvø, når Vueltaen på lørdag skydes i gang med det klassiske holdløb. Feltet.dk giver i en serie på fem artikler en detaljeret analyse af de 15 største favoritter og udpeger deres største styrker og svagheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/vuelta_a_espana_2019_outsiderne/ For nyligt skulle 2 fra GCN lave blindtest af 105-R7000 og Duraace-R9100, hvilket de havde store problemer med, så jeg tror 105-R7000 mindst er på højde med Ultegra-6800.Der burde være et drænhul. Er det stoppet til eller er der ikke et?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat