Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

12.03.2021 @ 09:00

Cykelsæsonen 2021 er så småt kommet i gang og holdene har naturligvis fået helt nyt udstyr. I denne artikel vil vi komme med et overblik over hvilket udstyr de forskellige WorldTour-hold kører på i år.

2020-sæsonen var en sæson uden sidestykke. På grund af Coronapandamien blev den forkortet, men da den for alvor kom i gang blev der også kørt nogle gode cykelløb, hvor sponsorerne kunne få vist noget lækkert udstyr frem. Blandt andet under Tour de France, hvor årets podie bestod af to ryttere, hvis hold ikke kørte med skivebremser, som ellers er den helt store mode blandt cykelproducenterne.

 

Hvert år er der forskellige udskiftninger i sponsoraterne på WorldTouren, og i år er ingen undtagelse. Bianchi, Cervélo og Scott er alle mærker der har skiftet hold. Bianchi er skiftet til det der tidligere hed Mitchelton-Scott, men nu hedder Team BikeExchange. Jumbo-Visma er skiftet fra Bianchi til Cervélo og det tidligere Team Sunweb, nu Team DSM har taget Scott-cyklerne ind.

 

Derudover er det mest bemærkelsesværdige, at et af verdens største cykelfabrikanter Giant ikke er repræsenteret på øverste niveau. Det er første gang siden 1990'erne at mærket fra Taiwan ikke er med.

 

AG2R Citroen Team

Vi starter med det franske WorldTour hold AG2R, der har skiftet Eddy Merckx-cyklerne ud med BMC, derved har Eddy Merkcx-cykler forladt WorldTouren. De nye BMC-cykler er blevet udstyret med hjul og geargruppe fra Campagnolo. Det franske hold kommer til at køre på BMC Teammachine SLR01 og med Campagnolo Super Record EPS geargruppe. Derved går holdet efter et år væk fra komponenter fra Shimano.

 

Af andre sponsorer på holdet kan nævnes Pirelli (Dæk), Fizik (Saddel), Wahoo (cykelcomputer) og Power2max leverer wattmålere til holdet.

 

 

Astana Premier Tech

Jakob Fuglsangs hold har i år tilføjet Premier Tech til holdnavnet. Det kasakhiske hold kører igen i år på cykler fra italienske Willier og med hjul fra Corima. Willier Fiante SLR er cyklen Astana igen skal forsøge at vinde cykelløb på og på enkeltstarter vil de køre på Turbine TT. Cyklerne er udstyret med komponenter fra Shimano og dæk fra Vittoria. Garmin leverer cykelcomputere til holdet.

 

 

Bahrain Victorious

Mclaren har forladt holdt og i stedet har holdet tilføjet Victorious til navnet. Holdet kører stadig på cykler fra verdens største cykelproducent Merida. I 2021 vil holdet køre på en ny udgave af Merida Reacto Team, der er holdets aero-cykel. På stigningerne vil holdets bjergryttere få glæde af Scultura, og på enkeltstarterne vil Bahrain-holdet køre Time Warp TT.

Øvrige sponsorer er komponenter fra Shimano, hjul fra Vision, dæk fra Continental og Garmin leverer cykelcomputer til mellemøstlige hold.

 

 

 

Team BikeExchange

Det australske hold der tidligere hed Mitchelton-Scott og nu har ændret navn til BikeExchange kører i år på cykler fra italienske Bianchi. Det australske hold kommer til at køre på Bianchi Oltre XR4. I modsætningen til Jumbo-Visma, der kørte på Bianchi cykler sidste år med fælgbremser, så bliver de nye Bianchi-cykler alle leveret med skivebremser, og naturligvis er Bianchis ikoniske celeste-farve også at se på de nye cykler. Holdet kommer til at køre med både geargruppe og hjul fra Shimano. Hjulene fra Shimano bliver udstyret med dæk fra Pirelli, derudover bliver Garmin endnu engang leverandør af cykelcomputere til holdet.

 

 

Bora-Hansgrohe

Peter Sagans hold fortsætter selvfølelig på cykler fra amerikanske Specialized. Holdet kommer primært til at køre på Tarmac SL7, derudover vil de også have Roubaix-modellen til rådighed til brostensklassikerne. På enkeltstarterne kører holdet på Shiv. Bora-Hansgrohe har den fulde udstyrspakke fra Specialized til rådighed, og kører naturligvis på hjul fra søsterfirmaet Roval og dæk fra Specialized. Shimano leverer geargruppe til cyklerne, hvor de som alle andre hold kører med elektroniske gear. Amerikanske Wahoo leverer både cykelcomputer og hometrainere til holdet.

 

 

Cofidis Soutions Crédits

Det franske hold kørte sidste år på cykler fra italienske De Rosa, og det gør de også i 2021. Her har de muligheden for at vælge Merak der er den lette bjergcykel eller den aerodynamiske Pininfarina. Cofidis holder sig til det italienske med både geargruppe fra Campagnolo og hjul fra Fulcrum, der alle er italienske. Det traditionelle franske hold får også leveret cykelcomputer og wattmålere fra tyske SRM. Det tyske firma var tilbage i 90'erne de første til at lave wattmålere, og i dag i 2021 er de stadig repræsenteret på højeste niveau.

 

 

Deceunick-Quick Step

Patrick Leveferes drenge The Wolfpack kører igen på cykler fra Specialized, et samarbejde der kører på 12 sæson. Ligesom Bora-Hansgrohe kører det belgiske hold på Tarmac SL7, Roubaix og Shiv. Cyklerne er udstyret med hjul fra Roval og dæk fra Specialized, geargruppen er fra Shimano. Wahoo leverer cykelcomputere til holdet.

 

 

EF Education-Nippo

Det japanske konstruktionsfirma Nippo kommer ind som sponsor på det amerikanske hold, men holdet kører også i 2021 på cykler fra Cannondale, og har endda forlænget kontrakten indtil 2023. Holdet kører på SuperSix Evo og Systemsix i landevejsløbene og på SuperSlice på enkeltstarterne. Cyklerne bliver endnu engang udstyret med geargruppe fra Shimano og hjul fra Vision, og med dæk eller ringe fra italienske Vittoria.

 

 

Groupama FDJ

Det franske hold fortsætter deres lange kontrakt med det franske cykelmærke Lapierre. Holdet vil bruge Aircode DRS, som er deres aerocykel og allround cyklen Xelius, derudover vil de benytte sig af Aerostorm til enkeltstarterne. Alle cyklerne bliver udstyret med komponenter fra Shimano og dæk fra Continental.

 

 

Ineos Grenadiers

Chris Froome er væk, til gengæld er Richie Porte tilbage på holdet, og han kommer ligesom de øvrige Ineos-ryttere til at køre på cykler fra italienske Pinarello. Holdet vil køre på Pinarello Dogma F12. Pinarellos undermærke MOST leverer speciallavet styr til holdet, og cyklerne er endnu engang udstyret med Shimano med både gear og hjul. Det britiske hold kører ligesom sidste år på dæk fra tyske Continental.

 

 

Intermarché-Wanty-Gobert           

Det franske hold er kommet op på sportens øverste niveau. Holdet har bibeholdt samarbejdet med det tyske cykelmærke Cube. Litening C68x er cyklen holdet kører på, og med geargruppe fra Shimano. Hjulene er fra det relative ukendte mærke Newmen, der tidligere lavede MTB-hjul, men nu også leverer landevejshjul til WorldTouren. Hjulene bliver udstyret med dæk fra Continental.

 

 

Israel Start-Up Nation

Det israelske hold kører endnu engang på cykler fra britiske Factor Bikes. Holdet vil køre på Factor OSTRO VAM i landevejsløb, og Factor Slick på enkeltstarterne. Alle cyklerne er udstyret med geargruppe fra Shimano, hjulene er fra Factors eget mærke Black Inc og dæk fra amerikanske Maxxis. Israel Start-Up Nation får leveret deres watttal fra det canadiske teknologifirma 4iiii, der tidligere har leveret wattmålere til Bora-Hansgrohe.

 

 

Jumbo-Visma

Det hollandske hold har skiftet de ikoniske Bianchi-cykler ud med det canadiske cykelmærke Cervélo. Cyklerne fra Cervélo blev for alvor kendt, da Bjarne Riis i 2003 tog cyklerne ind på det daværende Teams CSC. Wout Van Aert og Primoz Roglic og de øvrige ryttere på holdet vil køre på Cervélo R5 eller S5. Derudover vil holdet på enkeltstarterne køre P5. Alle cyklerne er udstyret med gear og hjul fra Shimano, og med dæk fra Vittoria.

 

 

Lotto-Soudal

Det belgiske hold kører endnu engang på cykler fra Ridley, der også kommer fra Belgien. Lotto-Soudal-rytterne har mulighed for at køre på Ridley Helium i bjergene, Noah Fast i det flade terræn og Ridley Dean på enkeltstarterne. Holdet fortsætter også med at køre med gear og hjul fra italienske Campagnolo. Dækkene er ligeledes italienske, de er fra Vittoria. Det belgiske hold får dog også en ny sponsor ind. Amerikanske Garmin vil levere cykelcomputere til holdet, dog er cyklerne stadig er udstyret med SRM-wattmålere.  

 

Movistar

Alejandro Valverdes hold kører igen i år på cykler fra tyske Canyon. Her har holdet mulighed for at køre på Ultimate CFR eller Aeroad i landevejsløbene og den nye Speedmax på enkeltstarterne. Holdet har bibeholdt samarbejde med amerikanske SRAM og de leverer hjul og gear til holdet. Det spanske hold kører igen i år på Zipp-hjul og med wattmåler fra Quarq. Hjulene er udstyret med dæk fra Continental. Derudover er det spanske hold også sponsoreret af Garmin, der leverer cykelcomputere til holdet.

 

 

Qhubeka-Assos

Sidste år hed holdet NTT Pro Cycling og var faretruende tæt på at lukke. Men i år har det sydafrikanske hold taget det schweiziske cykeltøjsmærke Assos ind som hovedsponsor. Det betyder naturligvis at holdet kører med noget af det ypperste tøj på markedet. Derudover fortsætter holdet med at køre BMC-cykler og cyklerne er udstyret med hjul fra engelske Hunt Wheels. Hjulene bliver designet i England og fremstillet i Taiwan. Japanske Shimano leverer geargruppe til cyklerne og spanske Rotor leverer endnu engang kranksæt og wattmålere til det sydafrikanske hold.

 

         

Team DSM

Det tidligere Team Sunweb har fået Scott ind som cykelsponsor på holdet. Her har de mulighed for at vælge Addict eller Foil til landevejsløbene og Scott Plasma til enkeltstarterne. Team DSM kører med udstyr fra Shimano, hvor geargruppe og hjul er fra det japanske firma. Hjulene fra Shimano bliver udstyret med dæk fra Vittoria.

 

 

Trek Segafredo

Cykling og kaffe hænger godt sammen. Det synes det amerikanske cykelmærke Trek og den italienske kaffe-gigant Segafredo også, og de fortsætter naturligvis deres samarbejde i 2021. Som navnet antyder kører holdet på Trek-cykler. Mads Pedersen og co. Har mulighed for at køre på fire forskellige modeller. Madone til de flade løb, Emonda til bjergene. Derudover har Trek også udviklet Domane til brostensklassikerne. På enkeltstarterne kører holdet på Speed Concept. Det amerikanske hold kører med hjul fra Treks søsterfirma Bontrager og SRAM leverer geargrupper til holdet.

 

 

UAE Team Emirates

Holdet fra de Forenede Arabiske Emirater kører igen i år på cykler fra ikoniske Colnago. Holdet har mulighed for at køre på Concept, C64, V3Rs eller K.one. Sidste år kørte holdet med fælgbremser, men i år er Tour de France-vinder og holdets stjerne Tadej Pogaĉar set på en Colnago med skivebremser, så 2021 ser ud til at blive året, hvor holdet udelukkende kører med skivebremser. De italienske cykler bliver udstyret med gear og hjul fra Campagnolo. Hjulene fra Campagnolo kører med dæk fra italienske Vittoria. Sidste år kørte holdet med cykelcomputere og wattmålere fra Stages, men i år er det wattmålere og cykelcomputere fra SRM, der sidder på holdets cykler.

 

Test: Cadex 42 Disc hjulsæt
Et vanvittigt lækkert hjulsæt, som excellerer med lav vægt og masser af stivhed.
Test: Assos Mille GT bibshorts GTS
Overlegen kvalitet med appel til de fleste ryttertyper grundet en alsidig pasform. Assos skuffer ikke, når det kommer til bibshorts.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.
Søger du ny sports-passion? Følg med i disse spændende sportsgrene
Vind et hjulsæt - værdi 19.998 kroner
Cadex Danmark udlodder et lækkert hjulsæt, Cadex 42 Disc, som kan blive dine. Deltag i konkurrencen!
Min brors første BikePacking oplevelse
Jeg har længe prøvet at overbevise min lillebror Anton om, at gravel og bikepacking er det fedeste. 
Produktnyt: Empire - Første Avenue-cykel i carbon
Avenue præsenterede Empire til sortimentet i forbindelse med mærkets 25-års jubilæum i 2020. Empire kan karakteriseres som en citybike, og den kombinerer et aerodynamisk og futuristisk design med stor grad af funktionalitet.
BikeFinder - GPS-sporing til din cykel
Tyveri gav den norske tech-grundlægger ideen til funktionen "Find min iPhone" til cyklen. BikeFinder tilbyder markedets første GPS-tracking og forsikring i en.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.

Instagram #motionsfeltet

SIDSTE CHANCE: Sæt dit hold til Baskerlandet Rundt
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandet Rundt, som køres fra mandag den 5. april april til lørdag den 10. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb, som er årets 13. WorldTour-løb.
LIVESTREAM: Flandern Rundt fra start til mål
Som bruger af Feltet.dk anbefaler vi, at du køber agang til Discovery+, der giver masser af adgang til live streaming af alle de største cykelløb og meget andet sport og underholdning.
Produktnyt: MET Mantra MIPS
Ny hjelm fra MET, hvor der er fokus på fart, ventilation og aerodynamik.
Produktnyt: Garmin wattpedaler til SPD-klamper
Garmin lancerer tre nye typer wattpedaler, som hedder Rally.
Danmarksmester skal lave cykelrejser til Flandern
Nu bliver der snart endnu flere muligheder for at tage på cykelrejse til Flandern i det nordlige Belgien, der på mange måder er cykelsportens hjemland.
Anmeldelse: "Engang Var Jeg Jesper Skibby"
Sportsbøger er der nok af. Alligevel formår "Engang Var Jeg Jesper Skibby" at finde sin berettigelse som en helt særlig bog, hvor Jesper Skibby åbner op for de store problemer, han gik igennem efter karrieren sluttede. 
Produktnyt: Levo Gen 3
Specialized har lavet en tredje generation af deres populære Levo Gen 3.
De 20 bedst betalte cykelryttere - Froome topper
Hvad tjener de 20 bedst betalte cykelryttere? Hvem tjener egentligt mest? Få svaret her!
3 gode råd til køb af cykeludstyr
Hvorfor gå ned på cykeludstyr?
Få en drømmecykel over lønnen
JOOLL, det er det sidste nye indenfor cykling, og er et koncept, som vokser hos virksomheder og deres medarbejdere. En af leverandør, som leverer racercykler igennem konceptet, er Argon 18. Få styr på konceptet og få flere priseksempler på Argon 18 cykler i denne artikel.
First Ride: Vogel GF-001 Horizon
Københavnske Vogel tilbyder skræddersyede gravel- og crosscykler, hvor forbrugeren selv sætter sin cykel sammen med de dele, som passer til den køreoplevelse, som rytteren søger. Vi har prøvekørt en af Vogels cykler og testet konceptet. 
Overblik: Sådan er udstyret hos de 19 WorldTour-hold
Cykelsæsonen 2021 er så småt kommet i gang og holdene har naturligvis fået helt nyt udstyr. I denne artikel vil vi komme med et overblik over hvilket udstyr de forskellige WorldTour-hold kører på i år.
Produktnyt: Smoove Lube kædevoks
Smoove Lube kædevoks er en langtidsholdbar kædevoks til alle typer cykler.
Produktnyt: S-Works Prevail II Vent
Specialized har lanceret en ny udgave af S-Works Prevail II, som kaldes Prevail II Vent.
Gourmetophold i sydjyske Tour-omgivelser
Når Tourens tredje etape afvikles i juli 2022, kører feltet gennem Kolding. Her er rutevalget et godt miks af cykelmæssige udfordringer, historiske steder og smuk natur, og kombineret med en overnatning på Hotel Koldingfjord - Hotel og konference i Kolding, lægger det op til et weekend-getaway i det sydjyske.

Seneste indlæg i debatten

Hvor - bare cirka - er dit nærområde, så skal du nok få anbefalinger. Lige nu kan det bare være svært/umuligt at finde et stort udvalg pga nedgang af produktion i asien.Pas nu på med at købe cykel kun ud fra personens højde. Jeg er 190 og min bedre halvdel er 180 - og vi bruger samme størrelse cykel (!) Simpelt nok, fordi vi har samme benlængde...resten er justeringer af fx sadel og frempind. "Jeg er glad for at jeg ikke bor i Vejle. Så gad jeg nok ikke cykle i længden. Det er da det eneste rigtige sted i DK at cykle ;-) Jeg nyder alle mine ture, som starter i udkanten af byen. Typisk har HM og distance en sammenhæng i forholdet 1:10 ; 100 km = 1.000 hm +/- Gider jeg en dag ikke køre alt for mange højdemeter er det typisk en tur mod vest, hvor man ude omkring Billund/Grindsted kan få nogle flade km på bogen. I en tid, hvor den ellers så store spanske etapeløbskalender bare er en skygge af sig selv, kom der i 2016 godt nyt fra Valencia-regionen. Volta a la Comunitat Valenciana, der tidligere var et af de vigtigste forberedelsesløb, var tilbage på kalenderen efter en syvårig pause, og de bedste ryttere bød det velkommen ved at drage til Spanien i stort antal. Succesen er blevet gentaget siden da, og det fortsætter også i 2021, selvom en aflysning i februar har betydet en ny dato og et ikke helt så stjernespækket felt, som vi har set i tidligere år. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_volta_a_la_comunitat_valenciana_2021/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Cadex 42 Disc hjulsæt
Et vanvittigt lækkert hjulsæt, som excellerer med lav vægt og masser af stivhed.
Test: Assos Mille GT bibshorts GTS
Overlegen kvalitet med appel til de fleste ryttertyper grundet en alsidig pasform. Assos skuffer ikke, når det kommer til bibshorts.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.
Søger du ny sports-passion? Følg med i disse spændende sportsgrene
Vind et hjulsæt - værdi 19.998 kroner
Cadex Danmark udlodder et lækkert hjulsæt, Cadex 42 Disc, som kan blive dine. Deltag i konkurrencen!
Min brors første BikePacking oplevelse
Jeg har længe prøvet at overbevise min lillebror Anton om, at gravel og bikepacking er det fedeste. 
Produktnyt: Empire - Første Avenue-cykel i carbon
Avenue præsenterede Empire til sortimentet i forbindelse med mærkets 25-års jubilæum i 2020. Empire kan karakteriseres som en citybike, og den kombinerer et aerodynamisk og futuristisk design med stor grad af funktionalitet.
BikeFinder - GPS-sporing til din cykel
Tyveri gav den norske tech-grundlægger ideen til funktionen "Find min iPhone" til cyklen. BikeFinder tilbyder markedets første GPS-tracking og forsikring i en.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet