12.03.2021 @ 09:00

Cykelsæsonen 2021 er så småt kommet i gang og holdene har naturligvis fået helt nyt udstyr. I denne artikel vil vi komme med et overblik over hvilket udstyr de forskellige WorldTour-hold kører på i år.

2020-sæsonen var en sæson uden sidestykke. På grund af Coronapandamien blev den forkortet, men da den for alvor kom i gang blev der også kørt nogle gode cykelløb, hvor sponsorerne kunne få vist noget lækkert udstyr frem. Blandt andet under Tour de France, hvor årets podie bestod af to ryttere, hvis hold ikke kørte med skivebremser, som ellers er den helt store mode blandt cykelproducenterne.

 

Hvert år er der forskellige udskiftninger i sponsoraterne på WorldTouren, og i år er ingen undtagelse. Bianchi, Cervélo og Scott er alle mærker der har skiftet hold. Bianchi er skiftet til det der tidligere hed Mitchelton-Scott, men nu hedder Team BikeExchange. Jumbo-Visma er skiftet fra Bianchi til Cervélo og det tidligere Team Sunweb, nu Team DSM har taget Scott-cyklerne ind.

 

Derudover er det mest bemærkelsesværdige, at et af verdens største cykelfabrikanter Giant ikke er repræsenteret på øverste niveau. Det er første gang siden 1990'erne at mærket fra Taiwan ikke er med.

 

AG2R Citroen Team

Vi starter med det franske WorldTour hold AG2R, der har skiftet Eddy Merckx-cyklerne ud med BMC, derved har Eddy Merkcx-cykler forladt WorldTouren. De nye BMC-cykler er blevet udstyret med hjul og geargruppe fra Campagnolo. Det franske hold kommer til at køre på BMC Teammachine SLR01 og med Campagnolo Super Record EPS geargruppe. Derved går holdet efter et år væk fra komponenter fra Shimano.

 

Af andre sponsorer på holdet kan nævnes Pirelli (Dæk), Fizik (Saddel), Wahoo (cykelcomputer) og Power2max leverer wattmålere til holdet.

 

 

Astana Premier Tech

Jakob Fuglsangs hold har i år tilføjet Premier Tech til holdnavnet. Det kasakhiske hold kører igen i år på cykler fra italienske Willier og med hjul fra Corima. Willier Fiante SLR er cyklen Astana igen skal forsøge at vinde cykelløb på og på enkeltstarter vil de køre på Turbine TT. Cyklerne er udstyret med komponenter fra Shimano og dæk fra Vittoria. Garmin leverer cykelcomputere til holdet.

 

 

Bahrain Victorious

Mclaren har forladt holdt og i stedet har holdet tilføjet Victorious til navnet. Holdet kører stadig på cykler fra verdens største cykelproducent Merida. I 2021 vil holdet køre på en ny udgave af Merida Reacto Team, der er holdets aero-cykel. På stigningerne vil holdets bjergryttere få glæde af Scultura, og på enkeltstarterne vil Bahrain-holdet køre Time Warp TT.

Øvrige sponsorer er komponenter fra Shimano, hjul fra Vision, dæk fra Continental og Garmin leverer cykelcomputer til mellemøstlige hold.

 

 

 

Team BikeExchange

Det australske hold der tidligere hed Mitchelton-Scott og nu har ændret navn til BikeExchange kører i år på cykler fra italienske Bianchi. Det australske hold kommer til at køre på Bianchi Oltre XR4. I modsætningen til Jumbo-Visma, der kørte på Bianchi cykler sidste år med fælgbremser, så bliver de nye Bianchi-cykler alle leveret med skivebremser, og naturligvis er Bianchis ikoniske celeste-farve også at se på de nye cykler. Holdet kommer til at køre med både geargruppe og hjul fra Shimano. Hjulene fra Shimano bliver udstyret med dæk fra Pirelli, derudover bliver Garmin endnu engang leverandør af cykelcomputere til holdet.

 

 

Bora-Hansgrohe

Peter Sagans hold fortsætter selvfølelig på cykler fra amerikanske Specialized. Holdet kommer primært til at køre på Tarmac SL7, derudover vil de også have Roubaix-modellen til rådighed til brostensklassikerne. På enkeltstarterne kører holdet på Shiv. Bora-Hansgrohe har den fulde udstyrspakke fra Specialized til rådighed, og kører naturligvis på hjul fra søsterfirmaet Roval og dæk fra Specialized. Shimano leverer geargruppe til cyklerne, hvor de som alle andre hold kører med elektroniske gear. Amerikanske Wahoo leverer både cykelcomputer og hometrainere til holdet.

 

 

Cofidis Soutions Crédits

Det franske hold kørte sidste år på cykler fra italienske De Rosa, og det gør de også i 2021. Her har de muligheden for at vælge Merak der er den lette bjergcykel eller den aerodynamiske Pininfarina. Cofidis holder sig til det italienske med både geargruppe fra Campagnolo og hjul fra Fulcrum, der alle er italienske. Det traditionelle franske hold får også leveret cykelcomputer og wattmålere fra tyske SRM. Det tyske firma var tilbage i 90'erne de første til at lave wattmålere, og i dag i 2021 er de stadig repræsenteret på højeste niveau.

 

 

Deceunick-Quick Step

Patrick Leveferes drenge The Wolfpack kører igen på cykler fra Specialized, et samarbejde der kører på 12 sæson. Ligesom Bora-Hansgrohe kører det belgiske hold på Tarmac SL7, Roubaix og Shiv. Cyklerne er udstyret med hjul fra Roval og dæk fra Specialized, geargruppen er fra Shimano. Wahoo leverer cykelcomputere til holdet.

 

 

EF Education-Nippo

Det japanske konstruktionsfirma Nippo kommer ind som sponsor på det amerikanske hold, men holdet kører også i 2021 på cykler fra Cannondale, og har endda forlænget kontrakten indtil 2023. Holdet kører på SuperSix Evo og Systemsix i landevejsløbene og på SuperSlice på enkeltstarterne. Cyklerne bliver endnu engang udstyret med geargruppe fra Shimano og hjul fra Vision, og med dæk eller ringe fra italienske Vittoria.

 

 

Groupama FDJ

Det franske hold fortsætter deres lange kontrakt med det franske cykelmærke Lapierre. Holdet vil bruge Aircode DRS, som er deres aerocykel og allround cyklen Xelius, derudover vil de benytte sig af Aerostorm til enkeltstarterne. Alle cyklerne bliver udstyret med komponenter fra Shimano og dæk fra Continental.

 

 

Ineos Grenadiers

Chris Froome er væk, til gengæld er Richie Porte tilbage på holdet, og han kommer ligesom de øvrige Ineos-ryttere til at køre på cykler fra italienske Pinarello. Holdet vil køre på Pinarello Dogma F12. Pinarellos undermærke MOST leverer speciallavet styr til holdet, og cyklerne er endnu engang udstyret med Shimano med både gear og hjul. Det britiske hold kører ligesom sidste år på dæk fra tyske Continental.

 

 

Intermarché-Wanty-Gobert           

Det franske hold er kommet op på sportens øverste niveau. Holdet har bibeholdt samarbejdet med det tyske cykelmærke Cube. Litening C68x er cyklen holdet kører på, og med geargruppe fra Shimano. Hjulene er fra det relative ukendte mærke Newmen, der tidligere lavede MTB-hjul, men nu også leverer landevejshjul til WorldTouren. Hjulene bliver udstyret med dæk fra Continental.

 

 

Israel Start-Up Nation

Det israelske hold kører endnu engang på cykler fra britiske Factor Bikes. Holdet vil køre på Factor OSTRO VAM i landevejsløb, og Factor Slick på enkeltstarterne. Alle cyklerne er udstyret med geargruppe fra Shimano, hjulene er fra Factors eget mærke Black Inc og dæk fra amerikanske Maxxis. Israel Start-Up Nation får leveret deres watttal fra det canadiske teknologifirma 4iiii, der tidligere har leveret wattmålere til Bora-Hansgrohe.

 

 

Jumbo-Visma

Det hollandske hold har skiftet de ikoniske Bianchi-cykler ud med det canadiske cykelmærke Cervélo. Cyklerne fra Cervélo blev for alvor kendt, da Bjarne Riis i 2003 tog cyklerne ind på det daværende Teams CSC. Wout Van Aert og Primoz Roglic og de øvrige ryttere på holdet vil køre på Cervélo R5 eller S5. Derudover vil holdet på enkeltstarterne køre P5. Alle cyklerne er udstyret med gear og hjul fra Shimano, og med dæk fra Vittoria.

 

 

Lotto-Soudal

Det belgiske hold kører endnu engang på cykler fra Ridley, der også kommer fra Belgien. Lotto-Soudal-rytterne har mulighed for at køre på Ridley Helium i bjergene, Noah Fast i det flade terræn og Ridley Dean på enkeltstarterne. Holdet fortsætter også med at køre med gear og hjul fra italienske Campagnolo. Dækkene er ligeledes italienske, de er fra Vittoria. Det belgiske hold får dog også en ny sponsor ind. Amerikanske Garmin vil levere cykelcomputere til holdet, dog er cyklerne stadig er udstyret med SRM-wattmålere.  

 

Movistar

Alejandro Valverdes hold kører igen i år på cykler fra tyske Canyon. Her har holdet mulighed for at køre på Ultimate CFR eller Aeroad i landevejsløbene og den nye Speedmax på enkeltstarterne. Holdet har bibeholdt samarbejde med amerikanske SRAM og de leverer hjul og gear til holdet. Det spanske hold kører igen i år på Zipp-hjul og med wattmåler fra Quarq. Hjulene er udstyret med dæk fra Continental. Derudover er det spanske hold også sponsoreret af Garmin, der leverer cykelcomputere til holdet.

 

 

Qhubeka-Assos

Sidste år hed holdet NTT Pro Cycling og var faretruende tæt på at lukke. Men i år har det sydafrikanske hold taget det schweiziske cykeltøjsmærke Assos ind som hovedsponsor. Det betyder naturligvis at holdet kører med noget af det ypperste tøj på markedet. Derudover fortsætter holdet med at køre BMC-cykler og cyklerne er udstyret med hjul fra engelske Hunt Wheels. Hjulene bliver designet i England og fremstillet i Taiwan. Japanske Shimano leverer geargruppe til cyklerne og spanske Rotor leverer endnu engang kranksæt og wattmålere til det sydafrikanske hold.

 

         

Team DSM

Det tidligere Team Sunweb har fået Scott ind som cykelsponsor på holdet. Her har de mulighed for at vælge Addict eller Foil til landevejsløbene og Scott Plasma til enkeltstarterne. Team DSM kører med udstyr fra Shimano, hvor geargruppe og hjul er fra det japanske firma. Hjulene fra Shimano bliver udstyret med dæk fra Vittoria.

 

 

Trek Segafredo

Cykling og kaffe hænger godt sammen. Det synes det amerikanske cykelmærke Trek og den italienske kaffe-gigant Segafredo også, og de fortsætter naturligvis deres samarbejde i 2021. Som navnet antyder kører holdet på Trek-cykler. Mads Pedersen og co. Har mulighed for at køre på fire forskellige modeller. Madone til de flade løb, Emonda til bjergene. Derudover har Trek også udviklet Domane til brostensklassikerne. På enkeltstarterne kører holdet på Speed Concept. Det amerikanske hold kører med hjul fra Treks søsterfirma Bontrager og SRAM leverer geargrupper til holdet.

 

 

UAE Team Emirates

Holdet fra de Forenede Arabiske Emirater kører igen i år på cykler fra ikoniske Colnago. Holdet har mulighed for at køre på Concept, C64, V3Rs eller K.one. Sidste år kørte holdet med fælgbremser, men i år er Tour de France-vinder og holdets stjerne Tadej Pogaĉar set på en Colnago med skivebremser, så 2021 ser ud til at blive året, hvor holdet udelukkende kører med skivebremser. De italienske cykler bliver udstyret med gear og hjul fra Campagnolo. Hjulene fra Campagnolo kører med dæk fra italienske Vittoria. Sidste år kørte holdet med cykelcomputere og wattmålere fra Stages, men i år er det wattmålere og cykelcomputere fra SRM, der sidder på holdets cykler.

 

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Jeg så kun de sidste 16 km. af Fleche-Wallonne. Det plejer jo at være nok. Jeg var overrasket over, at der allerede havde været så meget action, da jeg kom på LIVE. Men det må have vejrets skyld, at løbet blev noget mindre forudsigeligt end normalt. Det virker for mig underligt, at fire-fem ryttere fra samme hold kan udgå med hypotermi. Det tyder på, at der ikke har været styr på påklædningen, som andre også er inde på. Jeg kunne da heller ikke finde på at cykle rundt i bare knæ, shorts o.s.v. i 3 graders "varme". Og slet ikke hvis man skal cykle i timevis, som prof-fytterne gør (modsat mig, der typisk cykler maks halvanden til to timer). Nu er jeg også lidt for godt "polstret", så der skal mere til for at jeg fryser. Men det er ikke så underligt at en tynd pind som Skjelmose fryser ad h. til, hvis der kun er 3-4 graders varme og sner, hagler og regner. Han ligner ikke én, der vejer meget over de 60 kg. ;)Det var en storsmilende Katarzyna Niewiadoma, der blev interviewet umiddelbart efter at have sikret sig stor og vigtig sejr i Fleche Wallonne.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/virkelig_veltraengt_sejr_jeg_er_superglad/ Jeg kan anbefale Darryl der har https://bikefitpro.dk/ i Nordhavn. Han er en super fin fyr, og man får fin opmåling. Jeg fik bekræftet min mistanke om at jeg er lettere deform😅, og at jeg skulle gå ned i stelstørrelse, og hvis du siger hvilken cykel du har kik på kan i se på hvilken størrelse der vil passe dig bedst. P.s har selv cyklet i 30 år, og kørt Licens, men alligevel var det penge godt givet ud. Du kan starte med den billigste løsning, og opgradere, og få din nye cykel indstillet når du har fået den. Jeg tog den billigste løsning og justerede selv alt ind. Lige et tip. Køb 165 mm pedalarme. Du bliver glad for det 😁 VenligstTillykke med den🥳

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet