06.09.2015 @ 19:20

VM i landevejscykling for amatører blev lige netop den farverige cykel- og folkefest, som arrangørerne havde lagt op til. Verdensmestre i 17 Road Race-klasser og 19 enkeltstartsmestre - heraf ialt tre danskere - blev hen over weekenden fundet og fejret med den karakteristiske UCI regnbuetrøje.

Mere end 2000 ryttere, et rekord antal deltagere fra 47 nationer og mange tilskuere var med til festen i Hobro og Aalborg, hvor de forbigående regnbyger sørgede for at fuldende billedet med regnbuer spændt ud over mesterskabet. Et mesterskab der sluttede med podieceremonier på Gammeltorv i Aalborg i strålende solskin.

Aldrig tidligere har så mange deltagere deltaget i et VM i landevejscykling for amatører. Mere end 2000 ryttere fra 47 nationer heriblandt cirka 250 danskere. Det får arrangørerne og partnerne til samstemmende at rose både ryttere, frivillige og tilskuere.

”Vi har fået utroligt meget positivt feedback fra både UCI og rytterne. Det betyder rigtigt meget for os. Vi havde lagt op til en fest i samarbejde med Hobro, Aalborg og Sport Event Denmark. Uden de frivillige havde denne fest ikke kunnet lade sig gøre. Der er ingen tvivl om, at dette VM i landevejscykling for amatører bliver et mesterskab, som mange vil tænke tilbage på med glæde,” siger formand i Danmarks Cykle Union, Niels Sørensen.

Danmark klarer sig flot som arrangør
Verdensmesterskabet i Danmark er blevet afviklet rigtigt fint, og Danmark beviser dermed nok engang, at vi er gode til at arrangere cykelløb på international niveau.

”Danmark har gennem mange år markeret sig som en cykeleventnation. VM i landevejscykling 2011, starten af Giro d’Italia i 2012 og de seneste år også Gran Fondo. Det er alle events, som har været med til at sætte fokus på Danmark og cykling. Derfor er det også fantastisk at se, at amatørrytterne ved dette VM har taget Danmark til sig,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, som er partner på VM i landevejscykling for amatører.

Der er også anerkendelse fra nogle af de udenlandske nationer blandt andet Norge.

”Det er det første Master-VM jeg er med til. Mit indtryk er rigtig godt. God organisering, gode rammer, mange tilskuere og et flot løb på en meget fin rute. Jeg har set mange glade mennesker, og med mere end 2000 ryttere er det meget flot sportsligt afviklet. Løbet har haft den hårhed og kvalitet som et VM skal have”, afslutter UCI-repræsentant, Harald Tiedemann, præsident for Norges Cykleforbund og ansvarlig for Elitens VM 2017 i Bergen.

De tre danske verdensmestre blev Janni Bormann i enkeltstart (Kvinder 50-54), mens Jørgen Emil Hansen (Mænd +70) og Karen Hviid Christensen (Kvinder  50-54) vandt i linjeløb.Se alle resultater i linjeløb her


Se alle resultater i enkeltstart her

 

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x