07.05.2015 @ 09:12

Det bliver år to i nyt format, når den danske landevejsklassiker DGI Stjerneløbet indtager Roskilde den 17. maj 2015. Igen med den populære blanding af et cykelløb for den danske cykelelite og et cykelløb for cykelmotionister men også med plads til nytænkning.

Med enkelte pauser har Stjerneløbet været en fast del af bybilledet i Roskilde siden 1896 med profiler som Ole Ritter og Bo Hamburger. Det traditionsrige cykelløb begejstrer fortsat cykeldanmark og blev i 2014 nomineret til årets cykelevent ved Danish Bike Awards.

 

”Da vi relancerede Stjerneløbet sidste år i samarbejde med Roskilde Cykle Ring, var det selvfølgelig med en solid portion spænding. Hvordan ville løbet blive taget imod? Det gik over alle forventninger med en stærk præsentation af den danske cykelelite, 400 motionister i motionsløbet, 4000 publikummer og en flot mediedækning," siger Bo Wacker, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

 

Endnu mere stjerneløb

2015-udgaven byder igen i år på et eliteløb og et motionsløb, hvor der netop er åbnet op for tilmeldingerne på Stjerneløbets Facebookside. Særligt på motionsdelen er der blevet justeret på konceptet.

 

”Vi har gjort ruten til motionsløbet længere, endnu mere sikker og mere seværdig, fordi feltet kommer forbi Vikingeskibsmuseet flere gange. De 73 kilometer er på dele af stjerneruten. På den måde kan man som cykelmotionist prøve kræfter med ruten inden eliten. I år har vi præmier til både den hurtigste mand og den hurtigste kvinde i løbet," siger Bo Wacker.

 

Classico event aflyst i Roskilde, men kører to andre steder
DGI og Classico havde indgået aftale om at tilbyde en retro/vintage cykelevent med start og mål ved Vikingemuseet. Det handlede ikke om at køre stærkt eller komme først over mållinjen. Til Classico løbet skulle du finde din gamle cykel frem, pudse den og finde den flotteste tilhørende påklædning frem fra skabet. Det kan være en gammel cykeltrøje, en sixpence eller en elegant kjole. I forbindelse med Stjerneløbet bliver Classico løbet i stedet for afviklet i København og Helsingør/Hornbæk.
 

”Vi starter og kører i samlet flok. Men ikke for hurtigt. Og for ikke at overanstrenge os, indlægger vi både et kaffe- og champagnestop undervejs," siger Asger Daugbjerg, der er arrangør af Classico.

 

I målområdet uddeles der præmier for den flotteste cykel, den flotteste påklædning og den mest elegante kørestil undervejs.

 

>> Tilmelding og information om Stjerneløbet 

>> Tilmelding og information om Classico

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet