Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Tour de France udstyrsguide 2020
Foto: A.S.O. / Pauline Ballet / Alex Broadway / Thomas Maheux
29.08.2020 @ 09:00

Hvilket udstyr kører profferne egentlig på? Det får du svaret på i denne artikel, hvor vi vil gennemgå udstyret hos de forskellige hold, under dette års Tour de France.

Hvad kan vi forvente?

Under dette års Tour de France kan vi naturligvis forvente en masse fedt udstyr, da Tour de France er kendt som et udstillingsvindue for de store cykelproducenter.

 

I år vil vi i højere grad se endnu flere cykler med skivebremser. Dog kan vi også afsløre, at det ikke er alle hold, der sværger til de nye bremser.

 

Derudover vil man også se flere hold kører med tubeless-dæk, og dermed gå væk fra de klassiske tubular (lukket ringe). 2020 må også siges at være endeligt for de mekaniske geargrupper hos profferne, i hvert fald i Tour de France, da samtlige hold kører med elektroniske gear.

 

Sidst men ikke mindst, kan vi også forvente noget helt nyt udstyr som ikke er set før. Tour de France er så sandelig et sandt mekka for udstyrsnørder.  

 

Nedenfor gennemgår vi cykelrammer, geargrupper, cykelhjul, cykeldæk samt andre vigtige og nye cykelkomponenter hos de forskellige hold.

 

AG2R La Mondiale

Det franske hold kører på cykler med det velklingende navn Eddy Merckx på rammen.

 

Selvom det belgiske cykelikon lægger navn til cyklerne har hr. Merckx ikke noget med mærket at gøre.

 

Belgieren solgte mærket for efterhånden en del år siden. Det franske hold kommer til at køre Eddy Merckx 525 Disc på de flade etaper og til bjergene er favoritcyklen Eddy Merckx Stokeu69 med fælgbremser.

 

Begge cykler er udstyret med den ypperste geargruppe fra Shimano og med kranksæt fra det spanske firma Rotor. Hjulene er fra Mavic, og her har de flere forskellige modeller de kan vælge i mellem. På hjulene er der monteret dæk fra tyske Vredenstein.

 

Foto: cyclisme.ag2rlamondiale.fr

 

Astana Pro Team

Holdet fra Kasakhstan har i år skiftet mærke på deres cykler. Holdet der i flere år kørte Argon 18 har nu skiftet til det italienske mærke Willier og kommer undervejs til at køre på Willier 0 SLR og Turbine til enkeltstarterne.

 

Cyklen er udstyret med fuld Shimano Di2 både geargruppe og kranksæt. Derudover er cyklen udstyret med hjul fra Corima og de kommer til at køre med dæk fra tyske Wolfpack 700X25 C.

 

Foto: wilier.com/en/teams/astana-pro-team

 

Bahrain Mclaren

Holdet fra den arabiske halvø kører igen i år på cykler fra verdens største cykelproducent Merida.

 

Holdet vil have tre modeller til rådighed: Reacto Disc til de flade etaper, Scultura Disc til bjergetaperne og Time Warp TT til enkeltstart.

 

Holdet kører med geargruppe fra Shimano og med hjul fra Vision, enten Metron SL 40 eller Metron SL 55 til skivebremser. Hjulene er udstyret med dæk fra Continental Competion Pro ALX 25 mm.

 

Foto: teambahrainmclaren.com

 

Bora-Hansgrohe

Peter Sagans hold er nærmest blevet synonym med Specialized. Det tyske hold har i år to modeller til rådighed. En landevejscykel og enkeltstartscykel. Den helt nye Specialized Tarmac SL7 er ifølge Specialized cyklen til alt.

 

Den er udstyret med geargruppe og kranksæt fra Shimano. Det tyske hold kører med fuld pakke fra Specialized og kører dermed både med Roval hjul og dæk fra den amerikanske cykelproducent.

 

Foto: www.bora-hansgrohe.com

 

CCC Team  

Det polske hold kører på cykler fra den Taiwanske cykelproducent Giant. I år har den mest foretrukne model Giant TCR Advanced fået skivebremser.

 

Udover TCR-cyklen har de også Propel til rådighed og Trinity til enkeltstart. Alle cyklerne er udstyret med hjul fra Cadex og med dæk fra Challenge. En af holdets store sponsorer er Shimano, så holdet kører naturligvis med det bedste fra den japanske gigant.

 

Foto: images.giant-bicycles.com

 

Cofidis Solutions Crédits   

Det franske hold kører på italienske cykler fra De Rosa og med komponenter fra Campagnolo. Holdet kører primært på to cykler. Merak og SK Pininfarina. Hjulene er fra italienske Fulcrum.

 

Selvom der ikke er meget fransk over cyklerne, så bliver de udstyret med et par gode dæk fra dækproducenten Michelin, der kommer fra Frankrig.

 

Foto: www.derosa.dk


Deceuinick-Quickstep

Belgisk storhold der igen i år kører på cykler fra Specialized. Ligesom Bora-Hansgrohe så har belgierne også to cykler de kan vælge mellem.

 

Den nye Tarmac SL7 til landevejsløb og Shiv til enkeltstart. Cyklerne er udstyret med Shimano geargruppe og kranksæt.

 

Hjulene er Roval, der også er fra Specialized. Roval-hjulene er udstyret med dæk fra Specialized nemlig de uhyre populære Sworks Turbo dæk.

 

Foto: deceuninck-quickstep.com

 

EF Pro Cycling

Det amerikanske hold kører igen i år på cykler fra Cannondale. Cyklerne er udstyret med fuld Shimano gruppe. Kranksættet er dog fra FSA. Hjulene er fra Vision og dækkene er fra Vittoria.


Cannondales flagskib indenfor landevejscykler er SystemSix. Cannondale selv kalder cyklen for den hurtigste cykel i verden, og naturligvis har EF Pro Cycling denne cykel til rådighed.

 

Derudover har de også mulighed for at køre på SuperSix, som mest bliver brugt på bjergetaperne. Begge cykler er med skivebremser.

 

Sidst men ikke mindst har de SuperSlice til enkeltstarter.

 

Foto: cyclingweekly.com

 

Groupama FDJ

Marc Madiots efterhånden legendariske hold har i en del sæsoner kørt på det franske cykelmærke Lapierre.

 

Aircode DRS hedder den aerodynamiske cykel til de flade etaper, og til de kuperede etaper og i bjergene har holdet Xelius SL til rådighed. Den sidste cykel de har til rådighed er Aerostorm, som er holdets enkeltstartscykel.

 

Groupama FDJ kører med den fulde pakke fra Shimano, der udover geargruppe også inkluderer hjul. På enkeltstarten benytter holdet sig af PRO hjul, der er Shimanos undermærke. Holdet kører på dæk fra Continental.

 

Foto: equipecycliste-groupama-fdj.fr

 

Team Ineos/Grenadiers

Den britiske mastodont har siden begyndelsen kørt på Pinarello-cykler, det gør de også i 2020. Holdet kører på den nye Pinarello Dogma F12, der både er kommet med fælgbremser og skiver. På enkeltstarterne kører de på Bolide TT.

Indtil videre i sæsonen har holdet mest holdt sig til fælgbremser, så det bliver spændende at se hvad briterne vælger i Touren.

 

Shimano leverer de fleste komponenter til cyklerne, med både geargruppe, hjul og pedaler. På alle cykler er der monteret dæk fra Continental. Team Ineos er kendt for at gå op i detaljerne.

 

Sidste år kørte de flere bjergetaper på hjul fra det tyske feinschmecker-mærke Lightweight, der er kendt for at være de letteste og bedste hjul på markedet. Holdet havde eftersigende selv betalt hjulene. Spændende hvad briterne disker op med i dette års Tour de France.

 

Foto: Feltet.dk

 

Israel Start Up Nation

Det israelske hold kører i år på cykler fra det britiske mærke Factor. Factor-cyklerne er udstyret med Shimano geargruppe og hjulene er fra Factors undermærke Black Inc.

 

Israel Start Up Nation har flere cykler at vælge mellem. Den aerodynamiske Factor One, O2 VAM til bjergetaperne og Factor Slick til tidskørsler. Holdet kører som et af det eneste WorldTour-hold på dæk fra amerikanske Maxxis.

 

Foto: factorbikes.com/models/vam

 

Lotto Soudal  

Det belgiske storhold kører stadig på cykler fra hjemlandet. Ridley har to modeller til landevejen Noah Fast og Helium SLX - begge cykler med skivebremser.

 

De belgiske cykler er udstyret med Campagnolo Super Rekord EPS 12 Speed. Enkeltstartscyklen Dean Fast er med fælgbremser. Alle cyklerne er med Campagnolo Bora hjul, der er monteret med Vittoria Corsa dæk.

 

Foto: ridley-bikes.com

 

Team Jumbo-Visma

Det hollandske hold kommer med flere favoritter mod den samlede sejr.

 

Holdet kører igen i år på cykler fra verdens ældste cykelfabrikant Bianchi.

 

Holdets officielle team-cykel er Bianchi Oltre XR4 med fælgbremser. Derudover kører de på Aquila CV på enkeltstarter. Jumbo-Visma er et af de eneste hold på WorldTouren, der stadig sværger til fælgbremser.

 

Cyklerne på det hollandske hold er næsten udstyret med Shimano fra top til tå. Både geargruppe, hjul og pedaler kommer fra det japanske firma. Dækkene er fra italienske Vittoria.

 

Foto: https://www.bianchi.com/

 

Mitchelton-Scott

Hvorfor skifte noget der fungerer? Dette har australierne nok tænkt. Holdet har altid kørt på cykler fra Scott, og det gør de også i 2020.

 

Rytterne har tre modeller til rådighed. Addict, Foil og Plasma. Alle cyklerne er udstyret med Shimano fra top til tå, og i år kører holdet med dæk fra Pirelli.

 

Foto: www.scott-sports.com/se/en

 

Movistar

Det tyske cykelmærke Canyon leverer endnu engang cykler til det spanske hold. Holdet har tre modeller til deres rådighed.

 

Ultimate CF SLX, Aeroroad CF SLX og Speedmax CF SLX til enkeltstarter. Movistar har stoppet samarbejdet med Campagnolo, og i stedet kører de nu med geargruppe fra SRAM. Den nye Red eTap AXS 12 speed.

 

Alle cyklerne er udstyret med hjul fra SRAMs undermærke Zipp. Hjulene er monteret med dæk fra Continental.

 

Foto: movistarteam.photoshelter.com/index

 

NTT Pro Cycling

Det sydafrikanske hold, der har fået Bjarne Riis som sportslig ansvarlig og flere andre danskere med på holdet, kører igen i år på BMC-cykler.

 

NTT Pro Cycling har en ret fed udstyrspakke, der nok vil få de fleste motionister op at ringe.

 

Holdet kører på Teammachine, der er blevet opdateret i år. Derudover kører holdet også på Timemachine Road og Timemachine TT.

 

Holdet kører med geargruppe fra Shimano, men kranksættet er fra det spanske firma Rotor. Hjulene er fra amerikanske Enve. Der er også italiensk islæt på udstyrsfronten. Holdet kører nemlig på ringe/dæk fra Vittoria.

 

Foto: Road.cc

 

Team Sunweb

Det tyske hold kører på cykler fra candiske Cervélo. Rytterne kan vælge i mellem den lette R5 der både fås med fælgbremser og skiver og den aerodynamiske S5 der kun fås med skivebremser.

 

Derudover har de P5 til enkeltstarten. Team Sunweb kører med fuld udstyrspakke fra Shimano. På Shimano hjulene er der monteret ringe fra Continental.

 

Foto: https://teamsunweb.com/

 

Trek Segafredo

Verdensmesterens hold, der som navnet indikerer kører på cykler fra amerikanske Trek.

 

Holdet har den aerodynamiske Trek Madone SLR til deres rådighed, og den helt nye Èmonda SLR til bjergetaperne.

 

Det amerikanske hold kører med SRAM Red eTap AXS 12-speed, men har faktisk pedaler fra konkurrenten Shimano. Hjulene er fra Treks eget mærke Bontrager og hjulene er monteret med dæk fra Pirelli.

 

Foto: https://racing.trekbikes.com/

 

UAE Team Emirates

Holdet fra Emiraterne kører på et af cykelsportens mest ikoniske mærker Colnago. Colnago leverer tre modeller til holdet. Den aerodynamiske Colnago Concept, den lette C64 og K.one til enkeltstarterne.

 

Bemærk alle cykler er med fælgbremser. Cyklerne er monteret med den elektroniske 12-speed gruppe fra Campagnolo, og hjulene er også fra Campganolo, deres populære Bora-hjul. På hjulene er der monteret italienske dæk fra Vittoria.

 

Foto: uaeteamemirates.com

 

Team Total Direct Energie

Det franske pro- kontinental hold kører på cykler fra italienske Willier. Et mærke der stammer helt tilbage til 1906. Holdet har tre modeller de kan vælge i mellem.

 

Willier 0 SLR, Cento 10PRO og Turbine. Alle cykler er med skivebremser.

 

Cyklerne er monteret med Shimanos elektroniske gruppe. Det franske hold kører på hjul fra det mindre kendte mærke Ursus, der leverer både tubeless hjul og tubular hjul til holdet.

Foto: teamtotaldirectenergie.com

 

B&B Hotels Vital Concept

Det andet franske wildcard-hold, der har rødder i Bretagne-regionen kører på cykler fra motorcross-producenten KTM, der efterhånden også har lavet cykler i en del år. Holdets foretrukne cykel er er KTM Revelator Sonic.

 

Cyklen er monteret med de hurtige og stabile hjul fra DT-Swiss. På hjulene er der monteret dæk fra Michelin.

 

Foto: bb-hotels-vital-concept.bzh/equipement

 

Team Arkea Samsic

Det sidste wildcard-hold er også fransk, men kører på tyske cykler. Det franske hold kører i år for første gang på Canyon cykler, og har ligesom Movistar også tre modeller til rådighed. Ultimate CF SLX, Aeroroad CF SLX og Speedmax til enkeltstarterne.

 

Cyklerne er udstyret med den elektroniske Shimano Di2, og hjulene er også Shimaos tophjul. Dækkene er fra Continental.

 

Foto: team-arkea-samsic.fr/en

Produktnyt: Canyon Spectral 29 CF
Canyon har sat sig for at skabe en helt ny trail cykel. Ifølge den tyske producent kan den det hele - uanset terrænet eller rytteren.
Vilde Black Friday / Black Week tilbud
Tilbud på vintertøj i webshoppen
Koldere vejr behøver ikke nødvendigvis, at betyde mindre udendørs cykling. Vi giver derfor 25% rabat på vinterbukser, trøje og vinterjakke. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday. 
Tilbud i webshoppen: Over alle bjerge - De bedste cykelruter i verden
Vi har netop fået en ny flot bog i webshoppen og vi sælger bogen med 20% rabat. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday.
Gravel Ride: Vendsyssel turen
Uret i bilen siger 6.40, det er stadigt mørkt. Cyklen er læsset på cykelholderen og der er frisk kaffe på kanden. Min makker Steen ankommer på slaget 6.45 som aftalt.
Test: Giro Manifest Spherical hjelm
Har du dybe lommer og vil have en topklasse hjelm til at beskytte dit hoved, er Giro Manifest med sine mange sikkerhedsfeatures og sublime komfort et godt bud på din næste hjelm.
Test: Rapha Roll Top Backpack
Slidstærk, rummelig og komfortabel rygsæk til pendleren med klare referencer til storbyens cykelbude.
De perfekte julegaver til cykelrytteren skal købes sidst i november
Gravel Ride: Asgreen's Coffee Ride
En dag tikker der en besked ind med invitation til cykling og kaffe, hvilket jeg har skrevet om i denne artikel. Læs her hvordan man kombinerer god kaffe, håndmadder og gravelcykling. 

Instagram #motionsfeltet

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.
Boganmeldelse: Over alle bjerge
I bogform præsenterer engelske Cyclist intet mindre end ”de bedste cykelruter i verden”. Et ambitiøst projekt, hvor de enkelte valg naturligvis kan diskuteres, men hvor det færdige resultat er blevet en forrygende rejse til ikke bare klassiske, men også helt nye cykeldestinationer.
Interesseret i cykeludstyr? Find de bedste tilbud!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Bliv en ægte Flandrien: Tilbagelæg 59 ikoniske cykelsegmenter i strava
Når det igen bliver muligt at rejse udenlands, får cykelfans en ekstra grund til at tage på forlænget weekend i Flandern i det nordlige Belgien. Her har turistrådet nemlig skabt "den ultimative cykeltur", The Flandrien Challenge.
Gravel Ride: Klosterheden
Hvis man sætter sig med et kort over de danske skove og plantage områder, så findes der efterhånden flere gode steder, hvor alle os med hang til grus kan få styret vores lyst.
MTB Maraton: Prøv den virtuelle rute inden DM 2021 og VM 2022
Den virtuelle verden vokser og vokser. Nu kan du prøve kræfter med ruterne til mountainbike DM i 2021 og VM 2022. Mesterskaberne afvikles i Haderslev. Du kan nu kører marathon ruten, som er tilgængelig på den virtuelle platform Bkool.
Cykelshoppen ændrede marketingstrategi - og solgte alle cykler
Cykelshoppen.dk skruede op for deres affiliate marketingstrategi og solgte alle cykler på lageret. I samarbejde med Daisycon hev webshoppen 88 procent nye kunder ind og vækstede med 200 procent.
Produktnyt: Graspor - ny epoke af data
Nu kan du få adgang til din krops interne performance data både før, under og efter din træning. Graspor er en nyudviklet moniteringsenhed, indbygget i et tyndt lår-sleeve, som placeres under cykelbukserne.
Produktnyt: Canyon MY21 Speedmax
Canyon lancerer stærkt opdateret version af den altvindende triatloncykel Speedmax.
Test: Pronghorn Aero Disc
Ny racercykel fra det danske mærke Pronghorn, der sagtens kan tage kampen op mod de store spillere på markedet. Cyklen udmærker sig ved flot design og så skriger den på fart.
Gravel Club: Kom med GFyn på tur - for Fyn er fin til gravel
I takt med at gravelcykling bliver mere og mere populært, er der nu startet en gravelklub på Fyn, hvor kan man køre gravel med andre grusnørder. Det foregår i Gravel Fyn Training Club, hvor der trænes sportsgrus et par gange om ugen. Feltet.dk sætter fokus på den nye gravelklub i denne artikel.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper
Her i årets sidste måneder står producenterne i kø for at præsentere næste års modeller, og for få dage siden præsenterede Specialized deres 2021 model af Stumpjumper EVO. Nu kommer turen til deres 2021 model af Stumpjumper, en knapt så hardcore udgave af Specialized’s trailbike.
Produktnyt: Specialized Stumpjumper EVO 2021
Med den nye Stumpjumper EVO flytter Specialized grænsen for, hvor meget du som rytter kan justere og tilpasse MTB’ens geometri og køreegenskaber.
Køb Peter Sagans selvbiografi til halv pris
Peter Sagan vandt i dag 10. etape af Giro d'Italia, hvilket vi fejrer med et godt tilbud i webshoppen. 

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Produktnyt: Canyon Spectral 29 CF
Canyon har sat sig for at skabe en helt ny trail cykel. Ifølge den tyske producent kan den det hele - uanset terrænet eller rytteren.
Vilde Black Friday / Black Week tilbud
Tilbud på vintertøj i webshoppen
Koldere vejr behøver ikke nødvendigvis, at betyde mindre udendørs cykling. Vi giver derfor 25% rabat på vinterbukser, trøje og vinterjakke. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday. 
Tilbud i webshoppen: Over alle bjerge - De bedste cykelruter i verden
Vi har netop fået en ny flot bog i webshoppen og vi sælger bogen med 20% rabat. Det bliver ikke billigere til Black Friday eller Cyber Monday.
Gravel Ride: Vendsyssel turen
Uret i bilen siger 6.40, det er stadigt mørkt. Cyklen er læsset på cykelholderen og der er frisk kaffe på kanden. Min makker Steen ankommer på slaget 6.45 som aftalt.
Test: Giro Manifest Spherical hjelm
Har du dybe lommer og vil have en topklasse hjelm til at beskytte dit hoved, er Giro Manifest med sine mange sikkerhedsfeatures og sublime komfort et godt bud på din næste hjelm.
Test: Rapha Roll Top Backpack
Slidstærk, rummelig og komfortabel rygsæk til pendleren med klare referencer til storbyens cykelbude.
De perfekte julegaver til cykelrytteren skal købes sidst i november
Gravel Ride: Asgreen's Coffee Ride
En dag tikker der en besked ind med invitation til cykling og kaffe, hvilket jeg har skrevet om i denne artikel. Læs her hvordan man kombinerer god kaffe, håndmadder og gravelcykling. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet