18.12.2021 @ 08:00

En aero-cykel med masser af allround-appel med både komfort og alsidige køreegenskaber for rytteren som enten er væddeløber eller har fokus på performance.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Wilier
Produkt: Filante SLR
Farver: Grey Iride Green Glossy
Størrelse: Medium
Vægt: 7.2 kilo (uden pedaler)

Pris: Filante SLR starter ved kr. 65.000,- med Ultegra Di2 / SRAM Force AXS og carbon-hjul.

 

Introduktion

 

Wilier-cyklen er stillet til rådighed af Belgian Cycling Club, som er skabt af den tidligere prof Allan Johansen - bedre kendt som Smeden.

 

Projektet er skabt som et univers for cykelentusiaster, hvor der er fokus på det sociale og hyggelige ved cykelturen samt passionen for cykling.

 

De arrangerer motionscykelløb og cykelrejser og har sågar deres helt egne løb: Vrads Bjerg Grand Prix, Tour de Midtjylland og Coast2Coast med fokus på at føre rytterne igennem den smukke natur i Danmark.

 

Men Allan Johansen har også stort fokus på cykeludstyr, hvor han forhandler blandt andet cykler fra italienske Wilier. Her har an specialiseret sig i at rådgive og vejlede, så man får den helt rigtige cykel alt efter ambitioner, erfaring og budget.

 

Belgian Cycling Club har således sendt os ud på en Filante SLR fra Wilier, som vi har testet på de danske landeveje.

 

 

Test
 

Wilier - italiensk finesse

 

Wilier er et velrenommeret brand fra Italien, som må siges at have fået lidt ekstra opmærksomhed i denne sæson, hvor de har leveret cykler i en meget iøjnefaldende og omtalt lakering til Astana.

 

En af de cykler, som det professionelle hold har haft til rådighed, er modellen Filante SLR. Den er en videreudvikling af en af Wiliers tidligere klassikere Cento10PRO.

 

Filante er lavet til at være en aerdoynamisk optimeret cykel, som skal give rytterne en fordel på stort set alle dage hvor de ikke færdes i de høje bjerge. Her kan rytterne til gengæld vælge en af firmaets Zero SLR-model, hvor rammen er 100 gram lettere og appellerer til ægte klatrere.

 

Filante SLR-modellen er således en cykel for rouleurs og sprintere - og ryttertyperne derimellem, som vil drage nytte af en anelse mere aerodynamik og stabilitet.

 

Wilier har som sagt fået en del omtale på grund af den flotte og eksklusive lakering, de har leveret til Astana. Vores testcykel lader heller ikke meget tilbage at ønske. Den er holdt i en grå glansfarve med en flot blå-grøn finish på forgaffel og andre strategiske steder. Farven skifter i sollys og den flotte finish giver en klar fornemmelse af et luksusprodukt. Noget som flere bemærkede, mens vi testede cyklen.

 

 

Aerodynamiske fordele

 

Som sagt, så er Filante SLR aerodynamisk optimeret i forhold til den mere rene klatrer Zero SLR.

Filante holder dog en acceptabel rammevægt på 870 gram, så den er reelt en kombination af en rendyrket aeroracer og en mere allround-cykel. det er en tendens som er meget fremtrædende på cykelmarkedet lige nu, hvor producenterne har fundet ud af at lave rammer i et sweetspot for fart og vægt.

Derfor er det også interessant at læse, hvad Wilier selv siger om forholdet til aerodynamik:
Wilier har benyttet en vindtunnel i udviklingen, som alle andre, men har også i høj grad taget højde for de forhold, som man udsættes for i den virkelige verden, hvor flowet af vind er udsat for langt flere forstyrrelser.

 

Det har resulteret i, at rørformerne er mindre kantede, end man ofte ser på aero-racerne og at forgaflen er gjort bredere. Det samme er cyklens bageste trekant, hvor sadelstræberne i øvrigt er sænkede, som trenden også foreskriver.

 

Alt sammen noget, som skal forbedre aerodynamikken i den virkelige verden og ikke kun i et sterilt miljø som en vindtunnel.

 

Ændringerne ses tydeligt på rammen. Rørformerne er aerodynamiske, men ikke nær så udtalte eller ekstreme som den helt rendyrkede aero-cykler. Det giver også en cykel med et afdæmpet look, hvor moderne og klassiske linjer i høj grad kombineres.

 

 

Lav vægt

 

Den nye konstruktion, med mindre skarpe kanter, gør, at der skal bruges mindre materiale og mindre bindemiddel i rammen, hvilket barberer vægten for den testede størrelse medium ned på 870 gram. Forgaflen vejer ind på cirka 360 gram.

 

Bygger man rammen op med topkomponenter, så kan man sagtens ramme UCI-grænsen på 6.8 kilo, men det koster naturligvis, da de lette komponenter og hjul er notorisk dyre.

 

Vægten på ramme og forgaffel er absolut godkendt, dog uden at være helt i den allerletteste ende, når det kommer til high-end cykler. Men omvendt har vægten ikke været det primære fokus her, så man får relativt meget aerodynamik kontra vægt med Filante SLR.

 

Integreret cockpit

 

Cockpittet er fuldt integreret med intern kabelføring, som går direkte ind i rammen og giver et clean og lækkert look.

 

Wilier har lavet et Filante-cockpit, som den testede model er født med. Det kombinerer frempind og styr i en helstøbt (monocoque) kombination, som vejer ind på cirka 350 gram for et styr med 100 millimeter frempind og 420 millimeter styr, hvilket er standardmål.

 

Wilier har lavet systemet, så spacerne kan fjernes og tilføjes uden at forstyrre kablerne, hvilket kan være med til at eliminere en masse hovedpine, når man skal have sin position justeret på plads.
 

Der kan være op til 35 millimeter spacere under styret og Wilier har regnet ud, at på tværs af alle rammestørrelser, cockpit-størrelser og spacere, så kan der opnås ikke mindre end 240 forskellige positioner uden overlap. Det er for at sikre, at man kan finde en nøjagtig position selv om cockpittet er integreret og det ikke er muligt at skifte kun frempindslænge for eksempel.  

 


 

Overraskende høj komfort

 

Nå, til det som det handler om: Hvordan føles Filante SLR ude på vejen?

 

Cyklen er en aero-racer på mange måder, hvilket som regel giver en noget hårdere og kompromisløs køreoplevelse. Fart over komfort.
Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet her. For Filante er overraskende komfortabel og føles behagelig under langt de fleste forhold.

 

Cyklens bageste trekant æder let ujævnheder fra underlaget og selvom den forreste del er stiv og ret kontant, så får man stadig en lækker køreoplevelse. Der er god dæmpning af vibrationerne fra vejen og man føler ikke, at man skal æde ethvert bump og ujævnhed på vejen, som man skulle, da første generation af aerocykler kom på markedet.

 

Vi har testet med et sæt Vittoria Corsa Control Graphene 2.0 dæk på 28 millimeter, hvilket bestemt også er med til at gøre køreoplevelsen mere blød og lækker. Så parrer man rammen her med et sæt brede dæk, så man kan køre lidt lavere dæktryk, så får man virkelig meget komfort for en aero-cykel.

 

Let på tå

 

Filante lever op til sit væddeløber-ophav, når man skal træde den op i fart. Den reagerer let og roligt på inputs fra rytteren og den lave vægt og gode stivhed kan mærkes, når man accellerer fra lav fart eller når man træder farten op efter sving.

 

Her får man fin, kontant afregning for sine kræfter, som man forventer det af en cykel af denne kaliber og karakter.

 

Det øger for alvor fornemmelsen af en konkurrencecykel.

 

Stabil fornemmelse

 

Samtidig er cyklen fornuftigt stabil ved høj fart. Den reagerer roligt på underlaget og føles generelt sikker i høj fart. Det er præcis den rolighed og stabilitet, som man forventer og nyder godt af i en aerocykel. Det gør, at man stoler på den, hvad enten man kører rundt alene og træner eller sidder i et felt i høj fart, med masser af folk omkring sig.

 

Den føles også hurtig på de lige stykker og holder farten godt - igen karakteristika af en aero-racer.

 

Præcis og sikker styring

 

Filante SLR er også ret velafbalanceret og styringen føles præcis og skarp. Det er tillidsvækkende - især hvis man skal bruge cyklen til løb og lignende.

 

Det er dog en konkurrencecykel, så den præcise styring har også en grad af kontanthed over sig, som det næsten altid er tilfældet for den slags cykler. Cyklen inbyder samtidig til en aggressiv position via sin geometri, så man får mest ud af den, hvis man er interesseret i fart og foretrækker væddeløb over roligere cykling.

 


Konklusion
En virkelig velafbalanceret cykel, hvor Wilier i høj grad lykkes med at kombinere fart, komfort og vægt.

 

Filante SLR stikker ud med sin gode komfort, som er integreret i en pakke, som eller indbyder til fart. Den har de fleste karakteristika fra en supercykel, som er let og adræt, holder farten godt og er effektiv i både høj fart og sving.

 

Har man budgettet, så er det en meget vellykket pakke til det danske terræn, som hurtigt kan laves om til en klatremaskine med et sæt lette hjul, hvis man ønsker det.
Sådan har vi testet:
Vi har testet Filante SLR på de danske landeveje.

 


Stillet til rådighed af: Belgian Cycling Club

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Aeroe Bike Rack og tasker
Flere og flere har fundet glæden ved at køre afsted ud i det blå på cykel og medbringe nok til at kunne klare sig selv et par dage. Det kræver dog, at man kan laste cyklen godt og sikkert.  Vi har testet bikerack/bagagebærer og tasker fra Aeroe. En løsning som gør det nemmere at pakke din cykel, når du skal afsted med mere end bare lappegrej og energibarer.
Sønderjylland i gult
I Sønderjylland er nedtællingen til årets cykelfest - afslutningen på Tourens tredje etape den 3. juli 2022 - allerede begyndt. Christian X’s bro i Sønderborg er svøbt i gult, og overalt langs ruten er lokale kræfter i gang med at forberede sig. Et af de mange initiativer er udgivelsen af guidebogen som udkommer medio juni.
Flowlife tilbyder nu tre forskellige massagepistoler
Massagepistoler er blevet et stadigt mere populært redskab at bruge i forbindelse med kroppens restitution. Det svenske Flowlife udvider nu sortimentet til at bestå af tre modeller: Flowgun Pocket, Flowgun Go og Flowgun Pro.
Anmeldelse: Cyrille Guimard - Tour de France bag kulisserne
Af naturlige grunde er der ekstra hype omkring årets Tour de France, hvor løbets første tre etaper som bekendt afvikles i Danmark. Adskillige forlag rider med på bølgen, og en af de seneste udgivelser er en selvbiografi af den franske rytter og sportsdirektør Cyrille Guimard.
Bliv påklædt til den danske Tour-start
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Produktnyt: Baglygteradar med indbygget kamera
Garmin introducerer Varia RCT716 baglygteradar med indbygget kamera, som løbende optager dine omgivelser under en tur og gemmer automatisk optagelser, hvis en hændelse registreres.
Østrig - et gravel paradis
Det er ikke kun i Danmark, at gravel er super populært. Det er det også i Østrig, hvor der er muligheder for rigtige gode ruter. 
U23-dansker med ny topplacering
I weekenden blev der kørt mountainbike World Cup for U23-kvinder i Nové Mesto i Tjekkiet, hvor danske Sofie Heby Pedersen nok en gang leverede en topplacering.
Verdensetteren henter ny triumf
Verdensetteren, Gustav Heby, sejrede også i weekend, da han triumferede foran verdens bedste juniorer.
"Fuldstændig sindssyg dag"
Danske Caroline Bohé bliver bare ved og ved med at imponere. I hendes blot tredje World Cup-løb for eliten lykkedes det at slutte på podiet.
Ustoppelige Pidcock sejrer igen
Tom Pidcock sikrede sig i weekenden sejren i World Cup-løbet i Nové Mesto i Tjekkiet. Sidste uge kunne han række armene i vejret, efter han vandt i Albstadt.   
Vind Jacques Anquetils cykel!
Jysk Fynske Medier udlodder i samarbejde med Feltet.dk en af Jacques Anquetils cykler. Ja, du læste rigtigt!
DM-ruterne for 2022 præsenteret med hårde finaler
Aalborg danner rammen for DM i landevejscykling i 2022 og 2023. Tirsdag blev ruterne i landevejscykling præsenteret.
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiderne sætter i en ny bog fokus på verdens største etapeløb, der starter i Danmark i 2022. Bogen udkommer den 2. maj 2022. Du kan nu forudbestille bogen med 15% rabat i webshoppen. 
Dansker sejrede: Nummer ét på verdensranglisten
Nordjyderne Gustav og Sofie Heby Pedersen dominerer den internationale scene for mountainbikeryttere, og nu kan en af dem kalde sig verdens pt. bedste.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x