Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Kent Løngaa 04.03.2019 @ 13:00

Mange cykelmotionister kender Vittoria for deres landevejsdæk, men faktisk har Vittoria en bred palette af dæk til mountainbike, lige fra de lette XC-dæk til de tunge downhill-dæk. Vi har testet et godt bud på et allround dæk til XC-brug.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

 

Fakta:
Producent: Vittoria
Model: Barzo
Størrelse: 29x2.35
Fås i farven: Sort/Grå
Vægt: 745 gram
Vejledende pris: 479,- kroner

 

Indledning:
Når man skal vælge et dæk, er der mange faktorer, der kommer i spil: Er du ambitiøs XC-motionist, og skal have et hurtigt dæk, for at kunne blande dig i medaljestriden, eller er du en hardcore ’trail shredder’, som skal have maksimalt greb? Eller bruger du kun din mountainbike en gang imellem til at køre hyggeture i skoven og vægter punkteringsresistens højt?

 

Uanset hvilken type rytter du er, er det vigtigt af overveje, hvad du skal bruge dit dæk til, for et dæk kan have en væsentlig indflydelse på din cykels køreegenskaber.


Derfor prøver dækfabrikanterne også at udvikle dæk, som opfylder så mange af kravene som muligt, og det vil altid vil et kompromis, som de dog ofte lykkedes ganske fint med.

 

Dækket vi har til test, er et Vittoria Barzo i str. 29 x 2.35. Det er beregnet til allround XC-brug, men har et forholdsvist aggressivt mønster, som består at tætsiddende små knopper i midten for at give lav rullemodstand, når det går ligeud og nogle kraftigere knopper med større afstand for at give greb i svingene.

 

Dækket er tubeless ready, hvilket nærmest er en standard opsætning for alle seriøse mountainbikere. Desuden har Vittoria benyttet sig af materialet Grafen i gummiblandingen, hvilket skulle give større slidstyrke, lavere rullemodstand og mere greb.

 

 

Test:

At teste et dæk starter altid med monteringen. Jeg skulle montere dem i en tubeless opsætning på et par hookless carbonhjul med 30 millimeter indvendig bredde. Dækkene kom relativt let på fælgene, ikke de letteste, men heller ikke de sværeste at montere, og da de fik et skud luft fra min boosterpumpe, satte de sig med det samme og holdt tæt, selvom jeg ikke havde givet dem latex endnu.

 

På vej til skoven har jeg nogle kilometer på asfalt, og her rullede de ganske let og uden den mærkbare modstand, som de downhill-dæk de erstattede. På sporet var der masser af greb på næsten alle underlag. Specielt på de tørre og let fugtige spor er der rigtigt meget greb.

 

Samtidig er de letrullende og opbygger hurtigt fart, når det går nedad. Det samme gælder, hvis man pumper cyklen gennem sporets rullende terræn.

 

Hvis man skal have maksimal svinghastighed ud af dækkene, skal man være omhyggelig med sin svingteknik og få lagt cyklen ordentligt ned, for at udnytte de aggressive sideknopper.

 

Når sporet bliver mere vådt, klarer Barzo’en det også fint. På trods af de lidt lavere knopper i midten, tager det udmærket fat i underlaget og driver cyklen frem, når det er mudret. Når det er meget mudret, vil et decideret mudderdæk have bedre greb. Men dette er et allround-dæk og set i den kontekst klarer Barzo opgaven fint. Samtidig er der ikke er tendens til at mudderet pakker i dækmønsteret.

 

Et dæk skal også kunne bremse, og meget gerne uden at blokere uventet. Barzo klarer denne opgave fint, da det er rimeligt let at dosere bremsekraften, uden at man pludselig blokerer og skrider ud.

 

 

Konklusion:
Kort fortalt; et rigtigt godt dæk til det varierede danske underlag.

 

Barzo har masser af greb på de fleste underlag, kun på det mest mudrede vil man savne lidt greb, dog uden at det bliver et decideret problem. Det er tubeless og let nok til at kunne bruges som konkurrencedæk på højt niveau. Samtidig har den testede størrelse (2.35 i bredden) så meget volumen, at det giver en god komfort på en hardtail.
 

Dækket er ikke blevet testet længe nok til at kunne vurdere slidstyrken, men efter 5 ugers test ser dækker stadigt helt nyt ud, så det ser ud som om, at det er ganske holdbart. Jeg har da heller ikke haft nogen punkteringer i testperioden.

 

Kunne jeg mærke Grafen’s revolutionerende egenskaber?

 

Tja, det er svært at sige, men med det gode greb, den lave rullemodstand og den formodede høje slidstyrke, ser det ud som om det er en vist sandhed i Vittoria’s påstande.

 

Sådan har vi testet:
Dækkene er blevet testet i december og januar måned på Det Hvide Spor i Bidstrup-skovene, og det er et spor med meget forskelligt underlag og sporforløb. Sporet består af velpræparerede sektioner med underlag af komprimeret stenmel, naturlige spor med fastkørt muld, strækninger med masser af rødder, samt enkelte mudderstykker.

 

Kort om mærket:
Vittoria blev grundlagt i 1953 i Italien, og er mest kendt for deres næsten legendariske Corsa-landevejsdæk. Ud over dæk og slanger producerer de også hjul.

 

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic

Motionsfeltet.dk's vurdering:

En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 
Cancellara kommer til dansk cykelmesse
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland og over 15.000 besøgende.
Test: Bkool Smart Air
Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Rapha Custom – teamtøj designet af dig
Nu kan flere af Raphas populære kollektioner fås som teamtøj, som let kan designes af alle med Raphas revolutionerende designmodul.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Test: Vittoria Barzo 29x2.35
Mange cykelmotionister kender Vittoria for deres landevejsdæk, men faktisk har Vittoria en bred palette af dæk til mountainbike, lige fra de lette XC-dæk til de tunge downhill-dæk. Vi har testet et godt bud på et allround dæk til XC-brug.
Årets største cykeldyst starter klokken 15 i dag
Feltet.dks helårlige spil, Feltet.dk Tour, starter på lørdag, når forårsklassikerne starter med Omloop Het Nieuwsblad. 
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykeloplevelse i Verdensklasse i Odense
Frank Institute of Sports tilbyder nytænkende cykeloplevelse, hvor alt fra bikefit til kaffe gennemsyres af kompromisløs kvalitet.
MTB soloryttere i 2019-udgaven af Bike Transalp
Ruten for 2019-udgaven af mountainbikeløbet Bike Transalp er blevet offentliggjort, og ud over en ny målby kunne arrangørerne også afsløre, at det i år bliver muligt at stille op alene. Der er 1000 startpladser, så vent ikke for længe, hvis du vil prøve kræfter med løbet.
Produktnyt: S-Works EXOS
Specialized har lanceret en ny highend cykelsko, som er den letteste og mest revolutionerende, som den amerikanske gigant nogensinde har skabet. Navnet på skoen er S-Works EXOS. 
Jyllands største cykelmesse har vokseværk
De trange rammer i Ridehuset er skiftet ud med mere end 1.700 m2 i Centralværkstedet og Smedien, når Aarhus Bike Show afholdes den 9.-10. marts 2019. Dermed er Jyllands største cykelmesse blevet endnu større.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.
Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 
Cancellara kommer til dansk cykelmesse
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland og over 15.000 besøgende.
Test: Bkool Smart Air
Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat