Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Kent Løngaa 04.03.2019 @ 13:00

Mange cykelmotionister kender Vittoria for deres landevejsdæk, men faktisk har Vittoria en bred palette af dæk til mountainbike, lige fra de lette XC-dæk til de tunge downhill-dæk. Vi har testet et godt bud på et allround dæk til XC-brug.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

 

Fakta:
Producent: Vittoria
Model: Barzo
Størrelse: 29x2.35
Fås i farven: Sort/Grå
Vægt: 745 gram
Vejledende pris: 479,- kroner

 

Indledning:
Når man skal vælge et dæk, er der mange faktorer, der kommer i spil: Er du ambitiøs XC-motionist, og skal have et hurtigt dæk, for at kunne blande dig i medaljestriden, eller er du en hardcore ’trail shredder’, som skal have maksimalt greb? Eller bruger du kun din mountainbike en gang imellem til at køre hyggeture i skoven og vægter punkteringsresistens højt?

 

Uanset hvilken type rytter du er, er det vigtigt af overveje, hvad du skal bruge dit dæk til, for et dæk kan have en væsentlig indflydelse på din cykels køreegenskaber.


Derfor prøver dækfabrikanterne også at udvikle dæk, som opfylder så mange af kravene som muligt, og det vil altid vil et kompromis, som de dog ofte lykkedes ganske fint med.

 

Dækket vi har til test, er et Vittoria Barzo i str. 29 x 2.35. Det er beregnet til allround XC-brug, men har et forholdsvist aggressivt mønster, som består at tætsiddende små knopper i midten for at give lav rullemodstand, når det går ligeud og nogle kraftigere knopper med større afstand for at give greb i svingene.

 

Dækket er tubeless ready, hvilket nærmest er en standard opsætning for alle seriøse mountainbikere. Desuden har Vittoria benyttet sig af materialet Grafen i gummiblandingen, hvilket skulle give større slidstyrke, lavere rullemodstand og mere greb.

 

 

Test:

At teste et dæk starter altid med monteringen. Jeg skulle montere dem i en tubeless opsætning på et par hookless carbonhjul med 30 millimeter indvendig bredde. Dækkene kom relativt let på fælgene, ikke de letteste, men heller ikke de sværeste at montere, og da de fik et skud luft fra min boosterpumpe, satte de sig med det samme og holdt tæt, selvom jeg ikke havde givet dem latex endnu.

 

På vej til skoven har jeg nogle kilometer på asfalt, og her rullede de ganske let og uden den mærkbare modstand, som de downhill-dæk de erstattede. På sporet var der masser af greb på næsten alle underlag. Specielt på de tørre og let fugtige spor er der rigtigt meget greb.

 

Samtidig er de letrullende og opbygger hurtigt fart, når det går nedad. Det samme gælder, hvis man pumper cyklen gennem sporets rullende terræn.

 

Hvis man skal have maksimal svinghastighed ud af dækkene, skal man være omhyggelig med sin svingteknik og få lagt cyklen ordentligt ned, for at udnytte de aggressive sideknopper.

 

Når sporet bliver mere vådt, klarer Barzo’en det også fint. På trods af de lidt lavere knopper i midten, tager det udmærket fat i underlaget og driver cyklen frem, når det er mudret. Når det er meget mudret, vil et decideret mudderdæk have bedre greb. Men dette er et allround-dæk og set i den kontekst klarer Barzo opgaven fint. Samtidig er der ikke er tendens til at mudderet pakker i dækmønsteret.

 

Et dæk skal også kunne bremse, og meget gerne uden at blokere uventet. Barzo klarer denne opgave fint, da det er rimeligt let at dosere bremsekraften, uden at man pludselig blokerer og skrider ud.

 

 

Konklusion:
Kort fortalt; et rigtigt godt dæk til det varierede danske underlag.

 

Barzo har masser af greb på de fleste underlag, kun på det mest mudrede vil man savne lidt greb, dog uden at det bliver et decideret problem. Det er tubeless og let nok til at kunne bruges som konkurrencedæk på højt niveau. Samtidig har den testede størrelse (2.35 i bredden) så meget volumen, at det giver en god komfort på en hardtail.
 

Dækket er ikke blevet testet længe nok til at kunne vurdere slidstyrken, men efter 5 ugers test ser dækker stadigt helt nyt ud, så det ser ud som om, at det er ganske holdbart. Jeg har da heller ikke haft nogen punkteringer i testperioden.

 

Kunne jeg mærke Grafen’s revolutionerende egenskaber?

 

Tja, det er svært at sige, men med det gode greb, den lave rullemodstand og den formodede høje slidstyrke, ser det ud som om det er en vist sandhed i Vittoria’s påstande.

 

Sådan har vi testet:
Dækkene er blevet testet i december og januar måned på Det Hvide Spor i Bidstrup-skovene, og det er et spor med meget forskelligt underlag og sporforløb. Sporet består af velpræparerede sektioner med underlag af komprimeret stenmel, naturlige spor med fastkørt muld, strækninger med masser af rødder, samt enkelte mudderstykker.

 

Kort om mærket:
Vittoria blev grundlagt i 1953 i Italien, og er mest kendt for deres næsten legendariske Corsa-landevejsdæk. Ud over dæk og slanger producerer de også hjul.

 

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Instagram #motionsfeltet

Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.
Nyt MTB-spor indvies i Vejle
VisitVejle har offentliggjort, at et nyt otte kilometer langt MTB-spor bliver indviet i Vejle i begyndelsen af maj.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Ny cykelmesse i Ballerup Super Arena til november
Den første weekend i november omdannes Ballerup Super Arena til en kæmpe cykelmesse, når Bike Blowout slår dørene op for første gang.
Test: Bergamont Grandurance Elite cykel
Over 3 uger har jeg fået testet Bergamont’s Grandurance Elite. Jeg var heldig at have cyklen i en periode som mest bød på rigtig dårlig dansk forårsvejr. Masser af vand fra oven og meget få solstrejf.
Produktnyt: Garmin lancerer Edge 530 og Edge 830
Garmin har lanceret to nye produkter, som snart kommer i butikkerne. Det er Edge 530 og Edge 830 - GPS-cykelcomputere med avanceret navigation, sikkerhedsfunktioner og præstationsdata.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat