20.07.2020 @ 18:53

Garmin Varia RTL516 er en kombineret radar og baglygte, som gør dig synlig på vejen og giver dig besked på din Garmin-kompatible enhed (cykelcomputer, mobil) om bagfrakommende trafik. Uanset om du er motionist, løbsrytter eller blot kører til og fra arbejde på din cykel, vil du kunne få glæde af Garmin Varia RTL516.

Fakta

Vejledende udsalgspris: 1.600,- kroner

Vægt: 71 gram

Mål: 98,6 x 19,7 x 39,6 mm

Batterilevetid: 9 timer

ANT+®: Ja

BLE: Ja

Forhandler: Garmin

 

Der er gennem tiderne blevet udarbejdet mange kreative løsninger til at give cyklister et overblik over bagfrakommende køretøjer - herunder både hjelme, briller og styrpropper med spejle.

 

Den nyeste teknologi fra Garmin byder på smartere løsninger, som er med til at øge sikkerheden, ved at du får besked på din Garmin-kompatible enhed. Herved kan du blot cykle uden løbende at skulle orientere dig i spejle eller dreje hovedet. Feltet.dk har testet Varia 516.

 

Nemt og enkelt

Varia 516 er en aflang radar med indbygget lys, der placeres på saddelpinden, og registrerer, trafikken bag ved dig. Med i Varia-pakken kommer en lygte, som har en længde på 9,7 centimeter og vejer blot 71 gram.

 

Yderligere følger et monteringssæt bestående at tre mounts, der passer til forskellige typer af saddelpinde, og Varia’en fastspændes med en af de to elastikker som medfølger. Garmin Varia RTL516 sidder godt og fast, når den er monteret, og via Garmins drejesystem er den samtidig nem at afmontere, så du kan tage den med i lommen, når cyklen bliver parkeret.

 

                     

I pakken kommer en lille instruktionsseddel, som gør det nemt og overskueligt at klargøre Varia RTL516 samt forbinde den med Garmin-enheden.

 

Her ses også, hvordan symbolerne på din enhed skal læses. Der medfølger desuden et kabel til opladning. Varia RTL 516 kan forbindes gennem bluetooth og ANT+.

 

Måden, hvorpå du forbinder Varia RTL516 med din Garmin-cykelcomputer, er ved først og fremmest at tænde begge enheder. På radaren kan du se et lille lys, der blinker, og det indikerer, at Varia’en er klar til at forbinde sig til en enhed.

 

På din cykelcomputer finder du under ”indstillinger” det afsnit, der hedder ”sensorer”. Herunder finder du punktet ”radar”, og her kan du forbinde enhederne med hinanden. Nemt og enkelt. For dem, som ønsker at tilpasse radaren yderligere, er der også mulighed for at gå mere i dybden.

 

Et godt overblik

Når Varia RTL516 og din enhed (Garmin cykelcomputer i dette tilfælde) er koblet sammen, og du påbegynder en cykeltur, vil du kunne se en rød prik oppe i højre hjørne på cykelcomputeren, der angiver din position.

 

Når der kommer en bil bagfra, vil den komme på displayet som en hvid prik, der bevæger sig mod dig. Er der to biler bag dig, vil du se to prikker - generelt vil du se et antal prikker, der svarer til antallet af biler bag dig. Skærmen på cykelcomputeren skifter farve afhængigt af forholdene. Grøn, når der ingen biler kommer, gul når der kommer biler i normal fart, og rød når der kommer biler i høj fart.

 

Den store fordel ved denne måde at indikere bagfrakommende biler på er, at du kan koncentrere dig om at cykle og blot kigge på din cyklecomputer for at få en indikation om, hvad der sker bagude. Du kan derfor slippe bekymringer og undgå jævnligt at kigge dig tilbage, hvorved du hele tiden kan hold øjnene på det, som sker foran dig - fx undgå huller eller at køre ind i den foranliggende rytter.

 

”Nice to have” eller ”need to have”?

Varia RTL516 kan henvende sig til et bredt publikum, og er mere eller mindre et must afhængig af hvilken type cyklist du er, eller hvor du kører. Det er selvfølgelig en individuel vurdering, men i det følgende kan du læse om vores vurderinger.

 

Bruger du jævnligt cyklen i hverdagen fx til og fra arbejde, for at aflevere børnene i vuggestue eller for at handle ind og til tider skal afsted i mørke, er Varia RTL516 næsten et uundværligt produkt. Især hvis du bor lidt uden for byen, hvor der ikke altid er cykelstier.

 

Til hverdagskørsel inde i byen, er det individuelt hvor meget gavn, du vil få at radaren. Her er det måske vigtigere at orientere sig på sædvanlig vis. Det er vigtigt at pointere, at når der skal laves sving eller krydses veje, bør man stadig orientere sig på traditionel vis.

 

                     

Som cykelrytter (motion eller konkurrence) er Varia RTL516 super god, men ikke nødvendigvis et must. Den giver den nødvendig information til at kunne fokusere på vejen og omgivelserne foran dig, men man kan fint klare sig uden, hvis man er vant til at køre eller kører alene.

 

For dem, som kører i et felt/gruppe, er Varia RTL516 virkelig et must, da den giver mulighed for at koncentrere sig om rytterne foran, men samtidig giver indikation om biler bagfra, så man hurtigt kan give forankørende ryttere besked herom og de kan trække ind til siden. Varia RTL516 måler hastighedsforskellen mellem dig og en bagfra kommende genstand - derfor vil du ikke se andre ryttere i et felt på di enhed, da I vil køre med cirka samme hastighed.

 

Vurderingen herfra er, at radaren er rigtig god og giver ekstra sikkerhed på de danske landeveje, men om det er et must, er op til den enkelte. Skal der til gengæld køres nede i alperne eller langs de krystalklare søer i Italien og Frankrig, hvor der er flere sving, typisk flere biler og flere tunneller kan Varia RTL516 gøre en stor forskel for sikkerheden.

                

Baglygten kan også tilpasses de forhold man kører under, og den kan både lyse konstant, blinke eller være slukket.

 

 

 

Konklusion

Varia RTL516 gør det nemt at få et indblik i de biler, der kommer bagfra. Radaren giver dig ro til at fokusere på det, som foregår foran dig, den kan gøre det mere sikkert at køre i et felt, men er ikke en erstatning for den almindelig orientering af trafikken.

 

Radaren med integreret baglygte er super nem at montere og afmontere, samt at have med på farten i en lomme eller taske. Den rammer derfor et bredt cykelpublikum, og for den designbevidste cykelrytter er den med sit enkle og smarte design ikke noget, der går ud over cyklens helhedsindtryk.

 

Feltet.dk kan klart anbefale Varia RTL516 til alle danske cyklende, men om den er et must eller ej, er op til den enkelte. Dog er det et større ”need to have” at have Varia RTL516 med, når turen går til det sydlige Europa med kringlede kyst- og bjergveje og flere tunneller. 

 

TESTRAPPORT

Varia RTL515

 

Hvad er produktet lavet til?

Varia RTL516 er en kombineret radar og baglygte, der udover at gøre dig mere synlig i trafikken også giver dig information på din Garmin-kompatible enhed om bagfrakommende trafik.

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Lille og diskret produkt

 

Bedøm produktets ydeevne

Varia RTL516 fungerer godt og effektivt i al slags vejr

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Et robust og holdbart produkt

 

Bedøm vægt

Med sine 71 gram er Varia RTL516 overraskende let

 

Bedøm ’Value-for-money’

For et produkt som er med til at øge sikkerheden og som ikke bliver slidt, er prisen fornuftig

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Produktets præcision og farve indikation fungerede virkelig godt

 

Var der noget, som du ikke kunne lide?

Nej

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Kender ingen tilsvarende produkter

 

Konklusion

Ja, jeg var glad for at køre med Varia RTL516 i det danske landskab. Den ville give endnu større glæde i Sydeuropa med snoede alpeveje, flere tunneller og kystveje med flere biler.

 

Om testeren:

Alder: 28 år
Højde: 180
Vægt: 68

Jeg har cyklet i:  13 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 om ugen

Jeg kører disse discipliner: landevej og mountainbike

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Tobias Lund fik endelig den forløsende første professionelle sejr og endda en tur i førertrøjen, og måske får han allerede en chance for sejr nr. 2 torsdag. Her fortsætter løbet nemlig med endnu en sprinteretape, og selvom spurten denne gang er flad, betyder en svær stigning i finalen, at der kan ryddes så meget ud i feltet, at også Lunds kaptajn, Fabio Jakobsen, kan komme i problemer frem mod en forventet reduceret massespurt i Kusadasi. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/I dag er det blevet offentliggjort, hvilke hold der deltager i kvindernes udgave af Tour de France.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/officielt_disse_hold_skal_koere_2024_tour_de_france_femmes_avec_zwift_1/Dorian Godon fortsatte den utrolige genrejsning af Ag2r med en overraskende sejr på den første af de to sprinteretaper, hvor han også overtog førertrøjen, men det bliver desværre kun til en enkelt dag i gult for den store franskmand. I denne særlige udgave, der helt ekstraordinært byder på to bjergfinaler, venter det første store bjergslag nemlig allerede torsdag, og selvom der er tale om en relativt kort stigning, der skæmmes af modvind, vil den i hvert fald give en første indikation af, hvem der kan vinde årets udgave af det schweiziske løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_de_romandie_2024/Første professionelle sejr til Tobias Lund på 4. etape af Tyrkiet Rundt :thumbsup: https://www.eurosport.dk/cykling/tour-of-turkiye/2024/dansk-etapesejr-i-tyrkiet-rundt-se-tobias-lund-vinde-4.-etape-efter-vild-slutspurt-her_vid2123903/video.shtml?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR132qCgrlKjSLq9UQgAmmH4xE39aWTfnxGRyhs7GHHK7ibvLhzKHa4DJ-0_aem_AWKGMYXA33Zipv8-EW8oCIcRdv7QWyj-s1Lw8NeJUWupbhfwJw46NsixWVd9ma1GvbHnTbaAVmelrTf3cfxSy_Qe

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet