Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

16.08.2019 @ 13:03

MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.

Australske MAAP har igennem en årrække været blandt foregangsmændene for cykeltøj, hvor et lidt mere vovet design er helt centralt. Mærket var blandt de allerførste med iøjnefaldende og anderledes designs, som brød med den gængse og ofte ensformige æstetik, som cykelsporten tidligere var ramt af.

 

Tidligere skulle man dog kigge langt efter tøjet i Europa, da mærket primært blev forhandlet i netop Australien og krævede importtold at få til Danmark.

 

Nu har MAAP dog åbnet en europæisk webshop, så det er lettere at få fat i produkterne.


Men hvordan klarer produkterne sig egentligt ude på landevejen?

 

Det har vi forsøgt at opklare ved at udsætte en del af MAAP’s kollektion for en af de hårdeste udfordringer, som man kan smide efter sit cykeltøj: Et par lange dage i bjergene i skiftende vejr.

 

 

Ubarmhjertige Dolomitter

Scenen var nærmere betegnet Alta Badia, dybt i de sydtyrolske Dolomitter, hvor man finder noget af verdens bedste og smukkeste terræn at cykle i. Og hvorfor så det?

 

Jo, når man virkelig skal stressteste et sæt cykelsæt og produkter, så er bjergene ideelle. For det første er man ofte i sadlen i rigtig mange timer. Det kræver stor komfort. Dernæst bliver man udsat for en masse forskelligartede forhold. Det er varmt at køre op og det er koldt at køre ned.

 

Heller ikke uvæsentligt, så skal man som regel have lidt flere ting med i lommerne for at klare sig igennem en hel dag, hvilket også stiller krav til udstyret.

 

Dolomitterne skuffede heller ikke i denne omgang! Hverken hvad angår fantastiske stigninger, natur eller uforudseeligt vejr. I løbet af to dage på cyklen fik jeg nemlig mulighed for at køre fra sol og 25 grader til regn og haglstorm - og alt derimellem.

 

Perfekte forhold til at teste tøjet fra MAAP!

 

 

To sæt - masser af muligheder

Jeg har længe haft øje på MAAP. Som udstyrsredaktør her på Feltet.dk holder man øje med det meste, der sker i markedet for cykellir og her har MAAP for længst fanget mit øje.

 

Deres designs er anderledes, men afdæmpede og underspillede, hvilket jeg personligt rigtig godt kan lide. Farvevalg og udførelse kan vel nærmest bedst betegnes som klassisk og udfordrende på samme tid, uden at det stikker af.

 

Og så er MAAP forholdsvist performance-orienterede i langt størstedelen af deres kollektion, hvilket også tiltaler mig. Det er tydeligt, at tøjet er skåret til at performe og med fart for øje.

 

Kollektionen er vokset over de seneste sæsoner, så den tæller flere linjer og muligheder, så det var oplagt, at jeg fik to forskellige sæt med til Italien for at prøve et par forskellige muligheder - foruden jakke og vest, som er absolutte must-haves, når man kører i bjergene.

 

 

Det første sæt bestod af en af MAAP’s top-jerseys kaldet Slice Pro Air. En race-orienteret og minimalistisk jersey med masser af ventilation, som egner sig godt til høje temperaturer.


Hertil MAAP’s signatur-bibshorts med tilnavnet ’Pro’, som illustrerer at det er de ypperste shorts, som australierne laver.

 

Det andet sæt bestod af endnu en trøje fra øverste hylde, hvor materialesammensætningen dog er anderledes og giver en lidt kraftigere og blødere trøje. Denne hedder Encore Pro Base.


Trøjen skulle bruges i sammenspil med et par Team Bib Short 3.0, som er en klassisk bibshort med bløde materialer for komfort til lange dage i sadlen.

 

Som nævnt, så kræver bjergene dog andet end blot en kortærmet overdel og bukser. Og her har MAAP heldigvis også fine muligheder. På turen medbragte jeg således både en jakke og en vest fra MAAP’s Outline 2.0-serie.

 

Disse produkter er tynde og lette, men har masser af beskyttelse indbygget, da de både skyr regn og den kolde vind. Samtidig kan de let pakkes i en baglomme, når man sveder tran på opkørslerne.

 

Alt i alt to sæt tøj som gør, at jeg er dækket ind til to sommerdage i bjergene.

 

 

’Pro’-sættet - perfekt på en varm dag

På første dag viser bjergene sig fra sin bedste side. Solen står højt over de blotlagte klippetinder og lyser de grønklædte bakker i dalene op.

 

Derfor vælger jeg Slice Pro Air-trøjen. Som navnet indikerer, så er det nemlig en luftig trøje, hvor MAAP har benyttet intet mindre end fire forskellige materialetyper for at fremelske en række bestemte egenskaber.

 

Hoveddelen, som dækker bryst og ryg, er en let lycra, som er mikroperforeret, så den er en anelse mere luftig end et helt traditionelt materiale.

 

Det fungerer rigtig fint og selv på varme og lange stigninger kommer man let af med fugt og varme. Derudover er sidepanelerne lavet i et ekstremt ventilerende mesh-materiale, så man for alvor kan komme af med noget varme fra ets ted, der ikke rammes af potentiel kold vind.

 

Men selv om stoffet er topklasse, så er det ikke det bedste ved trøjen. Det er nemlig fittet, som MAAP kalder for ’Pro Fit’.

 

I min optik er det helt fantastisk. Trøjen er helt tætsiddende og performance-orienteret, men den er samtidig lavet til ’hverdagskørsel’ og træning snarere end World Touren, så den sidder behageligt.

 

Udtrykket er desuden fuldendt med en lav krave, som giver et fedt udtryk.

 

 

En anden detalje, som også placerer denne trøje i superligaen, er MAAP’s ærmer. De er lavet i et mere kraftigt mesh-materiale, som har masser af plads til de fleste arme og stadig sidder let om armen.

 

Endeligt er der sørget for kraftige lommer, som holder på formen, selv om jeg propper dem med både en jakke, telefon og diverse energiprodukter. Selv med en masse i lommerne, holder trøjen sin pasform intakt.

 

Pro bibshortsene gør sig mest bemærket med et opdateret selesystem. Det benytter sig af nogle kraftige elastikker, som er helt flade. På bagsiden er konstruktionen støttet af et stykke mesh imellem selerne til at fjerne fugt.

 

Hele konstruktionen skriger race og giver rigtig meget struktur i shortsene, hvilket jeg godt kan lide. Den sidder til og bliver holdt godt på plads, så der er minimal bevægelse, efter mange timer i sadlen. Det kan mærkes, når man er op og ned i sadlen konstant.

 

Ellers har de en klassisk panelopbygning, hvor hoveddelen, som dækker bagdel, hofter og lår er lavet i en lidt utraditionel og mere tætvævet facon, end man ofte ser. Stoffet føles nærmest som et af de materialer, som bruges til de nyere, vandafvisende produkter. Men det giver ikke anledning til kompromisser i hverken pasform eller fornemmelse, for de føles fine mod huden.

 

Jeg ender med at køre omkring 5 timer i shortsene første gang jeg hiver dem på og der er ingen problemer på noget tidspunkt. De sidder tæt og rart og flytter sig ikke under kørsel.


Indlægget er ret tyndt, men teknologien er efterhånden der, hvor man ikke behøver et tykt indlæg for at opnå komfort, hvis blot skummet og udformningen sikrer beskyttelse de rigtige steder.

 

Det er tilfældet her, hvor jeg synes at komforten er ret meget i top. Måske vil endurance-rytteren ønske sig et kraftigere indlæg, men har man performance for øje, så spiller det.

 

MAAP har også opdateret benafslutningerne, så den cirka fire centimeter brede elastik er forsynet med indvendig silikone, som holder det fint på plads. Jeg var lidt bekymret for, om elastikken var for smal og derved ville give for meget tryk et enkelt sted, da mine lår er lidt kraftigere i forhold til min kropsbygning. Men heldigvis var min bekymring ubegrundet.

 

Slice Pro Air-trøjen koster 150 Euro og fås i navy.


Pro Bib Shorts koster 235 Euro og fås i farverne navy og sort.

 

 

Encore Pro Base

Næste dag ville være lidt mere rolig og kortere med mere afdæmpet kørsel, så her havde jeg valgt Encore Pro Base-trøjen. Den er MAAP’s take på en ultra-komfortabel trøje. Det mærker man straks ved at både forside og bagside er lavet i et tykt og blødt materiale.

 

Forestil dig en kraftig lycra, som ikke kan strækkes tynd og som lægger sig blødt mod huden. Absolut en af de mest behagelige trøjer, jeg har kørt i længe. Men symptomatisk for MAAP, så er den faktisk holdt i samme pasform, som den anden trøje.


Det er i min optik perfekt: Man får en virkelig behagelig trøje, som stadig sidder race-fit. Det har MAAP for alvor styr på.

 

Ærmerne har også den føromtalte ’vaffelstruktur’, som lader området ånde og fordeler trykket jævnt over hele armen.

 

Trøjen er perfekt til en rolig dag i sadlen, hvor temperaturen bevæger sig imellem 15 og 20 grader. Den lidt kraftigere kvalitet vil egne sig perfekt til danske forhold også, da det giver en anelse mere beskyttelse.

 

Designet er underspillet for MAAP, men til gengæld fås trøjen i flere forskellige farver, så man kan sammensætte et fedt sæt efter sine præferencer.

 

Trøjen blev kombineret med et par Team Bib Shorts 3.0. en ret klassisk størrelse, hvor MAAP dog har tilføjet et par opdaterede elementer, som virker fremragende.

 

De flade seler går igen, denne gang dog kun på forsiden, mens ryggen er dækket i mesh. Det giver en anelse mere afslappet facon og fit. Selerne er helt uden sømme, så man undgår irritation.

 

Til gengæld er benafslutningerne lavet mere moderne med en ekstra bred elastik, so fordeler trykket fint.

 

Som trøjen, så er bukserne her holdt i et traditionelt lycra-materiale, som er kraftigt og blødt. Kvaliteten er i top og pasformen er god, både i sit snit og elasticitet.

 

Shortsene er på sin vis en moderne klassiker. Ikke så mange dikkedarer, blot materialer og konstruktion som bare fungerer. Man får et par virkelig solide shorts, som har et fint miks af komfort og performance.


Jeg er sikker på at disse kan stå distancen i mange år frem.

 

Encore Pro Base-trøjen koster 155 Euro og fås i fem farver.


Team Bib Shorts 3.0 koster 195 Euro og fås i sort og navy.

 

 

Outline - min redning i haglstormen

Bjergene er udfordrende på mange måder. En af dem er skiftende vejr og kolde nedkørsler.

 

Til den udfordring havde MAAP udstyret mig med to produkter fra deres Outline-linje.

 

Disse produkter er kendetegnet ved, at de er lette i vægt og let kan pakkes sammen i en lomme samtidig med at de har både vind- og vandafvisende egenskaber.

 

Flere af stigningerne i Dolomitterne går op over 2000 meter, så på førstedagen tænkte jeg, at jeg ville gardere mig og medbringe en jakke. Det fortrød jeg ikke.

 

Først og fremmest er Outline-jakken fra MAAP utrolig let og let at folde sammen til at passe i en baglomme. Det er ikke noget problem at have den med, selv på lange dage, da man stort set ikke bemærker den i baglommen.

 

Med det in mente, så er det imponerende, hvad jakken kan holde til. De første dag varr godt nok varm, men alligevel bød eftermiddagen på både kraftig regn og sågar en halv time med decideret haglstorm.

 

Det klarer jakken overvældende fint. Jeg blev hold helt tør og al kold vind holdes også fra kroppen.


Jeg kørte endda en lang stigning i regnen i korte ærmer, så min trøje var våd, men alligevel havde jeg ikke noget problem med at holde varmen på nedkørslen efterfølgende, hvilket må siges at være lidt af en eksamen.

 

Outline-produkterne har en behandlet overflade, som øger vandafvisningen. Den er nærmest en anelse ru. Samtidig er der en membran i stoffet. Det fungerer og det er virkelig et produkt man kan stole på, hvilket er alfa omega for mig i bjergene.

 

Pasformen er godt afstemt, for man får ikke en utilpasset regnjakke, men en overdel, som fitter tæt og har god og tæt pasform. Der er ikke noget værre end en regnjakke, som blafrer i vinden - det er ikke tilfældet her.

 

Jakken er også genial, hvis man stikker afsted tidligt og kører igennem en kold morgen. Så har man et let beskyttelseslag, indtil kroppen er kørt varm.

 

Outline-vesten opererer efter samme principper, men er selvsagt en anelse lettere. Den havde jeg fornøjelsen af på dag nummer to, hvor vejret var mere konstant. Samme oplevelse som ovenfor gør sig gældende her og så fylder den jo blot endnu mindre i lommen.

 

Vesten her giver lige en anelse mere beskyttelse end en helt klassisk vest - igen en ting som jeg finder rigtig betryggende i de lumske bjerglandskaber og højder.

 

Outline Jacket 2.0 koster 215 Euro og fås i navy og Dark Pine (grøn).


Outline Vest 2.0 koster 165 Euro og fås i navy, Dark Pine og sort.

 

 

MAAP - meget mere end design

Det kan godt være, at MAAP fanger ens øjne via de gennemtænkte designs, men funktionaliteten lader altså ingenting tilbage at ønske.

Jeg har kørt i rigtig meget forskelligt cykeltøj igennem tiden og MAAP er helt oppe blandt de allerbedste.

 

Særligt bemærker jeg ting såsom pasformen, som er tæt og raceorienteret, men samtidig behagelig. MAAP har virkelig formået at finde et godt kompromis, så man får de performancemæssige fordele uden at det bliver overdrevet tæt. Det er helt sikkert noget, som vil tiltale de fleste både seriøse motionister eller væddeløbere.

 

Materialerne er også i top, som man kan forvente fra et topbrand, og MAAP viser både med trøjer og bukserne, at de mestrer at sammensætte forskellige materialer til forskellige formål og ønsker fra rytteren. Det fungerer bare!

 

Endelig er der eksekveringen af Outline-produkterne, som er imponerende. Det er tydeligt, at MAAP har haft fokus på, at de skal kunne foldes sammen i en baglomme let, så man aldrig lader bekymringen om plads være en faktor, når man skal afsted. Både jakke og vest passer let i en lomme og har egenskaber som passer til en meget kraftigere jakke, når de er på. Det er imponerende.

 

Skal man ned og køre i bjergene, så er disse produkter et must-have!

 

Og så er der designet. Det er jo altid en subjektiv ting, men jeg synes, at MAAP formår at kombinere moderigtighed og afdæmpethed rigtig godt. Jeg har også fået flere positive kommentarer i tiden i tøjet fra andre ryttere, som var nysgerrige på tøjets oprindelse.

 

MAAP er en fantastisk makker i bjergene - og på landevejene generelt.

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Cykelforretning fylder 100 år - fejres med stor bogudgivelse
Cykelforretningen Schrøder Cykler fylder 100 år den 1. juli, og det bliver fejret med receptioner og bogudgivelse.
First Ride: Specialized Epic 2021
I dag præsenterer Specialized næste generation af deres ikoniske Epic-model.
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Garmin Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus
Garmins nyeste GPS-cykelcomputere inkluderer førsteklasses navigation, præstationsindsigt og sikkerheds- og  trackingfunktioner. Du kan synkroniser let indendørs og udendørs træning, få indblik i præstationer med mere for at få hver tur til at tælle.
Produktnyt: Trek lancerer Émonda
Trek har lanceret den nye Émonda cykel. Den er hurtigere og lettere end nogensinde før.
Vind det nye 3T Exploro Racemax rammekit
I samarbejde med 3T udlodder vi et lækkert cykelstel (rammekit), som kan bruges i alt terræn. Rammekittet har en værdi af 23.995 kroner.
Test: Rebel Royal 45 Disc hjulsæt
No bullshit og udpræget value for money. Der er ingen grund til at stirre sig blind på brand-navnet på siden af hjulet længere.  
Produktnyt: Cannondale med tre nye cykelmodeller
​Cannondale har lanceret tre nye cykelmodeller, som kommer på markedet: Cannondale Topstone Carbon Lefty, Topstone Neo Carbon og Topstone Neo Carbon Lefty.
Test: Futurum Proformance cykeltøj
Den nye spiller fra Holland ligger prismæssigt i medium-intervallet, men imponerer på mange måder og leverer højt på kvalitet i forhold til pris og performance.
10 bud på gode tilbud i øjeblikket
Vi har allieret os med cykelsøgemaskinen Velomio.com for at finde 10 gode tilbud til dig.
Test: Principia Gravel
Et godt mix af alt det, som en gravelcykel skal kunne. God i alle terræner og vigtigst af alt: Det hele fungerer bare, uanset hvor vejen går hen.  
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko - S-Works Vent
Specialized har lanceret en ny landevejssko - S-Works Vent. 
Produktnyt: Cannondale Scalpel 2021
Cannondale har lanceret deres nye full suspension MTB Scalpel for 2021. Den kommer i flere forskellige udgaver, som vi har kigget nærmere på. 
Produktnyt: Specialized lancerer ny sadel - skabt med 3D print
Specialized har i dag lanceret en ny sadel, som er en videreudvikling af den populære Power sadel. 
Pro Cycling Manager 2020 - udkommer i dag
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Racercykler og rødvin på Samsø
De kalder sig Bikebodys, de 18 gutter i alderen 40-67, der er samlet på Samsø for at cykle. Navnet, der rummer en god portion ironi men også en god sjat alvor, blev opfundet i et sjællandsk fitnesscen­ter i starten af det ny årtusinde. Lad os spole tiden tilbage.
Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.

Seneste indlæg i debatten

Sir Dave Brailsford har store roser til Chris Froome, der forlader Team INEOS efter et årti. Problemer med kaptajn-rollen i Tour de France er ifølge Brailsford en af de store grunde til at Froome skifter. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/brailsford_synes_froome_er_en_stor_mester_-_kan_dog_ikke_garantere_kaptajn-rolle/Nu har jeg kørt en tur på Aksium hjulet på en ret bumlet vej og jeg må vist overgive mig... Jeg tror det er en form for shimmy... flovt. Men jeg tror sgu du har ret Reippuert. Jeg kunne udløse det i går hvis jeg kørte over et bump ved lidt for høje hastigheder. Det hele begyndte at ryste og larme men kom hurtigt under kontrol igen. Ved hurtige nedstigninger blev det også udløst. Med det du har skrevet in mente gav det lige pludselig mening. Jeg tror der er et sted på forgaflen der gaber for meget, måske ved spacerne. Jeg har en kammerat der pillede lidt ved det for et par uger siden, måske blev det ikke helt godt. Jeg tror der er plads til at det hele kan hoppe lidt op og ned. Jeg må lige ud og kigge lidt senere, lige nu har jeg tjansen med ungerne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/officielt_froome_forlader_ineos/Tour de France samt debut i hele tre monumenter. Det kan Tadej Pogacar (UAE Emirates) se frem til at køre i dette efterår. Bemærkelsesværdigt er det særligt, at den klejne klatrer stiller op i Flandern Rundt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/pogacar_til_flandern_-_kometens_loebsprogram_offentliggjort/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Cykelforretning fylder 100 år - fejres med stor bogudgivelse
Cykelforretningen Schrøder Cykler fylder 100 år den 1. juli, og det bliver fejret med receptioner og bogudgivelse.
First Ride: Specialized Epic 2021
I dag præsenterer Specialized næste generation af deres ikoniske Epic-model.
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet