14.10.2016 @ 10:59

Tacx har lavet en hometrainer, der fungerer på alle parametre og gør træning på hometrainere meget sjovere - dog til en høj pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta

Tacx egne apps + andre der er kompatible

Montering direkte på kassetten: ”Direct Drive”

Vægt: 21 kg

Vejl. Pris: 12.999,-

 

Introduktion

Det hollandske firma Tacx startede i 1957 med at være en almindelig cykelforretning og har siden 1972 udviklet hometrainere, hvilket Tacx stadig er en af de førende indenfor.


Tacx er kommet med flere bud på hometrainere de seneste år. Sidste år kom de med Neo Smart (T2800), der efter sigende tager hometrainer universet til et højere niveau end tidligere set. Tacx har fornylig lanceret en ny model Tacx Flux Smart (T2900), som er væsentlig mere prisstærk. Senest er de kommet med en monster af en hometrainer/løbebånd i et: Tacx Magnum, som vi fik Jakob Fuglsang til at teste kortvarigt. 

Tilbage på sporet. Feltet.dk har haft mulighed for at teste Tacx Neo Smart. 
 

Test

Første indtryk: Den er tung… meget tung!

 

Det første indtryk man får af Neo Smart er, hvor tung den er. Med sine 21 kilo er det ikke en man bare lige flytter rundt på. Der er dog en grund til at den er så tung, dels er der gemt en masse mekanik i den, og så skal den være så stabil som muligt, hvilket den må siges at være. Størrelsen gør dog, at den ikke er nem at flytte rundt på.


Denne tester bor i lejlighed og har således ikke mulighed for, at have den til at stå foldet ud. For at komme i gang med at bruge hometraineren skal den foldes ud. Dette er ikke helt så nemt, i og med man skal tippe den for at slå benene ud. Du kan også nemt får fingrene i klemme. Med de 21 kilo er det ikke en hometrainer, der vil være specielt egnet til at tage med rundt til løb for at varme op på den. Her har Tacx lavet andre, der er mere egnet til det. Denne hometrainer kan dog være et unikt træningsredskab i de sure vintermåneder, og det er da også hensigten med den.

 

Neo Smart i brug

Tacx Neo Smart er en såkaldt ”direct drive” hometrainer. Dette betyder, at man monterer cyklen direkte på hometraineren ved at tage baghjulet af og montere den direkte på kassetten. Kasetten følger dog ikke med, når man køber hometraineren, men man monterer bare den man har eller køber en.

 

Det første man lægger mærke til, når man kører på den, er at den bevæger sig en lille smule, når man træder. Dette for at gøre det mere realistisk fra landevejen. Det skal man dog lige vænne sig til det. Det er også meget vigtigt, at cyklen er spændt ordentligt fast, fordi det er under testen lykkedes at vride cyklen ud af quick-releasen, når man træder mange watt i en spurt eller på en stejl stigning.

 

Når man træder rundt i pedalerne, opdager man, at der fra hometraineren kommer et lys frem, og alt efter hvor hårdt man træder ændres lyset. Blå farve let, rød farve er hårdt og lilla er en mellemting. Dette er en fed lille detalje.

 

Tacx sælger denne hometrainer på lydløsheden. Den er da også mere lydløs end andre hometrainere på markedet, men helt lydløs er den dog ikke. 

 

Tilslutningsmuligheder

Tacx Neo Smart er, som navnet antyder, en smart trainer, hvilket gør, at den har en helt masse tilslutningsmuligheder.

 

Hometraineren benytter sig af ANT+ og Bluetooth Smart, hvilket gør, at man kan koble den til f.eks. Garmin-computere, PC eller tablets.

 

Tilslutningsmulighederne fungerer rigtig godt og især tilkobling til tablets i dette tilfælde iPad. Her henter man appen: "Tacx Cycling", hvor der er forskellige muligheder i forhold til træning med blandt andet film og specifikke træningsprogrammer.

Tacx-filmene koster dog penge, og det er måske lidt overkill til den pris. Tacx er på software delen ikke helt stærke, der findes andre og bedre alternativer efter vores mening. Derfor er det fedt, at produktet er åben for ANT+ og Bluetooth Smart, det gør, at vores foretrukne valg har været at bruge det virtuelle træningsmiljø Zwift. For at komme i gang med dette skal man have en computer, en ANT+ dongle og en Zwift bruger. Opsætningen i Zwift er virkelig nem, og den finder selv hometraineren, og efter kort tid er man kørende i Zwift universet. 

Det er både sjovt og underholdende, og det er rigtigt let at få computeren til at spille trådløst sammen med hometraineren, som viser watt. Zwift har også træningsprogrammer, og du kan lave FTP test inde på sitet m.m.

 


Konklusion 

Der er ingen tvivl om, at Tacx virkelig har lavet en hometrainer, der fungerer på alle parametre. Den har et fint design og mekanikken fungerer upåklageligt med de mange tilslutningsmuligheder, som man kan vælge og vrage i mellem. Men prisen er dog svær at ignorere her.

 

Den vejledende pris er 12.999 kroner. Den kan dog findes til 8-9.000 kroner i mange danske butikker, da nyhedsværdien har lagt sig. Det virker dog også til, at Tacx selv har erkendt "problemet" med prisniveauet. Derfor har de netop lanceret Tacx Flux Smart, som minder utroligt meget om Neo-modellen, men koster næsten kun det halve. 

Prisen kan du også få en ganske udmærket cykel for, og det er nok ikke mange, der vil ofre så meget på en hometrainer. Men er man villig til at se bort fra prisen, så får man virkelig et godt træningsredskab, der kan gøre vintertræningen meget sjovere.  

 

Sådan har vi testet

Hometraineren er testet i vinterperioden.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Theodor Clemmensen og GRENKE - Auto Eder vinder første del af første etape i Nations Cup-løbet, Eroica Juniores. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dansk_stortalent_bidrager_til_holdloebssejr/ I så fald skulle de danske ryttere vel ikke være så meget ringere stillet. Danske vintre har jo været pænt kolde, især indeværende, så de danske organismer skulle være præparerede, især hvis deres mødre; evt. fædre, lod dem stå udenfor i barnevognen om vinteren. Men hvis disse ryttere har vænnet sig til temperaturerne i deres exilboliger i Toscana, Monaco, Schweitz, og Spanien, så kan det da godt være, at det alligevel var et chok at køre i det nordlige centraleuropa, og at man har vænnet sig til at alt skal være business as usual, så tanken om at dagen kunne blive en kold oplevelse end ikke strejfede de otte danskere, der siden måtte bæres ind eller selv kunne gå. Faktisk er jeg imponeret over SKA, ikke blot for hans lange soloridt, men for at han trods den sure indhentning fuldførte. Jeg tror UNOX-rytterne simpelthen bare havde bedre holddisciplin. Nok engang vandt de ikke, men de havde stor ære af indsatsen (som jeg så ikkee så så meget af).Har du ikke en gammel cykel du er rigtig glad for? Så måler du jo bare den op og bruger de mål ved køb af ny, problem solved. Jeg var afsindig heldig da jeg købte cykel sidst, den holder nøjagtigt samme mål - vi taler mm - som De Rosaen der er (var) den bedste cykel jeg nogensinde har haft…. J - alt det der bikefit er jo bare en opblæst fis i en hornlygte ;-)Trods brækkede knogler vil Remco Evenepoel ikke pille ved sit løbsprogram frem mod Tour de France. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/evenepoel_fastholder_tour-optakt/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet