01.03.2021 @ 10:52

Tacx Boost er en entry-level ”wheel-on” indoor trainer, som gør det muligt at køre indendørs samt deltage i virtuelle træninger og løb på platforme som eksempelvis Zwift. Den er nem at sætte op og pakke sammen igen, og gør det muligt at medbringe næsten hvor som helst.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: Tacx

Produkt: Boost - Bundle

Farver: Sort og blå farver

Specifikationer: max. 1050 W 

Vægt: ca. 8,5 kilo

Vejledende udsalgspris: 2100,- kroner

 

 

Introduktion

Hvis der er noget, der i disse Covid-19 tider har enormt medvind så er det hometrainer og online træningsplatforme. Yderligere forstærket af e-cykling som koncept, og noget af det hårdeste danske vintervejr, vi har oplevet i en årrække, er vejen banet for en revolution af dette område.

 

Det er i denne kontekst, at vi har testet Tacx Boost - Tacx’s entry-level ”wheel-on” basis hometrainer, som alternativ til de dyrere og langt mere avancerede ”smart-trainer”-modeller.

 

Tacx behøver måske ikke den største introduktion for cykelentusiaster. Det hollandske firma startede i 1957, og har siden 60’erne produceret ruller, indendørstrænere og cykelholdere til bilen.

 

Senere kom også flaskeholdere og værktøj til programmet. Særligt markedet indenfor ”Hometrainer” er vokset markant hen over årene, og er nu en af Tacx største produktområder. I dag er firmaet ejet af Garmin.

 

Tacx Boost - en såkaldt ”wheel-on” variant - er en ny model, men er tæt på identisk med den nuværende Tacx Booster model, med undtagelse af en anden farve og et modelnavn, der er blevet to bogstaver kortere.

 

”Wheel-on” dækker over at man beholder baghjulet på cyklen, når man monterer og træner på Tacx Boost modellen. Denne variant er typisk betydeligt billigere end de noget dyrere ”smart-trainer” modeller, hvor man monterer cyklen uden baghjulet.

 

Tacx Boost kan erhverves i to varianter. En med Tacx Boost Trainer, forhjulstøtte og Quickrelease til fælgbremse, eller en ”bundle option” som også indeholder en fartsensor.

 

Varianten med medfølgende fartsensor gør det muligt at træne på virtuelle platforme, hvis man ikke allerede har en påmonteret watt-måler, da denne gør det muligt at beregne dine watt-værdier, således at man kan køre eksempelvis Zwift.

 

Hvis man vil montere en cykel med disc-bremser, skal man tilkøbe en adapter på Garmins hjemmeside.

Hvis man vil vide mere om den nye Tacx boost og hvordan den virker, så giver denne video en god indflyvning: 

 

 

Test

Tacx Boost er på mange måde den samme som den Tacx-trainer, denne tester selv havde i 90’erne. Der er umiddelbart ikke sket så meget på den front, når vi taler basis wheel-on hometrainer. Det skulle da lige være støjniveauet, som er imponerende lavt og derfor stadig giver mulighed for at høre fjernsynet eller føre en stakåndet samtale.

 

Hvis man ikke er interesseret i at investere det meste af sin børneopsparing i en high-end smart-trainer, så er Tacx Boost et meget fint alternativ. Den giver mulighed for tæt på de samme grundfunktionaliteter som en smart-trainer: Det kræver dog en fartsensor, men med den kan man benytte Tacx Boost i forbindelse med eksempelvis Zwift eller andre online træningsplatforme. 

 

Det er dog en beregnet watt værdi, da den ingen indbygget watt-måler har. Det virker fint i Zwift med den beregnede værdi, selvom denne tester efter referencetest med en krankbaseret watt-måler kunne konstatere, at den beregnede watt-værdi ligger omkring 20-25 Watt lavere.

 

 

Det går nok i Zwift og som supplement til din udendørstræning. Men hvis man følger et struktureret træningsprogram med watt-baserede intervaller, vil man formentlig ikke opnå fuld effekt.

 

Hvis man derimod allerede har en watt-måler på sin cykel, giver det masser af muligheder, bortset fra, at man nok aldrig kommer til at vinde i Zwift med denne træner.

 

Når man sætter sig op på cyklen og kaster sig ud i et træningspas på Tacx Boost fornemmer man hurtigt, at det virker fint. Godt jævn tråd kan opnås ret nemt, men efter kort tid begynder man utvivlsomt lidt at savne dynamikken fra landevejen og terrænets indvirkning på cyklen og trådet.

 

Ens indre væddeløbshest skyder ud af startboksen, men bliver hurtigt distraheret af den manglende sand under ”hovene”. Hvis den derimod skal bruges til opvarmning eller bare som supplement til de rigtige hårde vinterdage, hvor udendørs træning er umulig, så er den helt fantastisk.

 

Det er meget enkelt at montere cyklen uden, at den store værktøjskasse skal findes frem. Tacx Boost er nem at folde sammen og vægten meget overkommelig, hvilket gør den ideel at tage med ”på farten”. Eksempelvis vil den give god mening at tage med og bruge til opvarmning forud for cykelløb.

 

 

Konklusion

Tacx Boost er en rigtig god home trainer til prisen. Den er enkel, let at transportere og samtidig har man med en tilknyttet fartsensor mulighed for at deltage på online træningsplatforme.

 

Den vurderes bedst som supplement til landevejen og ikke som en primær indendørstræner. Med det sagt er det dog en rigtig god begyndermodel. 

 

Anvendelsesmulighederne er uden tvivl flere, hvis man allerede har en wattmåler på sin cykel, da man således vil kunne bruge den i forbindelse med strukturerede wattbaserede træningspas og på Zwift. 

 

Sådan har vi testet: Tacx Boost er tester hen over en 6 ugers periode. 2 gange om ugen af ca. 1-2 timers varighed. Zwift er ligeledes blevet brugt i forbindelse med. 

 

Stillet til rådighed af:

Garmin Danmark

 

 

TESTRAPPORT

 

Hvad er produktet lavet til?

Tacx Boost er lavet til at kunne cykle indendørs og gøre det muligt stadig at kunne cykle selvom man ikke kan komme ud på landevejen.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Det er en on-wheel træner, hvilket sender den i den lettere ende af skalaen, og gør det muligt nemt at medbringe på farten.

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Rigtig god kvalitet. Denne tester har ejet en Tacx model magen til denne i 90’erne, og som uden problemer har været brugt indtil forrige år, hvor den blev givet videre.

 

Bedøm produktets ydeevne

Produktet leverer alle funktionaliteter upåklageligt og er samtidig meget simpel.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Umiddelbart rigtig solid kvalitet og holdbarhed.

 

Bedøm vægt

Ca. 10 kg. Er i den lette ende, når man taler om home-trainere.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Der er rigtig meget value for money. God kvalitet, enkelhed, nem at transportere samtidig med at den bruges til det meste også på online træningsplatforme

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Fylder ikke særlig meget, når den er slået sammen. Vægten der gør det muligt at tage den med på farten uden efterfølgende at skulle til kiropraktor.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Faktisk ikke!

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Den er fair - ligger måske lidt i den dyre ende sammenlignet med konkurrenterne, men henset til kvalitet og funktionalitet er den bestemt det værd.

 

Konklusion

Nød du at benytte produktet?

 

Ja, da den er enkel og understøtter ens træning på selv de dårligste dage eller når man har behov for at tage den med på farten.

 

Om testeren:

Alder: 40

Højde: 172 cm.

Vægt: 68 kg. 

Jeg har cyklet i: 26 år 

Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej, MTB, Cross

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.
Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Se verdensstjernerne dyste i Ballerup
Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nummer to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14-årige.
Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT
Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.
Guide: Tour-arrangementer i Danmark 2022
Feltet.dk giver dig her en guide til, hvilke arrangementer, som er i Danmark i 2022 i forbindelse med Tour de France kommer til landet.
Produktnyhed: 2022 Giant Revolt
Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
Kilometerkongen fylder 75!
I dag torsdag den 28. oktober fylder Niels Fredborg 75 år. Niels var i toppen af dansk banesport fra 1963, da han som blot 16-årig vandt sit første danske mesterskab i sprint og frem til han stillede cyklen i stald 17 år senere.
Boganmeldelse: Væddeløber af Matti Breschel
Med Væddeløber har Matti Breschel skrevet en ærlig og uprætentiøs bog om livet i cykelsportens overhalingsbane, hvor der er masser af stjernestunder, men mindst lige så mange hverdage.
Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.
Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.
Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x