Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

01.03.2021 @ 10:52

Tacx Boost er en entry-level ”wheel-on” indoor trainer, som gør det muligt at køre indendørs samt deltage i virtuelle træninger og løb på platforme som eksempelvis Zwift. Den er nem at sætte op og pakke sammen igen, og gør det muligt at medbringe næsten hvor som helst.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: Tacx

Produkt: Boost - Bundle

Farver: Sort og blå farver

Specifikationer: max. 1050 W 

Vægt: ca. 8,5 kilo

Vejledende udsalgspris: 2100,- kroner

 

 

Introduktion

Hvis der er noget, der i disse Covid-19 tider har enormt medvind så er det hometrainer og online træningsplatforme. Yderligere forstærket af e-cykling som koncept, og noget af det hårdeste danske vintervejr, vi har oplevet i en årrække, er vejen banet for en revolution af dette område.

 

Det er i denne kontekst, at vi har testet Tacx Boost - Tacx’s entry-level ”wheel-on” basis hometrainer, som alternativ til de dyrere og langt mere avancerede ”smart-trainer”-modeller.

 

Tacx behøver måske ikke den største introduktion for cykelentusiaster. Det hollandske firma startede i 1957, og har siden 60’erne produceret ruller, indendørstrænere og cykelholdere til bilen.

 

Senere kom også flaskeholdere og værktøj til programmet. Særligt markedet indenfor ”Hometrainer” er vokset markant hen over årene, og er nu en af Tacx største produktområder. I dag er firmaet ejet af Garmin.

 

Tacx Boost - en såkaldt ”wheel-on” variant - er en ny model, men er tæt på identisk med den nuværende Tacx Booster model, med undtagelse af en anden farve og et modelnavn, der er blevet to bogstaver kortere.

 

”Wheel-on” dækker over at man beholder baghjulet på cyklen, når man monterer og træner på Tacx Boost modellen. Denne variant er typisk betydeligt billigere end de noget dyrere ”smart-trainer” modeller, hvor man monterer cyklen uden baghjulet.

 

Tacx Boost kan erhverves i to varianter. En med Tacx Boost Trainer, forhjulstøtte og Quickrelease til fælgbremse, eller en ”bundle option” som også indeholder en fartsensor.

 

Varianten med medfølgende fartsensor gør det muligt at træne på virtuelle platforme, hvis man ikke allerede har en påmonteret watt-måler, da denne gør det muligt at beregne dine watt-værdier, således at man kan køre eksempelvis Zwift.

 

Hvis man vil montere en cykel med disc-bremser, skal man tilkøbe en adapter på Garmins hjemmeside.

Hvis man vil vide mere om den nye Tacx boost og hvordan den virker, så giver denne video en god indflyvning: 

 

 

Test

Tacx Boost er på mange måde den samme som den Tacx-trainer, denne tester selv havde i 90’erne. Der er umiddelbart ikke sket så meget på den front, når vi taler basis wheel-on hometrainer. Det skulle da lige være støjniveauet, som er imponerende lavt og derfor stadig giver mulighed for at høre fjernsynet eller føre en stakåndet samtale.

 

Hvis man ikke er interesseret i at investere det meste af sin børneopsparing i en high-end smart-trainer, så er Tacx Boost et meget fint alternativ. Den giver mulighed for tæt på de samme grundfunktionaliteter som en smart-trainer: Det kræver dog en fartsensor, men med den kan man benytte Tacx Boost i forbindelse med eksempelvis Zwift eller andre online træningsplatforme. 

 

Det er dog en beregnet watt værdi, da den ingen indbygget watt-måler har. Det virker fint i Zwift med den beregnede værdi, selvom denne tester efter referencetest med en krankbaseret watt-måler kunne konstatere, at den beregnede watt-værdi ligger omkring 20-25 Watt lavere.

 

 

Det går nok i Zwift og som supplement til din udendørstræning. Men hvis man følger et struktureret træningsprogram med watt-baserede intervaller, vil man formentlig ikke opnå fuld effekt.

 

Hvis man derimod allerede har en watt-måler på sin cykel, giver det masser af muligheder, bortset fra, at man nok aldrig kommer til at vinde i Zwift med denne træner.

 

Når man sætter sig op på cyklen og kaster sig ud i et træningspas på Tacx Boost fornemmer man hurtigt, at det virker fint. Godt jævn tråd kan opnås ret nemt, men efter kort tid begynder man utvivlsomt lidt at savne dynamikken fra landevejen og terrænets indvirkning på cyklen og trådet.

 

Ens indre væddeløbshest skyder ud af startboksen, men bliver hurtigt distraheret af den manglende sand under ”hovene”. Hvis den derimod skal bruges til opvarmning eller bare som supplement til de rigtige hårde vinterdage, hvor udendørs træning er umulig, så er den helt fantastisk.

 

Det er meget enkelt at montere cyklen uden, at den store værktøjskasse skal findes frem. Tacx Boost er nem at folde sammen og vægten meget overkommelig, hvilket gør den ideel at tage med ”på farten”. Eksempelvis vil den give god mening at tage med og bruge til opvarmning forud for cykelløb.

 

 

Konklusion

Tacx Boost er en rigtig god home trainer til prisen. Den er enkel, let at transportere og samtidig har man med en tilknyttet fartsensor mulighed for at deltage på online træningsplatforme.

 

Den vurderes bedst som supplement til landevejen og ikke som en primær indendørstræner. Med det sagt er det dog en rigtig god begyndermodel. 

 

Anvendelsesmulighederne er uden tvivl flere, hvis man allerede har en wattmåler på sin cykel, da man således vil kunne bruge den i forbindelse med strukturerede wattbaserede træningspas og på Zwift. 

 

Sådan har vi testet: Tacx Boost er tester hen over en 6 ugers periode. 2 gange om ugen af ca. 1-2 timers varighed. Zwift er ligeledes blevet brugt i forbindelse med. 

 

Stillet til rådighed af:

Garmin Danmark

 

 

TESTRAPPORT

 

Hvad er produktet lavet til?

Tacx Boost er lavet til at kunne cykle indendørs og gøre det muligt stadig at kunne cykle selvom man ikke kan komme ud på landevejen.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Det er en on-wheel træner, hvilket sender den i den lettere ende af skalaen, og gør det muligt nemt at medbringe på farten.

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Rigtig god kvalitet. Denne tester har ejet en Tacx model magen til denne i 90’erne, og som uden problemer har været brugt indtil forrige år, hvor den blev givet videre.

 

Bedøm produktets ydeevne

Produktet leverer alle funktionaliteter upåklageligt og er samtidig meget simpel.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Umiddelbart rigtig solid kvalitet og holdbarhed.

 

Bedøm vægt

Ca. 10 kg. Er i den lette ende, når man taler om home-trainere.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Der er rigtig meget value for money. God kvalitet, enkelhed, nem at transportere samtidig med at den bruges til det meste også på online træningsplatforme

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Fylder ikke særlig meget, når den er slået sammen. Vægten der gør det muligt at tage den med på farten uden efterfølgende at skulle til kiropraktor.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Faktisk ikke!

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Den er fair - ligger måske lidt i den dyre ende sammenlignet med konkurrenterne, men henset til kvalitet og funktionalitet er den bestemt det værd.

 

Konklusion

Nød du at benytte produktet?

 

Ja, da den er enkel og understøtter ens træning på selv de dårligste dage eller når man har behov for at tage den med på farten.

 

Om testeren:

Alder: 40

Højde: 172 cm.

Vægt: 68 kg. 

Jeg har cyklet i: 26 år 

Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej, MTB, Cross

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: Cadex 42 Disc hjulsæt
Et vanvittigt lækkert hjulsæt, som excellerer med lav vægt og masser af stivhed.
Test: Assos Mille GT bibshorts GTS
Overlegen kvalitet med appel til de fleste ryttertyper grundet en alsidig pasform. Assos skuffer ikke, når det kommer til bibshorts.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.
Søger du ny sports-passion? Følg med i disse spændende sportsgrene
Vind et hjulsæt - værdi 19.998 kroner
Cadex Danmark udlodder et lækkert hjulsæt, Cadex 42 Disc, som kan blive dine. Deltag i konkurrencen!
Min brors første BikePacking oplevelse
Jeg har længe prøvet at overbevise min lillebror Anton om, at gravel og bikepacking er det fedeste. 
Produktnyt: Empire - Første Avenue-cykel i carbon
Avenue præsenterede Empire til sortimentet i forbindelse med mærkets 25-års jubilæum i 2020. Empire kan karakteriseres som en citybike, og den kombinerer et aerodynamisk og futuristisk design med stor grad af funktionalitet.
BikeFinder - GPS-sporing til din cykel
Tyveri gav den norske tech-grundlægger ideen til funktionen "Find min iPhone" til cyklen. BikeFinder tilbyder markedets første GPS-tracking og forsikring i en.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.

Instagram #motionsfeltet

SIDSTE CHANCE: Sæt dit hold til Baskerlandet Rundt
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandet Rundt, som køres fra mandag den 5. april april til lørdag den 10. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb, som er årets 13. WorldTour-løb.
LIVESTREAM: Flandern Rundt fra start til mål
Som bruger af Feltet.dk anbefaler vi, at du køber agang til Discovery+, der giver masser af adgang til live streaming af alle de største cykelløb og meget andet sport og underholdning.
Produktnyt: MET Mantra MIPS
Ny hjelm fra MET, hvor der er fokus på fart, ventilation og aerodynamik.
Produktnyt: Garmin wattpedaler til SPD-klamper
Garmin lancerer tre nye typer wattpedaler, som hedder Rally.
Danmarksmester skal lave cykelrejser til Flandern
Nu bliver der snart endnu flere muligheder for at tage på cykelrejse til Flandern i det nordlige Belgien, der på mange måder er cykelsportens hjemland.
Anmeldelse: "Engang Var Jeg Jesper Skibby"
Sportsbøger er der nok af. Alligevel formår "Engang Var Jeg Jesper Skibby" at finde sin berettigelse som en helt særlig bog, hvor Jesper Skibby åbner op for de store problemer, han gik igennem efter karrieren sluttede. 
Produktnyt: Levo Gen 3
Specialized har lavet en tredje generation af deres populære Levo Gen 3.
De 20 bedst betalte cykelryttere - Froome topper
Hvad tjener de 20 bedst betalte cykelryttere? Hvem tjener egentligt mest? Få svaret her!
3 gode råd til køb af cykeludstyr
Hvorfor gå ned på cykeludstyr?
Få en drømmecykel over lønnen
JOOLL, det er det sidste nye indenfor cykling, og er et koncept, som vokser hos virksomheder og deres medarbejdere. En af leverandør, som leverer racercykler igennem konceptet, er Argon 18. Få styr på konceptet og få flere priseksempler på Argon 18 cykler i denne artikel.
First Ride: Vogel GF-001 Horizon
Københavnske Vogel tilbyder skræddersyede gravel- og crosscykler, hvor forbrugeren selv sætter sin cykel sammen med de dele, som passer til den køreoplevelse, som rytteren søger. Vi har prøvekørt en af Vogels cykler og testet konceptet. 
Overblik: Sådan er udstyret hos de 19 WorldTour-hold
Cykelsæsonen 2021 er så småt kommet i gang og holdene har naturligvis fået helt nyt udstyr. I denne artikel vil vi komme med et overblik over hvilket udstyr de forskellige WorldTour-hold kører på i år.
Produktnyt: Smoove Lube kædevoks
Smoove Lube kædevoks er en langtidsholdbar kædevoks til alle typer cykler.
Produktnyt: S-Works Prevail II Vent
Specialized har lanceret en ny udgave af S-Works Prevail II, som kaldes Prevail II Vent.
Gourmetophold i sydjyske Tour-omgivelser
Når Tourens tredje etape afvikles i juli 2022, kører feltet gennem Kolding. Her er rutevalget et godt miks af cykelmæssige udfordringer, historiske steder og smuk natur, og kombineret med en overnatning på Hotel Koldingfjord - Hotel og konference i Kolding, lægger det op til et weekend-getaway i det sydjyske.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Cadex 42 Disc hjulsæt
Et vanvittigt lækkert hjulsæt, som excellerer med lav vægt og masser af stivhed.
Test: Assos Mille GT bibshorts GTS
Overlegen kvalitet med appel til de fleste ryttertyper grundet en alsidig pasform. Assos skuffer ikke, når det kommer til bibshorts.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.
Søger du ny sports-passion? Følg med i disse spændende sportsgrene
Vind et hjulsæt - værdi 19.998 kroner
Cadex Danmark udlodder et lækkert hjulsæt, Cadex 42 Disc, som kan blive dine. Deltag i konkurrencen!
Min brors første BikePacking oplevelse
Jeg har længe prøvet at overbevise min lillebror Anton om, at gravel og bikepacking er det fedeste. 
Produktnyt: Empire - Første Avenue-cykel i carbon
Avenue præsenterede Empire til sortimentet i forbindelse med mærkets 25-års jubilæum i 2020. Empire kan karakteriseres som en citybike, og den kombinerer et aerodynamisk og futuristisk design med stor grad af funktionalitet.
BikeFinder - GPS-sporing til din cykel
Tyveri gav den norske tech-grundlægger ideen til funktionen "Find min iPhone" til cyklen. BikeFinder tilbyder markedets første GPS-tracking og forsikring i en.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet