29.07.2018 @ 09:00

De hæderkronede italienske brands Castelli og Sportful har længe været på hænderne af Per Bausager, tidligere professionel og nu fremtrædende personlighed i det danske cykelmiljø.

Castelli er blandt de markedsledende i mere end én forstand, mens Sportful blandt andet er mærket som leverer arbejdstøj til verdensmester Sagan.

 

Mærkerne forhandles nu under Virtu-paraplyen af selskaber med udgangspunkt i cykelsporten, i dette tilfælde Virtu Cycling Gear.

 

Vi har set nærmere på et sæt tøj fra Castelli og en vindvest fra Sportful.

 

Free Ar 4.1 Jersey

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farve: Grå/sort/rød
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 749,- kroner

 

 

Test

Castelli er utvivlsomt helt i front blandt de internationale producenter af cykeltøj, når det kommer til innovation og til at presse alle de performance-procenter ud af tøjet, som overhovedet muligt.

 

Således har italienerne haft for vane at videreudvikle på deres allermest aerodynamiske trøje hver sæson og derved give de Castelli-sponsorerede hold en fordel i den hårde kamp på allerøverste niveau.

 

Free AR 4.1-trøjen er således en videreudvikling af netop en af de tidligere sæsoners aero-trøjer.

 

Dog er der tilsat lidt flere ingredienser end ’blot’ fart i den nye opskrift, hvor komfort og funktionalitet har fået en mere fremtrædende rolle i den færdige ret.

 

Således er trøjen her optimeret til at kunne rumme lidt flere kropsformer end blot dem, som får deres penge for at køre på cykel.

 

Nuvel – trøjen er stadig ret tæt skåret og betegnes nok stadig bedst som ’racecut’. Hvis man for alvor skal føle sig tilpas i den, så skal man være til den slanke side. Man kan eventuelt gå en størrelse op, men det en tætsiddende trøje fungerer nu engang bedst i den rigtige størrelse.

 

Til reference har vi testet en medium fordelt på 183 centimeter og 75 kilo, som sidder godt til.

 

Dog har Castelli forstået at dimensionere trøjen, så den nok føles stram, når man står op, men hvor det hele fordeler sig fint, når man kommer i sadlen i den foroverbøjede position.

 

Trøjen sidder fint over hele overkroppen og kritiske steder som under armene, hen over brystet og den øverste del af ryggen sidder stoffet tæt, men behageligt.

 

 

Også ærmerne er godt disponeret med fin plads i det elastiske stof, så man får et tæt fit, men med plads til lidt større køller end Froome og co.

 

Castelli har virkelig lagt sig i selen for at sammensætte materialetyper, som hver især bidrager med deres egen funktion, for at skabe et optimalt helhedsbillede.

 

Over hele linjen er trøjen let og luftig. Forsiden er lavet i et tyndt mesh-materiale med lidt større masker end bagsiden, hvor disse er små og tætte. I nakken og på ærmerne går stoffet fra forsiden igen.

 

Under armene er der syet en kile ind i et ultraelastisk og teknisk stof, så man kan komme af med varmen og så det hele sidder så tæt som muligt uden at genere. Denne bidrager i høj grad også til den fine pasform. Altså Castelli i en nøddeskal – funktion og pasform og skøn forening.

 

Med disse stofkvaliteter in mente, så får man en trøje, som let skiller sig af med varmen og som ånder godt. Den er derfor særdeles velegnet til sommervarmen.

 

Trøjen er tilføjet en lynlåslomme bagpå, hvilket er et vidnesbyrd om nedjusteringen fra ren race til mere alsidig funktionalitet. En trøje til cykelløb har ikke brug for en lynlåslomme til telefon med mere – det har vi motionister til gengæld. Fin detalje.

 

De traditionelle tre lommer bagpå har plads til det fornødne, sidder i en god højde og er derfor lette at komme til.

 

Alt i alt en trøje som mest af alt skinner igennem med sit fokus på funktionalitet snarere end fancy – og unødvendige – detaljer. Arven fra Castellis aero-trøjer er dominerende i fittet og det overordnede udtryk, men det hele er tonet ned, så de fleste trods alt kan være med. 

Free Aero Race Bib Shorts

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farve: Sort/grå/rød

Størrelser: XS-XXXL
Vejledende udsalgspris: 1.199,- kroner

 

 

Test

De tilhørende bibs fra Castelli markerer ligeledes den foreløbige endestation for flere års udvikling.

 

Som med trøjen er bukserne udviklet på landevejen sammen med nogle af verdens bedste ryttere og forfinet hen over fire år. Faktisk har Castelli været igennem 69 prototyper, før de var tilfredse med det endelige resultat. Det kan man da kalde grundighed!

 

Shortsene er på mange måder præcist, hvad man kunne forvente, når man allerede har kørt i trøjen. Der er nemlig masser af lighedspunkter, når man ser på performance og funktion.

 

Pasformen er tæt og strømlinet, som navnet så rigeligt antyder, så her fortsætter Castelli stilen.


Dog finder vi, som det ofte er, at pasformen på underdelen er lidt mere tilgivende og fleksibel end trøjen og vi kan med en vis sikkerhed sige, at bukserne vil kunne passe flere kropsstørrelser og -former.

 

Panelopbygningen afslører forskellige stoftyper, hvor siddefladen er holdt i et lækkert, tykt og blødt lycramateriale. Mere spændende er det, at siderne er lavet i det såkaldte ’Vortex Dimpled’-tekstil.

 

Det betyder, at strukturen er som på en golfbold med små fordybninger. Grunden hertil er, at det faktisk er en af de allerbedste, aerodynamiske former der findes.

 

Ekstra spændende er det fordi, at selv om alverdens aerodynamiske detaljer somme tider kan føles lidt som varm marketingsluft, så har Castelli faktisk noget at have det i.

 

Sidste sæson havde de hele den professionelle cykelverden på den anden ende, da Team Sky mødte op til tidskørsel med en dragt med lignende detaljer. Ulovligt mente mange – dog holdte cykelunionen med Castelli og det britiske team i sidste ende.

 

 

Om designet virker, er svært at sige i en lægmandstest på landevejene, men helt sikkert er det, at sammen med det øvrige materiale så udgør det grundstammen i et par lækre shorts.

 

Kvaliteten er blød hele vejen rundt og dejlig tynd og let, så shortsene er fantastiske på en varm sommerdag. Det lette stof kommer virkelig til sin ret her.

 

Pasformen er som sagt tæt, men der er masser af elasticitet, så de sidder behageligt, og afslutningerne på benene gør det samme. De er tynde, ikke for stramme, men kan holde shortsene på plads hele dagen i sadlen.

 

Indlægget er også blandt de bedste i branchen. Det er minimalistisk og ikke for kraftigt, men yder alligevel masser af support.

Sportful Fiandre Light NoRain Vest

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farve: Sort

Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 799,- kroner

 

 

Test

Fiandre Light No Rain-vesten er udviklet til at beskytte både vind og vand, men samtidig være så let, at den kan bruges i stort set alle situationer.

 

Det skyldes især, den behandling som stoffet på forsiden har fået, som bedst kan beskrives som værende en anelse ru. Samtidig er tekstilet tætvævet, så det ikke slipper noget igennem. Windshield 3L hedder det.

 

Ryggen er udført i et tyndt og ultra strækbart stof ved navn NoRain Light. Det er vandtæt i en grad, så det godt kan tåle en byge eller to, men samtidig tyndt nok, til at man kan ånde.

 

Materialekvaliteterne er gode hele vejen rundt og det er svært at udpege svage punkter eller mangler.

 

Stoffet har vi været inde på, men også elastikker i armåbningerne og i livet er gode og holdbare og den kraftige lynlås holder fint til at blive kørt op og ned tusindvis af gange, når vesten flyver op og ned fra baglommen i det danske vejr.

 

Som Castelli henter Sportful meget af deres udvikling fra samarbejdet med de professionelle – og det fornægter sig ikke. Fittet er tæt og raceorienteret, men tekstilet har fint med stretch, så at selv hvis man har lidt polstring i forhold til sin højde og bredde, så kan man godt passe ned i sin normale størrelse.

 

Ude på cyklen skuffer NoRain-teknologien ikke. Selv om navnet antyder, at dens primære fokus er regnen, så beskytter den også rigeligt mod vind og kulde.

 

Vesten er perfekt til kolde sommermorgener og fantastisk til nedkørsler, hvis man skal sydpå. Funktionen vil dække både forår, sommer og efterår, så man får på den måde også en masse for pengene.

 

 

Trods den kraftige kvalitet og de alsidige funktioner, så pakker vesten overraskende effektivt sammen og kan nemt være i baglommen. Foldes den to gane på langs og rulles sammen, så fylder den ikke meget og kan være i en lomme helt uden at forstyrre trøjens pasform.

 

Prisen er mere end konkurrencedygtig, når man tager ovenstående in mente i øvrigt – især fordi man får et ultraalsidigt produkt.

Konklusion

Både Castelli og Sportful er store spillere på markedet og det fornægter sig ikke. Kvaliteterne er i top og det er tydeligt, at intet er tilføjet uden at det højner funktion og performance.

 

Vi er vilde med trøje og buksernes lethed og gode egenskaber i varmen, mens vesten må være et must-have for danske ryttere med de udfordringer vi står over for vejrmæssigt – når den nuværende hedebølge har lagt sig bemærkes.

  

Stillet til rådighed af: Virtu Cycling Gear

 

Læs vores optakt og få oversigten over indholdet i denne stortest.

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Hej, Jeg skal bruge en god hverdagscykel og overvejer denne Cube Nulane https://cykelshoppen.dk/herre-citybike/cube-nulane-blue-herrecykel-2023?optionId=63990&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwlZixBhCoARIsAIC745BBjda9uHx53aTfD60y_JyOEkfDQPjyjOdXTPQcK0EKNOkRWbFmRJkaAvw1EALw_wcB Dog ville jeg høre om nogen har erfaringer med at købe fra udlandet, fx Tyskland? I så fald, nogen der kender nogle gode shops? Vil man typisk kunne spare nogle penge? Og er der ulemper, fx ift. forsikring? Tak! Giovanni Lonardi fik på lidt kontroversiel vis karrierens første sejr og kan nu jagte mere succes iført løbets førertrøje. Han får chancen igen allerede onsdag, hvor der er lagt op til endnu en spurt i den hyppigt besøgt by Bodrum, men da der denne gang som noget nyt venter en meget stejl bakke på den sidste kilometer vil det være en helt anden afslutning end i dag og en spurt, der minder meget mere om den, der gav Max Kanter mandagens sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Maikel Zijlaard gav Tudor en drømmestart på deres store hjemmebaneløb med en fornem sejr på prologen, der som ventet ikke skabte de store forskelle i klassementet. Det lille, schweiziske mandskab har endda en god chance for at tage endnu en sejr allerede onsdag, hvor den første af de to sprinteretaper på årets sprintervenlige rute venter, og selvom der som så ofte før i Romandiet skal klatres, hvis man vil spurte, er klatreudfordringerne denne gang mere overkommelige, end de før har været det. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_romandie_2024/Danny van Poppel troede, at han havde vundet dagens etape i Tyrkiet Rundt, men efter målstregen blev han deklasseret, da han lukkede Giovanni Lonardi inde. Se episoden herunder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/se_spurten_der_fik_bora-profil_deklasseret/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet