07.05.2021 @ 06:50

Nyt smøremiddel til kæden, der overrasker i test med god holdbarhedsevne og nemt at bruge.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Smoove
Produkt: Smoove Lube
Størrelse: 125 ml.
Vejledende udsalgspris: 139,- kroner

 

Introduktion
Alle kender til den traditionelle, flydende kædeolie. Den har i mange år været cykelrytterens middel til at opnå en effektiv drivlinje på cyklen og en forudsætning for en hurtig og sund cykel.


Nu er oliens monopol truet af en ny version: Kædevoksen.

 

Vi har haft fingrene i en voks fra mærket Smoove.
 
Smoove er lavet til at være en langtidsholdbar kædevoks til brug i ethvert terræn og til alle typer cykler. Voksen fungerer i våde, mudrede omgivelser eller på tørre solskinsdage.

 

Ifølge producenten så skal voksen sikre lang holdbarhed efter påføring - op til 900 kilometer på raceren, 300 kilometer i Gravel-terræn og 100-200 kilometer på mountainbiken.

 

Ifølge Smoove reducerer voksen slitage på kæden og øger levetiden på cyklens drivkomponenter. Smoove skal også holde længere imellem hver påføring end de fleste andre kædeolier og er ekstremt holdbart.

 

Smoove reducerer friktion og giver de bedste forudsætninger for fart på cyklen. Desuden er Smoove en 100% biologisk nedbrydelig kædevoks.

 

 

Test 
Smoove Lube er en blanding af en olie og en voks, den har en lidt sjov konsistens. Produktet er udviklet i Sydafrika til de hårde forhold, som mountainbike-løbet Cape Epic afvikles under.

 

Inden man påfører olien på kæden, skal man have en helt rengjort kæde. Dette gælder i øvrigt altid, når man skal bruge et nyt produkt på kæden. Når kæden er blevet gjort ren og den er tør påføres produktet.

 

Generelt er det vigtigt, at man påfører kæden den rette mængde olie eller voks. På den måde undgår man, at hele drivlinjen bliver unødvendigt slidt.

 

 

Firmaet bag Smoove Lube anbefaler selv følgende fremgangsmåde, som vi også har fulgt:
 
 - Tilfør produktet på en ren og tør kæde. 
 - Påfør kun på indersiden af kæden, mens kæden roteres.  
 - Lad kæden stå minimum en time. 
 - Bedste resultat får man, hvis den står natten over. 
 - Ingen aftørring af kæden bagefter.

 

Det første indtryk man får, når man har smurt kæden ind i produktet er, at det minder lidt om andre produkter i voksgenren, dog med en lidt anderledes konsistens end andre kædevokse, jeg tidligere har prøvet.

 

Kæden får nærmest en lille hinde rundt om sig og når man kører, giver den heller ikke meget lyd fra sig.

 

Smoove-voksen kan bruges på mountainbike, racercykel, hverdagscykler og naturligvis indendørs på en hometrainer. Jeg har primært testet produktet på min crosscykel i terrænet og her oplevede jeg, at jeg fint kunne køre tre til fire ture før kæden begyndte at ”snakke” og derved havde brug for ny smøring. Her skal det retfærdigvis siges, at langt de fleste ture har været kørt i tørvejr.

 

Voksen fra Smoove er forholdsvis tynd og derfor har den nemt ved at finde ind i led og huller, hvor der skal smøres - også uden at svine for meget på resten af kæden.


Dette gør naturligvis, at kæden holdes mere ren og den skal ikke rengøres så meget, som jeg har prøvet ved andre produkter. Det er helt klart et plus. 

 


Konklusion
Smoove har lavet et rigtig fint produkt og jeg har været meget overrasket over produktets holdbarhed og ikke mindst, at Smoove-voksen også synes at gøre kæden mere støjsvag.


Jeg mener bestemt, at Smoove kan tage konkurrencen op med de større spillere på markedet.


I forhold til beskrivelsen og det som producenten her lover, så synes jeg, at Smoove Lube fint lever op til forventningerne.


Er man tilhænger af voks, eller gerne vil prøve et nyt produkt, så synes jeg bestemt, at Smoove Lube skal prøves. 


Sådan har vi testet: 

Produktet er blevet brugt på en crosscykel i forskelligt terræn og primært tørvejr. 


Stillet til rådighed af: Smoove

 

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Smoove
Produkt: Smoove Lube

 

Hvad er produktet lavet til?
Produktet er lavet til at holden kæden smurt og derved sund. Desuden at reducere friktion i drivlinjen.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?
Produktet er et voksbaseret materiale, der er langtidsholdbar og 100 % biologisk nedbrydlig.

 

Bedøm konstruktion / udførelse
Kvaliteten på produktet er god og gennemført.

 

Bedøm produktets ydeevne
Produktet gør det godt og holder længere end mange andre af de produkter vi har testet.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Produktet er dyre end tilsvarende produkter fra andre mærker, men jeg synes, at holdbarheden på produktet er god og derfor skal man ikke påføre det ligeså ofte.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?
Det er et godt smøremiddel. Det sviner heller ikke ligeså meget som andre produkter.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Nej

 

Konklusion
Nød du at benytte produktet?


Jeg synes det er et godt produkt der har en lang holdbarhedsevne. 

 

Om testeren:
Alder: 32 år.  
Højde: 173 cm
Vægt: 73 kg
Jeg har cyklet i: ni år   
Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen  
Jeg kører disse discipliner: Landevej, gravel og E-cykling.  

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

11 hold der deltager ved dette års Tour de France vil også deltage ved Arctic Race of Norway, heriblandt syv WorldTour-mandskaber. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/syv_worldtour-mandskaber_til_start_ved_arctic_race_of_norway/Den rutinerede norske allroundrytter Sven Erik Bystrøm har i år kontraktudløb med UAE Team Emirates, men flere hold byder sig til at for sikre sig den stærke nordmands underskrift. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sven_erik_bystroem_i_dialog_med_team_ineos/ Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x