Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

12.06.2020 @ 12:57

No bullshit og udpræget value for money. Der er ingen grund til at stirre sig blind på brand-navnet på siden af hjulet længere.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Rebel

Model: Royal 45 Disc

Bredde: 26 mm. (19-38 mm. dæk kan anvendes)

Vægt: 1515 gram (+-4 %) - opgivet for et sæt

Vejledende udsalgspris: 11.299,- kroner

 

 

Introduktion

Landskabet er for alvor blevet grønt, rapsmarkerne gule og landevejen har for alvor en magnetisk tiltrækning på de fleste cyklister. Nu har corona amputeret løbssæsonen alvorligt, men ikke desto mindre er der stadig mulighed for at kunne få masser af kilometer i sadlen.

 

Vi har hos feltet.dk benyttet omstændighederne til at få testet et vaskeægte high-end carbon hjulsæt fra danske Rebel.

 

Hvis man spørger hvad den vigtigste udstyrskomponent på en cykel er, vil langt de fleste svare hjulene. Det er efterhånden gået hen og blevet den vigtigste opgraderingsmulighed på cyklen.

 

Logisk når man tænker på, at det er hjulene som overfører kraften til vejen, og hvor mange omdrejninger et hjul tager pr. kilometer.

 

Langt de fleste kan dog blive en anelse skræmte, når de ser prisskiltet på særligt high-end carbonhjul. Netop at reducere denne skræk og chokket ved at skulle bruge alle ens surt optjente ”lommepenge” på cykelhjul, kan meget vel blive temaet for denne produkttest.

 

Feltet.dk har således fået muligheden for at teste Rebel’s high-end landevejsmodel Rebel Royal 45 Disc.
 

Det er nok de færreste, der endnu nikker genkendende, når man nævner firmaet Rebel.


Rebel er et dansk firma, som specialiserer sig indenfor high-end carbonhjul, men samtidig spænder de faktisk over hele hjulspektret, fra ”budget” til ”ultra lightweight”.

 

Rebel er videreudviklingen af det ligeledes danske mærke Fullcarbon, som mange af dem der bevæger sig i det danske cykelmiljø, måske har stødt på igennem de sidste par år.

 

Teamet har gennemgået et par udskiftninger undervejs, men det har ikke ændret på fokusset, som stadig er at producere hjulsæt i høj kvalitet

 

Firmaet startede dengang, som reaktion på diskussionen om hvorfor kvalitets-carbonhjul er så dyre.

 

Med dette som omdrejningspunkt gik folkene bag - det der i dag hedder Rebel - i gang med at undersøge markedet og finde ud af hvad der i en konservativ cykelverden manglede indenfor hjulkategorien. Netop denne forundring virker også til at være det soleklare grundlag for firmaets produkter.

 

For Rebel tilbyder UCI godkendte highend-hjul, som efter sigende er mindst lige så gode som hjul fra store og anerkendte brands.  

 

Netop denne mission om, at man kan få ”lige så gode hjul til det halve af prisen” puster i høj grad til den evige drøftelse af, hvor meget man reelt set betaler ”ekstra” for at have et mere velkendt mærke stående på produktet.

 

 

Test

Hjulsættet er blevet testet hen over en tre ugers periode, i forbindelse med daglig pendling, længere træningsture og simulation af cykelløb (”Hour of power intervaller” samt 60/30 intervaller). Hjulene har været monteret med Veloflex Master 25-dæk. 

 

Rebel Royal 45 Disc er et carbon hjulsæt til landevej, med en fælghøjde på 45 millimeter og en fælgbredde på 26 millimeter samt en vægt på 1515 gram (+-4 %).  Dette hjulsæt må således klart defineres som et allround hjulsæt, som kan anvendes i alle slags terræn og vejrbetingelser.

 

Rebel har valgt at basere deres hjul på anerkendte kvalitetskomponenter, såsom DT Swiss 240S-nav og Sapim CX-Ray-eger, som er Sapims bedste.

 

Komponenter som alle hver for sig er tilgængelige i helt almindeligt køb, ligesom de er anerkendte og velkendte for deres kvalitet. Nav fra DT Swiss findes for eksempel i rigtig mange andre producenters hjulsæt, men bare under det pågældende brands navn, selvom det er nøjagtigt det samme nav.  

 

Hvis vi kigger nærmere på hjulsættes data, så har vi på papiret at gøre med et high-end kvalitetshjulsæt. Swiss 240S nav, SAPIM eger og carbon-fælgen er alle anerkendte indenfor hver deres kategori. Vægten på 1515 gram ligger meget flot på vægtskalaen (læs: lette hjul hører som oftest til high-end spektret).

 

 

Hvad skal der på? Der skal fart på!

Rebel Royal 45 er et æstetisk flot hjulsæt, som - i tråd med tidens design trend - er holdt i mørke farver og med mørke logoer. Der er et designmæssigt spil i fælgen, som fungerer fint uden at være for dominerende.

 

Når man første gang står med dem mellem hænderne, lægger man mærke til den lette vægt samt det afdæmpede og elegante design. Ret beset emmer de af kvalitet ved først blik.  

 

Første gang man ”rammer” asfalten med Rebel Royal, bider man særligt mærke i høj grad af stivhed og ingen mærkbar flex.


Det sikrer en god kraftoverførsel og responsive køreegenskaber. De ligger rigtig godt og stabilt i sving, ligesom de accelerer fortrinligt ud af sving og op ad bakker.

 

Vindfølsomhed er minimal selv i strid modvind/sidevind. Veloflex Master 25-dækket gør bestemt heller ikke noget dårligt for køreoplevelsen.

 

Tværtimod tuner de kun hjulsættet endnu mere, når man ruller afsted på landevejen. 

 

Navene ruller fortrinligt! DT Swiss 240S-nav er bestemt ikke et nyt bekendtskab, men har derimod domineret nav-kategorien i rigtig mange år.

 

Ikke kun som et løst nav man kan bygge hjul op på, men også som leverandør til større hjulproducenter, som påfører deres eget brand-navn. 240S-navene er bredt anerkendt som nogle af de bedste nav på markedet, og med en rigtig høj value-for-money.


Det gode ved disse nav er ligeledes, at man næsten altid kan skaffe reservedele til dem. 

 

 

Lad det værre sagt med det samme - de kører fantastisk. Denne tester har prøvet rigtige mange forskellige hjulsæt i samme kategori, såvel i billigere som dyrere prisklasser.

 

Rebel Royal leverer til fulde på niveau med sammenlignelige high-end hjul fra konkurrerende brands, og ret beset lader Rebel Royal ikke umiddelbart noget tilbage at ønske i forhold til design, vægt, stivhed, køreegenskaber, vindfølsomhed eller retningsstabilitet.

 

Alt sammen til en pris som er noget billigere end sammenlignelige high-end hjul og derfor også et ambitiøst bud på rendyrket ”value for money”. 

 

Og så er vi tilbage til den føromtalte diskussion: Cykelsportens evindelige og traditionsbundne fokus på velkendte brands.

 

Under testperioden oplevede jeg flere gange at blive spurgt til hjulene. Det er tydeligt, at mange endnu ikke kender Rebel, men også at langt de fleste tydeligt kunne se ”value for money”-aspektet i forhold til dyrere mærker.

 

Så skal man pege på et punkt hvor Rebel ikke leverer endnu, så er det ”Brand appeal”, men omvendt er det netop denne rejse, som Rebel er på lige nu, så de over tid kan blive anerkendte endnu bredere i cykelkredsene.

 

Vores erfaring fra testperioden viser dig, at man med Rebel bør kaste fordommene over bord, for hjulene leverer nøjagtigt lige så godt som de internationale brands.


Skal man have et hjulsæt med samme opsætning og i samme kvalitet, så betaler man let noget mere for det, hvis man vælger et endnu større brand.

 

Nødvendigt? Ikke hvis du spørger mig. Faktisk har jeg været så imponeret over hjulene, at jeg har valgt at købe mig et sæt efterfølgende.

 

 

Konklusion

Hjulsættet kan bedømmes ret nemt: Det kører fantastisk. Denne tester har prøvet rigtige mange forskellige hjulsæt i samme kategori, såvel i billigere som dyrere prisklasser.

 

Rebel Royal leverer til fulde på niveau med sammenlignelige high-end hjul fra konkurrerende brands, og ret beset lader Rebel Royal ikke umiddelbart noget tilbage at ønske i forhold til design, vægt, stivhed, køreegenskaber, vindfølsomhed eller retningsstabilitet.

 

Alt sammen til en pris som er noget billigere end sammenlignelige high-end hjul fra konkurrenterne, og derfor også et ambitiøst bud på rendyrket ”value for money”. 

 

Så kan man se ideen i støtte et dansk hjulmærke samt se udover det faktum, at det måske ikke er en af de store verdensomspændte producenter på markedet endnu, så er der her en mulighed for at erhverve et hjulsæt, som sætter baren for ”no bullshit” og ”value for money”.  

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Rebel Denmark

Model: Royal 45 Disc

 

Hvor dyb og bred er fælgen?

45 mm. profil og 26 mm. fælgbredde

 

Hvilke dækstørrelser kan bruges på hjulet?

19-32 mm. dæk - og tubeless ready

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Tubeless ready, carbonfælge, DT Swiss 240s nav og SAPIM CX Ray-eger.

 

Bedøm produktets konstruktion

Rigtig fin kvalitet på alle komponenter i hjulet - særligt DT Swiss 240S navene er topkvalitet

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Nav, fælg og eger alle enkeltkomponenter som er kvalitetsmæssigt veludført og som umiddelbart medvirker til en lang levetid. Særligt navene ses der god holdbarhed i, da det er et gennemprøvet produkt og med god mulighed for at få reservedele.

 

Hvad er hjulene lavet til og hvem henvender de sig til?

Det er et all-round hjulsæt - det vil sige at de kan lidt det hele i forhold til terræn og formål. Henvender sig til rytteren, som sætter pris på god kvalitet og gerne vil have et hjulsæt til alle formål.  

 

Bedøm hvordan producenten er lykkedes med at ramme formål og målgruppe

Det er et meget vellykket hjulsæt, og producenten har virkelig ramt plet indenfor ”kvalitet for pengene”.

 

Hvordan er prisen i forhold til lignende hjulsæt?

Kigger man på hjulets opbygning og data og sammenligner dette med lignende produkter fra andre producenter er der meget at spare, for et på papiret, sammenligneligt hjulsæt. I nogle tilfælde helt op til 50% afhængig af brand. 

 

Køreegenskaber

Er hjulene komfortable?

 

Ja, naturligvis altid afhængig af dæktryk, men selv på lange ture (100+) er der god komfort. 

 

Beskriv hjulenes køregenskaber?

Overordnet set er køreegenskaberne er på højde med de bedste hjulsæt på markedet. De er retningsstabile, lette, stive og responsive.

 

Bedøm hjulenes stivhed og kraftoverførsel

Når man ”træder an” virker hjulene enormt stive og man fornemmer en eminent kraftoverførsel uden nævneværdigt tab af effekt.

 

Beskriv styring - er de livlige, neutrale eller dovne?

De er retningsstabile i sving og samtidig reagerer de prompte ved skarpe sving og pludselige retningsskift. Så overordnet set er de stabile, men samtidig vældige responsive uden at de bliver for livlige.

 

Konklusion

Nød du at køre på hjulsættet?

 

Ja. De kører som man kan forvente af et high-end carbon hjulsæt og endnu bedre end prisskiltet ellers kunne indikere.

 

Om testeren:

Alder: 39 år
Højde: 173 cm
Vægt: 69 kg

Jeg har cyklet i: 25 år 
Så ofte cykler jeg: 5-6 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej og MTB

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Vinder Fuglsang Giroen? Sæt dit managerhold
Lørdag den 3. oktober starter årets Giro d'Italia, og det bliver med en dansker blandt favoritter. Jakob Fuglsang er nemlig til start.
Er gravelcykling noget for dig?
Hvad er "Gravel Cykling" - og hvorfor er det blevet så populært de seneste år?
Konkurrence: Vind Cervélo racercykel og rejsegavekort til Sunweb
Det har været en vanvittig Tour de France i år for Team Sunweb og specielt for deres danske rytter Søren Kragh Andersen.
Test: Trek Èmonda SL 6 P
Gammel kending i nye klæder. Treks nye Émonda landevejs-serie har fået et nyt flot aerodynamisk design, og er blevet kraftigt opgraderet på flere punkter.
Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.
Team Giv Håb cykler for børn og unge i sorg
Nu kan alle cykelglade motionister komme med på Team Giv Håb og cykle til fordel for børn og unge i sorg. Som deltager kan man sikre sig en oplevelse for livet, mens man samtidig er med til at sikre, at endnu flere børn og unge kan få gratis hjælp og støtte hos Børn, Unge & Sorg.
Gravelcykling - det nye sort?
Flere og flere motionister og cykelløb begynder at inkludere grusveje i deres cykelture og løb. Er gravelcykling ved at blive det "nye sort"?

Instagram #motionsfeltet

Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Konkurrence: Vind et Tissot ur og lækker tøjpakke fra Santini
Ikke en Tour uden et ur - og bliv nu ikke sur... fordi du kan også vinde tøj til din cykeltur.
Bliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Få optimal restitution - Prøv recovery boots gratis
Alle cykelryttere kender til ømme ben efter en hård træning og dagen efter er benene tunge. En udfordring som Optima Sport er eksperter i at løse.
Produktnyt: Canyon Commuter:ON og Precede:ON
Hvis du gerne vil pendle på cykel til dagligt, men ikke ønsker at møde op på arbejde varm og svedig, så kunne en el-cykel måske være noget for dig. Canyon præsenterer nu 2 bud på en pendler cykel i høj kvalitet.
Produktnyt: Canyon Neuron og Spectral 2021
Canyon løfter nu sløret for deres 2021 modeller af deres 2 trail orienterede MTB modeller, Neuron og Spectral.  
Efter knivstik på cykeltræner - 26-årig mand begår selvmord i arrest
Den 26-årige mand, der tirsdag aften blev sigtet for at køre en ungdomsrytter ned og efterfølgende stikke holdets træner i maven med en kniv, har begået selvmord i arresten i Viborg.
Kør imod Simon Andreassen - Slå 894 watt i 30 sekunder
Simon Andreassen er hovedperson i den første infrarøde video nogensinde, og han er ikke en hvilken som helst hovedperson. Simon, der er blandt verdens bedste MTB-ryttere, slår nemlig oveni personlig rekord på den velkendte Højbjerg-strækning i Rude Skov. 180 meter og 24 højdemeter kører han på 30 sekunder og en gennemsnitswatt på 894!
Få Tour de France stemning hjemme i stuen med 20% rabat
Hvis du ligesom os bare ikke kan få nok af Tour de France, så tjek de sportslige babushkadukker vi har i webshoppen. Vi giver lige nu 20% rabat på dukkerne i webshoppen. 
Test: Shimano jersey og bib shorts
Shimano’s ambitiøse bud på et high-end tøjsæt, god kvalitet og et tætsiddende race-fit.  
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Produktnyt: Shimano S-PHYRE RC902
Ved brug af funktionsspecifikke zoner, optimeret kraftoverførsel og forbedret fit, giver den nye RC902 bemærkelsesværdig kraft og fantastisk komfort for rytteren.
Ny bog i webshoppen: Bjergtagende cykling - De Franske Alper
Jesper Nygaard er uddannet journalist og passioneret cykelrytter. Han har opholdt sig adskillige uger i De Franske Alper, for at cykle kendte og ukendte stigninger. Han giver i denne bog sine erfaringer videre, så de fleste kan være med uden at skulle bruge alle vågne timer på at tæne. Bogen kan nu købes på Feltet.dks webshop.
Test: Specialized Tarmac SL7
Årets mest hypede cykel leverer på alle parametre og Tarmac-platformen har fået en mærkbar opgradering i fladt og hurtigt terræn, om end den også er blevet lidt mere rå i sit udtryk.

Seneste indlæg i debatten

Jakob Fuglsang skal fra lørdag og tre uger frem forsøge at vinde Giro d’Italia. I dag har Astana udtaget det hold, der skal hjælpe danskeren frem mod triumfen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/astana_har_holdet_der_skal_hjaelpe_fuglsang_til_sejr_klar/Jeg synes nemlig også det er mange penge for disc, især når jeg ikke skal køre i alperne hver lørdag. Jeg har dog tanker om at tage den med på ferie, og måske opdragere til nogle carbonhjul på et tidspunkt. Jeg har dog ikke planer om at "pushe" cyklen på nedkørsler og tænker måske den besparelse som er på cyklerne uden disc, især 105'eren, er godt givet ud på at opdragere hjul og dæk, eller som du nævner at opdragere til Ultegra. Det tyder på, at det kan være fuldstændigt ligegyldigt hvilke pauseklovne det er sat til at udfylde den voldsomt lange tomgangstid der er i et cykelløb. Grædekonerne der har en ualmindelig god indsigt og ekspertise, har frit spil med kritikken, og efter al den klagen kunne man måske spørge, om det ikke ville være bedre for mange, at skrue ned for lyden, og høre noget musik i stedet for, det ville jo osse give mulighed for, både at klage over tv billederne og samtidigt over musikken. Så ville man jo heller ikke skulle sidde og vælge hvilken tv station man var uenig med, billederne er jo de samme.Efter 16 sæsoner som kontinentalhold lukker Team Joker med udgangen af denne sæson. Holdet, der gennem årerne har skabt verdensstjerner som Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, lukker da Covid-19-krisen har ramt holdet hårdt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/det_norske_hold_team_joker_lukker_efter_denne_saeson/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Vinder Fuglsang Giroen? Sæt dit managerhold
Lørdag den 3. oktober starter årets Giro d'Italia, og det bliver med en dansker blandt favoritter. Jakob Fuglsang er nemlig til start.
Er gravelcykling noget for dig?
Hvad er "Gravel Cykling" - og hvorfor er det blevet så populært de seneste år?
Konkurrence: Vind Cervélo racercykel og rejsegavekort til Sunweb
Det har været en vanvittig Tour de France i år for Team Sunweb og specielt for deres danske rytter Søren Kragh Andersen.
Test: Trek Èmonda SL 6 P
Gammel kending i nye klæder. Treks nye Émonda landevejs-serie har fået et nyt flot aerodynamisk design, og er blevet kraftigt opgraderet på flere punkter.
Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.
Team Giv Håb cykler for børn og unge i sorg
Nu kan alle cykelglade motionister komme med på Team Giv Håb og cykle til fordel for børn og unge i sorg. Som deltager kan man sikre sig en oplevelse for livet, mens man samtidig er med til at sikre, at endnu flere børn og unge kan få gratis hjælp og støtte hos Børn, Unge & Sorg.
Gravelcykling - det nye sort?
Flere og flere motionister og cykelløb begynder at inkludere grusveje i deres cykelture og løb. Er gravelcykling ved at blive det "nye sort"?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet