12.06.2020 @ 12:57

No bullshit og udpræget value for money. Der er ingen grund til at stirre sig blind på brand-navnet på siden af hjulet længere.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Rebel

Model: Royal 45 Disc

Bredde: 26 mm. (19-38 mm. dæk kan anvendes)

Vægt: 1515 gram (+-4 %) - opgivet for et sæt

Vejledende udsalgspris: 11.299,- kroner

 

 

Introduktion

Landskabet er for alvor blevet grønt, rapsmarkerne gule og landevejen har for alvor en magnetisk tiltrækning på de fleste cyklister. Nu har corona amputeret løbssæsonen alvorligt, men ikke desto mindre er der stadig mulighed for at kunne få masser af kilometer i sadlen.

 

Vi har hos feltet.dk benyttet omstændighederne til at få testet et vaskeægte high-end carbon hjulsæt fra danske Rebel.

 

Hvis man spørger hvad den vigtigste udstyrskomponent på en cykel er, vil langt de fleste svare hjulene. Det er efterhånden gået hen og blevet den vigtigste opgraderingsmulighed på cyklen.

 

Logisk når man tænker på, at det er hjulene som overfører kraften til vejen, og hvor mange omdrejninger et hjul tager pr. kilometer.

 

Langt de fleste kan dog blive en anelse skræmte, når de ser prisskiltet på særligt high-end carbonhjul. Netop at reducere denne skræk og chokket ved at skulle bruge alle ens surt optjente ”lommepenge” på cykelhjul, kan meget vel blive temaet for denne produkttest.

 

Feltet.dk har således fået muligheden for at teste Rebel’s high-end landevejsmodel Rebel Royal 45 Disc.
 

Det er nok de færreste, der endnu nikker genkendende, når man nævner firmaet Rebel.


Rebel er et dansk firma, som specialiserer sig indenfor high-end carbonhjul, men samtidig spænder de faktisk over hele hjulspektret, fra ”budget” til ”ultra lightweight”.

 

Rebel er videreudviklingen af det ligeledes danske mærke Fullcarbon, som mange af dem der bevæger sig i det danske cykelmiljø, måske har stødt på igennem de sidste par år.

 

Teamet har gennemgået et par udskiftninger undervejs, men det har ikke ændret på fokusset, som stadig er at producere hjulsæt i høj kvalitet

 

Firmaet startede dengang, som reaktion på diskussionen om hvorfor kvalitets-carbonhjul er så dyre.

 

Med dette som omdrejningspunkt gik folkene bag - det der i dag hedder Rebel - i gang med at undersøge markedet og finde ud af hvad der i en konservativ cykelverden manglede indenfor hjulkategorien. Netop denne forundring virker også til at være det soleklare grundlag for firmaets produkter.

 

For Rebel tilbyder UCI godkendte highend-hjul, som efter sigende er mindst lige så gode som hjul fra store og anerkendte brands.  

 

Netop denne mission om, at man kan få ”lige så gode hjul til det halve af prisen” puster i høj grad til den evige drøftelse af, hvor meget man reelt set betaler ”ekstra” for at have et mere velkendt mærke stående på produktet.

 

 

Test

Hjulsættet er blevet testet hen over en tre ugers periode, i forbindelse med daglig pendling, længere træningsture og simulation af cykelløb (”Hour of power intervaller” samt 60/30 intervaller). Hjulene har været monteret med Veloflex Master 25-dæk. 

 

Rebel Royal 45 Disc er et carbon hjulsæt til landevej, med en fælghøjde på 45 millimeter og en fælgbredde på 26 millimeter samt en vægt på 1515 gram (+-4 %).  Dette hjulsæt må således klart defineres som et allround hjulsæt, som kan anvendes i alle slags terræn og vejrbetingelser.

 

Rebel har valgt at basere deres hjul på anerkendte kvalitetskomponenter, såsom DT Swiss 240S-nav og Sapim CX-Ray-eger, som er Sapims bedste.

 

Komponenter som alle hver for sig er tilgængelige i helt almindeligt køb, ligesom de er anerkendte og velkendte for deres kvalitet. Nav fra DT Swiss findes for eksempel i rigtig mange andre producenters hjulsæt, men bare under det pågældende brands navn, selvom det er nøjagtigt det samme nav.  

 

Hvis vi kigger nærmere på hjulsættes data, så har vi på papiret at gøre med et high-end kvalitetshjulsæt. Swiss 240S nav, SAPIM eger og carbon-fælgen er alle anerkendte indenfor hver deres kategori. Vægten på 1515 gram ligger meget flot på vægtskalaen (læs: lette hjul hører som oftest til high-end spektret).

 

 

Hvad skal der på? Der skal fart på!

Rebel Royal 45 er et æstetisk flot hjulsæt, som - i tråd med tidens design trend - er holdt i mørke farver og med mørke logoer. Der er et designmæssigt spil i fælgen, som fungerer fint uden at være for dominerende.

 

Når man første gang står med dem mellem hænderne, lægger man mærke til den lette vægt samt det afdæmpede og elegante design. Ret beset emmer de af kvalitet ved først blik.  

 

Første gang man ”rammer” asfalten med Rebel Royal, bider man særligt mærke i høj grad af stivhed og ingen mærkbar flex.


Det sikrer en god kraftoverførsel og responsive køreegenskaber. De ligger rigtig godt og stabilt i sving, ligesom de accelerer fortrinligt ud af sving og op ad bakker.

 

Vindfølsomhed er minimal selv i strid modvind/sidevind. Veloflex Master 25-dækket gør bestemt heller ikke noget dårligt for køreoplevelsen.

 

Tværtimod tuner de kun hjulsættet endnu mere, når man ruller afsted på landevejen. 

 

Navene ruller fortrinligt! DT Swiss 240S-nav er bestemt ikke et nyt bekendtskab, men har derimod domineret nav-kategorien i rigtig mange år.

 

Ikke kun som et løst nav man kan bygge hjul op på, men også som leverandør til større hjulproducenter, som påfører deres eget brand-navn. 240S-navene er bredt anerkendt som nogle af de bedste nav på markedet, og med en rigtig høj value-for-money.


Det gode ved disse nav er ligeledes, at man næsten altid kan skaffe reservedele til dem. 

 

 

Lad det værre sagt med det samme - de kører fantastisk. Denne tester har prøvet rigtige mange forskellige hjulsæt i samme kategori, såvel i billigere som dyrere prisklasser.

 

Rebel Royal leverer til fulde på niveau med sammenlignelige high-end hjul fra konkurrerende brands, og ret beset lader Rebel Royal ikke umiddelbart noget tilbage at ønske i forhold til design, vægt, stivhed, køreegenskaber, vindfølsomhed eller retningsstabilitet.

 

Alt sammen til en pris som er noget billigere end sammenlignelige high-end hjul og derfor også et ambitiøst bud på rendyrket ”value for money”. 

 

Og så er vi tilbage til den føromtalte diskussion: Cykelsportens evindelige og traditionsbundne fokus på velkendte brands.

 

Under testperioden oplevede jeg flere gange at blive spurgt til hjulene. Det er tydeligt, at mange endnu ikke kender Rebel, men også at langt de fleste tydeligt kunne se ”value for money”-aspektet i forhold til dyrere mærker.

 

Så skal man pege på et punkt hvor Rebel ikke leverer endnu, så er det ”Brand appeal”, men omvendt er det netop denne rejse, som Rebel er på lige nu, så de over tid kan blive anerkendte endnu bredere i cykelkredsene.

 

Vores erfaring fra testperioden viser dig, at man med Rebel bør kaste fordommene over bord, for hjulene leverer nøjagtigt lige så godt som de internationale brands.


Skal man have et hjulsæt med samme opsætning og i samme kvalitet, så betaler man let noget mere for det, hvis man vælger et endnu større brand.

 

Nødvendigt? Ikke hvis du spørger mig. Faktisk har jeg været så imponeret over hjulene, at jeg har valgt at købe mig et sæt efterfølgende.

 

 

Konklusion

Hjulsættet kan bedømmes ret nemt: Det kører fantastisk. Denne tester har prøvet rigtige mange forskellige hjulsæt i samme kategori, såvel i billigere som dyrere prisklasser.

 

Rebel Royal leverer til fulde på niveau med sammenlignelige high-end hjul fra konkurrerende brands, og ret beset lader Rebel Royal ikke umiddelbart noget tilbage at ønske i forhold til design, vægt, stivhed, køreegenskaber, vindfølsomhed eller retningsstabilitet.

 

Alt sammen til en pris som er noget billigere end sammenlignelige high-end hjul fra konkurrenterne, og derfor også et ambitiøst bud på rendyrket ”value for money”. 

 

Så kan man se ideen i støtte et dansk hjulmærke samt se udover det faktum, at det måske ikke er en af de store verdensomspændte producenter på markedet endnu, så er der her en mulighed for at erhverve et hjulsæt, som sætter baren for ”no bullshit” og ”value for money”.  

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Rebel Denmark

Model: Royal 45 Disc

 

Hvor dyb og bred er fælgen?

45 mm. profil og 26 mm. fælgbredde

 

Hvilke dækstørrelser kan bruges på hjulet?

19-32 mm. dæk - og tubeless ready

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Tubeless ready, carbonfælge, DT Swiss 240s nav og SAPIM CX Ray-eger.

 

Bedøm produktets konstruktion

Rigtig fin kvalitet på alle komponenter i hjulet - særligt DT Swiss 240S navene er topkvalitet

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Nav, fælg og eger alle enkeltkomponenter som er kvalitetsmæssigt veludført og som umiddelbart medvirker til en lang levetid. Særligt navene ses der god holdbarhed i, da det er et gennemprøvet produkt og med god mulighed for at få reservedele.

 

Hvad er hjulene lavet til og hvem henvender de sig til?

Det er et all-round hjulsæt - det vil sige at de kan lidt det hele i forhold til terræn og formål. Henvender sig til rytteren, som sætter pris på god kvalitet og gerne vil have et hjulsæt til alle formål.  

 

Bedøm hvordan producenten er lykkedes med at ramme formål og målgruppe

Det er et meget vellykket hjulsæt, og producenten har virkelig ramt plet indenfor ”kvalitet for pengene”.

 

Hvordan er prisen i forhold til lignende hjulsæt?

Kigger man på hjulets opbygning og data og sammenligner dette med lignende produkter fra andre producenter er der meget at spare, for et på papiret, sammenligneligt hjulsæt. I nogle tilfælde helt op til 50% afhængig af brand. 

 

Køreegenskaber

Er hjulene komfortable?

 

Ja, naturligvis altid afhængig af dæktryk, men selv på lange ture (100+) er der god komfort. 

 

Beskriv hjulenes køregenskaber?

Overordnet set er køreegenskaberne er på højde med de bedste hjulsæt på markedet. De er retningsstabile, lette, stive og responsive.

 

Bedøm hjulenes stivhed og kraftoverførsel

Når man ”træder an” virker hjulene enormt stive og man fornemmer en eminent kraftoverførsel uden nævneværdigt tab af effekt.

 

Beskriv styring - er de livlige, neutrale eller dovne?

De er retningsstabile i sving og samtidig reagerer de prompte ved skarpe sving og pludselige retningsskift. Så overordnet set er de stabile, men samtidig vældige responsive uden at de bliver for livlige.

 

Konklusion

Nød du at køre på hjulsættet?

 

Ja. De kører som man kan forvente af et high-end carbon hjulsæt og endnu bedre end prisskiltet ellers kunne indikere.

 

Om testeren:

Alder: 39 år
Højde: 173 cm
Vægt: 69 kg

Jeg har cyklet i: 25 år 
Så ofte cykler jeg: 5-6 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej og MTB

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet