Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

12.06.2020 @ 12:57

No bullshit og udpræget value for money. Der er ingen grund til at stirre sig blind på brand-navnet på siden af hjulet længere.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Rebel

Model: Royal 45 Disc

Bredde: 26 mm. (19-38 mm. dæk kan anvendes)

Vægt: 1515 gram (+-4 %) - opgivet for et sæt

Vejledende udsalgspris: 11.299,- kroner

 

 

Introduktion

Landskabet er for alvor blevet grønt, rapsmarkerne gule og landevejen har for alvor en magnetisk tiltrækning på de fleste cyklister. Nu har corona amputeret løbssæsonen alvorligt, men ikke desto mindre er der stadig mulighed for at kunne få masser af kilometer i sadlen.

 

Vi har hos feltet.dk benyttet omstændighederne til at få testet et vaskeægte high-end carbon hjulsæt fra danske Rebel.

 

Hvis man spørger hvad den vigtigste udstyrskomponent på en cykel er, vil langt de fleste svare hjulene. Det er efterhånden gået hen og blevet den vigtigste opgraderingsmulighed på cyklen.

 

Logisk når man tænker på, at det er hjulene som overfører kraften til vejen, og hvor mange omdrejninger et hjul tager pr. kilometer.

 

Langt de fleste kan dog blive en anelse skræmte, når de ser prisskiltet på særligt high-end carbonhjul. Netop at reducere denne skræk og chokket ved at skulle bruge alle ens surt optjente ”lommepenge” på cykelhjul, kan meget vel blive temaet for denne produkttest.

 

Feltet.dk har således fået muligheden for at teste Rebel’s high-end landevejsmodel Rebel Royal 45 Disc.
 

Det er nok de færreste, der endnu nikker genkendende, når man nævner firmaet Rebel.


Rebel er et dansk firma, som specialiserer sig indenfor high-end carbonhjul, men samtidig spænder de faktisk over hele hjulspektret, fra ”budget” til ”ultra lightweight”.

 

Rebel er videreudviklingen af det ligeledes danske mærke Fullcarbon, som mange af dem der bevæger sig i det danske cykelmiljø, måske har stødt på igennem de sidste par år.

 

Teamet har gennemgået et par udskiftninger undervejs, men det har ikke ændret på fokusset, som stadig er at producere hjulsæt i høj kvalitet

 

Firmaet startede dengang, som reaktion på diskussionen om hvorfor kvalitets-carbonhjul er så dyre.

 

Med dette som omdrejningspunkt gik folkene bag - det der i dag hedder Rebel - i gang med at undersøge markedet og finde ud af hvad der i en konservativ cykelverden manglede indenfor hjulkategorien. Netop denne forundring virker også til at være det soleklare grundlag for firmaets produkter.

 

For Rebel tilbyder UCI godkendte highend-hjul, som efter sigende er mindst lige så gode som hjul fra store og anerkendte brands.  

 

Netop denne mission om, at man kan få ”lige så gode hjul til det halve af prisen” puster i høj grad til den evige drøftelse af, hvor meget man reelt set betaler ”ekstra” for at have et mere velkendt mærke stående på produktet.

 

 

Test

Hjulsættet er blevet testet hen over en tre ugers periode, i forbindelse med daglig pendling, længere træningsture og simulation af cykelløb (”Hour of power intervaller” samt 60/30 intervaller). Hjulene har været monteret med Veloflex Master 25-dæk. 

 

Rebel Royal 45 Disc er et carbon hjulsæt til landevej, med en fælghøjde på 45 millimeter og en fælgbredde på 26 millimeter samt en vægt på 1515 gram (+-4 %).  Dette hjulsæt må således klart defineres som et allround hjulsæt, som kan anvendes i alle slags terræn og vejrbetingelser.

 

Rebel har valgt at basere deres hjul på anerkendte kvalitetskomponenter, såsom DT Swiss 240S-nav og Sapim CX-Ray-eger, som er Sapims bedste.

 

Komponenter som alle hver for sig er tilgængelige i helt almindeligt køb, ligesom de er anerkendte og velkendte for deres kvalitet. Nav fra DT Swiss findes for eksempel i rigtig mange andre producenters hjulsæt, men bare under det pågældende brands navn, selvom det er nøjagtigt det samme nav.  

 

Hvis vi kigger nærmere på hjulsættes data, så har vi på papiret at gøre med et high-end kvalitetshjulsæt. Swiss 240S nav, SAPIM eger og carbon-fælgen er alle anerkendte indenfor hver deres kategori. Vægten på 1515 gram ligger meget flot på vægtskalaen (læs: lette hjul hører som oftest til high-end spektret).

 

 

Hvad skal der på? Der skal fart på!

Rebel Royal 45 er et æstetisk flot hjulsæt, som - i tråd med tidens design trend - er holdt i mørke farver og med mørke logoer. Der er et designmæssigt spil i fælgen, som fungerer fint uden at være for dominerende.

 

Når man første gang står med dem mellem hænderne, lægger man mærke til den lette vægt samt det afdæmpede og elegante design. Ret beset emmer de af kvalitet ved først blik.  

 

Første gang man ”rammer” asfalten med Rebel Royal, bider man særligt mærke i høj grad af stivhed og ingen mærkbar flex.


Det sikrer en god kraftoverførsel og responsive køreegenskaber. De ligger rigtig godt og stabilt i sving, ligesom de accelerer fortrinligt ud af sving og op ad bakker.

 

Vindfølsomhed er minimal selv i strid modvind/sidevind. Veloflex Master 25-dækket gør bestemt heller ikke noget dårligt for køreoplevelsen.

 

Tværtimod tuner de kun hjulsættet endnu mere, når man ruller afsted på landevejen. 

 

Navene ruller fortrinligt! DT Swiss 240S-nav er bestemt ikke et nyt bekendtskab, men har derimod domineret nav-kategorien i rigtig mange år.

 

Ikke kun som et løst nav man kan bygge hjul op på, men også som leverandør til større hjulproducenter, som påfører deres eget brand-navn. 240S-navene er bredt anerkendt som nogle af de bedste nav på markedet, og med en rigtig høj value-for-money.


Det gode ved disse nav er ligeledes, at man næsten altid kan skaffe reservedele til dem. 

 

 

Lad det værre sagt med det samme - de kører fantastisk. Denne tester har prøvet rigtige mange forskellige hjulsæt i samme kategori, såvel i billigere som dyrere prisklasser.

 

Rebel Royal leverer til fulde på niveau med sammenlignelige high-end hjul fra konkurrerende brands, og ret beset lader Rebel Royal ikke umiddelbart noget tilbage at ønske i forhold til design, vægt, stivhed, køreegenskaber, vindfølsomhed eller retningsstabilitet.

 

Alt sammen til en pris som er noget billigere end sammenlignelige high-end hjul og derfor også et ambitiøst bud på rendyrket ”value for money”. 

 

Og så er vi tilbage til den føromtalte diskussion: Cykelsportens evindelige og traditionsbundne fokus på velkendte brands.

 

Under testperioden oplevede jeg flere gange at blive spurgt til hjulene. Det er tydeligt, at mange endnu ikke kender Rebel, men også at langt de fleste tydeligt kunne se ”value for money”-aspektet i forhold til dyrere mærker.

 

Så skal man pege på et punkt hvor Rebel ikke leverer endnu, så er det ”Brand appeal”, men omvendt er det netop denne rejse, som Rebel er på lige nu, så de over tid kan blive anerkendte endnu bredere i cykelkredsene.

 

Vores erfaring fra testperioden viser dig, at man med Rebel bør kaste fordommene over bord, for hjulene leverer nøjagtigt lige så godt som de internationale brands.


Skal man have et hjulsæt med samme opsætning og i samme kvalitet, så betaler man let noget mere for det, hvis man vælger et endnu større brand.

 

Nødvendigt? Ikke hvis du spørger mig. Faktisk har jeg været så imponeret over hjulene, at jeg har valgt at købe mig et sæt efterfølgende.

 

 

Konklusion

Hjulsættet kan bedømmes ret nemt: Det kører fantastisk. Denne tester har prøvet rigtige mange forskellige hjulsæt i samme kategori, såvel i billigere som dyrere prisklasser.

 

Rebel Royal leverer til fulde på niveau med sammenlignelige high-end hjul fra konkurrerende brands, og ret beset lader Rebel Royal ikke umiddelbart noget tilbage at ønske i forhold til design, vægt, stivhed, køreegenskaber, vindfølsomhed eller retningsstabilitet.

 

Alt sammen til en pris som er noget billigere end sammenlignelige high-end hjul fra konkurrenterne, og derfor også et ambitiøst bud på rendyrket ”value for money”. 

 

Så kan man se ideen i støtte et dansk hjulmærke samt se udover det faktum, at det måske ikke er en af de store verdensomspændte producenter på markedet endnu, så er der her en mulighed for at erhverve et hjulsæt, som sætter baren for ”no bullshit” og ”value for money”.  

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Rebel Denmark

Model: Royal 45 Disc

 

Hvor dyb og bred er fælgen?

45 mm. profil og 26 mm. fælgbredde

 

Hvilke dækstørrelser kan bruges på hjulet?

19-32 mm. dæk - og tubeless ready

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Tubeless ready, carbonfælge, DT Swiss 240s nav og SAPIM CX Ray-eger.

 

Bedøm produktets konstruktion

Rigtig fin kvalitet på alle komponenter i hjulet - særligt DT Swiss 240S navene er topkvalitet

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Nav, fælg og eger alle enkeltkomponenter som er kvalitetsmæssigt veludført og som umiddelbart medvirker til en lang levetid. Særligt navene ses der god holdbarhed i, da det er et gennemprøvet produkt og med god mulighed for at få reservedele.

 

Hvad er hjulene lavet til og hvem henvender de sig til?

Det er et all-round hjulsæt - det vil sige at de kan lidt det hele i forhold til terræn og formål. Henvender sig til rytteren, som sætter pris på god kvalitet og gerne vil have et hjulsæt til alle formål.  

 

Bedøm hvordan producenten er lykkedes med at ramme formål og målgruppe

Det er et meget vellykket hjulsæt, og producenten har virkelig ramt plet indenfor ”kvalitet for pengene”.

 

Hvordan er prisen i forhold til lignende hjulsæt?

Kigger man på hjulets opbygning og data og sammenligner dette med lignende produkter fra andre producenter er der meget at spare, for et på papiret, sammenligneligt hjulsæt. I nogle tilfælde helt op til 50% afhængig af brand. 

 

Køreegenskaber

Er hjulene komfortable?

 

Ja, naturligvis altid afhængig af dæktryk, men selv på lange ture (100+) er der god komfort. 

 

Beskriv hjulenes køregenskaber?

Overordnet set er køreegenskaberne er på højde med de bedste hjulsæt på markedet. De er retningsstabile, lette, stive og responsive.

 

Bedøm hjulenes stivhed og kraftoverførsel

Når man ”træder an” virker hjulene enormt stive og man fornemmer en eminent kraftoverførsel uden nævneværdigt tab af effekt.

 

Beskriv styring - er de livlige, neutrale eller dovne?

De er retningsstabile i sving og samtidig reagerer de prompte ved skarpe sving og pludselige retningsskift. Så overordnet set er de stabile, men samtidig vældige responsive uden at de bliver for livlige.

 

Konklusion

Nød du at køre på hjulsættet?

 

Ja. De kører som man kan forvente af et high-end carbon hjulsæt og endnu bedre end prisskiltet ellers kunne indikere.

 

Om testeren:

Alder: 39 år
Højde: 173 cm
Vægt: 69 kg

Jeg har cyklet i: 25 år 
Så ofte cykler jeg: 5-6 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej og MTB

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.
LIVESTREAM: Social Ride med VM-sølvvinderen
Se livestream af Social Ride med Anders Foldager.

Instagram #motionsfeltet

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.
Gravel Ride: Dirty Kanzelled & The Solstice Century Challenge
Verdenspremiere på den første danske film om gravelcykling
West Coast er et cykeleventyr på grus og den første danske film om gravelcykling. Filmen tager os på en smuk og udfordrende rejse op langs hele den jyske vestkyst. Nu kan du se verdenspremieren på den første danske gravel film.
Fremtidssikker – Canyon lancerer opgraderet 2021 Commuter
En ting er sikkert: Canyon er meget engagerede i at bane vejen for den fremtidige urbane mobilitet. Og dette år har Canyon virkelig sat fokus på dette engagement.
Christmas Gravel Challenge 2020
Vær med til at hylde alt det sociale som gravelcykling står for. Det har vi nemlig ikke haft nok af i år og derfor skal vi dyrke det sociale sammen, men på sikker afstand. Jeg vil derfor gerne invitere dig til en “Jule Gravel Challenge”.
Test: Assos Equipe RS-vintertøj
Assos presser citronen maksimalt med den nye Equipe RS-serie, hvor især jakken er et mindre vidunder af tekniske detaljer. Har man budgettet, så er det ultimativ luksus og komfort.
Test: Fizik Terra Powerstrap X4 gravelsko
Fizik Terra Powerstrap X4 - toplirens gravelsko med super god komfort og god funktionalitet. Et godt valg til træning, naturoplevelser og en god kop kaffe.
Produktnyt: Lazer præsenter Jackal, den nye go-to MTB hjelm
Efter introduktionen af Impala og Coyote i 2019, kan Lazer nu annoncere endnu en hjelm til deres MTB kollektion. Tag et kig på denne high-end hjelm, der er spækket med features.
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne
I disse Corona tider hvor restriktioner og "social distancing" har sat en kæp i hjulet for mange og vi har givet afkald på at bruge tiden med venner og bekendte, har turcyklen stået som en trofast ven.
Feltet.dk laver podcastsamarbejde med ReTouren
Danmark er en dedikeret Tour de France-nation, som ynder at hylde og granske sine Tour-helte. Touren er lyden af sommer og nostalgi, og Feltet.dk ser stort potentiale for endnu mere Tour-nørderi ved at indgå et samarbejde med ReTouren - podcasten, der genopliver og genfortæller de mest mindeværdige øjeblikke fra den moderne Tour de France-historie. Sammen vil de udgive og udvikle unikt Tour de France-indhold til deres læsere og lyttere.
Julegaveidéer til pendleren
I webshoppen har vi givet vores bud på idéer til julegaver - en del er med rabat. Vi har opdelt vores forslag i forskellige kategorier og viser her nogle bud fra kategorien "Gaver til pendleren".
Test: Canyon Exceed CFR Team
Canyon har introduceret en ny topklasse ramme til deres XC hardtail, Exceed. En ultra lav vægt, topklasse komponenter og fornyet geometri gør den til en virkelig effektiv MTB.
Produktnyt: Canyon introducerer Stoic til deres hardtail udvalg
Canyon har lanceret i budgetvenlig hardtail mountainbike til nybegynderen, som "bare" har brug for noget der virker.
Tilbud på vintertøj i webshoppen
Koldere vejr behøver ikke nødvendigvis, at betyde mindre udendørs cykling. Vi giver derfor 25% rabat på vinterbukser, trøje og vinterjakke. 
Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.
LIVESTREAM: Social Ride med VM-sølvvinderen
Se livestream af Social Ride med Anders Foldager.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet