Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 29.01.2019 @ 06:00

Fremragende vintertights som klogt udnytter forskellige stofkvaliteter og dermed tilbyder god regn- og vindbeskyttelse samt masser af varme.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion:

Den danske vinter byder på alt slags vejr, men fælles for de fleste dage på rammen er, at man kan være sikker på at det er koldt.

 

Derfor gælder det om at holde varmen, men også om at finde produkter, som kan holde på den rigtige mængde varme, så man ikke overopheder. Her kan benklæderne være en udfordring, da for meget isolering kan generere rigtig meget varme. Omvendt kan for lidt beskyttelse og for lidt varme også dræbe enhver vintertur.

 

Vi har testet et sæt tights fra den øverste hylde fra engelske Rapha, som er lavet til at holde dig kørende igennem hele vinteren i alt slags vejr.

 

Fakta:

Farve: Sort/sort (fås også i sort/gul og sort/hvid)

Størrelser: XS-XXL

Vejledende udsalgspris: 2000,- kroner

 

Test

Pro Team-kollektionen er Raphas linje af produkter, som er lavet med performance for øje. Kort sagt er det produkterne som de professionelle ryttere også benytter, så man kan forvente fokus på elementer som tætsiddende pasform, kompromisløs ydeevne samt materialer, som ikke vejer meget.

 

Pro Team Winter-bukserne er markeret med et to tal efter navnet, hvilket indikerer, at versionen her er en videreudvikling af en tidligere model. Faktisk siger Rapha selv, at den tidligere version er et af deres mest højtelskede produkter, som nu så bare har fået en overhaling for at udnytte feedbacken fra brugerne til endnu flere forbedringer.

 

I denne anden version af Raphas Pro Team vinter-tights har englænderne har endnu mere fokus på at gøre bukserne modstandsdygtige overfor det allerværste vejr, vi som ryttere kan komme ud for.

 

Rapha har opbygget bukserne i paneler, så man kan udnytte diverse stofkvaliteter og -typer for at fremelske de rigtige egenskaber på den rigtige steder.

 

Den øgede modstandsdygtighed mærker man især på buksernes forside hvor materialet er gjort mere stift og kraftigt, så det bedre kan klare vind og vand. Overfladen synes derved mere glat og tæt således, at vandet lægger sig på ydersiden uden chance for at absorberes af stoffet og dermed trænge ind.

 

I hånden føles stoffet nærmest som noget fra de moderne regnjakker, som er både kraftige, tætvævede og med fin strækbarhed til trods.

 

Forsiden har tilmed fået en DWR-behandling (Durable Water Repellent), for at øge vindresistensen endnu mere.

 

Bagsiden af bukserne er så holdt i et lidt tyndere og mere åndbart materiale, som er lidt blødere i hånden og tillader større gennemgang af luft og fugt, sådan at rytteren kan komme af med overskydende varme, når intensiteten er høj.

 

Endeligt er der panelet omkring siddeområdet, som også er lavet i det kraftige stof, da det både tager imod stænk fra vejen og skal være slidstærkt i de utallige møder med sadlens hårde overflade.

 

 

Varm inderside

Indersiden er gjort varm og lun med et opbørstet materiale, som giver en fleeceagtig fornemmelse.

 

Det er med til at yde komfort mod huden samt holde på varmen.

 

Rapha arbejder med to kvaliteter på indersiden. Bagsiden af benene har en nærmest traditionel opbørstning som er blød og lækker og giver den traditionelle fleece-fornemmelse.


Forsiden er derimod lidt anderledes - nærmest bygget af helt små kvadrater, som er lidt stivere og har mere struktur.

 

Selepartiet er forsynet med ekstra paneler omkring livet, så man får det varme og lune materiale op omkring maven og lænden for at give ekstra beskyttelse, hvis kold luft skulle snige sig ind mellem buks og jakke.

 

 

Sidder fremragende

Raphas tilstræbelser bærer frugt, det står klart allerede, når man tager bukserne på.

 

Hvor man ofte forbinder helt tynde og meget strækbare materialer med god pasform, så demonstrerer Rapha her, at kraftigere materialer med den rette struktur også kan fungere optimalt.

 

For bukserne sidder fremragende. Det kraftige stof på forsiden har den helt rigtige mængde stretch, til at sidde fleksibelt og tæt, til trods for det lidt kraftigere materiale.

 

Rapha har arbejdet med at tilføje en anelse kompression, da det ellers kan være svært at holde et par tights med lange ben på plads over lang tid. Det føles godt og giver den tætte fornemmelse uden på nogen måde at være begrænsende. Hverken for musklerne i form af for meget tryk eller for bevægeligheden.

 

Enderne i benene sidder tæt om anklen og er lavet uden lynlås. Derfor kræver det lige lidt knofedt at trække dem hen over foden og på plads, men det er et godt bytte i min optik for en tæt lukning uden brug af lynlås, som kan kompromittere de beskyttende egenskaber. Jeg havde ingen problemer med at få dem hverken af, på eller på plads.

 

En anden feature, som er til topkarakter, er selesystemet. Som skrevet, så er det påført stofpaneler som går op omkring livet og beskytter lænd og mave. Selerne er helt flade og har kraftig elastik, som i kombinationen med de nedre paneler giver masser af struktur og hjælper med at holde det hele på plads. Selv når man har et kraftigt baselayer på.

 

Pasformen er tæt, som forventet med Pro Team-kollektionen. Men den er tilpas, så det stadig føles behageligt.

 

 

Holder til det meste

Ude på vinterlandevejene består bukserne også til både UG, kryds og slange.

 

Vindresistensen er fremragende og man er ikke berørt af selv ultrakolde vintervinde, som aldrig slipper ind.

 

Bukserne er varme og gør sig bedst på de allerkoldeste dage i mine øjne. Selvom den tynde bagside ånder fint, så er der så meget gods i materialerne, at de er bedst til ’rigtig’ vinterkørsel.


Det er også det, de er lavet til, så det er helt naturligt. Bukserne vil helt sikkert gøre sig godt hen over de danske vintermåneder og helt frem til slut marts, hvis temperaturerne arter sig som de seneste sæsoner.

 

Jeg har ikke testet bukserne i decideret regnvejr, men har kørt flere ture på våde veje med masser af sprøjt og sjap. Her fungerer den behandlede overflade efter hensigten og vandet preller let af eller lægger sig som dråber på ydersiden.

 

Alt dette havde jeg egentligt forventet. Især af et produkt til denne pris. Men det sande mesterstykke, synes jeg, er selekonstruktionen. Her får man den ekstra luksus som kan være med til at retfærdiggøre prisen.

 

For det første er det genialt, at de dækker mave og lænd så godt. Det giver en lun og rar fornemmelse og kan ultimativt være med til at gøre, at man kan tåle at køre med en lidt tyndere overdel i starten og slutningen af vintersæsonen.

 

Dernæst er de kraftige og stærke paneler af stof med til at give masser af struktur, sådan at det hele holdes fint på plads. Området omkring lænd og ned over indlægget er helt stabilt.

 

Selerne er helt flade med masser af stretch, så de lægger sig fint og behageligt over bryst og ryg.

 

Rygstykket har desuden masser af udluftningshuller, så man kan få fugt og varme væk fra hudoverfladen og ud i jakken.

 

På den testede version er både de kendetegnende Rapha-striber samt påtrykt skrift holdt tone-i-tone i sort. Påtrykket er dog reflekterende. Der findes yderligere versioner, hvor disse er lavet i en mere synlig gul eller hvid.

 

Endelig er der indlægget som går igen fra den kortbenede version, som også profferne kører i.


Puden matcher kvalitetsniveauet og yder god støtte og komfort, mens den er tilpas kompakt til at den ikke fylder unødigt. Præcis som man forventer af et topprodukt.

 

 

Konklusion

Et par af de lækreste vintertights jeg har prøvet. Udmærker sig især på materialevalg og -kvalitet, hvor vind- og især vandtæthed er noget af det bedste jeg har set.

 

Pasformen er også ideel og de lange ben sidder præcis hvor de skal, selv på lange vinterture.

 

Der er masser af varme i, så shortsene egner sig bedst til ægte vinter, hvor temperaturen er under 3-4 grader.

 

Prisen er høj og det vil ekskludere en del, som ikke gider bruge den slags penge på vintertights, som ofte får en hård medfart hen over en vintersæson. Har man budgettet, så er der kun få andre modeller derude, som kan matche denne performance og nærmest ideelle setup til den våde, danske vinter.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Instagram #motionsfeltet

Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.
Nyt MTB-spor indvies i Vejle
VisitVejle har offentliggjort, at et nyt otte kilometer langt MTB-spor bliver indviet i Vejle i begyndelsen af maj.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Ny cykelmesse i Ballerup Super Arena til november
Den første weekend i november omdannes Ballerup Super Arena til en kæmpe cykelmesse, når Bike Blowout slår dørene op for første gang.
Test: Bergamont Grandurance Elite cykel
Over 3 uger har jeg fået testet Bergamont’s Grandurance Elite. Jeg var heldig at have cyklen i en periode som mest bød på rigtig dårlig dansk forårsvejr. Masser af vand fra oven og meget få solstrejf.
Produktnyt: Garmin lancerer Edge 530 og Edge 830
Garmin har lanceret to nye produkter, som snart kommer i butikkerne. Det er Edge 530 og Edge 830 - GPS-cykelcomputere med avanceret navigation, sikkerhedsfunktioner og præstationsdata.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.

Seneste indlæg i debatten

Alexandre Geniez levede op til forventningerne ved at vinde 2. etape, der udviklede sig mere selektivt, end man kunne have spået. Franskmanden får imidlertid rigeligt at gøre med at forsvare trøjen i kampen mod en velkørende Thibaut Pinot, når det søndag går løs med kongeetapen, der for første gang siden 2011 byder på den ikoniske finale på mytiske Grand Colombier. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_3_etape_af_tour_de_lain_2019/Jeg vil mene en dyr cykel falder mere i værdi end en billig. Venge er jo en aero model og fra 2013 er den godt forældet på det område. Jeg ville kigge på markedet og se hvor langt ned du kan få en cykel med di2 og så trække noget fra det. Man f.eks. få en Canyon aeroad med di2 til 33k, så det skal jo nok være noget lavere, hvis det skal give mening for en køberTrods flere forsøg på at få den store stigning Passo Gavia klar til 16. etape af Giro d’Italia har arrangørerne bag løbet nu meddelt, at stigningen er for tilsneet til, at den kan komme med i årets løb. En alternativ rute tages nu i brug. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/giro-arrangoerer_fjerner_passo_gavia_grundet_lavinefare/Noget man kan smøre på når skaden er sket - har ferie og vil egentlig gerne cykle men det føles sgu ikke rart. Jeg skulle prøve at køre i Assos, nu det skulle være så godt. Efter at have fået 3 bumser oven i hinanden, har jeg nærchecket puden og fundet en sy/svejsefejl: En lille skarp klump der føles som hård plastik. Så skal det jo galt :frowning2:

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat