19.01.2016 @ 14:45

Pronghorn imponerer med deres 27,5” carbon mountainbike. Med 27,5” hjul og topkomponenter ender Pronghorn med en racemaskine, der stadig er tidssvarende og som giver den ambitiøse cross country rytter et dedikeret instrument til at køre stærkt og komme først over målstregen.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Stillet til rådighed af:

Pronghorn Racing

 

Fakta

Fås i størrelserne: 16”, 18” og 20”

Vægt: 9,2kg

Vejl. pris: 34.995,-

 

Fakta om cyklen

Ramme: Pronghorn carbonramme

Forgaffel: Rock Shox Reba RL 100mm med lock-out

Bagdæmper: RockShox Monarch RT3

Bagskifter: SRAM X1, 11 speed  

Skiftegreb: SRAM X1 Trigger

Kraksæt/krankbox: SRAM X1, 34T; SRAM X1 GXP

Kassette: SRAM X1 10-42

Bremser: SRAM X1

Hjulsæt: SRAM Roam 40 (Maxis Ikon dæk)

Cockpit: Pronghorn Carbon racing

Saddel: Token

  

Introduktion

Pronghorn er et dansk firma, der blev grundlagt i 2007. I 2008 så man for første gang Pronghorns noget specielle design på deres full suspension mountainbikes. Dengang var der mange der skulle se mærket an først, men siden da, har de bidt sig fast som skarp konkurrent til nogle af de større udenlandske cykelfabrikanter. På den hjemlige mountainbikescene er der flere og flere der kører Pronghorn.
 

Test

Vi modtog cyklen til test i en stor papkasse. Cyklen var samlet, der skulle blot monteres pedaler, så var vi klar til den første testtur. Det første man bider mærke i, når cyklen står færdigsamlet, er at styret og frempinden er skabt i et stykke carbon. Dette giver cyklen et stilrent look, og denne tester får en følelse af at cyklen skriger på fart!

 

Første testtur var på det lokale mountainbikespor med rødder og hvad der nu ellers er på et almindeligt singletrack i Danmark. Her holdte cyklen hvad den lovede. Da den er monteret med en 34 tands klinge på kranken og 10-42 på kassetten, gør dette at du kan komme op overalt og stadig holde en god fart og kadence.

 

Rammen er stærk og stiv og flekser de rigtige steder når man kommer ned fra drops, men holder sig samtidig godt stiv i bagstellet (selv uden lockout) og krankboksen når man skal accelerere.

 

SRAM hjulene bidrager også positivt til, når man skal over rødderne og det er muligt, at holde en høj fart med det lette og stive hjulsæt. Dækkene fra Maxxis giver et rigtig godt grib i skovbunden og er et fornuftigt allround dæk, der kan bruges til de fleste forhold.
 

PR7XC er en full suspension mountainbike, derfor var det også vigtigt, at få testet Monarch bagdæmperen. Monarch-dæmperen har 3 trin, hvoraf et af dem er lockout. Det var helt tydeligt, at der ikke var behov for, at åbne og lukke dæmperen hele tiden, da den flekser fint vertikalt og ikke horisontalt. Derfor klarer den bump/rødder/you name it rigtig godt, men holder sig fint stiv i accelerationer.


Generelt klatrer cyklen virkelig godt hvilket i høj grad skyldes stivheden og den lave vægt, hvor man virkelig kan fornemme, at man kommer frem. Specielt når man rejser sig og virkelig træder igennem.

 

Sadlen på cyklen er overraskende komfortabel, hvis man er så heldig, at den passer til ens bagdel, men saddelvalg er meget individuelt. Sadlen vil dog passe til de fleste, og selvom den ikke ser ud af så meget, så er den komfortabel.

 

Et lille minus ved cyklen er, at det ikke er muligt, at have 0,7 liter flaske med når man træner, da der simpelthen ikke er plads i flaskeholderen (på de mindre rammer). Kører man løb på den, er det dog sjældent nødvendigt, da der oftest er folk der langer flasker. Dog kan det være et problem på de meget varme og længere træningsture, hvor man bør overveje en daypack.

  

Konklusion
Pronghorn imponerer med deres 27,5” carbon mountainbike. Den kører rigtig godt, er designmæssigt godt tænkt og 1-klingegruppen er et godt valg. Der er fint med gear på kassetten og cyklen er let og stiv - man bliver derfor hurtig afhængig af oplevelsen. Denne tester vurderer, at cyklen vil være velegnet til, at køre alle former for mountainbikeløb, om det er licens eller motion.

 

Cyklen er også til hverdagsmotionisten der vil have en cykel der er hurtig og sjov at køre på. Et lille minus er afgjort prisen, der for nogen vil være til den høje side for en MTB. Dog følger pris kvalitet, og i det her tilfælde får man også alt det man kan ønske sig i pakken. Helt fra et carboncockpit til et sæt gode hjul samt en god og velfungerende geargruppe.

Sådan har vi testet

Cyklen er blevet testet oktober-november måned, primært på singletrack i Nordjylland. Cyklen er testet både i regnvejr og tørvejr.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x