Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Mads Søndergaard Jensen 10.04.2019 @ 06:00

En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion

Mærket PRO stammer fra Holland og er i dag en del af Shimano. Produkterne fra PRO omhandler en langt række udstyr som for eksempel, styr, frempinde, saddelpinde, styrfittings, cykelcomputere og hjul.

 

PRO har tidligere prydet de sorte Team SKY-cykler, hvor mærket var med til at vinde Tour de France to år i træk. De seneste år er firmaet også gået forrest når det handler om tilbehør til cyklen, som blandt andet pumper, dækjern og så videre. Denne artikel vil omhandle test af en helt ny gulvpumpe fra PRO, der blandt andet kan bruges til at pumpe tubelessdæk. 

 

 

Fakta:

Materiale: aluminium pumpehus og stål base
Pro Team Tubeless 2-i-1
Passer til racerventil og autoventil
Pumpehoved der giver mere luftflow
Pumper op til 11 bar/160 psi
Max tryk 11 bar/ 160 psi

Vejledende udsalgspris: 859,- kroner

 

Test

Pumpens design er rigtig flot. Det hele er holdt i sort, hvilket giver pumpen, et lidt råt design. Dette vil for nogen måske være ligegyldigt, men vi synes dog stadig, at det er en af de pænere gulvpumper vi har set.

 

Pumpehovedet er udført i aluminium og der sidder en lille tap, som man skal vippe ned når man skal pumpe.

 

Selve basen man står på for at holde pumpen er udført i stål, og man føler virkelig, at den kan holde til, at stå på og ikke mindst, at den ikke vælter. I bunden af gulvpumpen sidder displayet og denne tester har aldrig tidligere set så stort et display på en cykelpumpe.

 

Da pumpen kun går til 11 bar er det også meget nemt at aflæse tallene, samt den røde pil i displayet.

 

Selve pumpningen er let. Det første denne tester bemærker ved pumpningen er, at man kan trække pumpen virkelig langt op og samtidig har pumpen den helt rette højde i forhold til denne testers højde (173 centimeter), hvilket gør, at man ikke får ondt i hverken ryggen eller lænden ved at pumpe.

 

Selve slangen på pumpen er rimelig lang, hvilket gør at den er anvendelig til det meste. Det er en meget stabil pumpe, både håndtaget og selve foden på pumpen er ret solid og begge dele fungerer godt.

 

 

Test-pumpen fra PRO er blevet sammenlignet med en pumpe fra BBB i forhold til hvor mange pumpetag den er om, at pumpe seks bar i et 25 millimeter racerdæk. Pumpen den er blevet sammenlignet med er denne testers egen pumpe.

 

I testen til seks bar, var pumpen 24 tag om at nå derop. Min egen pumpe var 25 tag om det. Så på dette punkt var de faktisk overraskende lige. Men følelsen når man brugte pumpen fra PRO var bedre, det føltes lettere at nå de seks bar end med den ”gamle” pumpe.

 

Gulvpumpen fra PRO kan pumpe op til 11 bar. Dette vil dække behovet for de fleste. Trenden i disse år er, at man skal køre med mindre dæktryk og større luftkammer i dækkene. Dog vil 11 bar ikke være nok, hvis man kører meget på cykelbane, her pumpes dækkene oftest mere end 11 bar.

 

 

PRO reklamerer med, at pumpen er en såkaldt 2 i 1 pumpe. Det betyder, at ikke nok med det er en almindelige pumpe, så skulle den også kunne lave så meget tryk, at man kan pumpe et tubeless-dæk op med den. Det vil sige at den har en funktion som en kompressor har. Desværre har vi ikke kunne få denne funktion til at fungere.

 

Det har både været prøvet af denne tester, men også en erfaren cykelmekaniker, der heller ikke kunne få den funktion til at virke. Derfor må vi konkludere, at den bedste måde at pumpe et tubeless-dæk er ved at benytte sig af en kompressor og altså ikke denne pumpe.

 


Konklusion

PRO har lavet en rigtig fin pumpe, der kan dække de flestes krav når det handler om at pumpe ens cykel. Pumpen kan klare op til 11 bar, hvilket for langt de fleste mennesker vil være nok. Designet på pumpen er ikke noget der skiller sig ud, men dog alligevel, synes vi at den sorte og blå farve i kombination med hinanden giver et stilrent look.

 

Pumpen er udviklet godt i forhold til ergonomien og at stå og pumpe en cykel ikke altid er det bedste for ryggen. Her har de lavet en god højde på pumpen, der i hvert fald passer denne tester godt, og vil også mene at den kan passe fint til dem der er nu er højere end 173 centimeter.

 

Alt i alt synes vi, at denne gulvpumpe er et rigtig fint produkt langt hen af vejen. Dog er det et klart minus for testen, at vi ikke har kunne få det til at fungere med at pumpe tubeless-dæk. En funktion som pumpen gerne skulle kunne. Men ser man bort fra det og er man typen der stadigvæk kører med dæk og slange og skal bruge en god pumpe, kan pumpen fra PRO anbefales.

Sådan har vi testet:

Produktet er blevet testet på forskellige dæktyper. Dækkene er blevet pumpet både nede på jorden, men også i en arbejdstand.

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.
Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: ABUS AirBreaker
ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.
GOOD VIBES ONLY – Glædeligt gensyn med Gran Fondo Jennum
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
”En Forårsdag i Hell-singør” køres for 10. gang i weekenden
Søndag den 14. april drager mellem 350 og 400 cykelryttere ud for at opleve den nordsjællandske natur på to hjul. Men det bliver en hård tur på en rute, der byder både på en ægte brostenspavé, grus, skovstier og skrappe stigninger.
Job: Shimano søger kørende sælger til Distrikt Sjælland/Fyn
Har du lyst til at arbejde med cykelbranchens stærkeste brands?
Danmarks bjergmotionsløb afvikles i slutningen af maj
Born Fondo er et kuperet og meget trafiksikkert motionscykelløb, der køres i og omkring Gudhjem søndag den 27. maj 2018.
Motionsløbet Rundt om Trehøje afvikles for 19. gang
Lørdag den 27. april afvikles motionsløbet Rundt i Trehøje i Vildbjerg og omegn. Skal du med?
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Produktnyt: SRAM FORCE kommer nu i en eTap AXS-udgave
SRAM lancerer en ny elektronisk Force eTap AXS geargruppe. Feltet.dk har været på besøg hos Cycle Service Nordic og set nærmere på geargruppen. Force eTap AXS geargruppen udfordrer konkurrenterne både på pris og teknologi.
Shimano udvider samarbejdet med Elite
Shimano Europe Bike Holding udvider samarbejdet med Elite på det danske marked fra april 2019.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykelfest på havnen: Flandern Rundt fejres i Aarhus
Den 7. april kan aarhusianske cykel- og ølentusiaster komme med til cykelfest, når VisitFlanders viser Flandern Rundt på storskærm - og serverer kolde belgisk-inspirerede øl på Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn. De første 180 øl er på turistrådets regning. Samtidig er der mulighed for at vinde en rejse til Flandern. 
Ny trend: Det blå forhjul er alle vegne
Interessen for det prisvindende hollandske cykelkoncept, Swapfiets, er større end nogensinde. Virksomheden vokser stødt og har nu nået 100.000 cykelglade kunder fordelt på fire lande og er dermed verdens største abonnementsservice med cykler. Swapfiets i Danmark bidrager med over 2800 cykelglade kunder - blot 4 måneder efter åbningen af de tre butikker i København, Århus og Odense.
Nyt koncept skal give Stjerneløbet en ekstra dimension
Stjerneløbet i Roskilde er en af Danmarks ældste landevejsklassikere, der med forskellige koncepter har begejstret cykelfolket. 2019-udgaven bliver kørt 15. september 2019 uden eliteløb men med et nyt koncept, der skal få endnu flere motionister med.
Få 26% rabat på alt Feltet.dks webshop i dag
Feltet.dk har fødselsdag - Få 26% rabat på alt! 
Specialized sender stor Peter Sagan kollektion på gaden
Specialized har i samarbejde med Peter Sagan lavet en helt ny kollektion til 2019. Varerne er allerede på vej på hylderne i denne weekend hos Specializeds forhandlere.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.
Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat