Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

10.04.2019 @ 06:00

En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion

Mærket PRO stammer fra Holland og er i dag en del af Shimano. Produkterne fra PRO omhandler en langt række udstyr som for eksempel, styr, frempinde, saddelpinde, styrfittings, cykelcomputere og hjul.

 

PRO har tidligere prydet de sorte Team SKY-cykler, hvor mærket var med til at vinde Tour de France to år i træk. De seneste år er firmaet også gået forrest når det handler om tilbehør til cyklen, som blandt andet pumper, dækjern og så videre. Denne artikel vil omhandle test af en helt ny gulvpumpe fra PRO, der blandt andet kan bruges til at pumpe tubelessdæk. 

 

 

Fakta:

Materiale: aluminium pumpehus og stål base
Pro Team Tubeless 2-i-1
Passer til racerventil og autoventil
Pumpehoved der giver mere luftflow
Pumper op til 11 bar/160 psi
Max tryk 11 bar/ 160 psi

Vejledende udsalgspris: 859,- kroner

 

Test

Pumpens design er rigtig flot. Det hele er holdt i sort, hvilket giver pumpen, et lidt råt design. Dette vil for nogen måske være ligegyldigt, men vi synes dog stadig, at det er en af de pænere gulvpumper vi har set.

 

Pumpehovedet er udført i aluminium og der sidder en lille tap, som man skal vippe ned når man skal pumpe.

 

Selve basen man står på for at holde pumpen er udført i stål, og man føler virkelig, at den kan holde til, at stå på og ikke mindst, at den ikke vælter. I bunden af gulvpumpen sidder displayet og denne tester har aldrig tidligere set så stort et display på en cykelpumpe.

 

Da pumpen kun går til 11 bar er det også meget nemt at aflæse tallene, samt den røde pil i displayet.

 

Selve pumpningen er let. Det første denne tester bemærker ved pumpningen er, at man kan trække pumpen virkelig langt op og samtidig har pumpen den helt rette højde i forhold til denne testers højde (173 centimeter), hvilket gør, at man ikke får ondt i hverken ryggen eller lænden ved at pumpe.

 

Selve slangen på pumpen er rimelig lang, hvilket gør at den er anvendelig til det meste. Det er en meget stabil pumpe, både håndtaget og selve foden på pumpen er ret solid og begge dele fungerer godt.

 

 

Test-pumpen fra PRO er blevet sammenlignet med en pumpe fra BBB i forhold til hvor mange pumpetag den er om, at pumpe seks bar i et 25 millimeter racerdæk. Pumpen den er blevet sammenlignet med er denne testers egen pumpe.

 

I testen til seks bar, var pumpen 24 tag om at nå derop. Min egen pumpe var 25 tag om det. Så på dette punkt var de faktisk overraskende lige. Men følelsen når man brugte pumpen fra PRO var bedre, det føltes lettere at nå de seks bar end med den ”gamle” pumpe.

 

Gulvpumpen fra PRO kan pumpe op til 11 bar. Dette vil dække behovet for de fleste. Trenden i disse år er, at man skal køre med mindre dæktryk og større luftkammer i dækkene. Dog vil 11 bar ikke være nok, hvis man kører meget på cykelbane, her pumpes dækkene oftest mere end 11 bar.

 

 

PRO reklamerer med, at pumpen er en såkaldt 2 i 1 pumpe. Det betyder, at ikke nok med det er en almindelige pumpe, så skulle den også kunne lave så meget tryk, at man kan pumpe et tubeless-dæk op med den. Det vil sige at den har en funktion som en kompressor har. Desværre har vi ikke kunne få denne funktion til at fungere.

 

Det har både været prøvet af denne tester, men også en erfaren cykelmekaniker, der heller ikke kunne få den funktion til at virke. Derfor må vi konkludere, at den bedste måde at pumpe et tubeless-dæk er ved at benytte sig af en kompressor og altså ikke denne pumpe.

 


Konklusion

PRO har lavet en rigtig fin pumpe, der kan dække de flestes krav når det handler om at pumpe ens cykel. Pumpen kan klare op til 11 bar, hvilket for langt de fleste mennesker vil være nok. Designet på pumpen er ikke noget der skiller sig ud, men dog alligevel, synes vi at den sorte og blå farve i kombination med hinanden giver et stilrent look.

 

Pumpen er udviklet godt i forhold til ergonomien og at stå og pumpe en cykel ikke altid er det bedste for ryggen. Her har de lavet en god højde på pumpen, der i hvert fald passer denne tester godt, og vil også mene at den kan passe fint til dem der er nu er højere end 173 centimeter.

 

Alt i alt synes vi, at denne gulvpumpe er et rigtig fint produkt langt hen af vejen. Dog er det et klart minus for testen, at vi ikke har kunne få det til at fungere med at pumpe tubeless-dæk. En funktion som pumpen gerne skulle kunne. Men ser man bort fra det og er man typen der stadigvæk kører med dæk og slange og skal bruge en god pumpe, kan pumpen fra PRO anbefales.

Sådan har vi testet:

Produktet er blevet testet på forskellige dæktyper. Dækkene er blevet pumpet både nede på jorden, men også i en arbejdstand.

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Instagram #motionsfeltet

Test: isolés Charles Shelter ECO Jersey og vest
En veludført løsning til de danske ydersæsoner, som kan klare både vind og vand uden at rytteren koger over. Kvaliteten er vanlig, overlegen isolés standard.
GOOD VIBES ONLY - Lidt om overgange og cykelløb
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Vuelta-værkstedet: Jakob VANDT sgu!
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Garmin Edge 530 og 830
Denne tester kan stadig huske sin første cykelcomputer, som kunne vise hastighed, distance og hvor langt man havde kørt total. Bevares den kunne også tage tiden, men det er alligevel kvantespring fra der hvor udviklingen i dag har taget os hen indenfor denne kategori. Om det er mest sigende i forhold til denne testers alder eller den hurtighed, hvormed tingene i vore tider udvikler sig, skal vi lade stå i det uvisse.
Vuelta-værkstedet: Svar på Jeres spørgsmål
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Produktnyt: Garmins nye ure med solopladning
Garmin® lancerer Fēnix® 6-serien Multisport GPS ur-serien introducerer større skærme, innovative præstationsfunktioner, længere batterilevetid - og Garmins første solopladede ur.
Test: Trek Checkpoint SL 6
Et rigtig godt bud på en fartmaskine til grusveje og samtidig en cykel der overrasker på landevejen.
Vuelta-værkstedet: Måtte ikke køre videre for politiet
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
First ride: Canyon Ultimate CF Evo Disc
Feltet.dk har haft den ultralette bjergcykel Canyon Ultimate CF Evo Disc til test i 14 dage. Læs vores forhåndsindtryk af cyklen.
Test: Principia Aero
Det ikoniske danske brand er helt fremme i feltet med en moderne aeroracer med skivebremser og masser af køreglæde.
Vuelta-værkstedet: Jeg stopper - Rygter om Riis' hold
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Vuelta-værkstedet: Hårdt arbejde på hviledagen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Specialized S-Works Prevail-hjelm og EXOS-sko
To af de mest brugte produkter i årets Tour som begge byder på innovative nyskabelser, som peger mod fremtiden og viser kræfterne i Specialized’s udviklingsafdeling.  
Sporbyggerne, de sande helte
Du blæser ned af sporet for fuldt skrald, mens du tager de perfekt formede berms med den helt rigtige teknik, så at du har maksimal fart ud af svingene, og selv om det har regnet hele natten, er der ikke noget vand på sporet, og der er ikke nogen irriterende mudderhuller, der stanser dit fede flow.
GOOD VIBES ONLY - FYEN RUNDT - med hovedet under armen... eller noget!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet