Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Mads Søndergaard Jensen 10.04.2019 @ 06:00

En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion

Mærket PRO stammer fra Holland og er i dag en del af Shimano. Produkterne fra PRO omhandler en langt række udstyr som for eksempel, styr, frempinde, saddelpinde, styrfittings, cykelcomputere og hjul.

 

PRO har tidligere prydet de sorte Team SKY-cykler, hvor mærket var med til at vinde Tour de France to år i træk. De seneste år er firmaet også gået forrest når det handler om tilbehør til cyklen, som blandt andet pumper, dækjern og så videre. Denne artikel vil omhandle test af en helt ny gulvpumpe fra PRO, der blandt andet kan bruges til at pumpe tubelessdæk. 

 

 

Fakta:

Materiale: aluminium pumpehus og stål base
Pro Team Tubeless 2-i-1
Passer til racerventil og autoventil
Pumpehoved der giver mere luftflow
Pumper op til 11 bar/160 psi
Max tryk 11 bar/ 160 psi

Vejledende udsalgspris: 859,- kroner

 

Test

Pumpens design er rigtig flot. Det hele er holdt i sort, hvilket giver pumpen, et lidt råt design. Dette vil for nogen måske være ligegyldigt, men vi synes dog stadig, at det er en af de pænere gulvpumper vi har set.

 

Pumpehovedet er udført i aluminium og der sidder en lille tap, som man skal vippe ned når man skal pumpe.

 

Selve basen man står på for at holde pumpen er udført i stål, og man føler virkelig, at den kan holde til, at stå på og ikke mindst, at den ikke vælter. I bunden af gulvpumpen sidder displayet og denne tester har aldrig tidligere set så stort et display på en cykelpumpe.

 

Da pumpen kun går til 11 bar er det også meget nemt at aflæse tallene, samt den røde pil i displayet.

 

Selve pumpningen er let. Det første denne tester bemærker ved pumpningen er, at man kan trække pumpen virkelig langt op og samtidig har pumpen den helt rette højde i forhold til denne testers højde (173 centimeter), hvilket gør, at man ikke får ondt i hverken ryggen eller lænden ved at pumpe.

 

Selve slangen på pumpen er rimelig lang, hvilket gør at den er anvendelig til det meste. Det er en meget stabil pumpe, både håndtaget og selve foden på pumpen er ret solid og begge dele fungerer godt.

 

 

Test-pumpen fra PRO er blevet sammenlignet med en pumpe fra BBB i forhold til hvor mange pumpetag den er om, at pumpe seks bar i et 25 millimeter racerdæk. Pumpen den er blevet sammenlignet med er denne testers egen pumpe.

 

I testen til seks bar, var pumpen 24 tag om at nå derop. Min egen pumpe var 25 tag om det. Så på dette punkt var de faktisk overraskende lige. Men følelsen når man brugte pumpen fra PRO var bedre, det føltes lettere at nå de seks bar end med den ”gamle” pumpe.

 

Gulvpumpen fra PRO kan pumpe op til 11 bar. Dette vil dække behovet for de fleste. Trenden i disse år er, at man skal køre med mindre dæktryk og større luftkammer i dækkene. Dog vil 11 bar ikke være nok, hvis man kører meget på cykelbane, her pumpes dækkene oftest mere end 11 bar.

 

 

PRO reklamerer med, at pumpen er en såkaldt 2 i 1 pumpe. Det betyder, at ikke nok med det er en almindelige pumpe, så skulle den også kunne lave så meget tryk, at man kan pumpe et tubeless-dæk op med den. Det vil sige at den har en funktion som en kompressor har. Desværre har vi ikke kunne få denne funktion til at fungere.

 

Det har både været prøvet af denne tester, men også en erfaren cykelmekaniker, der heller ikke kunne få den funktion til at virke. Derfor må vi konkludere, at den bedste måde at pumpe et tubeless-dæk er ved at benytte sig af en kompressor og altså ikke denne pumpe.

 


Konklusion

PRO har lavet en rigtig fin pumpe, der kan dække de flestes krav når det handler om at pumpe ens cykel. Pumpen kan klare op til 11 bar, hvilket for langt de fleste mennesker vil være nok. Designet på pumpen er ikke noget der skiller sig ud, men dog alligevel, synes vi at den sorte og blå farve i kombination med hinanden giver et stilrent look.

 

Pumpen er udviklet godt i forhold til ergonomien og at stå og pumpe en cykel ikke altid er det bedste for ryggen. Her har de lavet en god højde på pumpen, der i hvert fald passer denne tester godt, og vil også mene at den kan passe fint til dem der er nu er højere end 173 centimeter.

 

Alt i alt synes vi, at denne gulvpumpe er et rigtig fint produkt langt hen af vejen. Dog er det et klart minus for testen, at vi ikke har kunne få det til at fungere med at pumpe tubeless-dæk. En funktion som pumpen gerne skulle kunne. Men ser man bort fra det og er man typen der stadigvæk kører med dæk og slange og skal bruge en god pumpe, kan pumpen fra PRO anbefales.

Sådan har vi testet:

Produktet er blevet testet på forskellige dæktyper. Dækkene er blevet pumpet både nede på jorden, men også i en arbejdstand.

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Instagram #motionsfeltet

Tour de Taxa åben for forhåndstilmeldinger til turen til Paris i 2020
Der er fem teams, som cykler med start fra fem forskellige byer i Danmark til Paris hvert år i juli samtidig med den sidste uge af Tour de France. Tour de Taxa cykler til fordel for julemærkehjemmene, og denne sommers tur til Paris er tiende af sin slags.
Nye headset i webshoppen - Plantronic Backbeat trådløs in-ear
Hovedtelefoner til cykelturen kan være en udfording, hvis du også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring dig. Her kommer Plantronics trådløse headset ind i billedet med nye muligheder.
GOOD VIBES ONLY – Hold kæden stram og REN! med Muc-Off
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Fejl i Giro-managerspillet - stillingen opdateret
Årets Giro d'Italia er slut og vinderen blev Richard Carapaz. I Feltet.dks Giro d'Italia managerspil blev vinderen Brian Hjortnæssom har vundet en lækker racercykel fra Python Pro.
Kræftramte danskere cykler over 7.000 kilometer
Overskuddet fra et rekordhurtigt salg af Brian Holms La Flamme Rouge-cykeltøj i Lidl er bogstavelig talt blevet aktiveret. 14 kræftramte danskere fik en oplevelse for livet, da de tilbagelagde over 7000 kilometer på cykel i Mallorcas bjerge.
Produktnyt: Nye Shimano DEORE XT & SLX grupper med 12 speed til MTB
Den bedst-til-prisen kvalitetsgruppe bliver nu 12-speed. Ved at benytte sig af erfaringerne fra de bedste mountainbikeryttere i verden har Shimano givet deres teknologi videre til MTB.
Astana-rytter med i gadeløb i Lyngby
Når der den 1. juni køres gadeløb i centrum af Kongens Lyngby bliver det med deltagelse af belgiske Laurens de Vreese fra Astana teamet.
Stor cykelfest i Lyngby i weekenden - Kør som de professionelle
I går kunne Lyngby CC fejre 100 års jubilæum, men den helt store fest bliver på lørdag. Alle cykelinteresserede er inviterede til cykelløb i hjertet af byen.
Test: ABUS AirBreaker
Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 2): GREJSDALSSLØBET
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Motionscykelløbet København-Aarhus genopstår
Lørdag den 10. august køres København-Aarhus for 20. gang. Det er 30 år siden, løbet blev kørt for første gang.
Bag sponsorlinjerne: Lidl sponsorerer verdens bedste cykelhold
Lidl er Official Fresh Food Partner for Deceuninck-Quick Step, der i sidste sæson var det mest vindende hold i verden. Men hvorfor engagerer Lidl sig i det hele taget i sportshold- og aktiviteter, og hvad får de ud af det? Det og meget mere har vi spurgt dagligvarekædens Head of Marketing om.
Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat