Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

27.03.2020 @ 19:00

Pirelli har med Cinturato dækket leveret et rigtigt kompetent dæk til de koldere måneder samt pendling. Særligt rullemodstand og vægt imponerer på dette super velrullende dæk.  

Fakta

Producent: Pirelli

Model: Cinturato (Tubeless ready)

Størrelse: 700x26c (findes også i 700x24c-28c-32c-35c)

TPI: 66

Vægt: 290 gram

Vejledende udsalgspris: 449,- kroner

 

Introduktion

Findes det perfekte dæk egentlig? Nej, vil de fleste nok sige da årstidernes karakteristika og de her afledte rytterbehov varierer for meget til at et dæk kan løse alle opgaver. På den aktuelle årstid hersker ’off-season’-dækkene og Pirelli Cinturato er efter producentens udsagn et bud på et perfekt dæk til de kolde måneder, hvor terrænet er ekstra hårdt ved gummiet.

For de fleste vil navnet Pirelli nok hænge ulasteligt sammen med enten Formel 1, MotoGP eller en anden form for motorsport, og selvom der har siddet Pirelli-dæk på samtlige Formel 1-racere siden 2011, har italienerne faktisk også en lang historie indenfor cykelsporten.

 

I den første udgave af Giro d’Italia i 1909 var Pirelli således partner på løbet, og ikke mindre end 30 af de 49 ryttere, der gennemførte løbet, kørte på Pirelli-dæk. Den måske allermest legendariske cykelrytter nogensinden, Fausto Coppi, havde naturligvis også udstyret sin Bianchi-cykel med hjemlandets Pirelli-dæk.


Pirelli Cinturato er Pirellis bud på et racerdæk til ydersæsonen, eller et helårs punkteringsresistent dæk om man vil, med en kombination af lav rullemodstand og vægt, høj slidstyrke, god komfort og godt vejgreb. Feltet.dk har testet Cinturato dækket hen over vinterperioden.

 

Vil du blive lidt klogere på dækket kan du læse her

 

Eller her

 

Test

Pirelli lancerede Zero Cinturato i efteråret 2019, og vi har testet dækket grundigt hen over hele vinteren. Det er blevet brugt til pendling dagligt (ca. 60 km. om dagen), længere træningsture og i alt slags vejr. Alt i alt ca. 1500 testkilometer uden nogen punkteringer. Dækkene har været monteres på et sæt Mavic Cosmic Elite.

 

Dækkene bliver leveret i lækker indpakning, og man kan med det samme fornemme kvaliteten af dækket. En lille spøjs ting er at dækket er fastholdt foldet sammen af et lille gummibånd. Sådan et som man kan bære som armbånd, og formentligt inspireret af Livestrong armbåndene.

 

Dette kan faktisk godt bruges efterfølgende - enten til de ekstra slanger, man har med på turen, eller som på billedet nedenfor.

 

 

Montering

Dækkene har været brugt i et almindeligt setup med dæk og slange. I forhold til selve monteringen måtte denne tester virkelig arbejde for sagen. Det var ikke nogen let sag og alle tricks i bogen måtte sættes i spil. Det blev ikke nemmere, når vi forsøgte med at andet hjulsæt.

 

Efterfølgende måtte der også arbejdes en del for at få dækket til at ”sidde lige” hele vejen rundt, således der ingen bump er i dækket.

 

 

Funktionalitet

På med dækkene og ud på vejen - det er trods alt her slaget skal slås. Første indtryk er da også af en ”soldat”, som er en meget kompetent kandidat til at vinde slaget om vintervejene og ikke mindst nul punkteringer året rundt. De 26 millimeter. giver en god komfort og sikrer et fint vejgreb selv i vintervejr.

 

Den første ting der særligt springer i øjnene, er rullemodstand, vægt og vejgreb, som virker umådeligt godt. Rullemodstand og vægt er typisk modstridende i forhold til at gøre dæk punkterfrie, da punkteringsresistens ofte koster på vægten.

 

Det har Pirelli løst ved at anvende en forholdsvis smidig gummiblanding, samt et fiberbælte, der er forholdsvis tyndt, men derfor også smidigt, hvilket bidrager til at give gode rulleegenskaber. 

 

Særligt her virker det særligt som om at Pirelli har knækket koden. Man bliver næsten i tvivl om hvorvidt man rent faktisk har med et punkteringsresistent vinterdæk at gøre, da det næsten virker som et helt almindeligt sommerdæk.

 

I forhold til holdbarhed er der under testperioden ikke noget, som har indikeret at ovenstående har bidraget til en nedsat holdbarhed på dækket. Det virker solidt og med en forventeligt dækslidtage. Det benchmarker fint i forhold til konkurrenterne på markedet.  

 

 

Konklusion

Pirelli Zero Cinturato er et rigtig godt dæk, der uden problemer leverer det producenten lover. Om det er verdens bedste vinterdæk, skal vi lade være op til brugeren, men det er i hvert fald et meget kompetent bud.

 

Faktisk vil jeg ikke kalde det et vinterdæk, men nærmere et helårsdæk med rigtig høj punkteringsresidens. Så det er et åbenlyst valg som pendlerdæk eller på ture hvor man bare ikke gider punktere. For på trods af den højre punkteringsresistens er vægt og rullemodstand stadig imponerende god.

 

Alle disse elementer sammenholdt, er dette dæk et af de bedst rullende dæk beregnet til ydersæsonerne, denne tester nogensinde har prøvet

 

TESTRAPPORT

 

Hvad er produktet lavet til?

Vinterdæk med punkteringsresistens som nøgleparameter.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Armour Tech, SmartNET og fiberbælte. Dækket kan sættes op til tubeless, hvilket giver et endnu mere smidigt dæk og reducerer rullemodstand yderligere.

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Kvaliteten er rigtig god både i udførelse og holdbarhed.

 

Bedøm produktets ydeevne

Dækket leverer på rigtigt højt niveau og bechmarker på alle parameter.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvalitet, konstruktion og testkilometer kørt vidner i det hele om et dæk som leverer god holdbarhed

 

Bedøm vægt

Produktet virker let i forhold til funktionalitet.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prisen virker fornuftig i forhold til produktet.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Lav rullemodstand, lav vægt og punkteringsresistens.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Montering kræver knofedt med kan reelt monteres af alle.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Sammenlignet med konkurrenterne leverer dækket meget fornuftigt.

 

Konklusion

 

Nød du at benytte produktet?

Ja- de nævnte produktkarakteristika er medvirkende til et iøjnefaldende godt dæk.

 

Om testeren:

Alder: 39
Højde: 173
Vægt: 69

Jeg har cyklet i: 24 år
Så ofte cykler jeg: ca. 300-500 km. om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej og MTB

 

 

Produktnyt: Specialized lancerer ny sko - S-Works Vent
Specialized har lanceret en ny landevejssko - S-Works Vent. 
Produktnyt: Cannondale Scalpel 2021
Cannondale har lanceret deres nye full suspension MTB Scalpel for 2021. Den kommer i flere forskellige udgaver, som vi har kigget nærmere på. 
Produktnyt: Specialized lancerer ny sadel - skabt med 3D print
Specialized har i dag lanceret en ny sadel, som er en videreudvikling af den populære Power sadel. 
Pro Cycling Manager 2020 - udkommer i dag
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Racercykler og rødvin på Samsø
De kalder sig Bikebodys, de 18 gutter i alderen 40-67, der er samlet på Samsø for at cykle. Navnet, der rummer en god portion ironi men også en god sjat alvor, blev opfundet i et sjællandsk fitnesscen­ter i starten af det ny årtusinde. Lad os spole tiden tilbage.
Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
Perfekt gave til fars dag
Har du købt en gave til verdens bedste far? Hvis ikke, så har vi et par gode ideer til vores website. 
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  

Instagram #motionsfeltet

Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Derfor er Giro d’Italia verdens smukkeste cykelløb
I det seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir sættes der fokus på Giro d’Italia. De to tidligere professionelle cykelryttere, Per Bausager og Alex Rasmussen, tager lytterne med ind under huden på Giroen samt fortæller anekdoter og røverhistorier fra den italienske Grand Tour.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Produktnyt: Garmin Varia RVR315 og Varia RTL516
Garmin har netop offentliggjort to nye produkter. Garmin Varia RVR315, som er en bagudvendt radar og baglygteradaren Varia RTL516. Begge produkter advarer cyklister om køretøjer, der nærmer sig - uanset, hvor eller hvornår de kører.
Produktnyt: AMP Carbon bremseklodser
Hvorfor har bremseklodserne ikke udviklet sig de sidste 10 år i takt med cyklerne? Dette spørgsmål stillede to franske ingeniører, Ben og Anthony sig selv. Som ingeniører med speciale inden for komposit materialer er svaret logisk; og derfor startede de All Mountain Project.
Se eller gense rekordsættende 2. afdeling af Uno-X Cup
I aften den 12. maj køres 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings Facebook-side fra klokken 20.00.
Produktnyt: Giro Manifest Spherical
Det vigtigste udstyr en mountainbiker skal bruge, er en god hjelm - og gennem de sidste 20 år har hjelmene udviklet sig radikalt, fra den gamle bananhjelm til de seneste nye typer med avancerede metoder til beskyttelse mod alvorlige hovedskader.
Grejsdalsløbet trodser corona: Motionister kan alligevel deltage
Der er godt nyt til de mange motionister, der havde set frem til at cykle Danmarks hårdeste motionscykelløb. Grejsdalsløbet trodser coronakrisen og afvikles alligevel - dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles i Danmarks hårdeste cykelterræn - online.
Se eller gense vild 1. afdeling af Uno-X Cup
Tirsdag aften den 5. maj blev 1. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk kørt, og herunder kan du se det hæsblæsende åbningsløb.
Uno-X Cup starter 20.15 - over 800 har tilmeldt sig
Mere end 800 ryttere har nu tilmeldt sig 1. afdeling af Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk. Løbet er åbent for alle, og i denne artikel bringer vi dig links til tilmelding samt betingelser for at kunne køre med om sejren. 1. afdeling af Uno-X Cuppen køres i aften klokken 20.15 på Zwift og kan ses på både Feltet.dk, Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU´s Facebook-sider.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Produktnyt: Specialized lancerer ny sko - S-Works Vent
Specialized har lanceret en ny landevejssko - S-Works Vent. 
Produktnyt: Cannondale Scalpel 2021
Cannondale har lanceret deres nye full suspension MTB Scalpel for 2021. Den kommer i flere forskellige udgaver, som vi har kigget nærmere på. 
Produktnyt: Specialized lancerer ny sadel - skabt med 3D print
Specialized har i dag lanceret en ny sadel, som er en videreudvikling af den populære Power sadel. 
Pro Cycling Manager 2020 - udkommer i dag
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Racercykler og rødvin på Samsø
De kalder sig Bikebodys, de 18 gutter i alderen 40-67, der er samlet på Samsø for at cykle. Navnet, der rummer en god portion ironi men også en god sjat alvor, blev opfundet i et sjællandsk fitnesscen­ter i starten af det ny årtusinde. Lad os spole tiden tilbage.
Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
Perfekt gave til fars dag
Har du købt en gave til verdens bedste far? Hvis ikke, så har vi et par gode ideer til vores website. 
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet