Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

27.03.2020 @ 19:00

Pirelli har med Cinturato dækket leveret et rigtigt kompetent dæk til de koldere måneder samt pendling. Særligt rullemodstand og vægt imponerer på dette super velrullende dæk.  

Fakta

Producent: Pirelli

Model: Cinturato (Tubeless ready)

Størrelse: 700x26c (findes også i 700x24c-28c-32c-35c)

TPI: 66

Vægt: 290 gram

Vejledende udsalgspris: 449,- kroner

 

Introduktion

Findes det perfekte dæk egentlig? Nej, vil de fleste nok sige da årstidernes karakteristika og de her afledte rytterbehov varierer for meget til at et dæk kan løse alle opgaver. På den aktuelle årstid hersker ’off-season’-dækkene og Pirelli Cinturato er efter producentens udsagn et bud på et perfekt dæk til de kolde måneder, hvor terrænet er ekstra hårdt ved gummiet.

For de fleste vil navnet Pirelli nok hænge ulasteligt sammen med enten Formel 1, MotoGP eller en anden form for motorsport, og selvom der har siddet Pirelli-dæk på samtlige Formel 1-racere siden 2011, har italienerne faktisk også en lang historie indenfor cykelsporten.

 

I den første udgave af Giro d’Italia i 1909 var Pirelli således partner på løbet, og ikke mindre end 30 af de 49 ryttere, der gennemførte løbet, kørte på Pirelli-dæk. Den måske allermest legendariske cykelrytter nogensinden, Fausto Coppi, havde naturligvis også udstyret sin Bianchi-cykel med hjemlandets Pirelli-dæk.


Pirelli Cinturato er Pirellis bud på et racerdæk til ydersæsonen, eller et helårs punkteringsresistent dæk om man vil, med en kombination af lav rullemodstand og vægt, høj slidstyrke, god komfort og godt vejgreb. Feltet.dk har testet Cinturato dækket hen over vinterperioden.

 

Vil du blive lidt klogere på dækket kan du læse her

 

Eller her

 

Test

Pirelli lancerede Zero Cinturato i efteråret 2019, og vi har testet dækket grundigt hen over hele vinteren. Det er blevet brugt til pendling dagligt (ca. 60 km. om dagen), længere træningsture og i alt slags vejr. Alt i alt ca. 1500 testkilometer uden nogen punkteringer. Dækkene har været monteres på et sæt Mavic Cosmic Elite.

 

Dækkene bliver leveret i lækker indpakning, og man kan med det samme fornemme kvaliteten af dækket. En lille spøjs ting er at dækket er fastholdt foldet sammen af et lille gummibånd. Sådan et som man kan bære som armbånd, og formentligt inspireret af Livestrong armbåndene.

 

Dette kan faktisk godt bruges efterfølgende - enten til de ekstra slanger, man har med på turen, eller som på billedet nedenfor.

 

 

Montering

Dækkene har været brugt i et almindeligt setup med dæk og slange. I forhold til selve monteringen måtte denne tester virkelig arbejde for sagen. Det var ikke nogen let sag og alle tricks i bogen måtte sættes i spil. Det blev ikke nemmere, når vi forsøgte med at andet hjulsæt.

 

Efterfølgende måtte der også arbejdes en del for at få dækket til at ”sidde lige” hele vejen rundt, således der ingen bump er i dækket.

 

 

Funktionalitet

På med dækkene og ud på vejen - det er trods alt her slaget skal slås. Første indtryk er da også af en ”soldat”, som er en meget kompetent kandidat til at vinde slaget om vintervejene og ikke mindst nul punkteringer året rundt. De 26 millimeter. giver en god komfort og sikrer et fint vejgreb selv i vintervejr.

 

Den første ting der særligt springer i øjnene, er rullemodstand, vægt og vejgreb, som virker umådeligt godt. Rullemodstand og vægt er typisk modstridende i forhold til at gøre dæk punkterfrie, da punkteringsresistens ofte koster på vægten.

 

Det har Pirelli løst ved at anvende en forholdsvis smidig gummiblanding, samt et fiberbælte, der er forholdsvis tyndt, men derfor også smidigt, hvilket bidrager til at give gode rulleegenskaber. 

 

Særligt her virker det særligt som om at Pirelli har knækket koden. Man bliver næsten i tvivl om hvorvidt man rent faktisk har med et punkteringsresistent vinterdæk at gøre, da det næsten virker som et helt almindeligt sommerdæk.

 

I forhold til holdbarhed er der under testperioden ikke noget, som har indikeret at ovenstående har bidraget til en nedsat holdbarhed på dækket. Det virker solidt og med en forventeligt dækslidtage. Det benchmarker fint i forhold til konkurrenterne på markedet.  

 

 

Konklusion

Pirelli Zero Cinturato er et rigtig godt dæk, der uden problemer leverer det producenten lover. Om det er verdens bedste vinterdæk, skal vi lade være op til brugeren, men det er i hvert fald et meget kompetent bud.

 

Faktisk vil jeg ikke kalde det et vinterdæk, men nærmere et helårsdæk med rigtig høj punkteringsresidens. Så det er et åbenlyst valg som pendlerdæk eller på ture hvor man bare ikke gider punktere. For på trods af den højre punkteringsresistens er vægt og rullemodstand stadig imponerende god.

 

Alle disse elementer sammenholdt, er dette dæk et af de bedst rullende dæk beregnet til ydersæsonerne, denne tester nogensinde har prøvet

 

TESTRAPPORT

 

Hvad er produktet lavet til?

Vinterdæk med punkteringsresistens som nøgleparameter.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Armour Tech, SmartNET og fiberbælte. Dækket kan sættes op til tubeless, hvilket giver et endnu mere smidigt dæk og reducerer rullemodstand yderligere.

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Kvaliteten er rigtig god både i udførelse og holdbarhed.

 

Bedøm produktets ydeevne

Dækket leverer på rigtigt højt niveau og bechmarker på alle parameter.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvalitet, konstruktion og testkilometer kørt vidner i det hele om et dæk som leverer god holdbarhed

 

Bedøm vægt

Produktet virker let i forhold til funktionalitet.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prisen virker fornuftig i forhold til produktet.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Lav rullemodstand, lav vægt og punkteringsresistens.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Montering kræver knofedt med kan reelt monteres af alle.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Sammenlignet med konkurrenterne leverer dækket meget fornuftigt.

 

Konklusion

 

Nød du at benytte produktet?

Ja- de nævnte produktkarakteristika er medvirkende til et iøjnefaldende godt dæk.

 

Om testeren:

Alder: 39
Højde: 173
Vægt: 69

Jeg har cyklet i: 24 år
Så ofte cykler jeg: ca. 300-500 km. om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej og MTB

 

 

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Ny kategorisering af motionsløb skal øge sikkerheden
DGI, DCU og de største danske motionsløbsarrangører er gået sammen om et nyt kategoriseringssystem af motionsløb. Løb deles op i tre kategorier - rød, blå og grøn. Det skal hjælpe motionisten med at vide, hvad vedkommende skal forvente af løbet.  
Vind lækre Garmin produkter
I samarbejde med Garmin Danmark fejrer vi, at cykelsøgemaskinen Velomio.com i juli satte ny besøgsrekord. Derfor udlodder vi tre lækre Garmin produkter i en konkurrence.
First Ride: Specialized Tarmac SL7
For lidt under en uge siden, lancerede Specialized deres nyeste våben: Tarmac SL7, som du kan læse meget mere om her. Vi har haft lejlighed til at køre på den nye maskine i en uges tid og her kan du læse vores første indtryk.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Specialized Tarmac SL7
Specialized gør op med filosofien om at have flere landevejscykler til forskelligt terræn og præsenterer en cykel der kombinerer lav vægt og aerodynamik i hidtil uset grad.
Test: Rapha Outdoor Voices – trøje og bibshorts
En rigtig veldesignet og spændende kvindekollektion til kvinder med nogle unikke designs og features.  
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
DKBIKE - Carbon hjul med 900 dages garanti
DKBIKE har specialiseret sig i carbon cykelhjul, og det har de stor succes med. 

Instagram #motionsfeltet

First ride: Canyon Grail:ON
El cyklerne stormer frem, og det er ikke kun Hr. og Fru Danmarks dagligdags cykler, der bliver solgt. I det dyre segment findes der både el-racer og MTB’er, og nu kommer Canyon med en elektrificeret udgave af deres gravel cykel, Grail.
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Beskyt din cykel - imod vind og vejr
Det danske firma, Skjoldet.dk, har udviklet en special nano coating til cykler, som beskytter dem imod vind og vejr. 
Test: Garmin Varia RTL516
Garmin Varia RTL516 er en kombineret radar og baglygte, som gør dig synlig på vejen og giver dig besked på din Garmin-kompatible enhed (cykelcomputer, mobil) om bagfrakommende trafik. Uanset om du er motionist, løbsrytter eller blot kører til og fra arbejde på din cykel, vil du kunne få glæde af Garmin Varia RTL516.
Gravelcykling - det nye sort?
Flere og flere motionister og cykelløb begynder at inkludere grusveje i deres cykelture og løb. Er gravelcykling ved at blive det "nye sort"?
Test: Rapha Outdoor Voices – vindjakke og taske
To anderledes, spændende og vanvittigt fede produkter i Raphas spændende samarbejde med Outdoor Voices.  
Test: Rapha Outdoor Voices – jersey og shorts
En rigtig veldesignet og spændende kvindekollektion til kvinder med nogle unikke designs og features.  
10 skarpe tilbud på cykelprodukter
Vi har i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com fundet 10 skarpe tilbud / populære produkter netop nu.
Boganmeldelse: Iltgæld
Det kan på forhånd virke som et umuligt projekt. At tage en forfatter, der aldrig selv har dyrket cykelløb, og supplere med en illustrator, som med egne ord udtaler: ”Det er udfordrende ad Helvede til, men det holder jo en væk fra gadehjørnerne. Haha.” Alligevel har de to - forfatteren Brian Nygaard og maleren Erik A. Frandsen - tilsammen lavet en cykelbog, der både er nyskabende og værd at læse.
Test: Specialized Torch 3.0 cykelsko
En rigtig arbejdshest af en sko, som appellerer bredt, tilbyder en lidt mere afslappet pasform og som med garanti kan holde til en masse.
IT-system hjælper over 100 cykelklubber
IT er smart - især når det hjælper cykelklubber med at løse udfordringer og sparer tid i dagligdagen.
GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.

Seneste indlæg i debatten

Remco Evenepoel leverede nok engang et gigantisk soloridt og viste sig som feltets i særklasse rytter, så han nu har kurs mod sin fjerde etapeløbssejr ud af fire mulige. Forinden skal han dog overleve løbets sidste etape, der trods en kuperet start lægger op til en afsluttende massespurt i Krakows gade. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_pologne_2020/Jeg ved ikke om jeg kan forklare dit problem, men efter Garmins nedlukning kan jeg ikke få strava live segmenter til at virke på min garmin edge 1030. De kommer simpelthen ikke op nogen af dem, selvom konti er forbundet rigtigt osv. Det er sket samtidig med at strava routes appen er blevet lukket ned og de i stedet syncer strava ruter via garmins normale rutemappe. Er der nogen, der ved om der er sket noget inden for de seneste uger, der gør at live segmenterne bare ikke virker længere. Jeg har både prøvet at køre via en rute og uden, og i ingen af tilfældende virker live segmenterne, så det kan ikke forklare det.Tak alle sammen. Jeg skal nok lytte, men kun hvis det bliver relevant. Hvis vi vælger hytteferie i alperne, så kører vi ikke efter, at det skal være en god cykeldestination, men efter hyggelige omgivelser og cyklingen kommer i anden række. Normalt er den her ferieform ikke en vi dyrker (og aldrig cykelferie) og nok heller ikke vil dyrke fremover medmindre Corona bliver ved med at fylde så meget i hverdagen. Derfor vil jeg ikke smide de store penge efter noget, da jeg ikke kommer til at bruge det når jeg kommer hjem, medmindre det er eneste vej til nogle gode ture når vi er ankommet. Det er heller ikke sikkert, at vi ender et sted med rigtige bjerge eller at det overhovedet bliver alperne. Jeg har super godt styr på min krop med hensyn til hvad den kan og ikke kan, så jeg er ikke bange for at koge over. Mine knæ har jeg også 120% styr på, da det netop var mine dårlige knæ, som fik mig til at starte med cyklingen for over 30 år siden. Det er Ultegra 6700 der sidder på cyklen og det er spændebånd til forskifteren, så den kan nok justeres på plads. Jeg har også en MTB som kunne komme i spil som alternativ. Muligvis er der endda plads til begge. Jumbo gav Ineos en stor lektion på løbets første bjergetape, men en velkørende Egan Bernal håber stadig, at han kan sætte hollænderne på plads. Det får han chancen for løbets knaldhårde kongeetape, der som en næsten total kopi af Tourens 15. etape bliver en stor generalprøve på det, der venter om en måneds tid. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_3_etape_af_tour_de_lain_2020/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Ny kategorisering af motionsløb skal øge sikkerheden
DGI, DCU og de største danske motionsløbsarrangører er gået sammen om et nyt kategoriseringssystem af motionsløb. Løb deles op i tre kategorier - rød, blå og grøn. Det skal hjælpe motionisten med at vide, hvad vedkommende skal forvente af løbet.  
Vind lækre Garmin produkter
I samarbejde med Garmin Danmark fejrer vi, at cykelsøgemaskinen Velomio.com i juli satte ny besøgsrekord. Derfor udlodder vi tre lækre Garmin produkter i en konkurrence.
First Ride: Specialized Tarmac SL7
For lidt under en uge siden, lancerede Specialized deres nyeste våben: Tarmac SL7, som du kan læse meget mere om her. Vi har haft lejlighed til at køre på den nye maskine i en uges tid og her kan du læse vores første indtryk.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Specialized Tarmac SL7
Specialized gør op med filosofien om at have flere landevejscykler til forskelligt terræn og præsenterer en cykel der kombinerer lav vægt og aerodynamik i hidtil uset grad.
Test: Rapha Outdoor Voices – trøje og bibshorts
En rigtig veldesignet og spændende kvindekollektion til kvinder med nogle unikke designs og features.  
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
DKBIKE - Carbon hjul med 900 dages garanti
DKBIKE har specialiseret sig i carbon cykelhjul, og det har de stor succes med. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Livetipsportal.com   •   Andet