10.06.2022 @ 12:00

Pirelli introducerer nu en opdateret udgave af deres hurtige helårs-dæk til landevejen, med fokus på lavere rullemodstand, bedre beskyttelse mod punkteringer og bedre vejgreb.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion:

Pirelli vendte tilbage til markedet for cykeldæk for ca. 5 år siden med en række landevejsdæk som modtog fine anmeldelser, og nu er de klar med en opdatering af deres helårsdæk; P Zero Velo 4S bliver nu til P Zero Race 4S. Som navnet antyder skulle den opdaterede version have lavere rullemodstand end forgængeren, og kommer i første omgang i størrelserne 26 mm og 28 mm, og kun i clincher udgave; senere kommer dækket i en tubeless version.

 

Dækket benytter den nyligt udviklede gummiblanding, SmartEVO som sommer/race udgaven, P Zero Race også benytter, med den forskel at slidbanen er 2 mm tykkere for at give forbedret holdbarhed. Derudover er der også et vævet nylon bånd, TechBelt, som giver en forbedret punkteringsbeskyttelse uden at kompromittere dækkets smidighed.

 

Vi har modtaget et sæt dæk i 28 mm sammen med Pirelli’s Cinturato SmartTube TPU-slanger, en forstærket slange til gravel brug, men som kun vejer 69 gram (vejet af skribenten), og har du ikke behov for en forstærket slange, kommer SmartTube også i en racer version som kun vejer 35 gram. 28 mm dækket vejede 260 gram, hvilket må siges at være en okay vægt for et helårsdæk.

 

 

Test

En test af dæk starter altid med at montere dem, og i dette tilfælde var Pirelli dækkene ganske lette at montere, uden at man skulle bruge unødigt mange kræfter eller have fat i et par dækjern. Den største udfordring var at får TPU-slangen til at blive inden i dækket, mens man monterede det på fælgen. Den glatte og lidt stive slange havde en tendens til at smutte ud, mens man krængede dækket ind over kanten af fælgen. Men med lidt luft i slangen og lidt omhyggelighed med at holde slangen inde i dækket, mens man krængede dækket på plads, lykkedes det uden de store sværdslag.

 

På dækkets pakning var der trykt en meget udførlig vejledning, til hvilket dæktryk man skulle pumpe sine dæk. Vejledningen tog hensyn til dækket størrelse, fælgens bredde, rytterens vægt og om underlaget var koldt og vådt eller varmt og tørt. Derved landede jeg på 5,2 bar i baghjulet og 4,9 bar i forhjulet.

 

Det tager lige et par ture at vænne sig til et nyt dæk, og til at starte med synes jeg, at det var en lidt ukomfortabel oplevelse, hvis asfalten var bare lidt ujævn. Jeg mistænker at min pumpe ikke måler det korrekte dæktryk, og efter at jeg lukkede et par “pift” ud af hvert dæk, var det en helt anden oplevelse at køre på dækket, med en mærkbart forbedret komfort og en opfattelse af, dækket blev hurtigere. Det er naturligvis altid en subjektiv vurdering af om et dæk føles hurtigt, og dette dæk føles bestemt ikke, som om at det holder dig tilbage.

Det føles ganske letkørt, dog uden at have den samme ubesværede følelse som et super tyndt bomuldsdæk. Til gengæld skal du heller ikke regne med minimum en punktering på hver tur.

 

 

Og nu vi taler om punkteringer, i hele testperioden er jeg endnu ikke punkteret, også selv om turene har inkluderet flere kilometer på grusveje. Faktisk er der ikke så meget som et enkelt cut at finde i dækkene. Så det tyder på, at Pirelli lever op til deres løfter om en forbedret punkteringsbeskyttelse.

 

Nu skal et dæk jo ikke kun rulle let og yde god beskyttelse mod punkteringer, det skulle også gerne stå ordentligt fast gennem sving og, når man foretager hårde opbremsninger. Og gerne både på varm og tør asfalt, men endnu vigtigere på våd og kold asfalt.

 

Mit klare indtryk er at dette dæk står ganske fint fast gennem svingene, også selvom om jeg ikke er så modig, at jeg tør teste det til grænsen. Jeg har i hvert tilfælde ikke følt, at dækkets evne til at bide sig fast i asfalten har været svigtende, selv når jeg har presset det (så meget som jeg turde), som man kan opleve med dæk af en billigere kvalitet. Sagt med andre ord; jeg har følt mig tryg ved, at dækket ikke lige pludselig mistede grebet, hvilket i min optik er en god indikator for et godt vejgreb.

 

 

Jeg har desværre ikke haft mulighed for at teste dækket på våde veje på grund af det meget tørre forår.

 

Konklusion:

Pirelli P Zero Race 4S er for motionisten, der gerne vil have et relativt hurtigt, men holdbart dæk med god punkteringsresistens og stor slidstyrke, og som ikke ønsker at køre med et tubeless setup, som bliver mere og mere udbredt. Dækket ruller let og står godt fast, men med en lille mervægt på 35-40 gram sammenlignet med “sommerudgaven” af samme dæk. Den vejledende pris er kr. 519,-, hvilket er på niveau med konkurrenterne.

 

Sådan har vi testet:

Dækket er testet i tørt vejr foråret 2022 på de nordsjællandske landeveje (og lidt grusveje)

 

Stillet til rådighed af: C. Reinhardt 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x