10.06.2022 @ 12:00

Pirelli introducerer nu en opdateret udgave af deres hurtige helårs-dæk til landevejen, med fokus på lavere rullemodstand, bedre beskyttelse mod punkteringer og bedre vejgreb.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion:

Pirelli vendte tilbage til markedet for cykeldæk for ca. 5 år siden med en række landevejsdæk som modtog fine anmeldelser, og nu er de klar med en opdatering af deres helårsdæk; P Zero Velo 4S bliver nu til P Zero Race 4S. Som navnet antyder skulle den opdaterede version have lavere rullemodstand end forgængeren, og kommer i første omgang i størrelserne 26 mm og 28 mm, og kun i clincher udgave; senere kommer dækket i en tubeless version.

 

Dækket benytter den nyligt udviklede gummiblanding, SmartEVO som sommer/race udgaven, P Zero Race også benytter, med den forskel at slidbanen er 2 mm tykkere for at give forbedret holdbarhed. Derudover er der også et vævet nylon bånd, TechBelt, som giver en forbedret punkteringsbeskyttelse uden at kompromittere dækkets smidighed.

 

Vi har modtaget et sæt dæk i 28 mm sammen med Pirelli’s Cinturato SmartTube TPU-slanger, en forstærket slange til gravel brug, men som kun vejer 69 gram (vejet af skribenten), og har du ikke behov for en forstærket slange, kommer SmartTube også i en racer version som kun vejer 35 gram. 28 mm dækket vejede 260 gram, hvilket må siges at være en okay vægt for et helårsdæk.

 

 

Test

En test af dæk starter altid med at montere dem, og i dette tilfælde var Pirelli dækkene ganske lette at montere, uden at man skulle bruge unødigt mange kræfter eller have fat i et par dækjern. Den største udfordring var at får TPU-slangen til at blive inden i dækket, mens man monterede det på fælgen. Den glatte og lidt stive slange havde en tendens til at smutte ud, mens man krængede dækket ind over kanten af fælgen. Men med lidt luft i slangen og lidt omhyggelighed med at holde slangen inde i dækket, mens man krængede dækket på plads, lykkedes det uden de store sværdslag.

 

På dækkets pakning var der trykt en meget udførlig vejledning, til hvilket dæktryk man skulle pumpe sine dæk. Vejledningen tog hensyn til dækket størrelse, fælgens bredde, rytterens vægt og om underlaget var koldt og vådt eller varmt og tørt. Derved landede jeg på 5,2 bar i baghjulet og 4,9 bar i forhjulet.

 

Det tager lige et par ture at vænne sig til et nyt dæk, og til at starte med synes jeg, at det var en lidt ukomfortabel oplevelse, hvis asfalten var bare lidt ujævn. Jeg mistænker at min pumpe ikke måler det korrekte dæktryk, og efter at jeg lukkede et par “pift” ud af hvert dæk, var det en helt anden oplevelse at køre på dækket, med en mærkbart forbedret komfort og en opfattelse af, dækket blev hurtigere. Det er naturligvis altid en subjektiv vurdering af om et dæk føles hurtigt, og dette dæk føles bestemt ikke, som om at det holder dig tilbage.

Det føles ganske letkørt, dog uden at have den samme ubesværede følelse som et super tyndt bomuldsdæk. Til gengæld skal du heller ikke regne med minimum en punktering på hver tur.

 

 

Og nu vi taler om punkteringer, i hele testperioden er jeg endnu ikke punkteret, også selv om turene har inkluderet flere kilometer på grusveje. Faktisk er der ikke så meget som et enkelt cut at finde i dækkene. Så det tyder på, at Pirelli lever op til deres løfter om en forbedret punkteringsbeskyttelse.

 

Nu skal et dæk jo ikke kun rulle let og yde god beskyttelse mod punkteringer, det skulle også gerne stå ordentligt fast gennem sving og, når man foretager hårde opbremsninger. Og gerne både på varm og tør asfalt, men endnu vigtigere på våd og kold asfalt.

 

Mit klare indtryk er at dette dæk står ganske fint fast gennem svingene, også selvom om jeg ikke er så modig, at jeg tør teste det til grænsen. Jeg har i hvert tilfælde ikke følt, at dækkets evne til at bide sig fast i asfalten har været svigtende, selv når jeg har presset det (så meget som jeg turde), som man kan opleve med dæk af en billigere kvalitet. Sagt med andre ord; jeg har følt mig tryg ved, at dækket ikke lige pludselig mistede grebet, hvilket i min optik er en god indikator for et godt vejgreb.

 

 

Jeg har desværre ikke haft mulighed for at teste dækket på våde veje på grund af det meget tørre forår.

 

Konklusion:

Pirelli P Zero Race 4S er for motionisten, der gerne vil have et relativt hurtigt, men holdbart dæk med god punkteringsresistens og stor slidstyrke, og som ikke ønsker at køre med et tubeless setup, som bliver mere og mere udbredt. Dækket ruller let og står godt fast, men med en lille mervægt på 35-40 gram sammenlignet med “sommerudgaven” af samme dæk. Den vejledende pris er kr. 519,-, hvilket er på niveau med konkurrenterne.

 

Sådan har vi testet:

Dækket er testet i tørt vejr foråret 2022 på de nordsjællandske landeveje (og lidt grusveje)

 

Stillet til rådighed af: C. Reinhardt 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Talent om VM i Danmark: Var fandme en fed dag
21-årige Sofie Heby Pedersen missede lige akkurat en VM-medalje i Danmark, da verdensmesterskabet i marathondistancen blev kørt. 
Formand glæder sig over VM-medalje
Der var glæde i dag over et vellykket VM i mountainbike på dansk grund, som blev kronet med en dansk medalje.
Simon Andreassen vinder VM-medalje
Simon Andreassen vandt VM-medalje på hjemmebane i Haderslev og bekræftede endnu engang, at han er på vej tilbage.
Dansk stortalent misser akkurat VM-medalje på hjemmebane
Det danske stortalent, Sofie Heby Pedersen, var lige ved at hente en medalje, da mountainbikeverdensmesterskabet i marathondisciplinen blev kørt i Haderslev. 
Produktnyt + First Ride: Assos GTS efterårskollektion
Schweiziske Assos har altid været kendte for deres ypperlige bibshorts, men på vores breddegrader er der også mange, der efterhånden har stiftet bekendtskab med deres ingeniørkunst, når det kommer til tøj i ydersæsonerne, hvor vejr og vind stiller store krav til påklædningen, hvis det skal være sjovt at træne udenfor.
Test: Garmin Edge 1040 Solar
Garmin har netop sendt en ny topmodel af deres Edge cykel computer på gaden. Og med den nye Edge 1040 Solar rykker Garmin lige en klasse op i form af flere funktioner, nyt layout og længere batteri tid. Meget længere batteritid!
Dansker før VM på hjemmebane: Vil prøve at køre med om sejren
Simon Andreassen er på vej tilbage fra en drilsk skade i år og han mener, topformen er ved at være der, så hvorfor ikke gå efter at blive verdensmester på lørdag.
Dansk talent tager UCI-sejr
Sidste afdeling af Shimano Ligaen blev afviklet søndag og Sofie Heby Pedersen var helt suveræn.
Dansk stjerne tilbage øverst på podiet
24-årige Simon Andreassen har haft en svær sæson, hvor han har været ude med sygdom. Men efter sommerferien er danskeren kommet tilbage og i går kulminerede det med en UCI-sejr på hjemmebane.
Dyst imod Emil Axelgaard i cykelduellen
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Managers på tur 3: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 2: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 1: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Førstehåndsindtryk af Canyon Ultimate CF SLX 8 Di2 2023
Den nye Ultimate CF SLX 2023-model kommer med en række forbedringer og kan nu byde på fuldt integreret kabelføring, mulighed for dækbredde på op til 32 mm og optimeret aerodynamik. Cyklen er i dag mere end en landevejsracer til bjergkørsel og den bevæger sig mere i retning af en allround-landevejscykel. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Du skal blot konfigurere dit gear setup efter du har paret dit EPS (version 3 min) via Ant+ til Garmin. Du angiver antallet af klinger og tænder for klingerne - enten forvalgte 53-39, 52-36 eller 50-34, i modsat fald kan du også vælge det selv. På samme måde med kassetten: Vælg antal speed, og enten vælg mellem forvalgte kassetter, eller angiv selv tænder.Enkelte af klatrerne har afsluttet sæsonen, men heldigvis er der alligevel ganske mange, der har bevaret motivationen til at gå efter sæsonens sidste helt store mål, næste uges Il Lombardia. Lørdag får de chancen for at teste benene i Giro dell’Emilia, der heldigvis har genvundet sin prestige efter en nylig restrukturering af kalenderen, og som efter nogle sløje år atter kan fremvise en fabelagtig liste af stjerner, der er klar til at slås om sejren på den legendariske San Luca-stigning i Bologna - en ikonisk stigning, som enhver klatrer drømmer om at erobre. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_giro_dellemilia_2022/ Jeg kan for så vidt godt acceptere at man kører uden radioer til et mesterskabsløb på en aflukket og velkontrolleret rute som rytterne kan have rekognoseret på forhånd. Der burde risici alt andet være noget mindre. Selvfølgelig under forudsætning at man er i stand til at kommunikere ordentligt med skiltene. Om jeg så tror det er væsentligt mere spændende uden radio tvivler jeg nok noget på. Axel Laurance kom bedst ud af det livsfarlige mylder af sving i Crikvenica, men med 9 bonussekunder styrkede Jonathan Milan sit greb om den samlede føring. Han får imidlertid kam til sit hår, hvis han skal forsvare den lørdag, hvor det gælder løbets kongeetape, og selvom løbets eneste rigtige bjerg, Ucka, har top med næsten 100 km til mål, er der lagt op til, at en vis dansk Tour-konge skal teste bjergbenene, inden der mod slutningen venter en puncheurfinale, som er stejlere, end det var udmeldt inden løbet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_cro_race_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x