10.06.2022 @ 12:00

Pirelli introducerer nu en opdateret udgave af deres hurtige helårs-dæk til landevejen, med fokus på lavere rullemodstand, bedre beskyttelse mod punkteringer og bedre vejgreb.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion:

Pirelli vendte tilbage til markedet for cykeldæk for ca. 5 år siden med en række landevejsdæk som modtog fine anmeldelser, og nu er de klar med en opdatering af deres helårsdæk; P Zero Velo 4S bliver nu til P Zero Race 4S. Som navnet antyder skulle den opdaterede version have lavere rullemodstand end forgængeren, og kommer i første omgang i størrelserne 26 mm og 28 mm, og kun i clincher udgave; senere kommer dækket i en tubeless version.

 

Dækket benytter den nyligt udviklede gummiblanding, SmartEVO som sommer/race udgaven, P Zero Race også benytter, med den forskel at slidbanen er 2 mm tykkere for at give forbedret holdbarhed. Derudover er der også et vævet nylon bånd, TechBelt, som giver en forbedret punkteringsbeskyttelse uden at kompromittere dækkets smidighed.

 

Vi har modtaget et sæt dæk i 28 mm sammen med Pirelli’s Cinturato SmartTube TPU-slanger, en forstærket slange til gravel brug, men som kun vejer 69 gram (vejet af skribenten), og har du ikke behov for en forstærket slange, kommer SmartTube også i en racer version som kun vejer 35 gram. 28 mm dækket vejede 260 gram, hvilket må siges at være en okay vægt for et helårsdæk.

 

 

Test

En test af dæk starter altid med at montere dem, og i dette tilfælde var Pirelli dækkene ganske lette at montere, uden at man skulle bruge unødigt mange kræfter eller have fat i et par dækjern. Den største udfordring var at får TPU-slangen til at blive inden i dækket, mens man monterede det på fælgen. Den glatte og lidt stive slange havde en tendens til at smutte ud, mens man krængede dækket ind over kanten af fælgen. Men med lidt luft i slangen og lidt omhyggelighed med at holde slangen inde i dækket, mens man krængede dækket på plads, lykkedes det uden de store sværdslag.

 

På dækkets pakning var der trykt en meget udførlig vejledning, til hvilket dæktryk man skulle pumpe sine dæk. Vejledningen tog hensyn til dækket størrelse, fælgens bredde, rytterens vægt og om underlaget var koldt og vådt eller varmt og tørt. Derved landede jeg på 5,2 bar i baghjulet og 4,9 bar i forhjulet.

 

Det tager lige et par ture at vænne sig til et nyt dæk, og til at starte med synes jeg, at det var en lidt ukomfortabel oplevelse, hvis asfalten var bare lidt ujævn. Jeg mistænker at min pumpe ikke måler det korrekte dæktryk, og efter at jeg lukkede et par “pift” ud af hvert dæk, var det en helt anden oplevelse at køre på dækket, med en mærkbart forbedret komfort og en opfattelse af, dækket blev hurtigere. Det er naturligvis altid en subjektiv vurdering af om et dæk føles hurtigt, og dette dæk føles bestemt ikke, som om at det holder dig tilbage.

Det føles ganske letkørt, dog uden at have den samme ubesværede følelse som et super tyndt bomuldsdæk. Til gengæld skal du heller ikke regne med minimum en punktering på hver tur.

 

 

Og nu vi taler om punkteringer, i hele testperioden er jeg endnu ikke punkteret, også selv om turene har inkluderet flere kilometer på grusveje. Faktisk er der ikke så meget som et enkelt cut at finde i dækkene. Så det tyder på, at Pirelli lever op til deres løfter om en forbedret punkteringsbeskyttelse.

 

Nu skal et dæk jo ikke kun rulle let og yde god beskyttelse mod punkteringer, det skulle også gerne stå ordentligt fast gennem sving og, når man foretager hårde opbremsninger. Og gerne både på varm og tør asfalt, men endnu vigtigere på våd og kold asfalt.

 

Mit klare indtryk er at dette dæk står ganske fint fast gennem svingene, også selvom om jeg ikke er så modig, at jeg tør teste det til grænsen. Jeg har i hvert tilfælde ikke følt, at dækkets evne til at bide sig fast i asfalten har været svigtende, selv når jeg har presset det (så meget som jeg turde), som man kan opleve med dæk af en billigere kvalitet. Sagt med andre ord; jeg har følt mig tryg ved, at dækket ikke lige pludselig mistede grebet, hvilket i min optik er en god indikator for et godt vejgreb.

 

 

Jeg har desværre ikke haft mulighed for at teste dækket på våde veje på grund af det meget tørre forår.

 

Konklusion:

Pirelli P Zero Race 4S er for motionisten, der gerne vil have et relativt hurtigt, men holdbart dæk med god punkteringsresistens og stor slidstyrke, og som ikke ønsker at køre med et tubeless setup, som bliver mere og mere udbredt. Dækket ruller let og står godt fast, men med en lille mervægt på 35-40 gram sammenlignet med “sommerudgaven” af samme dæk. Den vejledende pris er kr. 519,-, hvilket er på niveau med konkurrenterne.

 

Sådan har vi testet:

Dækket er testet i tørt vejr foråret 2022 på de nordsjællandske landeveje (og lidt grusveje)

 

Stillet til rådighed af: C. Reinhardt 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Vælg imellem 10 danske ryttere, når et af de vigtigste forberedelsesløb til Tour de France køres. Sæt dit hold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sidste_chance_saet_dit_hold_til_schweiz_rundt_-_vaelg_imellem_10_danskere/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x