29.08.2019 @ 15:18

Der findes rigtige mange dygtige cykelproducenter rundt omkring i verden, men en af dem der som oftest står frem som en af de helt store er uden tvivl Pinarello. Pinarello Dogma F10 er en vaskeægte high-end racercykel, hvor designfilosofi og kvalitet går hånd i hånd og samtidig opretholder de dyder, som gennem 67 år har gjort Pinarello til en af de helt store mærker på cykelscenen.

Introduktion:

Foråret har efterhånden ramt Danmark, og derfor er der også mange, som leder efter en ny racercykel, der kan være deres allierede i de sæsonmål, der ligger på landevejen. Feltet har fået mulighed for at teste en af de helt ”tunge” produkter på markedet, nemlig en Pinarello F10 med FSA WE elektrisk geargruppe.

 

Pinarello har uden tvivl en plads i bevidstheden hos langt de fleste cykelentusiaster. Pinarello er således en af de helt gamle producenter, som har en unik og sagnomspunden historie.

 

Derfor er det også et mærke som langt de fleste cykeltosser har en affektion for og derfor ofte fremstår som noget at det ultimative. Mærkets genkendelig er yderligere understreget af at selv folk som ingen synderlig interesse har for cykling alligevel kender brandet, når man siger Pinarello.   

 

Pinarello Dogma F10 var indtil for kort tid siden topmodellen i Pinarello’s landevejsprogram, men med den nye F12 model som den ”nye” topmodel. Det betyder dog ikke det store eftersom F10’eren kommer med mange af de samme teknologier og høje niveau af udstyr.

 

Pinarello har de sidste i hvert fald 20 år nærmest uafbrudt været at finde som cykelsponsor for et af cykelholdene på World Touren. De sidste mange år med det hedengangne Team Sky, som nu har ændret trøjefarve og navn til Team Ineos.  

 

Fakta:

Producent: Pinarello

Model: Pinarello F10 FSA WE

Størrelser: 44-62cm

Farve: Diamond

Vægt: 54cm - 8,51kg / 52cm - 8,28kg

Ramme: Pinarello F10

Hjul: Vision Metron 55

Geargruppe: FSA WE (elektrisk gruppe)

Vejledende udsalgspris: 89.999,- kroner

 


Test

Pinarello Dogma F10 er flot cykel og fås i 7 forskellige farvesammensætninger, så er der mulighed for at vælge præcis den farve, man tænker passer ens stil bedst. På størrelsessiden er der en del muligheder. Pinarello er en af de producenter som stadig tilbyder et bredt sortiment af forskellige størrelser. Man kan vælge mellem 13 forskellige størrelser gående fra str. 42 til str. 62.

 

Det er faktisk ikke længere standarden, at man kan vælge mellem så mange forskellige størrelser, når man skal vælge stelstørrelse fra de forskellige producenter. Rigtige mange cykel-producenter i dag, vælger nemlig kun at tilbyde rammer, der hopper med to størrelser, for at holde kompleksitet og udviklingsudgifter på et minimum.

 

Det er nok også her svaret skal findes til, hvorfor at Pinarello ligger i den dyre ende prismæssigt, men også en vigtig parameter, når man nu køber en high-end cykel, at man rent faktisk kan få den i en størrelse, der passer optimalt.  

 

Den testede model er sort og hvid, samt med lidt grå elementer i den nedre del af rammen. Cockpittet er integreret (frempind og styr i et stykke) og passer med sin hvide farve perfekt ind i resten af rammens udtryk og farvedesign.

 

Det er en æstetisk flot cykel, som måske nok er en anelse konservativ i design og geometri, men det vil jeg i højere grad tolke som et signal om Pinarello’s respekt for cyklens historie og ophav. Den fremstår underspillet og elegant med gennemtænkte designløsninger.

 

 

Ude på landevejen

Når man får sat sig på cyklen, og rammer de danske landeveje, mærker man virkelig hvor fantastisk en cykel, vi her har med at gøre.

 

Geometrien er afdæmpet og til den traditionelle side, og er derfor heller ikke voldsomt aggressiv i dimensionerne. Komforten er i top, og man kan derfor også sidde flere timer på cyklen uden efterfølgende at skulle i intensivt kiropraktorforløb.

 

Hvad skal der på…. der skal fart på. Og det kan der i den grad også komme med denne cykel. På trods af en mindre raceaggressiv geometri leverer cyklen til fulde, når man sidder ”i det røde” og uden foragt for andre end én selv, kaster cyklen gennem skarpe sving. Her excellerer F10’eren bare med stor sikkerhed, stivhed og hurtig respons.  

 

En lille bonusinfo er, at jeg faktisk har hørt, mere end en gang, fra personer som har fået løst deres rygudforinger og smerter med valget af en Pinarello F10 eller en F8 model. Nu har vi ikke gennemført en evidensbaseret videnskabelig analyse, men formentlig skyldes dette at rammen har en god geometri og at den kan vælges i så mange forskellige størrelser.  

 

Alt i alt bidrager F10’erens alsidighed til at cyklen fremstår, som en virkelig god all-rounder, der elegant kan håndtere alle de udfordringer, du vælger at kaste imod den på landevejen. 

 

 

Komponenter

På komponentsiden er der ligeledes valgt fra den øverste hylde, og det fuldende denne high-end cykel, og passer perfekt i den samlede pakke.

 

Så er der FSA WE geargruppen, som er FSA’s bud på en elektrisk high-end geargruppe. Komponenterne er der ikke en finger at sætte på, da design og funktionalitet fremstår enormt gennemført, og som man kunne forvente af en producent som FSA og komponenter i den høje ende af skalaen. Udfordringen kommer på funktionaliteten i gearskiftet.

 

FSA har på deres WE gruppe valgt at have skifteknapperne på grebet placeret som en lodret ”vippe”. Det vil sige at skifteknapperne er placeret henholdsvis over og under hinanden.

 

Det i sig selv giver nok god mening i laboratoriet, men når man rammer landevejen, er det noget helt andet. Vi oplever at man, når man sidder i grebene, ofte skal lede efter knapperne, fordi fingeren skal enten op eller nedad for at finde den pågældende skifteknap. Det gør at man kan tabe tid, når man har behov for et hurtigt gearskifte, fordi din finger ikke automatisk er ud for den knap, du skal bruge, og man derfor skal ”lede” efter den.

 

I længden bliver dette grund for en stor grad af frustration, når man i en ”presset” situation, bare har behov for hurtig respons.   

 

En anden ting er skiftehastigheden som bestemt ikke imponerede. Gearskiftet er ikke decideret langsomt - det er bare langsommere end andre på markedet. Det være sammenlignet med andre elektriske geargrupper, men også mekanisk gearskifte.

 

Til trods for disse aspekter fungerer gearskiftet og hele geargruppen overordnet set upåklageligt.  

 

Det integrerede cockpit fra Pinarello’s komponent afdeling MOST er i høj grad værd at fremhæve. Det ser enormt flot ud og passer elegant ind i cyklens design. Komforten omfavner en med det samme idet det integrerede styr og frempind formår at tage langt de fleste stød, således træthed i hænder og arme reduceres markant.

 

Selve ergonomien på styret er fænomenal, hvor en lille detalje nede i selve bukningen får én til at danse af glæde. Her har man valgt at forme styret ovalt, men den ”forkerte vej” om man vil. Det er så simpelt tænkt, men giver bare så god mening, når først man sidder i styret.

 

Vision Metron 55 hjulene er et rigtig godt bekendtskab. Den høje fælg til trods er de ikke så vindfølsomme, som man kunne frygte, mens de særligt på stivhed og respons udmærker sig. Overordnet set passer hjulvalget meget elegant sammen med resten af cyklens niveau og design.

 

Fizik Arizione saddelen er og bliver bare et dårligt match for denne testers po po, og derfor er det svært at sige særlig meget godt om den, når man efter hver tur bliver belønnet med den fineste aberøv. Men saddelen skal bestemt ikke give ridser i et ellers meget positivt bekendtskab.

 

 

Konklusion

Pinarello Dogma F10’eren er en fantastisk cykel - hvilket man vel ret beset også bør kunne forvente, når man til samme pris, formentlig vil kunne erhverve sig en brugt Volkswagen Up! 

 

Særligt design, geometri og muligheden for en lang række forskellige stelstørrelser, gør dette produkt meget interessant. Der er en god symmetri i valg af udstyr og hjul hvilket kun komplimenterer cyklen på det kraftigste.

 

Så er der selvfølgelig også selve navnet Pinarello som udgyder respekt hos de fleste. Pinarello formår i høj grad at være tro mod deres ophav, og ikke mindst hylde cykelsportens rødder. Når man køber en cykel af dette mærke køber man også et stykke af cykelhistorien. Man har vel egentlig her med et Brand at gøre.

 

Alt i alt en fantastisk cykel, som henvender sig til feinschmeckeren, der ikke går af vejen for et ”tungt” prisskilt for at opnå det ypperste.

 

Der kan siges mange gode ting om sættet, men ”no bull-shit” dækker meget rammende.

 

Læs vores optakt og få oversigten over indholdet i denne stortest.

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Tobias Lund fik endelig den forløsende første professionelle sejr og endda en tur i førertrøjen, og måske får han allerede en chance for sejr nr. 2 torsdag. Her fortsætter løbet nemlig med endnu en sprinteretape, og selvom spurten denne gang er flad, betyder en svær stigning i finalen, at der kan ryddes så meget ud i feltet, at også Lunds kaptajn, Fabio Jakobsen, kan komme i problemer frem mod en forventet reduceret massespurt i Kusadasi. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/I dag er det blevet offentliggjort, hvilke hold der deltager i kvindernes udgave af Tour de France.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/officielt_disse_hold_skal_koere_2024_tour_de_france_femmes_avec_zwift_1/Dorian Godon fortsatte den utrolige genrejsning af Ag2r med en overraskende sejr på den første af de to sprinteretaper, hvor han også overtog førertrøjen, men det bliver desværre kun til en enkelt dag i gult for den store franskmand. I denne særlige udgave, der helt ekstraordinært byder på to bjergfinaler, venter det første store bjergslag nemlig allerede torsdag, og selvom der er tale om en relativt kort stigning, der skæmmes af modvind, vil den i hvert fald give en første indikation af, hvem der kan vinde årets udgave af det schweiziske løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_de_romandie_2024/Første professionelle sejr til Tobias Lund på 4. etape af Tyrkiet Rundt :thumbsup: https://www.eurosport.dk/cykling/tour-of-turkiye/2024/dansk-etapesejr-i-tyrkiet-rundt-se-tobias-lund-vinde-4.-etape-efter-vild-slutspurt-her_vid2123903/video.shtml?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR132qCgrlKjSLq9UQgAmmH4xE39aWTfnxGRyhs7GHHK7ibvLhzKHa4DJ-0_aem_AWKGMYXA33Zipv8-EW8oCIcRdv7QWyj-s1Lw8NeJUWupbhfwJw46NsixWVd9ma1GvbHnTbaAVmelrTf3cfxSy_Qe

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet