Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

29.08.2019 @ 15:18

Der findes rigtige mange dygtige cykelproducenter rundt omkring i verden, men en af dem der som oftest står frem som en af de helt store er uden tvivl Pinarello. Pinarello Dogma F10 er en vaskeægte high-end racercykel, hvor designfilosofi og kvalitet går hånd i hånd og samtidig opretholder de dyder, som gennem 67 år har gjort Pinarello til en af de helt store mærker på cykelscenen.

Introduktion:

Foråret har efterhånden ramt Danmark, og derfor er der også mange, som leder efter en ny racercykel, der kan være deres allierede i de sæsonmål, der ligger på landevejen. Feltet har fået mulighed for at teste en af de helt ”tunge” produkter på markedet, nemlig en Pinarello F10 med FSA WE elektrisk geargruppe.

 

Pinarello har uden tvivl en plads i bevidstheden hos langt de fleste cykelentusiaster. Pinarello er således en af de helt gamle producenter, som har en unik og sagnomspunden historie.

 

Derfor er det også et mærke som langt de fleste cykeltosser har en affektion for og derfor ofte fremstår som noget at det ultimative. Mærkets genkendelig er yderligere understreget af at selv folk som ingen synderlig interesse har for cykling alligevel kender brandet, når man siger Pinarello.   

 

Pinarello Dogma F10 var indtil for kort tid siden topmodellen i Pinarello’s landevejsprogram, men med den nye F12 model som den ”nye” topmodel. Det betyder dog ikke det store eftersom F10’eren kommer med mange af de samme teknologier og høje niveau af udstyr.

 

Pinarello har de sidste i hvert fald 20 år nærmest uafbrudt været at finde som cykelsponsor for et af cykelholdene på World Touren. De sidste mange år med det hedengangne Team Sky, som nu har ændret trøjefarve og navn til Team Ineos.  

 

Fakta:

Producent: Pinarello

Model: Pinarello F10 FSA WE

Størrelser: 44-62cm

Farve: Diamond

Vægt: 54cm - 8,51kg / 52cm - 8,28kg

Ramme: Pinarello F10

Hjul: Vision Metron 55

Geargruppe: FSA WE (elektrisk gruppe)

Vejledende udsalgspris: 89.999,- kroner

 


Test

Pinarello Dogma F10 er flot cykel og fås i 7 forskellige farvesammensætninger, så er der mulighed for at vælge præcis den farve, man tænker passer ens stil bedst. På størrelsessiden er der en del muligheder. Pinarello er en af de producenter som stadig tilbyder et bredt sortiment af forskellige størrelser. Man kan vælge mellem 13 forskellige størrelser gående fra str. 42 til str. 62.

 

Det er faktisk ikke længere standarden, at man kan vælge mellem så mange forskellige størrelser, når man skal vælge stelstørrelse fra de forskellige producenter. Rigtige mange cykel-producenter i dag, vælger nemlig kun at tilbyde rammer, der hopper med to størrelser, for at holde kompleksitet og udviklingsudgifter på et minimum.

 

Det er nok også her svaret skal findes til, hvorfor at Pinarello ligger i den dyre ende prismæssigt, men også en vigtig parameter, når man nu køber en high-end cykel, at man rent faktisk kan få den i en størrelse, der passer optimalt.  

 

Den testede model er sort og hvid, samt med lidt grå elementer i den nedre del af rammen. Cockpittet er integreret (frempind og styr i et stykke) og passer med sin hvide farve perfekt ind i resten af rammens udtryk og farvedesign.

 

Det er en æstetisk flot cykel, som måske nok er en anelse konservativ i design og geometri, men det vil jeg i højere grad tolke som et signal om Pinarello’s respekt for cyklens historie og ophav. Den fremstår underspillet og elegant med gennemtænkte designløsninger.

 

 

Ude på landevejen

Når man får sat sig på cyklen, og rammer de danske landeveje, mærker man virkelig hvor fantastisk en cykel, vi her har med at gøre.

 

Geometrien er afdæmpet og til den traditionelle side, og er derfor heller ikke voldsomt aggressiv i dimensionerne. Komforten er i top, og man kan derfor også sidde flere timer på cyklen uden efterfølgende at skulle i intensivt kiropraktorforløb.

 

Hvad skal der på…. der skal fart på. Og det kan der i den grad også komme med denne cykel. På trods af en mindre raceaggressiv geometri leverer cyklen til fulde, når man sidder ”i det røde” og uden foragt for andre end én selv, kaster cyklen gennem skarpe sving. Her excellerer F10’eren bare med stor sikkerhed, stivhed og hurtig respons.  

 

En lille bonusinfo er, at jeg faktisk har hørt, mere end en gang, fra personer som har fået løst deres rygudforinger og smerter med valget af en Pinarello F10 eller en F8 model. Nu har vi ikke gennemført en evidensbaseret videnskabelig analyse, men formentlig skyldes dette at rammen har en god geometri og at den kan vælges i så mange forskellige størrelser.  

 

Alt i alt bidrager F10’erens alsidighed til at cyklen fremstår, som en virkelig god all-rounder, der elegant kan håndtere alle de udfordringer, du vælger at kaste imod den på landevejen. 

 

 

Komponenter

På komponentsiden er der ligeledes valgt fra den øverste hylde, og det fuldende denne high-end cykel, og passer perfekt i den samlede pakke.

 

Så er der FSA WE geargruppen, som er FSA’s bud på en elektrisk high-end geargruppe. Komponenterne er der ikke en finger at sætte på, da design og funktionalitet fremstår enormt gennemført, og som man kunne forvente af en producent som FSA og komponenter i den høje ende af skalaen. Udfordringen kommer på funktionaliteten i gearskiftet.

 

FSA har på deres WE gruppe valgt at have skifteknapperne på grebet placeret som en lodret ”vippe”. Det vil sige at skifteknapperne er placeret henholdsvis over og under hinanden.

 

Det i sig selv giver nok god mening i laboratoriet, men når man rammer landevejen, er det noget helt andet. Vi oplever at man, når man sidder i grebene, ofte skal lede efter knapperne, fordi fingeren skal enten op eller nedad for at finde den pågældende skifteknap. Det gør at man kan tabe tid, når man har behov for et hurtigt gearskifte, fordi din finger ikke automatisk er ud for den knap, du skal bruge, og man derfor skal ”lede” efter den.

 

I længden bliver dette grund for en stor grad af frustration, når man i en ”presset” situation, bare har behov for hurtig respons.   

 

En anden ting er skiftehastigheden som bestemt ikke imponerede. Gearskiftet er ikke decideret langsomt - det er bare langsommere end andre på markedet. Det være sammenlignet med andre elektriske geargrupper, men også mekanisk gearskifte.

 

Til trods for disse aspekter fungerer gearskiftet og hele geargruppen overordnet set upåklageligt.  

 

Det integrerede cockpit fra Pinarello’s komponent afdeling MOST er i høj grad værd at fremhæve. Det ser enormt flot ud og passer elegant ind i cyklens design. Komforten omfavner en med det samme idet det integrerede styr og frempind formår at tage langt de fleste stød, således træthed i hænder og arme reduceres markant.

 

Selve ergonomien på styret er fænomenal, hvor en lille detalje nede i selve bukningen får én til at danse af glæde. Her har man valgt at forme styret ovalt, men den ”forkerte vej” om man vil. Det er så simpelt tænkt, men giver bare så god mening, når først man sidder i styret.

 

Vision Metron 55 hjulene er et rigtig godt bekendtskab. Den høje fælg til trods er de ikke så vindfølsomme, som man kunne frygte, mens de særligt på stivhed og respons udmærker sig. Overordnet set passer hjulvalget meget elegant sammen med resten af cyklens niveau og design.

 

Fizik Arizione saddelen er og bliver bare et dårligt match for denne testers po po, og derfor er det svært at sige særlig meget godt om den, når man efter hver tur bliver belønnet med den fineste aberøv. Men saddelen skal bestemt ikke give ridser i et ellers meget positivt bekendtskab.

 

 

Konklusion

Pinarello Dogma F10’eren er en fantastisk cykel - hvilket man vel ret beset også bør kunne forvente, når man til samme pris, formentlig vil kunne erhverve sig en brugt Volkswagen Up! 

 

Særligt design, geometri og muligheden for en lang række forskellige stelstørrelser, gør dette produkt meget interessant. Der er en god symmetri i valg af udstyr og hjul hvilket kun komplimenterer cyklen på det kraftigste.

 

Så er der selvfølgelig også selve navnet Pinarello som udgyder respekt hos de fleste. Pinarello formår i høj grad at være tro mod deres ophav, og ikke mindst hylde cykelsportens rødder. Når man køber en cykel af dette mærke køber man også et stykke af cykelhistorien. Man har vel egentlig her med et Brand at gøre.

 

Alt i alt en fantastisk cykel, som henvender sig til feinschmeckeren, der ikke går af vejen for et ”tungt” prisskilt for at opnå det ypperste.

 

Der kan siges mange gode ting om sættet, men ”no bull-shit” dækker meget rammende.

 

Læs vores optakt og få oversigten over indholdet i denne stortest.

Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​
Team Motionsfeltet.dk testkører ny gravelrute
I 2020 udvider DGI hærvejsløbet med en gravelrute fra Rebild til Viborg. Vores cykelhold, Team Motionsfeltet.dk, var med til at teste ruten allerede i år.
Løbsberetning: Hærvejsløbet 2019
Gennem mit PREMIUM medlemsskab af Team Motionsfeltet.dk har jeg fået muligheden for at køre Hærvejsløbet.
Guide: Perfekt justering af skivebremser
Kender du det, når du finder en lille simpel ting, som bare gør alting lettere? Hvis du kører med skivebremser er den smarte Birzman Clam et absolut "must have".
Motion: Afslutning af DGI cuppen
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Job: Digital Sales Campaign Officer hos Shimano
Som den nye Digital Sales Campaign Officer vil du være bindeleddet mellem salg og marketing og have fokus på at bruge digitale værktøjer til at maksimere kunde- og forbrugerengagementet.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.

Instagram #motionsfeltet

Mere end 1800 cykelmærker samlet på ét sted
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Mads Pedersens VM-sejr genskabt med over 27.000 perler
For mange var Mads Pedersens VM-sejr rigtig stor. Det var den også for Line Sørensen, som efter den danske VM-triumf gik amok i perler.
Kør på VM-ruten: Nu åbner tilmelding til Haderslev MTB Challenge 2020
Haderslev er vært for UCI 2022 Mountain Bike Marathon World Championships. Som opvarmning til dette event arrangeres der i 2020 Haderslev MTB Challenge for både motions- og licensryttere.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Test: Mondraker F-Podium Carbon R
Mondrakers F-Podium R er en full-suspension mountainbike, der henvender sig til cross country på topniveau. Med en vægt på 10,56 kilo i størrelse medium, gode komponenter, fortrinlig køreevne og høj effektivitet er mountainbiken en stærk spiller på markedet i kategorien high-end og konkurrenceorienteret XC.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Bontrager XXX-landevejssko
Den nye Bontrager Triple X er en landevejssko til den kræsne cykelrytter, der har høje krav til effektivitet. Med et stifness-index på 14 ud af 14, en præstationsoptimeret pasform, god komfort og en lav vægt er der taget højde for konkurrencerytterens ønsker og behov til en cykelsko.
Produktfokus: Hvad kører Rapha’s proffer i?
Rapha står bag det karismatiske sæt, som EF Education First Pro-holdet kører rundt i. Men hvad for nogle produkter ligger tekstiler til det letgenkendelige look?
Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey
Assos viser styrken i deres udviklingsafdeling med nye teknologier og materialer som forener komfort og fart i en ret ultimativ pakke, for dem som er villige til at betale for luksus.
DGI Hærvejsløbet udvider med tre nye ruter i 2020
Når Danmarks største cykelmotionsevent køres lørdag 27. juni 2020, bliver der endnu flere muligheder for deltagerne end hidtil. Der kommer to unikke Genforeningsruter i det sønderjyske, mens der for første gang også bliver en gravel-rute.
Efterårstilbud: Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​
Team Motionsfeltet.dk testkører ny gravelrute
I 2020 udvider DGI hærvejsløbet med en gravelrute fra Rebild til Viborg. Vores cykelhold, Team Motionsfeltet.dk, var med til at teste ruten allerede i år.
Løbsberetning: Hærvejsløbet 2019
Gennem mit PREMIUM medlemsskab af Team Motionsfeltet.dk har jeg fået muligheden for at køre Hærvejsløbet.
Guide: Perfekt justering af skivebremser
Kender du det, når du finder en lille simpel ting, som bare gør alting lettere? Hvis du kører med skivebremser er den smarte Birzman Clam et absolut "must have".
Motion: Afslutning af DGI cuppen
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Job: Digital Sales Campaign Officer hos Shimano
Som den nye Digital Sales Campaign Officer vil du være bindeleddet mellem salg og marketing og have fokus på at bruge digitale værktøjer til at maksimere kunde- og forbrugerengagementet.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet