04.01.2019 @ 19:00

Pearl Izumi’s bud på et godt all-round vintersæt leverer høj kvalitet, funktionel pasform og ikke mindst god varme på de kolde vinterdage.

Introduktion

Pearl Izumi mærket er med sine tæt på 70 år, bestemt ikke nogen ny producent på markedet, men har på traditionelt japansk vis ikke gjort meget væsen af sig, men derimod ladet resultatet tale for sig selv.

 

Pearl Izumi er i dag en del af Shimano gruppen, og leverer tøj til alle niveauer samt til de fleste formål og pasform.

 

Når nu vi nærmer os den koldeste tid på året, samtidig med at vi stadig slet ikke kan lade være med at hoppe på rammen, så giver det god mening at teste Pearl Izumi’s bud på et solidt vintersæt.    

 

Pearl Izumi Select Amfib Jacket

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta

Farver: Blå og ”Screaming Yellow”

Størrelse: XS-XXL (vægt strørrelse Medium: 353 gram)

Vejledende udsalgspris: 1099 kroner

 


Test

Select Amfib Jakken er en helt ny vinterjakke lavet i Select 3-layer AmFIB® Softshell materialet, som er både vindtæt og vandafvisende. Jakken er det næst kraftigste yderlag i Pearl Izumi’s vinterkategori, og en jakke som stiler mere efter funktionalitet end et decideret race-fit.

 

Designet er funktionelt og underspillet samtidig med, at jakken har alle de detaljer, man kan forvente en god kvalitetsjakke.

 

Pasform

Pearl Izumi opererer på overdelssiden med 4 forskellige slags pasform. Race fit, Form fit, Semi-form fit og Relaxed fit. Den testede jakke er i Semi-form fit, hvilket er på grund af den funktionalitet det giver. Pearl Izumi’s tanker er at en vinterjakke ikke må være for tæt siddende, da dette begrænser mulighederne for fleksibilitet i valg af under og mellemlag på de kolde dage.

 

Derfor sidder denne jakke heller ikke ”klistret” på kroppen, men giver tværtimod masser af fleksibilitet, også til de ryttertyper som figurmæssigt ikke er taget ud af et professionelt felt.   

 

Pasformen er bestemt også en af de første ting, man ligger mærke til, når man får jakken på. Afhængig af ryttertype og figur virker jakken en anelse til den store side – særligt i ærme-, bryst- og mavebredden.

 

Henset til at det rent faktisk også er formålet med denne model, så leverer den uden sammenligning en fortrinlig funktionalitet, idet man uden problemer kan sammensætte underlagene til selv de rigtig kolde dage uden at ligne en michelin-mand.

 

 

Ude på vejen

Lad det være sagt med det samme – det er en varm jakke. Jakken er testet ned til minus 4 grader og selv i denne temperatur er jakken rigeligt varm. Under frysepunktet er denne testers erfaring dog, at den kræver et skifte fra en kortærmet svedtrøje til en langærmet, men det kræver stadig ikke mere en et lag under jakken. Samtidig bliver jakken også hurtig varm, når temperaturen er højere end 6 grader.

 

Jakken sidder godt på kroppen og stoffet er rigeligt strækbart. Ærmerne virker, når man som denne tester har tynde arme, en anelse store og man føler sig ikke særlig aerodynamisk, når vinden tager fat i oversiden af ærmerne.

 

Jakkens styrker kommer til sin ret under vindholdige forhold og særligt i regnvejr. Den virker her enormt tæt og bidrager til et minimalt varmetab og nedkøling af kroppen. I regnvejr er den egenskaber tangerende til en regnjakke, idet at den afviser vand uden problemer. Selv under meget våde forhold er vandet ikke gået igennem jakken, men derimod holdt det underste lag tørt. 

 

Med denne jakke har man ikke behov for en ekstra vest eller regnjakke. Den klarer problemfrit de udfordringer, man møder i det danske vintervejr.

 

Pearl Izumi Elite Escape Amfib bib tight

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta

Farver: Sort og sort/gul

Størrelse: S-XXL 

Vejledende udsalgspris: 1399,- kroner

 

 

Test

Elite Escape buksen er Pearl Izumi’s varmeste lange bib tight, og gør brug af flere materialer på strategiske steder for at opnå optimal åndbarhed og bevægelighed. Denne model er ligeledes uden pude.

 

På fronten af buksen er AmFIB® Softshell materialet garant for at vind og vand ikke nedkøler rytteren og på bagsiden af buksen sikrer PI Dry™ teknologien åndbarhed og optimal bevægelighed.

 

Pearl Izumi opererer på underdelssiden med 3 forskellige slags pasform. Race fit, Form fit og Relaxed fit. Den testede bib tight er i Form fit, hvilket tilsikrer en god og tæt pasform samtidig med at funktionalitet og bevægelighed ikke hæmmes.

 

Materialer og pasform

Som nævnt er der på forsiden af buksen en lidt tykkere overflade, som holder vinden uden. På bagsiden, som ikke bryder vinden, er anvendt lidt tyndere stof.

 

Det er ikke nogen ny måde at gøre det på, men på denne tight fungerer det overraskende godt. Særligt omkring bagsiden af knæet er der mange vintertights, som kommer til kort, men her excellerer Escape tighten, og der er aldrig udfordringer med manglende elasticitet eller stof der ”klumper”. 

 

Man fornemmer straks de lækre materialer, hvilket gør at den virker let, tynd og aerodynamisk. Den sidder rigtig godt, har en fin længde og selerne sidder rigtig godt.

 

De leverer rigtig godt under alle de forhold, vi udsatte dem for, men ligesom jakken er det en varm tight, så komforttemperaturen ligger under 4 grader.

 

Overordnet set et par rigtig gode og alsidige tights som leverer på alle parameter.

Konklusion

Lad det være sagt med det samme – det er et rigtig godt vintersæt, som passer rigtig fint til den danske vinter. Sættet kan bruges til de forskellige discipliner på cyklen, og særligt sættets alsidighed og kvalitet bør fremhæves.

 

Der kan siges mange gode ting om sættet, men ”no bull-shit” dækker meget rammende sættets kvaliteter. Underspillet i designet, men ”basker med vingerne” når det skal levere på de kolde vinterveje.

 

Hvis man skal vælge et vintersæt, som kan det hele, vil dette sæt fra Pearl Izumi være et rigtig kompetent bud.

 

Stillet til rådighed af: Pearl Izumi

 

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet