17.09.2021 @ 13:40

Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Brødrene Jesper og Michael Mørkøv har længe haft importen af forskelligt cykeltøj i Danmark. Blandt andet strømpemærket Defeet. Nu har de også taget det tjekkiske cykeltøj mærke Kalas Sportswear ind og lavet deres egen kollektion, der hedder ’Mseven’.

 

Navnet leder hen på brødrenes banekarriere, hvor de flere gange har kørt som en del af par nummer syv i det danske seksdagsløb.

 

Mseven er også navnet på deres nye firma, der ud over cykeltøj også tilbyder personlig træning.

 

I denne test koncentrerer vi os om deres cykeltøj bibshorts og en kortærmet jersey.

 

Fakta:

Producent: Kalas Sportswear
Produkt: Mseven Pro Jersey
Farver: Klassisk sort design
Størrelse: Medium

Vejledende udsalgspris: 799,- kroner (Kan købes som sæt med bukser og Defeet strømper til til 1699,- kroner)

 

                             

Test

Trøjen hedder Pro Jersey og det er tydeligt, at den er tiltænkt racersegmentet.


Mærket Kalas sponsorerer i øvrigt også flere hold på øverste hylde, blandt andet Mathieu van der Poels hold Alpecin Fenix. 

 

Konstruktion og materialer

Pro Jersey er lavet af noget rigtig lækkert materiale og Kalas har brugt den nyeste teknologi i fremstillingen af denne cykeltrøje. Kalas henter materialer fra flere forskellige lande og producerer det hele på hovedkvarteret i Tjekkiet.

 

Trøjen er udført i et let performet materiale, som virkelig føles let og tyndt. Trøjen er gennemgående sort, med hvid skrift på siden og i nakken, hvilket også giver et flot design.

 

Ryggen på trøjen har meget små lufthuller således, den egner sig særdeles godt til de varme temperature. Ærmerne ligeledes lavet i et tyndt og elastisk materiale, der gør at den sidder godt til på kroppen.

 

Pasform

Der er ingen tvivl om, at Pro Jersey’en er udviklet til brug i konkurrence og her har de nok fået god hjælp af Van der Poel til udviklingen. Trøjen er tætsiddende over hele linjen og følger den aerodynamiske trends med de albuelange ærmer.

 

Selvom trøjen er meget tætsiddende, så er oplevelsen stadig god, og man behøver ikke at være en toptrimmet rytter for at føle sig tilpas i Mseven-trøjen. Specielt hen over brystkassen, og ved maven kan cykeltrøjer ofte stramme, men trøjen fra Mørkov-brødrene føles dejlig behagelig.

 

 

Ude på cyklen

Trøjen er blevet testet gennem den danske sommer, der er i år, har vist sig fra sin bedste side, med høje temperaturer.


Her føles trøjen let, og selvom den er sort, føles den stadig behagelig at have på, selv efter flere timer i solen. Trøjen leverer også masser af ventilation, og er stadig helt tør, selv efter flere timers træning.

Pro Jersey er ikke en decideret cykeltrøje til de varme dage, men fungerer rigtig godt også til dette formål. Når man cykler beholder trøjen også sin gode pasform.

 

Design

En sidste ting jeg vil knytte en kommentar til er designet. Trøjen er meget minimalistisk med den sorte farve, kombineret med den hvide skrift. Dette er et design man sjældent går galt i byen med, og sort cykeltøj er altid flot. Foreløbig er dette også den eneste farve der er i kollektionen, og det ville være dejligt i fremtiden at se lidt flere farver på tøjet.

 

Dels synes jeg det giver et frisk pift, hvis cykeltøjet har lidt farver, derudover har flere farver på cykeltøjet også en rolle i trafikken, i og med at sort cykeltøj simpelthen er svære at se end cykeltøj med lidt flere farver på. 

 

 

Fakta:
Producent: Kalas Sportswear
Produkt: Mseven Bib Shorts
Farver: Klassisk sort design
Størrelse: Medium

Vejledende udsalgspris: 999,- kroner (Kan købes som sæt med jersey og Defeet strømper til 1699,- kroner)

 

Test

Bib Shortsene fra Mseven er ”no nonsense” rent designmæssig: Et enkelt design med klassisk sort, således de matcher rigtig godt til deres jersey.

 

Den er lavet i rigtig lækkert materiale, med en mellemtyk pude. Selerne er også holdt i sort, og når man trækker buksen op, så opdager man med det samme, at det er en bibshorts, der er ret høj, det vil sige, at den går ret langt op på maven.

 

Længden på benene følger moden som i dag er lidt længere for at fremme aerodynamikken. En sjov detalje, der også viser, at tøjet er lavet af cykelryttere og til cykelryttere, er den lille lomme, der sidder bag på bukserne. Den er beregnet til at have sin løbsradio i.

 

Bukserne er lavet i et tyndt og blødt materiale, hvor snavs og andet nemt glider af overfladen.   


 

Pasform

Når man første gang iklæder sig Mseven Bibshort føler man sig hurtig godt tilpas i dem, da de sidder ret godt og ikke mindst føles komfortabelt. Kanten på buksen er lavet i silikone, og sikrer at buksen sidder godt til på låret.

 

Jeg vil igen gerne fremhæve den høje kant på fronten af buksen. Dette gør, at den føles rigtig behagelig at have på, og sammen med designet på selerne gør, at det rigtig behageligt.

 

Selve puden i buksen er hverken for bred eller for smal, jeg synes faktisk den passer rigtig godt til mig. Men det er selvfølelig individuelt, og man føler ikke at puden rykker sig undervejs når man cykler, dette er et stort plus.

 

Ude på landevejen

Et er at buksen sidder godt inden man skal cykle, men det vigtigste er, at den sidder godt imens, og det gør den. Man føler ikke, at den rykker sig når man kører. Buksen sidder bare godt under alle forhold, selv efter mere end to timer i sadlen, er de stadig komfortable at køre i og man skal ikke rette meget på dem undervejs.

 

 

Konklusion

Kalas Sportswear og brødrene Mørkøv har lavet et rigtig fint sæt cykeltøj, som passer rigtig godt til alle af sportens discipliner. Jeg vil også gerne fremhæve sættes rigtig flotte design.

 

Sort det går man bare aldrig fejl af. Dog kunne man godt have lavet noget med lidt flere farver på, hvis man tænker på sikkerheden i trafikken, og så skader lidt farver ikke. Men da det er første kollektion, kan man håbe at der kommer flere farver på tøjet i fremtiden.

 

Sættet passer til de fleste formål, om det er ture på mountainbiken, gravelcyklen eller de hurtige ture på racercyklen, så passer dette sæt rigtig godt.

Sådan har vi testet:

Vi har testet tøjet i den danske sommer i både sol og regnvejr.


Stillet til rådighed af:

Mseven
 

TESTRAPPORT

 

Brand: Kalas Sportswear

Model: Mseven

 

Hvad er produktet lavet til?

Mseven er lavet til en stor målgruppe. Lige fra motionisten til licensrytteren. Både landevej, gravel og mountainbike. 

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Mseven har i samarbejde med Kalas Sportsware lavet en rigtig fed produktserie med både cykeltøj, strømper og cykelkasket. 

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten virker god og materiale og forekommer ret slidstærkt.

 

Bedøm pasform

Tøjet sidder ret godt på kroppen og sidder også ret tæt, uden dog at føles for tæt. Specielt trøjen føles ret race. Tøjet matcher meget godt størrelserne på andre europæiske mærker. 

 

Bedøm vægt

I og med, at det er en tynd jersey og bibshorts føles det meget let.

 

Bedøm komfort

Komforten er god på grund af materialets strækbarhed.

 

Bedøm ’Value-for-money

Prisen for et sæt med bibshorts og jersey er 1700,- og det synes jeg er en fin pris. Den hænger meget godt sammen med andre mærker på markedet.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Specielt trøjen synes jeg er rigtig fed. Men generelt er hele sættet et rigtig fedt sæt cykeltøj. 

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Nej, det var der ikke.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Jeg synes, at prisen er fair sammenlignet med andre mærker.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja, det er et rigtig fedt sæt cykeltøj.

 

Om testeren:

Alder: 32 år
Højde: 173 cm
Vægt: 73 kg

Jeg har cyklet i: 12 år  
Så ofte cykler jeg:10-12.000 km om året

Jeg kører disse discipliner: landevej, gravel og E-cykling. 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
LIVESTREAM: Paris-Roubaix fra start til slut
I weekenden køres Paris-Roubaix for første gang siden foråret 2019, og der venter en spændende weekend for TV-seerne.
Cannondale hylder den nye verdensmester
Cannondale har lavet en speciallakeret cykel til verdensmesteren Elisa Balsamo. Se masser af billederne af cyklen!
Test: Gravel hjulsæt fra DKBIKE
Selvom vi havde sat baren højt, så har gravel-hjulene fra DKBIKE til fulde levet op til forventningerne for både kvalitet, teknik, køreoplevelse og æstetik.
Konkurrence: Vind et lygtesæt til 699 kroner
Den mørke tid nærmer sig med hastige skridt og vi ved alle, hvor vigtigt, det er med synlighed.
Undgå tyveri af din dyre cykel med smart sensorteknologi
Cykler af høj værdi er guf for cykeltyvene, men nu kan du få en cykellås, der gør det vanskeligere for tyven at stjæle cyklen. Bliv klogere på en topsikret cykellås med trådløs nøgle og smart censorteknologi.
Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.
Fini og Andreassen til start til VM-generalprøve på dansk grund
I 2022 er der VM i MTB maraton på dansk grund, og de danske topryttere Simon Andreassen og Sebastian Fini er klar, når der i år afholdes DM i MTB maraton på ruten.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x