17.09.2021 @ 13:40

Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Brødrene Jesper og Michael Mørkøv har længe haft importen af forskelligt cykeltøj i Danmark. Blandt andet strømpemærket Defeet. Nu har de også taget det tjekkiske cykeltøj mærke Kalas Sportswear ind og lavet deres egen kollektion, der hedder ’Mseven’.

 

Navnet leder hen på brødrenes banekarriere, hvor de flere gange har kørt som en del af par nummer syv i det danske seksdagsløb.

 

Mseven er også navnet på deres nye firma, der ud over cykeltøj også tilbyder personlig træning.

 

I denne test koncentrerer vi os om deres cykeltøj bibshorts og en kortærmet jersey.

 

Fakta:

Producent: Kalas Sportswear
Produkt: Mseven Pro Jersey
Farver: Klassisk sort design
Størrelse: Medium

Vejledende udsalgspris: 799,- kroner (Kan købes som sæt med bukser og Defeet strømper til til 1699,- kroner)

 

                             

Test

Trøjen hedder Pro Jersey og det er tydeligt, at den er tiltænkt racersegmentet.


Mærket Kalas sponsorerer i øvrigt også flere hold på øverste hylde, blandt andet Mathieu van der Poels hold Alpecin Fenix. 

 

Konstruktion og materialer

Pro Jersey er lavet af noget rigtig lækkert materiale og Kalas har brugt den nyeste teknologi i fremstillingen af denne cykeltrøje. Kalas henter materialer fra flere forskellige lande og producerer det hele på hovedkvarteret i Tjekkiet.

 

Trøjen er udført i et let performet materiale, som virkelig føles let og tyndt. Trøjen er gennemgående sort, med hvid skrift på siden og i nakken, hvilket også giver et flot design.

 

Ryggen på trøjen har meget små lufthuller således, den egner sig særdeles godt til de varme temperature. Ærmerne ligeledes lavet i et tyndt og elastisk materiale, der gør at den sidder godt til på kroppen.

 

Pasform

Der er ingen tvivl om, at Pro Jersey’en er udviklet til brug i konkurrence og her har de nok fået god hjælp af Van der Poel til udviklingen. Trøjen er tætsiddende over hele linjen og følger den aerodynamiske trends med de albuelange ærmer.

 

Selvom trøjen er meget tætsiddende, så er oplevelsen stadig god, og man behøver ikke at være en toptrimmet rytter for at føle sig tilpas i Mseven-trøjen. Specielt hen over brystkassen, og ved maven kan cykeltrøjer ofte stramme, men trøjen fra Mørkov-brødrene føles dejlig behagelig.

 

 

Ude på cyklen

Trøjen er blevet testet gennem den danske sommer, der er i år, har vist sig fra sin bedste side, med høje temperaturer.


Her føles trøjen let, og selvom den er sort, føles den stadig behagelig at have på, selv efter flere timer i solen. Trøjen leverer også masser af ventilation, og er stadig helt tør, selv efter flere timers træning.

Pro Jersey er ikke en decideret cykeltrøje til de varme dage, men fungerer rigtig godt også til dette formål. Når man cykler beholder trøjen også sin gode pasform.

 

Design

En sidste ting jeg vil knytte en kommentar til er designet. Trøjen er meget minimalistisk med den sorte farve, kombineret med den hvide skrift. Dette er et design man sjældent går galt i byen med, og sort cykeltøj er altid flot. Foreløbig er dette også den eneste farve der er i kollektionen, og det ville være dejligt i fremtiden at se lidt flere farver på tøjet.

 

Dels synes jeg det giver et frisk pift, hvis cykeltøjet har lidt farver, derudover har flere farver på cykeltøjet også en rolle i trafikken, i og med at sort cykeltøj simpelthen er svære at se end cykeltøj med lidt flere farver på. 

 

 

Fakta:
Producent: Kalas Sportswear
Produkt: Mseven Bib Shorts
Farver: Klassisk sort design
Størrelse: Medium

Vejledende udsalgspris: 999,- kroner (Kan købes som sæt med jersey og Defeet strømper til 1699,- kroner)

 

Test

Bib Shortsene fra Mseven er ”no nonsense” rent designmæssig: Et enkelt design med klassisk sort, således de matcher rigtig godt til deres jersey.

 

Den er lavet i rigtig lækkert materiale, med en mellemtyk pude. Selerne er også holdt i sort, og når man trækker buksen op, så opdager man med det samme, at det er en bibshorts, der er ret høj, det vil sige, at den går ret langt op på maven.

 

Længden på benene følger moden som i dag er lidt længere for at fremme aerodynamikken. En sjov detalje, der også viser, at tøjet er lavet af cykelryttere og til cykelryttere, er den lille lomme, der sidder bag på bukserne. Den er beregnet til at have sin løbsradio i.

 

Bukserne er lavet i et tyndt og blødt materiale, hvor snavs og andet nemt glider af overfladen.   


 

Pasform

Når man første gang iklæder sig Mseven Bibshort føler man sig hurtig godt tilpas i dem, da de sidder ret godt og ikke mindst føles komfortabelt. Kanten på buksen er lavet i silikone, og sikrer at buksen sidder godt til på låret.

 

Jeg vil igen gerne fremhæve den høje kant på fronten af buksen. Dette gør, at den føles rigtig behagelig at have på, og sammen med designet på selerne gør, at det rigtig behageligt.

 

Selve puden i buksen er hverken for bred eller for smal, jeg synes faktisk den passer rigtig godt til mig. Men det er selvfølelig individuelt, og man føler ikke at puden rykker sig undervejs når man cykler, dette er et stort plus.

 

Ude på landevejen

Et er at buksen sidder godt inden man skal cykle, men det vigtigste er, at den sidder godt imens, og det gør den. Man føler ikke, at den rykker sig når man kører. Buksen sidder bare godt under alle forhold, selv efter mere end to timer i sadlen, er de stadig komfortable at køre i og man skal ikke rette meget på dem undervejs.

 

 

Konklusion

Kalas Sportswear og brødrene Mørkøv har lavet et rigtig fint sæt cykeltøj, som passer rigtig godt til alle af sportens discipliner. Jeg vil også gerne fremhæve sættes rigtig flotte design.

 

Sort det går man bare aldrig fejl af. Dog kunne man godt have lavet noget med lidt flere farver på, hvis man tænker på sikkerheden i trafikken, og så skader lidt farver ikke. Men da det er første kollektion, kan man håbe at der kommer flere farver på tøjet i fremtiden.

 

Sættet passer til de fleste formål, om det er ture på mountainbiken, gravelcyklen eller de hurtige ture på racercyklen, så passer dette sæt rigtig godt.

Sådan har vi testet:

Vi har testet tøjet i den danske sommer i både sol og regnvejr.


Stillet til rådighed af:

Mseven
 

TESTRAPPORT

 

Brand: Kalas Sportswear

Model: Mseven

 

Hvad er produktet lavet til?

Mseven er lavet til en stor målgruppe. Lige fra motionisten til licensrytteren. Både landevej, gravel og mountainbike. 

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Mseven har i samarbejde med Kalas Sportsware lavet en rigtig fed produktserie med både cykeltøj, strømper og cykelkasket. 

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten virker god og materiale og forekommer ret slidstærkt.

 

Bedøm pasform

Tøjet sidder ret godt på kroppen og sidder også ret tæt, uden dog at føles for tæt. Specielt trøjen føles ret race. Tøjet matcher meget godt størrelserne på andre europæiske mærker. 

 

Bedøm vægt

I og med, at det er en tynd jersey og bibshorts føles det meget let.

 

Bedøm komfort

Komforten er god på grund af materialets strækbarhed.

 

Bedøm ’Value-for-money

Prisen for et sæt med bibshorts og jersey er 1700,- og det synes jeg er en fin pris. Den hænger meget godt sammen med andre mærker på markedet.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Specielt trøjen synes jeg er rigtig fed. Men generelt er hele sættet et rigtig fedt sæt cykeltøj. 

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Nej, det var der ikke.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Jeg synes, at prisen er fair sammenlignet med andre mærker.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja, det er et rigtig fedt sæt cykeltøj.

 

Om testeren:

Alder: 32 år
Højde: 173 cm
Vægt: 73 kg

Jeg har cyklet i: 12 år  
Så ofte cykler jeg:10-12.000 km om året

Jeg kører disse discipliner: landevej, gravel og E-cykling. 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Manager: Mens vi bare venter på en ny sæson #2
Nu er det meget snart alvor. De forskellige WorldTour-mandskaber er ved at være klar - holdopstillingerne er på plads, de nye uniformer er blevet flashet, team-cyklerne fået den sidste lakering og januars obligatoriske træningslejre så småt gået i gang...
Test: Flowfeet by Flowlife
Flowfeet er et massageapparat, der giver dine fødder alt fra en kærlig til en dyb og effektiv massagebehandling, som får dine fødder hurtigt på toppen efter en hård træning. 
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Covid-alarm: Bestil dit Tour-merchandise senest søndag
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Test: Rapha Women’s Explore Down Jacket
Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.
Specialized præsenterer 2022-teamcykler
Specialized løfter sløret for de nye cykeldesigns til Quick-Step-Alpha Vinyl, Total-Energies og SD Worx. 
Test: 2022 Giant Revolt Advanced Pro 0
Den nye Revolt cementerer sin position som en af markedets bedste gravelcykler med levende styregenskaber, god komfort og muligheden for at ændre køregenskaberne med et udskifteligt dropout, som kan øge akselafstanden.
Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022
Scalpel HT Hi-MOD 1 har et rigtig godt forhold mellem effektivitet, adræthed, kontrol og stabilitet, mens cyklens geometri og lethed skaber en meget progressiv high-end mountainbike, der tilfredsstiller den konkurrenceorienterede og kræsne hardtail-rytters høje krav.
Konggaard / Xtreme sætter gang i generationsskifte
Konggaard ApS lancerer på årets første dag, at de har sat gang i et generationsskifte.
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Godt nytår fra Feltet.dk - Tilbageblik og 2022
Feltet.dk ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på året og frem på, hvad der venter i 2022.
Podcast: Quiz og kåringer fra året der gik på WorldTouren
Hvilke øjeblikke og ryttere var de mest fantastiske på WorldTouren i 2021? 
Prøv banecykling - Spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x