08.10.2021 @ 13:00

Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: MET
Produkt: Manta
Farver: Testet i hvid - fås i yderligere fem farver
Størrelse: Testet i Medium(56-58 cm) - fås også i Small og Large
Vægt: 246 gram (vejet)

Vejledende udsalgspris: 2000,- kroner
 

Introduktion

MET har lanceret en ny version af deres populære Manta-hjelm, som bygger videre på den populære platform med en række opdateringer.

 

Udviklingen er sket sammen med professionelle ryttere og det virker som om, at MET har ramt rigtig, for Manta-modellen er en favorit på blandt andet UAE-holdet.

 

Hjelmen er en typisk aerodynamisk størrelse, som er lukket for at optimere vindens passage og derved gør rytteren hurtigere.

 

Hjelmen fås både med og uden MIPS - vi har testet versionen med sikkerhedssystemet inkluderet.

 

 

Test

MET Manta MIPS er en utrolig lækker cykelhjelm, som imponerer i test.

 

Først og fremmest er det bemærkelsesværdigt, hvor let hjelmen er og føles, når man tager i betragtning, at det er en aerodynamisk model med en lukket overdel. 246 gram i størrelse medium er imponerende og hjelmen føles let på hovedet.

 

Pasform

MET har forsynet Manta-hjelmen med et klassisk spændesystem, hvor spændingen styres via en drejeknap i nakken. Systemet er dejligt kraftigt, forstået på den måde, at det tager godt ved, når man drejer på knappen, som i øvrigt er lille og fast, så man let kan justere selv om man har våde eller kolde fingre.

 

Systemet gør brug af et bælte, som følger hjelmens inderside 360 grader rundt.

 

Det fungerer helt efter hensigten, for spændingen fordeler sig naturligt og ligeligt. Det er behageligt at spænde hjelmen til og man kan let og ubesværet opnå præcis den fasthed man ønsker, helt uden at opleve ’hot spots’, hvor trykket er skævt fordelt eller gør ondt.

 

Der er fint med plads i hjelmen, når systemet er spændt op, så man kan få den placeret behageligt og dybt nok til at den beskytter optimalt, før man spænder den til.

 

Indersiden har seks puder, som dækker kontaktpunkterne med hovedet. Der er en lang pude, som løber på tværs langs med kanten på forsiden, så panden er beskyttet. De resterende koncentrerer sig om hovedets midte. Fordelingen er god, for man føler sig dækket ind, alle steder hvor hjelmen er i kontakt med hovedet og det giver en behagelig fornemmelse.

Sikkerhed

Alle hjelme som lanceres i dag, skal bestå en lang række sikkerhedstest og -protokoller, som skal garantere for sikkerheden. MET tester selv alle deres produktioner, så man er sikre på, at alt er som det skal være i både hjelmens yder- og inderskal.

 

Modellen her - Manta MIPS -  er desuden tilføjet MIPS C2-systemet, som yder større beskyttelse, i styrt, hvor der er roterende kræfter i spil, da det tillader hovedet at bevæge sig inden i hjelmen.

 

Systemet er fuldstændig integreret i hjelmen og tager sig elegant ud, samtidig med at man føler sig godt beskyttet.

 

Aerodynamik

Manta MIPS er en hjelm i den aerodynamiske genre, som det tydeligt ses med det lukkede udseende. MET har arbejdet yderligere med aerodynamikken i forhold til forgængeren, hvor de har brugt vindtunnelen i Newton-laboratoriet i Milano til at hente nogle få watt, selv om det ikke er landvindinger, vi snakker om. Dog er Manta helt på højde med - og i flere tilfælde bedre - end sammenlignelige konkurrenter, så det er bestemt en hurtig hjelm.

 

Man er selvsagt ikke fintfølende nok til at mærke dette i praksis, men man kan dog mærke, at det er en strømlinet hjelm, som ikke føles som om, at den tager meget vind. Den smalle fornemmelse får hjelmen til at føles hurtig og letheden det samme.

 

Hjelmens bagende er en smule ændret. Den er aflang og slutter smalt bag hovedet for at lede vinden optimalt væk. Det fungerer rigtig godt.

 

 

Udseende

Manta MIPS er en virkelig strømlinet hjelm, som er relativ smal i sit udtryk. Især fordi bagenden som sagt er ’trukket ud’ for at øge aerodynamikken, så fremstår den smal. Det giver et moderne look, hvor hjelmen sidder tæt på hovedet og er relativt lav i sit udtryk. Det vil tiltale fans af moderne cykelmode, men også glæde dem, som bliver irriterede, når en hjelm sætter sig som en boble ovenpå hovedet. Det er ikke tilfældet her!

 

Faktisk er der flere der har kommenteret positivt på hjelmens udseende under testen og sagt, at de synes den er fed, så jeg tør godt konkludere, at det er en hjem, som bliver positivt bemærket. Jeg deler i øvrigt deres opfattelse - hjelmen er virkelig strømlinet og diskret oven på hovedet.

 

Den hvide model jeg har testet, er lavet i en skinnende finish, som fremstår elegant og eksklusiv - og sætter prikken over i’et for en flot, samlet pakke. 

 

 

Ude på vejen

MET Manta MIPS er en virkelig fed hjelm - kort og godt. Den sætter flueben i alle de bokse, som den skal ved at være velsiddende, effektiv i vinden og desuden se godt ud. 

 

Udformningen er moderne og effektiv, så man høster de aerodynamiske fordele, mens syv ventilationshuller sørger for et fint luftflow, som let ledes væk via store huller bag i. Jeg har testet hjelmen på varme dage og der er intet problem med at komme af med varmen og få kølet hovedet på almindelige sommerdage.

 

Spændet under hagen er magnetisk og kan let betjenes med én hånd, hvilket er fedt på farten.

 

Endelig er det værd at bemærke, at MET har placeret to af ventilationshullerne helt yderligt på hjelmen, sådan at man let kan placere sine solbriller i hjelmen. Noget som ikke altid er helt let i aero-hjelme.

Konklusion
MET Manta MIPS er en überfed hjelm, som fremstår moderne, æstetisk og hurtig.

 

Der er styr på detaljerne og sikkerheden og ude på vejen er hjelmen fantastisk let og sidder så godt og ubesværet, at man ikke bemærker, at man har den på.

 

En absolut topkandidat, hvis man er på markedet efter en aero-hjelm.

Sådan har vi testet: Vi har testet hjelmen i den danske sommer og i det tidlige efterår på både varme og kølige dage på ture fra én til tre timer.

 

Stillet til rådighed af: Cycle Service Nordic
 

TESTRAPPORT

 

Brand: MET

Model: Manta

 

Hvad er hjelmen lavet til?

Manta er en aerodynamisk hjelm til landevejscykling.

 

Hvilke særlige tekniske features har hjelmen?

Hjelmens form er udviklet i vindtunnel for maksimal aerodynamik og MET bruger MIPS-teknologien for øget sikkerhed.


Bespændingssystemet har 360 graders spænding, mens spændet er lavet med magnetisk lukning.

 

Bedøm hjelmens konstruktion

Alt er lavet til perfektion og overgange mellem yder- og inderhjelm samt integration af MIPS og bespænding er helt i top.

 

Bedøm hjelmens ventilation

Hjelmen er i sin natur lukket og derved en anelse varmere. Dog er ventilationen rigtig fin og man har fornemmelsen af, at luften bliver ledt effektivt hen over hovedet.

 

Bedøm hjelmens overordnede kvalitet/holdbarhed

Materialer og finish er i top og efterlader et indtryk af et produkt fra øverste hylde.

 

Bedøm pasform

Der er godt med plads i hjelmen, selv om den er relativt smal og ikke synes så dyb ved første øjekast. Bespændingen er virkelig god og fast, samtidig med at den fordeler trykket godt.

 

Bedøm vægt
Den er let på vægten og føles det samme på hovedet og i brug.

 

Bedøm komfort
Bespændingen er virkelig en force og puderne er placeret godt, så det føles rart på indersiden. Det lette indtryk øger også komforten.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Manta er ikke billig, men omvendt er prisen heller ikke uvant for den slags teknologi. Man vil her kunne investere i en jhelm, som vil holde i mange år formentlig.

 

Hvad kunne du især lide ved hjelmen?
Den smalle silhuet, god pasform og følelsen af en let og hurtig hjelm.
 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Der er ingen åbenlyse mangler.
 

KONKLUSION

Nød du at køre med hjelmen?


Ja - den har affødt masser af positive bemærkninger og fungerer fantastisk.

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gage om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x