08.10.2021 @ 13:00

Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: MET
Produkt: Manta
Farver: Testet i hvid - fås i yderligere fem farver
Størrelse: Testet i Medium(56-58 cm) - fås også i Small og Large
Vægt: 246 gram (vejet)

Vejledende udsalgspris: 2000,- kroner
 

Introduktion

MET har lanceret en ny version af deres populære Manta-hjelm, som bygger videre på den populære platform med en række opdateringer.

 

Udviklingen er sket sammen med professionelle ryttere og det virker som om, at MET har ramt rigtig, for Manta-modellen er en favorit på blandt andet UAE-holdet.

 

Hjelmen er en typisk aerodynamisk størrelse, som er lukket for at optimere vindens passage og derved gør rytteren hurtigere.

 

Hjelmen fås både med og uden MIPS - vi har testet versionen med sikkerhedssystemet inkluderet.

 

 

Test

MET Manta MIPS er en utrolig lækker cykelhjelm, som imponerer i test.

 

Først og fremmest er det bemærkelsesværdigt, hvor let hjelmen er og føles, når man tager i betragtning, at det er en aerodynamisk model med en lukket overdel. 246 gram i størrelse medium er imponerende og hjelmen føles let på hovedet.

 

Pasform

MET har forsynet Manta-hjelmen med et klassisk spændesystem, hvor spændingen styres via en drejeknap i nakken. Systemet er dejligt kraftigt, forstået på den måde, at det tager godt ved, når man drejer på knappen, som i øvrigt er lille og fast, så man let kan justere selv om man har våde eller kolde fingre.

 

Systemet gør brug af et bælte, som følger hjelmens inderside 360 grader rundt.

 

Det fungerer helt efter hensigten, for spændingen fordeler sig naturligt og ligeligt. Det er behageligt at spænde hjelmen til og man kan let og ubesværet opnå præcis den fasthed man ønsker, helt uden at opleve ’hot spots’, hvor trykket er skævt fordelt eller gør ondt.

 

Der er fint med plads i hjelmen, når systemet er spændt op, så man kan få den placeret behageligt og dybt nok til at den beskytter optimalt, før man spænder den til.

 

Indersiden har seks puder, som dækker kontaktpunkterne med hovedet. Der er en lang pude, som løber på tværs langs med kanten på forsiden, så panden er beskyttet. De resterende koncentrerer sig om hovedets midte. Fordelingen er god, for man føler sig dækket ind, alle steder hvor hjelmen er i kontakt med hovedet og det giver en behagelig fornemmelse.

Sikkerhed

Alle hjelme som lanceres i dag, skal bestå en lang række sikkerhedstest og -protokoller, som skal garantere for sikkerheden. MET tester selv alle deres produktioner, så man er sikre på, at alt er som det skal være i både hjelmens yder- og inderskal.

 

Modellen her - Manta MIPS -  er desuden tilføjet MIPS C2-systemet, som yder større beskyttelse, i styrt, hvor der er roterende kræfter i spil, da det tillader hovedet at bevæge sig inden i hjelmen.

 

Systemet er fuldstændig integreret i hjelmen og tager sig elegant ud, samtidig med at man føler sig godt beskyttet.

 

Aerodynamik

Manta MIPS er en hjelm i den aerodynamiske genre, som det tydeligt ses med det lukkede udseende. MET har arbejdet yderligere med aerodynamikken i forhold til forgængeren, hvor de har brugt vindtunnelen i Newton-laboratoriet i Milano til at hente nogle få watt, selv om det ikke er landvindinger, vi snakker om. Dog er Manta helt på højde med - og i flere tilfælde bedre - end sammenlignelige konkurrenter, så det er bestemt en hurtig hjelm.

 

Man er selvsagt ikke fintfølende nok til at mærke dette i praksis, men man kan dog mærke, at det er en strømlinet hjelm, som ikke føles som om, at den tager meget vind. Den smalle fornemmelse får hjelmen til at føles hurtig og letheden det samme.

 

Hjelmens bagende er en smule ændret. Den er aflang og slutter smalt bag hovedet for at lede vinden optimalt væk. Det fungerer rigtig godt.

 

 

Udseende

Manta MIPS er en virkelig strømlinet hjelm, som er relativ smal i sit udtryk. Især fordi bagenden som sagt er ’trukket ud’ for at øge aerodynamikken, så fremstår den smal. Det giver et moderne look, hvor hjelmen sidder tæt på hovedet og er relativt lav i sit udtryk. Det vil tiltale fans af moderne cykelmode, men også glæde dem, som bliver irriterede, når en hjelm sætter sig som en boble ovenpå hovedet. Det er ikke tilfældet her!

 

Faktisk er der flere der har kommenteret positivt på hjelmens udseende under testen og sagt, at de synes den er fed, så jeg tør godt konkludere, at det er en hjem, som bliver positivt bemærket. Jeg deler i øvrigt deres opfattelse - hjelmen er virkelig strømlinet og diskret oven på hovedet.

 

Den hvide model jeg har testet, er lavet i en skinnende finish, som fremstår elegant og eksklusiv - og sætter prikken over i’et for en flot, samlet pakke. 

 

 

Ude på vejen

MET Manta MIPS er en virkelig fed hjelm - kort og godt. Den sætter flueben i alle de bokse, som den skal ved at være velsiddende, effektiv i vinden og desuden se godt ud. 

 

Udformningen er moderne og effektiv, så man høster de aerodynamiske fordele, mens syv ventilationshuller sørger for et fint luftflow, som let ledes væk via store huller bag i. Jeg har testet hjelmen på varme dage og der er intet problem med at komme af med varmen og få kølet hovedet på almindelige sommerdage.

 

Spændet under hagen er magnetisk og kan let betjenes med én hånd, hvilket er fedt på farten.

 

Endelig er det værd at bemærke, at MET har placeret to af ventilationshullerne helt yderligt på hjelmen, sådan at man let kan placere sine solbriller i hjelmen. Noget som ikke altid er helt let i aero-hjelme.

Konklusion
MET Manta MIPS er en überfed hjelm, som fremstår moderne, æstetisk og hurtig.

 

Der er styr på detaljerne og sikkerheden og ude på vejen er hjelmen fantastisk let og sidder så godt og ubesværet, at man ikke bemærker, at man har den på.

 

En absolut topkandidat, hvis man er på markedet efter en aero-hjelm.

Sådan har vi testet: Vi har testet hjelmen i den danske sommer og i det tidlige efterår på både varme og kølige dage på ture fra én til tre timer.

 

Stillet til rådighed af: Cycle Service Nordic
 

TESTRAPPORT

 

Brand: MET

Model: Manta

 

Hvad er hjelmen lavet til?

Manta er en aerodynamisk hjelm til landevejscykling.

 

Hvilke særlige tekniske features har hjelmen?

Hjelmens form er udviklet i vindtunnel for maksimal aerodynamik og MET bruger MIPS-teknologien for øget sikkerhed.


Bespændingssystemet har 360 graders spænding, mens spændet er lavet med magnetisk lukning.

 

Bedøm hjelmens konstruktion

Alt er lavet til perfektion og overgange mellem yder- og inderhjelm samt integration af MIPS og bespænding er helt i top.

 

Bedøm hjelmens ventilation

Hjelmen er i sin natur lukket og derved en anelse varmere. Dog er ventilationen rigtig fin og man har fornemmelsen af, at luften bliver ledt effektivt hen over hovedet.

 

Bedøm hjelmens overordnede kvalitet/holdbarhed

Materialer og finish er i top og efterlader et indtryk af et produkt fra øverste hylde.

 

Bedøm pasform

Der er godt med plads i hjelmen, selv om den er relativt smal og ikke synes så dyb ved første øjekast. Bespændingen er virkelig god og fast, samtidig med at den fordeler trykket godt.

 

Bedøm vægt
Den er let på vægten og føles det samme på hovedet og i brug.

 

Bedøm komfort
Bespændingen er virkelig en force og puderne er placeret godt, så det føles rart på indersiden. Det lette indtryk øger også komforten.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Manta er ikke billig, men omvendt er prisen heller ikke uvant for den slags teknologi. Man vil her kunne investere i en jhelm, som vil holde i mange år formentlig.

 

Hvad kunne du især lide ved hjelmen?
Den smalle silhuet, god pasform og følelsen af en let og hurtig hjelm.
 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Der er ingen åbenlyse mangler.
 

KONKLUSION

Nød du at køre med hjelmen?


Ja - den har affødt masser af positive bemærkninger og fungerer fantastisk.

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gage om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
LIVESTREAM: Paris-Roubaix fra start til slut
I weekenden køres Paris-Roubaix for første gang siden foråret 2019, og der venter en spændende weekend for TV-seerne.
Cannondale hylder den nye verdensmester
Cannondale har lavet en speciallakeret cykel til verdensmesteren Elisa Balsamo. Se masser af billederne af cyklen!
Test: Gravel hjulsæt fra DKBIKE
Selvom vi havde sat baren højt, så har gravel-hjulene fra DKBIKE til fulde levet op til forventningerne for både kvalitet, teknik, køreoplevelse og æstetik.
Konkurrence: Vind et lygtesæt til 699 kroner
Den mørke tid nærmer sig med hastige skridt og vi ved alle, hvor vigtigt, det er med synlighed.
Undgå tyveri af din dyre cykel med smart sensorteknologi
Cykler af høj værdi er guf for cykeltyvene, men nu kan du få en cykellås, der gør det vanskeligere for tyven at stjæle cyklen. Bliv klogere på en topsikret cykellås med trådløs nøgle og smart censorteknologi.
Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.
Fini og Andreassen til start til VM-generalprøve på dansk grund
I 2022 er der VM i MTB maraton på dansk grund, og de danske topryttere Simon Andreassen og Sebastian Fini er klar, når der i år afholdes DM i MTB maraton på ruten.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x