08.10.2021 @ 13:00

Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: MET
Produkt: Manta
Farver: Testet i hvid - fås i yderligere fem farver
Størrelse: Testet i Medium(56-58 cm) - fås også i Small og Large
Vægt: 246 gram (vejet)

Vejledende udsalgspris: 2000,- kroner
 

Introduktion

MET har lanceret en ny version af deres populære Manta-hjelm, som bygger videre på den populære platform med en række opdateringer.

 

Udviklingen er sket sammen med professionelle ryttere og det virker som om, at MET har ramt rigtig, for Manta-modellen er en favorit på blandt andet UAE-holdet.

 

Hjelmen er en typisk aerodynamisk størrelse, som er lukket for at optimere vindens passage og derved gør rytteren hurtigere.

 

Hjelmen fås både med og uden MIPS - vi har testet versionen med sikkerhedssystemet inkluderet.

 

 

Test

MET Manta MIPS er en utrolig lækker cykelhjelm, som imponerer i test.

 

Først og fremmest er det bemærkelsesværdigt, hvor let hjelmen er og føles, når man tager i betragtning, at det er en aerodynamisk model med en lukket overdel. 246 gram i størrelse medium er imponerende og hjelmen føles let på hovedet.

 

Pasform

MET har forsynet Manta-hjelmen med et klassisk spændesystem, hvor spændingen styres via en drejeknap i nakken. Systemet er dejligt kraftigt, forstået på den måde, at det tager godt ved, når man drejer på knappen, som i øvrigt er lille og fast, så man let kan justere selv om man har våde eller kolde fingre.

 

Systemet gør brug af et bælte, som følger hjelmens inderside 360 grader rundt.

 

Det fungerer helt efter hensigten, for spændingen fordeler sig naturligt og ligeligt. Det er behageligt at spænde hjelmen til og man kan let og ubesværet opnå præcis den fasthed man ønsker, helt uden at opleve ’hot spots’, hvor trykket er skævt fordelt eller gør ondt.

 

Der er fint med plads i hjelmen, når systemet er spændt op, så man kan få den placeret behageligt og dybt nok til at den beskytter optimalt, før man spænder den til.

 

Indersiden har seks puder, som dækker kontaktpunkterne med hovedet. Der er en lang pude, som løber på tværs langs med kanten på forsiden, så panden er beskyttet. De resterende koncentrerer sig om hovedets midte. Fordelingen er god, for man føler sig dækket ind, alle steder hvor hjelmen er i kontakt med hovedet og det giver en behagelig fornemmelse.

Sikkerhed

Alle hjelme som lanceres i dag, skal bestå en lang række sikkerhedstest og -protokoller, som skal garantere for sikkerheden. MET tester selv alle deres produktioner, så man er sikre på, at alt er som det skal være i både hjelmens yder- og inderskal.

 

Modellen her - Manta MIPS -  er desuden tilføjet MIPS C2-systemet, som yder større beskyttelse, i styrt, hvor der er roterende kræfter i spil, da det tillader hovedet at bevæge sig inden i hjelmen.

 

Systemet er fuldstændig integreret i hjelmen og tager sig elegant ud, samtidig med at man føler sig godt beskyttet.

 

Aerodynamik

Manta MIPS er en hjelm i den aerodynamiske genre, som det tydeligt ses med det lukkede udseende. MET har arbejdet yderligere med aerodynamikken i forhold til forgængeren, hvor de har brugt vindtunnelen i Newton-laboratoriet i Milano til at hente nogle få watt, selv om det ikke er landvindinger, vi snakker om. Dog er Manta helt på højde med - og i flere tilfælde bedre - end sammenlignelige konkurrenter, så det er bestemt en hurtig hjelm.

 

Man er selvsagt ikke fintfølende nok til at mærke dette i praksis, men man kan dog mærke, at det er en strømlinet hjelm, som ikke føles som om, at den tager meget vind. Den smalle fornemmelse får hjelmen til at føles hurtig og letheden det samme.

 

Hjelmens bagende er en smule ændret. Den er aflang og slutter smalt bag hovedet for at lede vinden optimalt væk. Det fungerer rigtig godt.

 

 

Udseende

Manta MIPS er en virkelig strømlinet hjelm, som er relativ smal i sit udtryk. Især fordi bagenden som sagt er ’trukket ud’ for at øge aerodynamikken, så fremstår den smal. Det giver et moderne look, hvor hjelmen sidder tæt på hovedet og er relativt lav i sit udtryk. Det vil tiltale fans af moderne cykelmode, men også glæde dem, som bliver irriterede, når en hjelm sætter sig som en boble ovenpå hovedet. Det er ikke tilfældet her!

 

Faktisk er der flere der har kommenteret positivt på hjelmens udseende under testen og sagt, at de synes den er fed, så jeg tør godt konkludere, at det er en hjem, som bliver positivt bemærket. Jeg deler i øvrigt deres opfattelse - hjelmen er virkelig strømlinet og diskret oven på hovedet.

 

Den hvide model jeg har testet, er lavet i en skinnende finish, som fremstår elegant og eksklusiv - og sætter prikken over i’et for en flot, samlet pakke. 

 

 

Ude på vejen

MET Manta MIPS er en virkelig fed hjelm - kort og godt. Den sætter flueben i alle de bokse, som den skal ved at være velsiddende, effektiv i vinden og desuden se godt ud. 

 

Udformningen er moderne og effektiv, så man høster de aerodynamiske fordele, mens syv ventilationshuller sørger for et fint luftflow, som let ledes væk via store huller bag i. Jeg har testet hjelmen på varme dage og der er intet problem med at komme af med varmen og få kølet hovedet på almindelige sommerdage.

 

Spændet under hagen er magnetisk og kan let betjenes med én hånd, hvilket er fedt på farten.

 

Endelig er det værd at bemærke, at MET har placeret to af ventilationshullerne helt yderligt på hjelmen, sådan at man let kan placere sine solbriller i hjelmen. Noget som ikke altid er helt let i aero-hjelme.

Konklusion
MET Manta MIPS er en überfed hjelm, som fremstår moderne, æstetisk og hurtig.

 

Der er styr på detaljerne og sikkerheden og ude på vejen er hjelmen fantastisk let og sidder så godt og ubesværet, at man ikke bemærker, at man har den på.

 

En absolut topkandidat, hvis man er på markedet efter en aero-hjelm.

Sådan har vi testet: Vi har testet hjelmen i den danske sommer og i det tidlige efterår på både varme og kølige dage på ture fra én til tre timer.

 

Stillet til rådighed af: Cycle Service Nordic
 

TESTRAPPORT

 

Brand: MET

Model: Manta

 

Hvad er hjelmen lavet til?

Manta er en aerodynamisk hjelm til landevejscykling.

 

Hvilke særlige tekniske features har hjelmen?

Hjelmens form er udviklet i vindtunnel for maksimal aerodynamik og MET bruger MIPS-teknologien for øget sikkerhed.


Bespændingssystemet har 360 graders spænding, mens spændet er lavet med magnetisk lukning.

 

Bedøm hjelmens konstruktion

Alt er lavet til perfektion og overgange mellem yder- og inderhjelm samt integration af MIPS og bespænding er helt i top.

 

Bedøm hjelmens ventilation

Hjelmen er i sin natur lukket og derved en anelse varmere. Dog er ventilationen rigtig fin og man har fornemmelsen af, at luften bliver ledt effektivt hen over hovedet.

 

Bedøm hjelmens overordnede kvalitet/holdbarhed

Materialer og finish er i top og efterlader et indtryk af et produkt fra øverste hylde.

 

Bedøm pasform

Der er godt med plads i hjelmen, selv om den er relativt smal og ikke synes så dyb ved første øjekast. Bespændingen er virkelig god og fast, samtidig med at den fordeler trykket godt.

 

Bedøm vægt
Den er let på vægten og føles det samme på hovedet og i brug.

 

Bedøm komfort
Bespændingen er virkelig en force og puderne er placeret godt, så det føles rart på indersiden. Det lette indtryk øger også komforten.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Manta er ikke billig, men omvendt er prisen heller ikke uvant for den slags teknologi. Man vil her kunne investere i en jhelm, som vil holde i mange år formentlig.

 

Hvad kunne du især lide ved hjelmen?
Den smalle silhuet, god pasform og følelsen af en let og hurtig hjelm.
 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Der er ingen åbenlyse mangler.
 

KONKLUSION

Nød du at køre med hjelmen?


Ja - den har affødt masser af positive bemærkninger og fungerer fantastisk.

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gage om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Manager: Mens vi bare venter på en ny sæson #2
Nu er det meget snart alvor. De forskellige WorldTour-mandskaber er ved at være klar - holdopstillingerne er på plads, de nye uniformer er blevet flashet, team-cyklerne fået den sidste lakering og januars obligatoriske træningslejre så småt gået i gang...
Test: Flowfeet by Flowlife
Flowfeet er et massageapparat, der giver dine fødder alt fra en kærlig til en dyb og effektiv massagebehandling, som får dine fødder hurtigt på toppen efter en hård træning. 
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Covid-alarm: Bestil dit Tour-merchandise senest søndag
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Test: Rapha Women’s Explore Down Jacket
Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.
Specialized præsenterer 2022-teamcykler
Specialized løfter sløret for de nye cykeldesigns til Quick-Step-Alpha Vinyl, Total-Energies og SD Worx. 
Test: 2022 Giant Revolt Advanced Pro 0
Den nye Revolt cementerer sin position som en af markedets bedste gravelcykler med levende styregenskaber, god komfort og muligheden for at ændre køregenskaberne med et udskifteligt dropout, som kan øge akselafstanden.
Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022
Scalpel HT Hi-MOD 1 har et rigtig godt forhold mellem effektivitet, adræthed, kontrol og stabilitet, mens cyklens geometri og lethed skaber en meget progressiv high-end mountainbike, der tilfredsstiller den konkurrenceorienterede og kræsne hardtail-rytters høje krav.
Konggaard / Xtreme sætter gang i generationsskifte
Konggaard ApS lancerer på årets første dag, at de har sat gang i et generationsskifte.
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Godt nytår fra Feltet.dk - Tilbageblik og 2022
Feltet.dk ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på året og frem på, hvad der venter i 2022.
Podcast: Quiz og kåringer fra året der gik på WorldTouren
Hvilke øjeblikke og ryttere var de mest fantastiske på WorldTouren i 2021? 
Prøv banecykling - Spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x