08.10.2021 @ 13:00

Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: MET
Produkt: Manta
Farver: Testet i hvid - fås i yderligere fem farver
Størrelse: Testet i Medium(56-58 cm) - fås også i Small og Large
Vægt: 246 gram (vejet)

Vejledende udsalgspris: 2000,- kroner
 

Introduktion

MET har lanceret en ny version af deres populære Manta-hjelm, som bygger videre på den populære platform med en række opdateringer.

 

Udviklingen er sket sammen med professionelle ryttere og det virker som om, at MET har ramt rigtig, for Manta-modellen er en favorit på blandt andet UAE-holdet.

 

Hjelmen er en typisk aerodynamisk størrelse, som er lukket for at optimere vindens passage og derved gør rytteren hurtigere.

 

Hjelmen fås både med og uden MIPS - vi har testet versionen med sikkerhedssystemet inkluderet.

 

 

Test

MET Manta MIPS er en utrolig lækker cykelhjelm, som imponerer i test.

 

Først og fremmest er det bemærkelsesværdigt, hvor let hjelmen er og føles, når man tager i betragtning, at det er en aerodynamisk model med en lukket overdel. 246 gram i størrelse medium er imponerende og hjelmen føles let på hovedet.

 

Pasform

MET har forsynet Manta-hjelmen med et klassisk spændesystem, hvor spændingen styres via en drejeknap i nakken. Systemet er dejligt kraftigt, forstået på den måde, at det tager godt ved, når man drejer på knappen, som i øvrigt er lille og fast, så man let kan justere selv om man har våde eller kolde fingre.

 

Systemet gør brug af et bælte, som følger hjelmens inderside 360 grader rundt.

 

Det fungerer helt efter hensigten, for spændingen fordeler sig naturligt og ligeligt. Det er behageligt at spænde hjelmen til og man kan let og ubesværet opnå præcis den fasthed man ønsker, helt uden at opleve ’hot spots’, hvor trykket er skævt fordelt eller gør ondt.

 

Der er fint med plads i hjelmen, når systemet er spændt op, så man kan få den placeret behageligt og dybt nok til at den beskytter optimalt, før man spænder den til.

 

Indersiden har seks puder, som dækker kontaktpunkterne med hovedet. Der er en lang pude, som løber på tværs langs med kanten på forsiden, så panden er beskyttet. De resterende koncentrerer sig om hovedets midte. Fordelingen er god, for man føler sig dækket ind, alle steder hvor hjelmen er i kontakt med hovedet og det giver en behagelig fornemmelse.

Sikkerhed

Alle hjelme som lanceres i dag, skal bestå en lang række sikkerhedstest og -protokoller, som skal garantere for sikkerheden. MET tester selv alle deres produktioner, så man er sikre på, at alt er som det skal være i både hjelmens yder- og inderskal.

 

Modellen her - Manta MIPS -  er desuden tilføjet MIPS C2-systemet, som yder større beskyttelse, i styrt, hvor der er roterende kræfter i spil, da det tillader hovedet at bevæge sig inden i hjelmen.

 

Systemet er fuldstændig integreret i hjelmen og tager sig elegant ud, samtidig med at man føler sig godt beskyttet.

 

Aerodynamik

Manta MIPS er en hjelm i den aerodynamiske genre, som det tydeligt ses med det lukkede udseende. MET har arbejdet yderligere med aerodynamikken i forhold til forgængeren, hvor de har brugt vindtunnelen i Newton-laboratoriet i Milano til at hente nogle få watt, selv om det ikke er landvindinger, vi snakker om. Dog er Manta helt på højde med - og i flere tilfælde bedre - end sammenlignelige konkurrenter, så det er bestemt en hurtig hjelm.

 

Man er selvsagt ikke fintfølende nok til at mærke dette i praksis, men man kan dog mærke, at det er en strømlinet hjelm, som ikke føles som om, at den tager meget vind. Den smalle fornemmelse får hjelmen til at føles hurtig og letheden det samme.

 

Hjelmens bagende er en smule ændret. Den er aflang og slutter smalt bag hovedet for at lede vinden optimalt væk. Det fungerer rigtig godt.

 

 

Udseende

Manta MIPS er en virkelig strømlinet hjelm, som er relativ smal i sit udtryk. Især fordi bagenden som sagt er ’trukket ud’ for at øge aerodynamikken, så fremstår den smal. Det giver et moderne look, hvor hjelmen sidder tæt på hovedet og er relativt lav i sit udtryk. Det vil tiltale fans af moderne cykelmode, men også glæde dem, som bliver irriterede, når en hjelm sætter sig som en boble ovenpå hovedet. Det er ikke tilfældet her!

 

Faktisk er der flere der har kommenteret positivt på hjelmens udseende under testen og sagt, at de synes den er fed, så jeg tør godt konkludere, at det er en hjem, som bliver positivt bemærket. Jeg deler i øvrigt deres opfattelse - hjelmen er virkelig strømlinet og diskret oven på hovedet.

 

Den hvide model jeg har testet, er lavet i en skinnende finish, som fremstår elegant og eksklusiv - og sætter prikken over i’et for en flot, samlet pakke. 

 

 

Ude på vejen

MET Manta MIPS er en virkelig fed hjelm - kort og godt. Den sætter flueben i alle de bokse, som den skal ved at være velsiddende, effektiv i vinden og desuden se godt ud. 

 

Udformningen er moderne og effektiv, så man høster de aerodynamiske fordele, mens syv ventilationshuller sørger for et fint luftflow, som let ledes væk via store huller bag i. Jeg har testet hjelmen på varme dage og der er intet problem med at komme af med varmen og få kølet hovedet på almindelige sommerdage.

 

Spændet under hagen er magnetisk og kan let betjenes med én hånd, hvilket er fedt på farten.

 

Endelig er det værd at bemærke, at MET har placeret to af ventilationshullerne helt yderligt på hjelmen, sådan at man let kan placere sine solbriller i hjelmen. Noget som ikke altid er helt let i aero-hjelme.

Konklusion
MET Manta MIPS er en überfed hjelm, som fremstår moderne, æstetisk og hurtig.

 

Der er styr på detaljerne og sikkerheden og ude på vejen er hjelmen fantastisk let og sidder så godt og ubesværet, at man ikke bemærker, at man har den på.

 

En absolut topkandidat, hvis man er på markedet efter en aero-hjelm.

Sådan har vi testet: Vi har testet hjelmen i den danske sommer og i det tidlige efterår på både varme og kølige dage på ture fra én til tre timer.

 

Stillet til rådighed af: Cycle Service Nordic
 

TESTRAPPORT

 

Brand: MET

Model: Manta

 

Hvad er hjelmen lavet til?

Manta er en aerodynamisk hjelm til landevejscykling.

 

Hvilke særlige tekniske features har hjelmen?

Hjelmens form er udviklet i vindtunnel for maksimal aerodynamik og MET bruger MIPS-teknologien for øget sikkerhed.


Bespændingssystemet har 360 graders spænding, mens spændet er lavet med magnetisk lukning.

 

Bedøm hjelmens konstruktion

Alt er lavet til perfektion og overgange mellem yder- og inderhjelm samt integration af MIPS og bespænding er helt i top.

 

Bedøm hjelmens ventilation

Hjelmen er i sin natur lukket og derved en anelse varmere. Dog er ventilationen rigtig fin og man har fornemmelsen af, at luften bliver ledt effektivt hen over hovedet.

 

Bedøm hjelmens overordnede kvalitet/holdbarhed

Materialer og finish er i top og efterlader et indtryk af et produkt fra øverste hylde.

 

Bedøm pasform

Der er godt med plads i hjelmen, selv om den er relativt smal og ikke synes så dyb ved første øjekast. Bespændingen er virkelig god og fast, samtidig med at den fordeler trykket godt.

 

Bedøm vægt
Den er let på vægten og føles det samme på hovedet og i brug.

 

Bedøm komfort
Bespændingen er virkelig en force og puderne er placeret godt, så det føles rart på indersiden. Det lette indtryk øger også komforten.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Manta er ikke billig, men omvendt er prisen heller ikke uvant for den slags teknologi. Man vil her kunne investere i en jhelm, som vil holde i mange år formentlig.

 

Hvad kunne du især lide ved hjelmen?
Den smalle silhuet, god pasform og følelsen af en let og hurtig hjelm.
 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Der er ingen åbenlyse mangler.
 

KONKLUSION

Nød du at køre med hjelmen?


Ja - den har affødt masser af positive bemærkninger og fungerer fantastisk.

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gage om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x