08.10.2021 @ 13:00

Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: MET
Produkt: Manta
Farver: Testet i hvid - fås i yderligere fem farver
Størrelse: Testet i Medium(56-58 cm) - fås også i Small og Large
Vægt: 246 gram (vejet)

Vejledende udsalgspris: 2000,- kroner
 

Introduktion

MET har lanceret en ny version af deres populære Manta-hjelm, som bygger videre på den populære platform med en række opdateringer.

 

Udviklingen er sket sammen med professionelle ryttere og det virker som om, at MET har ramt rigtig, for Manta-modellen er en favorit på blandt andet UAE-holdet.

 

Hjelmen er en typisk aerodynamisk størrelse, som er lukket for at optimere vindens passage og derved gør rytteren hurtigere.

 

Hjelmen fås både med og uden MIPS - vi har testet versionen med sikkerhedssystemet inkluderet.

 

 

Test

MET Manta MIPS er en utrolig lækker cykelhjelm, som imponerer i test.

 

Først og fremmest er det bemærkelsesværdigt, hvor let hjelmen er og føles, når man tager i betragtning, at det er en aerodynamisk model med en lukket overdel. 246 gram i størrelse medium er imponerende og hjelmen føles let på hovedet.

 

Pasform

MET har forsynet Manta-hjelmen med et klassisk spændesystem, hvor spændingen styres via en drejeknap i nakken. Systemet er dejligt kraftigt, forstået på den måde, at det tager godt ved, når man drejer på knappen, som i øvrigt er lille og fast, så man let kan justere selv om man har våde eller kolde fingre.

 

Systemet gør brug af et bælte, som følger hjelmens inderside 360 grader rundt.

 

Det fungerer helt efter hensigten, for spændingen fordeler sig naturligt og ligeligt. Det er behageligt at spænde hjelmen til og man kan let og ubesværet opnå præcis den fasthed man ønsker, helt uden at opleve ’hot spots’, hvor trykket er skævt fordelt eller gør ondt.

 

Der er fint med plads i hjelmen, når systemet er spændt op, så man kan få den placeret behageligt og dybt nok til at den beskytter optimalt, før man spænder den til.

 

Indersiden har seks puder, som dækker kontaktpunkterne med hovedet. Der er en lang pude, som løber på tværs langs med kanten på forsiden, så panden er beskyttet. De resterende koncentrerer sig om hovedets midte. Fordelingen er god, for man føler sig dækket ind, alle steder hvor hjelmen er i kontakt med hovedet og det giver en behagelig fornemmelse.

Sikkerhed

Alle hjelme som lanceres i dag, skal bestå en lang række sikkerhedstest og -protokoller, som skal garantere for sikkerheden. MET tester selv alle deres produktioner, så man er sikre på, at alt er som det skal være i både hjelmens yder- og inderskal.

 

Modellen her - Manta MIPS -  er desuden tilføjet MIPS C2-systemet, som yder større beskyttelse, i styrt, hvor der er roterende kræfter i spil, da det tillader hovedet at bevæge sig inden i hjelmen.

 

Systemet er fuldstændig integreret i hjelmen og tager sig elegant ud, samtidig med at man føler sig godt beskyttet.

 

Aerodynamik

Manta MIPS er en hjelm i den aerodynamiske genre, som det tydeligt ses med det lukkede udseende. MET har arbejdet yderligere med aerodynamikken i forhold til forgængeren, hvor de har brugt vindtunnelen i Newton-laboratoriet i Milano til at hente nogle få watt, selv om det ikke er landvindinger, vi snakker om. Dog er Manta helt på højde med - og i flere tilfælde bedre - end sammenlignelige konkurrenter, så det er bestemt en hurtig hjelm.

 

Man er selvsagt ikke fintfølende nok til at mærke dette i praksis, men man kan dog mærke, at det er en strømlinet hjelm, som ikke føles som om, at den tager meget vind. Den smalle fornemmelse får hjelmen til at føles hurtig og letheden det samme.

 

Hjelmens bagende er en smule ændret. Den er aflang og slutter smalt bag hovedet for at lede vinden optimalt væk. Det fungerer rigtig godt.

 

 

Udseende

Manta MIPS er en virkelig strømlinet hjelm, som er relativ smal i sit udtryk. Især fordi bagenden som sagt er ’trukket ud’ for at øge aerodynamikken, så fremstår den smal. Det giver et moderne look, hvor hjelmen sidder tæt på hovedet og er relativt lav i sit udtryk. Det vil tiltale fans af moderne cykelmode, men også glæde dem, som bliver irriterede, når en hjelm sætter sig som en boble ovenpå hovedet. Det er ikke tilfældet her!

 

Faktisk er der flere der har kommenteret positivt på hjelmens udseende under testen og sagt, at de synes den er fed, så jeg tør godt konkludere, at det er en hjem, som bliver positivt bemærket. Jeg deler i øvrigt deres opfattelse - hjelmen er virkelig strømlinet og diskret oven på hovedet.

 

Den hvide model jeg har testet, er lavet i en skinnende finish, som fremstår elegant og eksklusiv - og sætter prikken over i’et for en flot, samlet pakke. 

 

 

Ude på vejen

MET Manta MIPS er en virkelig fed hjelm - kort og godt. Den sætter flueben i alle de bokse, som den skal ved at være velsiddende, effektiv i vinden og desuden se godt ud. 

 

Udformningen er moderne og effektiv, så man høster de aerodynamiske fordele, mens syv ventilationshuller sørger for et fint luftflow, som let ledes væk via store huller bag i. Jeg har testet hjelmen på varme dage og der er intet problem med at komme af med varmen og få kølet hovedet på almindelige sommerdage.

 

Spændet under hagen er magnetisk og kan let betjenes med én hånd, hvilket er fedt på farten.

 

Endelig er det værd at bemærke, at MET har placeret to af ventilationshullerne helt yderligt på hjelmen, sådan at man let kan placere sine solbriller i hjelmen. Noget som ikke altid er helt let i aero-hjelme.

Konklusion
MET Manta MIPS er en überfed hjelm, som fremstår moderne, æstetisk og hurtig.

 

Der er styr på detaljerne og sikkerheden og ude på vejen er hjelmen fantastisk let og sidder så godt og ubesværet, at man ikke bemærker, at man har den på.

 

En absolut topkandidat, hvis man er på markedet efter en aero-hjelm.

Sådan har vi testet: Vi har testet hjelmen i den danske sommer og i det tidlige efterår på både varme og kølige dage på ture fra én til tre timer.

 

Stillet til rådighed af: Cycle Service Nordic
 

TESTRAPPORT

 

Brand: MET

Model: Manta

 

Hvad er hjelmen lavet til?

Manta er en aerodynamisk hjelm til landevejscykling.

 

Hvilke særlige tekniske features har hjelmen?

Hjelmens form er udviklet i vindtunnel for maksimal aerodynamik og MET bruger MIPS-teknologien for øget sikkerhed.


Bespændingssystemet har 360 graders spænding, mens spændet er lavet med magnetisk lukning.

 

Bedøm hjelmens konstruktion

Alt er lavet til perfektion og overgange mellem yder- og inderhjelm samt integration af MIPS og bespænding er helt i top.

 

Bedøm hjelmens ventilation

Hjelmen er i sin natur lukket og derved en anelse varmere. Dog er ventilationen rigtig fin og man har fornemmelsen af, at luften bliver ledt effektivt hen over hovedet.

 

Bedøm hjelmens overordnede kvalitet/holdbarhed

Materialer og finish er i top og efterlader et indtryk af et produkt fra øverste hylde.

 

Bedøm pasform

Der er godt med plads i hjelmen, selv om den er relativt smal og ikke synes så dyb ved første øjekast. Bespændingen er virkelig god og fast, samtidig med at den fordeler trykket godt.

 

Bedøm vægt
Den er let på vægten og føles det samme på hovedet og i brug.

 

Bedøm komfort
Bespændingen er virkelig en force og puderne er placeret godt, så det føles rart på indersiden. Det lette indtryk øger også komforten.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Manta er ikke billig, men omvendt er prisen heller ikke uvant for den slags teknologi. Man vil her kunne investere i en jhelm, som vil holde i mange år formentlig.

 

Hvad kunne du især lide ved hjelmen?
Den smalle silhuet, god pasform og følelsen af en let og hurtig hjelm.
 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Der er ingen åbenlyse mangler.
 

KONKLUSION

Nød du at køre med hjelmen?


Ja - den har affødt masser af positive bemærkninger og fungerer fantastisk.

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gage om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet