Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

28.09.2019 @ 15:44

En god hjelm er altafgørende for din sikkerhed, og for din komfort. Vi har testet 2 MTB-hjelme fra Liv og Giant; Liv Infinita SX til damer og Giant Rail SX til herrer (Liv er Giant’s kvinde-specifikke mærke). Begge hjelme benytter sig af MIPS teknologien som ekstra beskyttelse mod hjerneskader.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: Giant
Model: Infinita SX/Rail SX
Fås i størrelserne: S, M og L
Vægt: Infinita SX (Med.) 360 gr. Rail SX (Med.) 360 gr.
Vejledende pris:

Infinita SX 919,- kroner

Rail SX 1159,- kroner

 


Indledning
Hvis der et sted, hvor det ikke kan betale sig at spare på udstyret, er det på hjelmen. Gudskelov forholder det sig således, at hvis man vælger at smide bare 4-500 kroner efter en hjelm, så for man en hjelm af fin kvalitet, og som yder en god beskyttelse.


Hvad er det så man får, hvis man lægger lidt flere penge på disken?


Ja, det kan være svært at se, men min erfaring (efter at have prøvet mange forskellige hjelme) siger mig, at man får hjelme i en bedre kvalitet, med smartere løsninger, hvad angår remme og puder, bedre komfort og ikke mindst bedre beskyttelse.

 

De 2 hjelme vi har til test her, bliver godt nok markedsført som 2 selvstændige modeller, men er identiske, bortset fra farveudvalget, hvor Infinita kan fås i mere feminine farvekombinationer. De 2 testpersoner har da også haft samme oplevelse med hjelmene, og derfor gælder denne anmeldelse for begge hjelme.

 

 

Giant Rail SX og Liv Infinita SX er hjelme til off-road brug, og hjelmene er støbt som en in-mould hjelm, hvilket betyder at det stødabsorberende EPS-skum indvendigt bliver støbt direkte i den ydre skal. Det er en metode, alle fornuftige hjelme bliver fremstillet efter i dag.


I tillæg til dette er begge hjelme udstyret med MIPS beskyttelse, som er et system, der nedsætter de voldsomme accelerationer, som hjernen bliver udsat for når hovedet rammer underlaget i tilfælde af et styrt. Hvis man kan begrænse de accelerationer, hjernen udsættes for, begrænser man også det slag hjernen får, når den rammer kraniet, og derved nedsætter man også risikoen for hjerneskader.


Du får altså her en hjelm, der yder en rigtig god beskyttelse af dit hoved. En ting er teori, noget andet er praksis. Da ingen af testerne har ønsket at teste hjelmenes evne til at forhindre hjerneskader til fulde, må vi stole på at de også yder den beskyttelse, som de påstår.

 

Hjelmene har et typisk spændesystem, som man ser på de fleste hjelme i dag, det fungerer ganske udmærket uden at gnave eller genere nogen steder. Hjelmene har en trinløs justerbar skygge, som kan fikseres ved hjælp at et par fingerskruer i siden. Og det fungerer rigtigt fint; selv når det går vildt for sig bliver skyggen på plads.


Til at køle dig ned er der masser af ventilation kanaler, og på de midterste puder er der nogle små fordybninger, der skulle gøre det lettere at komme af med varmen. Apropos puderne; så er de udskiftelige og der medfølger ekstra sæt.


Som en lille ekstra feature for den som kører med briller med elastikrem (ligesom skibriller), har hjelmene en lille elastikstrop i nakken, som kan fæstnes med en trykknaplås, der kan sikre mod at elastikremmen på dine briller ikke glider nogen steder under kørslen.

 

Test

Hjelmene er testet i sommerperioden både ved pendling og i skoven på MTB, både under træning og i DGI cuppen. Den varme sommer har bevirket, at man har fået testet deres evne til at holde dit hoved koldt, og her har de gjort et virkeligt godt stykke arbejde. Selv i løbssituationer i varmt vejr med max puls har testerne ikke følt, at hovedet blev for varmt.


Hjelmene sidder også rigtigt godt fast på hovedet uden at klemme eller genere nogen steder. Dette er særligt vigtigt ved en off-road hjelm, da man ofte kan blive udsat for nogle voldsomme rystelser under kørslen.


Til trods for, at det ikke er den letteste hjelm på markedet, med dens 360 gr. for en str. medium, har vægten ikke været et problem. Når en hjelm sidder og støtter korrekt rundt om hovedet uden at gnave eller genere, betyder vægten mindre.


Hjelmen er ikke designet med henblik på at kunne sætte brillerne i hjelmen. Det er i hvert fald ikke lykkedes mig at finde en position, hvor de sidder godt.

Konklusion
Giant Rail SX og Liv Infinita SX er et par virkeligt gode hjelme, i en tillidsvækkende god kvalitet, med top-klasse sikkerheds-teknologi, og til en meget fornuftig pris lige omkring 1000 kr. Man får rigtigt meget for sine penge med disse hjelme.

 

Sådan har vi testet: 
Hjelmen er testet både ved daglig pendling og i skoven på MTB over en periode på 2 måneder hen over sommeren.

 

 

Kort om mærket:
Giant er baseret i Taiwan og er verden største producent af cykler. Ud over cykler i alle segmenter, producerer Giant også tøj, sko, hjelme og et bredt udvalg af andet cykeludstyr.

 

Stillet til rådighed af: Giant Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: Canyon Lux CF SL 8.0 2020
Er du XC typen med store ambitioner og fornuftigt budget, skal du læse med her. Canyon har med Deres Lux CF SL skabt en XC MTB der kan tilfredsstille de flestes ambitioner, uden det går for hårdt ud over pengepungen.
Test: Stages Dash L50 cykelcomputer
En ny forbedret udgave, der tager kampen op med flere konkurrenter på markedet, af Stages cykelcomputer, med stor flot farveskærm og med en masse data til træningsnørderne, 
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​
Team Motionsfeltet.dk testkører ny gravelrute
I 2020 udvider DGI hærvejsløbet med en gravelrute fra Rebild til Viborg. Vores cykelhold, Team Motionsfeltet.dk, var med til at teste ruten allerede i år.
Løbsberetning: Hærvejsløbet 2019
Gennem mit PREMIUM medlemsskab af Team Motionsfeltet.dk har jeg fået muligheden for at køre Hærvejsløbet.
Guide: Perfekt justering af skivebremser
Kender du det, når du finder en lille simpel ting, som bare gør alting lettere? Hvis du kører med skivebremser er den smarte Birzman Clam et absolut "must have".
Motion: Afslutning af DGI cuppen
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.

Instagram #motionsfeltet

Job: Digital Sales Campaign Officer hos Shimano
Som den nye Digital Sales Campaign Officer vil du være bindeleddet mellem salg og marketing og have fokus på at bruge digitale værktøjer til at maksimere kunde- og forbrugerengagementet.
Vind billetter til Danish Bike Award
Nu kan du vinde billetter til årets store cykelfest - Danish Bike Award 2019.
Mere end 1800 cykelmærker samlet på ét sted
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Mads Pedersens VM-sejr genskabt med over 27.000 perler
For mange var Mads Pedersens VM-sejr rigtig stor. Det var den også for Line Sørensen, som efter den danske VM-triumf gik amok i perler.
Kør på VM-ruten: Nu åbner tilmelding til Haderslev MTB Challenge 2020
Haderslev er vært for UCI 2022 Mountain Bike Marathon World Championships. Som opvarmning til dette event arrangeres der i 2020 Haderslev MTB Challenge for både motions- og licensryttere.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Test: Mondraker F-Podium Carbon R
Mondrakers F-Podium R er en full-suspension mountainbike, der henvender sig til cross country på topniveau. Med en vægt på 10,56 kilo i størrelse medium, gode komponenter, fortrinlig køreevne og høj effektivitet er mountainbiken en stærk spiller på markedet i kategorien high-end og konkurrenceorienteret XC.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.
Test: Bontrager XXX-landevejssko
Den nye Bontrager Triple X er en landevejssko til den kræsne cykelrytter, der har høje krav til effektivitet. Med et stifness-index på 14 ud af 14, en præstationsoptimeret pasform, god komfort og en lav vægt er der taget højde for konkurrencerytterens ønsker og behov til en cykelsko.
Produktfokus: Hvad kører Rapha’s proffer i?
Rapha står bag det karismatiske sæt, som EF Education First Pro-holdet kører rundt i. Men hvad for nogle produkter ligger tekstiler til det letgenkendelige look?
Test: Assos S9 RSR bibshorts og Equipe RS Aero jersey
Assos viser styrken i deres udviklingsafdeling med nye teknologier og materialer som forener komfort og fart i en ret ultimativ pakke, for dem som er villige til at betale for luksus.
DGI Hærvejsløbet udvider med tre nye ruter i 2020
Når Danmarks største cykelmotionsevent køres lørdag 27. juni 2020, bliver der endnu flere muligheder for deltagerne end hidtil. Der kommer to unikke Genforeningsruter i det sønderjyske, mens der for første gang også bliver en gravel-rute.
Efterårstilbud: Køb Sagan, Valgren og Baks selvbiografi til halv pris
Feltet.dk har flere bøger på tilbud forud for efterårsferien. Vi sælger blandt andet Michael Valgren, Peter Sagan og Lars Baks selvbiografier til halv pris!

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Canyon Lux CF SL 8.0 2020
Er du XC typen med store ambitioner og fornuftigt budget, skal du læse med her. Canyon har med Deres Lux CF SL skabt en XC MTB der kan tilfredsstille de flestes ambitioner, uden det går for hårdt ud over pengepungen.
Test: Stages Dash L50 cykelcomputer
En ny forbedret udgave, der tager kampen op med flere konkurrenter på markedet, af Stages cykelcomputer, med stor flot farveskærm og med en masse data til træningsnørderne, 
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​
Team Motionsfeltet.dk testkører ny gravelrute
I 2020 udvider DGI hærvejsløbet med en gravelrute fra Rebild til Viborg. Vores cykelhold, Team Motionsfeltet.dk, var med til at teste ruten allerede i år.
Løbsberetning: Hærvejsløbet 2019
Gennem mit PREMIUM medlemsskab af Team Motionsfeltet.dk har jeg fået muligheden for at køre Hærvejsløbet.
Guide: Perfekt justering af skivebremser
Kender du det, når du finder en lille simpel ting, som bare gør alting lettere? Hvis du kører med skivebremser er den smarte Birzman Clam et absolut "must have".
Motion: Afslutning af DGI cuppen
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet