Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

28.09.2019 @ 15:44

En god hjelm er altafgørende for din sikkerhed, og for din komfort. Vi har testet 2 MTB-hjelme fra Liv og Giant; Liv Infinita SX til damer og Giant Rail SX til herrer (Liv er Giant’s kvinde-specifikke mærke). Begge hjelme benytter sig af MIPS teknologien som ekstra beskyttelse mod hjerneskader.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: Giant
Model: Infinita SX/Rail SX
Fås i størrelserne: S, M og L
Vægt: Infinita SX (Med.) 360 gr. Rail SX (Med.) 360 gr.
Vejledende pris:

Infinita SX 919,- kroner

Rail SX 1159,- kroner

 


Indledning
Hvis der et sted, hvor det ikke kan betale sig at spare på udstyret, er det på hjelmen. Gudskelov forholder det sig således, at hvis man vælger at smide bare 4-500 kroner efter en hjelm, så for man en hjelm af fin kvalitet, og som yder en god beskyttelse.


Hvad er det så man får, hvis man lægger lidt flere penge på disken?


Ja, det kan være svært at se, men min erfaring (efter at have prøvet mange forskellige hjelme) siger mig, at man får hjelme i en bedre kvalitet, med smartere løsninger, hvad angår remme og puder, bedre komfort og ikke mindst bedre beskyttelse.

 

De 2 hjelme vi har til test her, bliver godt nok markedsført som 2 selvstændige modeller, men er identiske, bortset fra farveudvalget, hvor Infinita kan fås i mere feminine farvekombinationer. De 2 testpersoner har da også haft samme oplevelse med hjelmene, og derfor gælder denne anmeldelse for begge hjelme.

 

 

Giant Rail SX og Liv Infinita SX er hjelme til off-road brug, og hjelmene er støbt som en in-mould hjelm, hvilket betyder at det stødabsorberende EPS-skum indvendigt bliver støbt direkte i den ydre skal. Det er en metode, alle fornuftige hjelme bliver fremstillet efter i dag.


I tillæg til dette er begge hjelme udstyret med MIPS beskyttelse, som er et system, der nedsætter de voldsomme accelerationer, som hjernen bliver udsat for når hovedet rammer underlaget i tilfælde af et styrt. Hvis man kan begrænse de accelerationer, hjernen udsættes for, begrænser man også det slag hjernen får, når den rammer kraniet, og derved nedsætter man også risikoen for hjerneskader.


Du får altså her en hjelm, der yder en rigtig god beskyttelse af dit hoved. En ting er teori, noget andet er praksis. Da ingen af testerne har ønsket at teste hjelmenes evne til at forhindre hjerneskader til fulde, må vi stole på at de også yder den beskyttelse, som de påstår.

 

Hjelmene har et typisk spændesystem, som man ser på de fleste hjelme i dag, det fungerer ganske udmærket uden at gnave eller genere nogen steder. Hjelmene har en trinløs justerbar skygge, som kan fikseres ved hjælp at et par fingerskruer i siden. Og det fungerer rigtigt fint; selv når det går vildt for sig bliver skyggen på plads.


Til at køle dig ned er der masser af ventilation kanaler, og på de midterste puder er der nogle små fordybninger, der skulle gøre det lettere at komme af med varmen. Apropos puderne; så er de udskiftelige og der medfølger ekstra sæt.


Som en lille ekstra feature for den som kører med briller med elastikrem (ligesom skibriller), har hjelmene en lille elastikstrop i nakken, som kan fæstnes med en trykknaplås, der kan sikre mod at elastikremmen på dine briller ikke glider nogen steder under kørslen.

 

Test

Hjelmene er testet i sommerperioden både ved pendling og i skoven på MTB, både under træning og i DGI cuppen. Den varme sommer har bevirket, at man har fået testet deres evne til at holde dit hoved koldt, og her har de gjort et virkeligt godt stykke arbejde. Selv i løbssituationer i varmt vejr med max puls har testerne ikke følt, at hovedet blev for varmt.


Hjelmene sidder også rigtigt godt fast på hovedet uden at klemme eller genere nogen steder. Dette er særligt vigtigt ved en off-road hjelm, da man ofte kan blive udsat for nogle voldsomme rystelser under kørslen.


Til trods for, at det ikke er den letteste hjelm på markedet, med dens 360 gr. for en str. medium, har vægten ikke været et problem. Når en hjelm sidder og støtter korrekt rundt om hovedet uden at gnave eller genere, betyder vægten mindre.


Hjelmen er ikke designet med henblik på at kunne sætte brillerne i hjelmen. Det er i hvert fald ikke lykkedes mig at finde en position, hvor de sidder godt.

Konklusion
Giant Rail SX og Liv Infinita SX er et par virkeligt gode hjelme, i en tillidsvækkende god kvalitet, med top-klasse sikkerheds-teknologi, og til en meget fornuftig pris lige omkring 1000 kr. Man får rigtigt meget for sine penge med disse hjelme.

 

Sådan har vi testet: 
Hjelmen er testet både ved daglig pendling og i skoven på MTB over en periode på 2 måneder hen over sommeren.

 

 

Kort om mærket:
Giant er baseret i Taiwan og er verden største producent af cykler. Ud over cykler i alle segmenter, producerer Giant også tøj, sko, hjelme og et bredt udvalg af andet cykeludstyr.

 

Stillet til rådighed af: Giant Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Garmin Varia RVR315 og Varia RTL516
Garmin har netop offentliggjort to nye produkter. Garmin Varia RVR315, som er en bagudvendt radar og baglygteradaren Varia RTL516. Begge produkter advarer cyklister om køretøjer, der nærmer sig - uanset, hvor eller hvornår de kører.
Produktnyt: AMP Carbon bremseklodser
Hvorfor har bremseklodserne ikke udviklet sig de sidste 10 år i takt med cyklerne? Dette spørgsmål stillede to franske ingeniører, Ben og Anthony sig selv. Som ingeniører med speciale inden for komposit materialer er svaret logisk; og derfor startede de All Mountain Project.
Se eller gense rekordsættende 2. afdeling af Uno-X Cup
I aften den 12. maj køres 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings Facebook-side fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Derfor er Giro d’Italia verdens smukkeste cykelløb
I det seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir sættes der fokus på Giro d’Italia. De to tidligere professionelle cykelryttere, Per Bausager og Alex Rasmussen, tager lytterne med ind under huden på Giroen samt fortæller anekdoter og røverhistorier fra den italienske Grand Tour.
Produktnyt: Giro Manifest Spherical
Det vigtigste udstyr en mountainbiker skal bruge, er en god hjelm - og gennem de sidste 20 år har hjelmene udviklet sig radikalt, fra den gamle bananhjelm til de seneste nye typer med avancerede metoder til beskyttelse mod alvorlige hovedskader.
Grejsdalsløbet trodser corona: Motionister kan alligevel deltage
Der er godt nyt til de mange motionister, der havde set frem til at cykle Danmarks hårdeste motionscykelløb. Grejsdalsløbet trodser coronakrisen og afvikles alligevel - dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles i Danmarks hårdeste cykelterræn - online.
Se eller gense vild 1. afdeling af Uno-X Cup
Tirsdag aften den 5. maj blev 1. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk kørt, og herunder kan du se det hæsblæsende åbningsløb.
Uno-X Cup starter 20.15 - over 800 har tilmeldt sig
Mere end 800 ryttere har nu tilmeldt sig 1. afdeling af Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk. Løbet er åbent for alle, og i denne artikel bringer vi dig links til tilmelding samt betingelser for at kunne køre med om sejren. 1. afdeling af Uno-X Cuppen køres i aften klokken 20.15 på Zwift og kan ses på både Feltet.dk, Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU´s Facebook-sider.
Produktnyt: Pronghorn med facelift til populær aero-racer
Den danske cykelproducent Pronghorn har netop lanceret et helt nyt facelift til deres populære carbon aero-racercykel. Den giver nu mulighed for at få helt skjulte kabler i styret.
Alternativ måde at holde afstand på cyklen
Colin Furze har fundet en alternativ måde at holde social afstand under coronakrisen. Se den sjove video!
Pro Cycling Manager 2020 – Det kan vi forvente
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Test: Assos Equipe RS Spring Fall
Noget af det ypperste cykeltøj der kan trækkes på og potentielt en hel ny, funktionel dimension til forårs- og efterårsturene.  
Badehotel og barske passager
Fire år i træk har tv-serien ”Badehotellet” toppet listen over Danmarks mest populære tv-serier, og turistbranchen melder om konstant stigende interesse for klassisk badehotelsferie. Hvis kombinationen af cykling og afslapning lokker, kan man i Hjerting ved Esbjerg toppe et luksusophold op med vestjyske cykeludfordringer.  
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Ny bog: Læs løbet - taktik for cykelryttere
"Læs løbet - Taktik for cykelryttere" er en ny bog udgivet af Henrik Zachariassen. Den kan nu købes på Feltet.dks webshop.
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet