Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 04.02.2019 @ 14:30

God baglygte som har en ultrasikker montering samt masser af gode indstillingsmuligheder, når det kommer til lyset.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Indledning

Kryptonite har eksisteret siden 1971 og siden da leveret og udviklet innovative cykellåse og systemer til at sikre vores cykler mod tyveri.

 

I 2017 udvidede Kryptonite så produktionen til også at indeholde cykellygter, som både skal udvide sikkerheden på vejene og give rytterne bedre udsyn.

 

Fakta:

Kryptonite Avenue R-75

Type: Baglygte
Max lumens: 75
Pæretype: LED COB
Batteri: USB-genopladelig (Micro USB-port)
Størrelse: 7,5 cm x 3 cm x 2 cm
Vægt uden beslag: 46 g

Vejlednede udsalgspris: 429,- kroner
 

Test

 

 

Design

Avenue R-75 er forholdsvis slank med et udpræget aflangt design.

 

Selve lysdioden er placeret midt i huset og er cirka fem centimeter lang.

 

Størrelse

Lygten er relativt kompakt og fylder ikke meget med sin 7,5 centimeter i længden og 3 centimeters bredde. Heller ikke i dybden fylder den meget, så man får en lygte, som sidder tæt til saddelpinden.

 

Montering

Selve lygten og monteringsenheden er adskilt.

 

Monteringen sker ved at et beslag klikkes ud af lygtens bagside og trækkes af. Herved afsløres en fordybning, hvor en smal del af monteringsbeslaget kan glide ind i, indtil det klikker og den låser sig fast. En lille split trykkes ned, når lygten skal afmonteres, hvorefter man trækker beslaget ud igen.

 

Selve beslaget monteres rundt om saddelpinden ved hjælp af en plastikrem med huller, som trækkes omkring røret og hæftes med en krog på den anden side. Der er tre huller og dermed indstillingsmuligheder.

 

Sætter man det oprindelige beslag tilbage i lygten i stedet, så er der en lille klap, som man kan bruge til at sætte lygten fast i et yderrum på en taske eller lignende.

 

 

Lumens / batterilevetider / indstillinger

Avenue R-75 har seks lygteindstillinger:

 

High Flash: Højfrekvente, faste blink - 75 lumens / 2 timers levetid

Medium Steady: Højeste lysindstilling med fast belysning - 40 lumens / 2 timers levetid                          

Low Steady: Laveste lysindstilling med fast belysning -  15 lumens / 5 timers levetid     

DayTime Pulse: Pulserende blink i varierende styrke - 75 lumens / 4 timers levetid       
NightTime Pulse: Fast belysning med pulserende blink - 30 / 5 timers levetid

Economic Flash: Faste blink - 15 lumens / 10 timers levetid

 

Features

 

 

Side Illumination Ports

Avenue R-75 har tre særlige features:

 

Den primære lyskilde peger naturligvis bagud, men på begge sider af lygten sidder en lille åbning, så der kan slippe lys ud for at øge synligheden for trafik, der nærmer sig fra siderne.

 

Justerbar vinkel på beslag

Når beslaget er sat på saddelpinden, så kan beslaget, som lygten klikkes i, tiltes og justeres til den helt rette vinkel for optimal synlighed. Hernæst kan den fastgøres med en skrue, så vinklen bibeholdes.

 

Batteriindikator på tændeknap

Den anden feature er en batteriindikator indbygget i tænd/sluk-knappen, som sidder på siden på lygten.


Indikatoren lyser grønt, indtil der er 25 % tilbage, så skifter farven til rød.

 

Desuden skifter lygten automatisk til den mest energibesparende indstilling, når der er mindre end 10 % tilbage af batteriet.

 

 

Indtryk i brug

Kvalitetsmæssigt holder Avenue R-75 samme høje niveau, som den tidligere testede forlygte fra samme producent. Materialerne er robuste og i god kvalitet. Det er betryggende for et produkt, som gør sig, når forholdene er hårdest.

 

De seks lysindstillinger giver en god brugerflade af indstillinger alt efter forholdene.

 

High Flash leverer med sine 75 blinkende lumens masser af opmærksomhed, mens også Nighttime Flash er god, med sit konstante lys, som er kombineret med små, indbyggede blink. Disse to indstillinger leverer varen, hvor man har brug for masser af synlighed.

 

Samtidig er der andre indstillinger, som giver op til 10 timers batteritid og stadig leverer masser af synlighed, så man også kan udnytte en lang batteritid, hvis man ikke har mulighed for opladning.

 

Hernæst er der monteringen, hvor der faktisk er to muligheder.

 

Først og fremmest er der en ’fast’ montering på saddelpinden. Her vikler man en rem rundt om saddelpinden og fastgør en krog på modsatte side som føres igennem huller. Krogen er meget bred og det kræver lidt fingerfærdighed at få den til at gå igennem et hul. Til gengæld giver det en robust montering, som ikke flytter sig.

 

Hernæst sætter man et beslag i lygtens bagside. Måden hvorpå lygten sættes sammen med beslaget er lidt kringlet, men til gengæld meget sikker. Her er ingen fare for, at lygten falder af.

 

Det er også en fin feature, at man kan justere vinklen på selve beslaget, så man får den bedste synlighed under sadlen og derefter skrue indstillingen fast med en almindelig stjerneskruetrækker.

 

Når beslaget monteres rundt om saddelpinden, så sættes lygten vertikalt på, så den flugter med saddelpinden. Det er helt naturligt, så den ikke stritter ud til siderne og potentielt kommer i vejen, men det er fint tænkt af Kryptonite.

 

Den anden monteringsmulighed er at sætte et andet beslag fast bag i lygten, som har en lille ’flap’ som kan gå ned over en rem i en jakke, et åbent yderrum i en taske eller lignende.

 

Derved får man god fleksibilitet, hvis man har saddelpindsbeslaget fast på sin vinterracer, men gerne vil bruge lygten til kørsel på hverdagscyklen ind imellem.

 

 

Konklusion

En lygte som især udmærker sig ved de fine indstillingsmuligheder af lyset, så man har flere gode kompromiser mellem høj synlighed og batteriøkonomi.

 

Den lidt kringlede kobling mellem lygte og beslag opvejes af den store sikkerhed, hvor man ikke er i fare for at lygten nogensinde smutter af.

Desuden er det godt tænkt at tilføje et ekstra beslag, som let og uden besvær kan fastgøres på en taske eller lignende, hvis man skal køre på en anden cykel og ikke gider overføre hele systemet.

 

Stillet til rådighed af: Kryptonite

 

Læs også:

Test: Abus Libra forlygte

Test: Abus Gemini lygtesæt

Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Instagram #motionsfeltet

Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.
Nyt MTB-spor indvies i Vejle
VisitVejle har offentliggjort, at et nyt otte kilometer langt MTB-spor bliver indviet i Vejle i begyndelsen af maj.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Ny cykelmesse i Ballerup Super Arena til november
Den første weekend i november omdannes Ballerup Super Arena til en kæmpe cykelmesse, når Bike Blowout slår dørene op for første gang.
Test: Bergamont Grandurance Elite cykel
Over 3 uger har jeg fået testet Bergamont’s Grandurance Elite. Jeg var heldig at have cyklen i en periode som mest bød på rigtig dårlig dansk forårsvejr. Masser af vand fra oven og meget få solstrejf.
Produktnyt: Garmin lancerer Edge 530 og Edge 830
Garmin har lanceret to nye produkter, som snart kommer i butikkerne. Det er Edge 530 og Edge 830 - GPS-cykelcomputere med avanceret navigation, sikkerhedsfunktioner og præstationsdata.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat