Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 04.02.2019 @ 14:30

God baglygte som har en ultrasikker montering samt masser af gode indstillingsmuligheder, når det kommer til lyset.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Indledning

Kryptonite har eksisteret siden 1971 og siden da leveret og udviklet innovative cykellåse og systemer til at sikre vores cykler mod tyveri.

 

I 2017 udvidede Kryptonite så produktionen til også at indeholde cykellygter, som både skal udvide sikkerheden på vejene og give rytterne bedre udsyn.

 

Fakta:

Kryptonite Avenue R-75

Type: Baglygte
Max lumens: 75
Pæretype: LED COB
Batteri: USB-genopladelig (Micro USB-port)
Størrelse: 7,5 cm x 3 cm x 2 cm
Vægt uden beslag: 46 g

Vejlednede udsalgspris: 429,- kroner
 

Test

 

 

Design

Avenue R-75 er forholdsvis slank med et udpræget aflangt design.

 

Selve lysdioden er placeret midt i huset og er cirka fem centimeter lang.

 

Størrelse

Lygten er relativt kompakt og fylder ikke meget med sin 7,5 centimeter i længden og 3 centimeters bredde. Heller ikke i dybden fylder den meget, så man får en lygte, som sidder tæt til saddelpinden.

 

Montering

Selve lygten og monteringsenheden er adskilt.

 

Monteringen sker ved at et beslag klikkes ud af lygtens bagside og trækkes af. Herved afsløres en fordybning, hvor en smal del af monteringsbeslaget kan glide ind i, indtil det klikker og den låser sig fast. En lille split trykkes ned, når lygten skal afmonteres, hvorefter man trækker beslaget ud igen.

 

Selve beslaget monteres rundt om saddelpinden ved hjælp af en plastikrem med huller, som trækkes omkring røret og hæftes med en krog på den anden side. Der er tre huller og dermed indstillingsmuligheder.

 

Sætter man det oprindelige beslag tilbage i lygten i stedet, så er der en lille klap, som man kan bruge til at sætte lygten fast i et yderrum på en taske eller lignende.

 

 

Lumens / batterilevetider / indstillinger

Avenue R-75 har seks lygteindstillinger:

 

High Flash: Højfrekvente, faste blink - 75 lumens / 2 timers levetid

Medium Steady: Højeste lysindstilling med fast belysning - 40 lumens / 2 timers levetid                          

Low Steady: Laveste lysindstilling med fast belysning -  15 lumens / 5 timers levetid     

DayTime Pulse: Pulserende blink i varierende styrke - 75 lumens / 4 timers levetid       
NightTime Pulse: Fast belysning med pulserende blink - 30 / 5 timers levetid

Economic Flash: Faste blink - 15 lumens / 10 timers levetid

 

Features

 

 

Side Illumination Ports

Avenue R-75 har tre særlige features:

 

Den primære lyskilde peger naturligvis bagud, men på begge sider af lygten sidder en lille åbning, så der kan slippe lys ud for at øge synligheden for trafik, der nærmer sig fra siderne.

 

Justerbar vinkel på beslag

Når beslaget er sat på saddelpinden, så kan beslaget, som lygten klikkes i, tiltes og justeres til den helt rette vinkel for optimal synlighed. Hernæst kan den fastgøres med en skrue, så vinklen bibeholdes.

 

Batteriindikator på tændeknap

Den anden feature er en batteriindikator indbygget i tænd/sluk-knappen, som sidder på siden på lygten.


Indikatoren lyser grønt, indtil der er 25 % tilbage, så skifter farven til rød.

 

Desuden skifter lygten automatisk til den mest energibesparende indstilling, når der er mindre end 10 % tilbage af batteriet.

 

 

Indtryk i brug

Kvalitetsmæssigt holder Avenue R-75 samme høje niveau, som den tidligere testede forlygte fra samme producent. Materialerne er robuste og i god kvalitet. Det er betryggende for et produkt, som gør sig, når forholdene er hårdest.

 

De seks lysindstillinger giver en god brugerflade af indstillinger alt efter forholdene.

 

High Flash leverer med sine 75 blinkende lumens masser af opmærksomhed, mens også Nighttime Flash er god, med sit konstante lys, som er kombineret med små, indbyggede blink. Disse to indstillinger leverer varen, hvor man har brug for masser af synlighed.

 

Samtidig er der andre indstillinger, som giver op til 10 timers batteritid og stadig leverer masser af synlighed, så man også kan udnytte en lang batteritid, hvis man ikke har mulighed for opladning.

 

Hernæst er der monteringen, hvor der faktisk er to muligheder.

 

Først og fremmest er der en ’fast’ montering på saddelpinden. Her vikler man en rem rundt om saddelpinden og fastgør en krog på modsatte side som føres igennem huller. Krogen er meget bred og det kræver lidt fingerfærdighed at få den til at gå igennem et hul. Til gengæld giver det en robust montering, som ikke flytter sig.

 

Hernæst sætter man et beslag i lygtens bagside. Måden hvorpå lygten sættes sammen med beslaget er lidt kringlet, men til gengæld meget sikker. Her er ingen fare for, at lygten falder af.

 

Det er også en fin feature, at man kan justere vinklen på selve beslaget, så man får den bedste synlighed under sadlen og derefter skrue indstillingen fast med en almindelig stjerneskruetrækker.

 

Når beslaget monteres rundt om saddelpinden, så sættes lygten vertikalt på, så den flugter med saddelpinden. Det er helt naturligt, så den ikke stritter ud til siderne og potentielt kommer i vejen, men det er fint tænkt af Kryptonite.

 

Den anden monteringsmulighed er at sætte et andet beslag fast bag i lygten, som har en lille ’flap’ som kan gå ned over en rem i en jakke, et åbent yderrum i en taske eller lignende.

 

Derved får man god fleksibilitet, hvis man har saddelpindsbeslaget fast på sin vinterracer, men gerne vil bruge lygten til kørsel på hverdagscyklen ind imellem.

 

 

Konklusion

En lygte som især udmærker sig ved de fine indstillingsmuligheder af lyset, så man har flere gode kompromiser mellem høj synlighed og batteriøkonomi.

 

Den lidt kringlede kobling mellem lygte og beslag opvejes af den store sikkerhed, hvor man ikke er i fare for at lygten nogensinde smutter af.

Desuden er det godt tænkt at tilføje et ekstra beslag, som let og uden besvær kan fastgøres på en taske eller lignende, hvis man skal køre på en anden cykel og ikke gider overføre hele systemet.

 

Stillet til rådighed af: Kryptonite

 

Læs også:

Test: Abus Libra forlygte

Test: Abus Gemini lygtesæt

Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.

Instagram #motionsfeltet

Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 
Produktnyt: ABUS AirBreaker
ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.
GOOD VIBES ONLY – Glædeligt gensyn med Gran Fondo Jennum
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
”En Forårsdag i Hell-singør” køres for 10. gang i weekenden
Søndag den 14. april drager mellem 350 og 400 cykelryttere ud for at opleve den nordsjællandske natur på to hjul. Men det bliver en hård tur på en rute, der byder både på en ægte brostenspavé, grus, skovstier og skrappe stigninger.
Job: Shimano søger kørende sælger til Distrikt Sjælland/Fyn
Har du lyst til at arbejde med cykelbranchens stærkeste brands?
Danmarks bjergmotionsløb afvikles i slutningen af maj
Born Fondo er et kuperet og meget trafiksikkert motionscykelløb, der køres i og omkring Gudhjem søndag den 27. maj 2018.
Motionsløbet Rundt om Trehøje afvikles for 19. gang
Lørdag den 27. april afvikles motionsløbet Rundt i Trehøje i Vildbjerg og omegn. Skal du med?
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Produktnyt: SRAM FORCE kommer nu i en eTap AXS-udgave
SRAM lancerer en ny elektronisk Force eTap AXS geargruppe. Feltet.dk har været på besøg hos Cycle Service Nordic og set nærmere på geargruppen. Force eTap AXS geargruppen udfordrer konkurrenterne både på pris og teknologi.
Shimano udvider samarbejdet med Elite
Shimano Europe Bike Holding udvider samarbejdet med Elite på det danske marked fra april 2019.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykelfest på havnen: Flandern Rundt fejres i Aarhus
Den 7. april kan aarhusianske cykel- og ølentusiaster komme med til cykelfest, når VisitFlanders viser Flandern Rundt på storskærm - og serverer kolde belgisk-inspirerede øl på Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn. De første 180 øl er på turistrådets regning. Samtidig er der mulighed for at vinde en rejse til Flandern. 
Ny trend: Det blå forhjul er alle vegne
Interessen for det prisvindende hollandske cykelkoncept, Swapfiets, er større end nogensinde. Virksomheden vokser stødt og har nu nået 100.000 cykelglade kunder fordelt på fire lande og er dermed verdens største abonnementsservice med cykler. Swapfiets i Danmark bidrager med over 2800 cykelglade kunder - blot 4 måneder efter åbningen af de tre butikker i København, Århus og Odense.
Nyt koncept skal give Stjerneløbet en ekstra dimension
Stjerneløbet i Roskilde er en af Danmarks ældste landevejsklassikere, der med forskellige koncepter har begejstret cykelfolket. 2019-udgaven bliver kørt 15. september 2019 uden eliteløb men med et nyt koncept, der skal få endnu flere motionister med.
Få 26% rabat på alt Feltet.dks webshop i dag
Feltet.dk har fødselsdag - Få 26% rabat på alt! 

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat