05.02.2021 @ 14:00

Nye smarte lygter fra Knog, der er nemme at montere og har masser af power. Perfekt lygtesæt til pendleren eller cykelrytteren, der vil gøre mere opmærksom på sig selv i trafikken.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Indledning

Knog stammer fra Australien og er efterhånden kendt for deres store sortiment af lygter, ringklokker og låse. Mærket blev grundlagt i 2003 og er efterhånden blevet kendt på at finde smarte og innovative løsninger.

Vi har haft muligheden for at teste et sæt lygter fra Knog. 

 

FAKTA:

Type: Lygtesæt med forlygte og baglygte.

Max lumens: Forlygte max 200 og baglygte 100.

Pæretype: LED

Batteri: USB-genopladelig. Har en levetid helt op til 60 timer med Eco flash mode

Vægt: 34 gram pr. lygte

Vejledende udsalgspris: 279,- kroner (pr. lygte)

 

 

Test

Vi har tidligere testet et lignende lygtesæt fra Knog, og også denne gang skuffer designet ikke. Knog Blinder har et elegant design. Mærket omtaler selv lygterne som den perfekte løsning til pendlere der oplever mørke timer eller falmende lys. Lygterne er lavet til at blive set. Men kører man inde i byen til og fra job, kan de sagtens bruges til at lyse op også.

 

Den nye model af Knog Blinder har fået en kraftigere pære i, således at den nu lyser længere, end tidligere. Dog kommer den lidt til kort, hvis de skal lyse en helt mørk vej op.

 

Design

Lygterne er lavet i et meget elegant design og de virker meget kompakte. Lygterne er lavet så de både kan monteres på aero styr/saddelpind og almindelige saddelpinde.

 

Størrelse

Knog Blinder lygterne har en god størrelse, så de sidder godt på cyklen når de er monteret, men også har en god størrelse, så de kan ligge i en lomme når de ikke sidder på cyklen.

 

Montering

Til lygtesættet hører der gummibånd med, der kan sættes på lygten og rundt om styret således at lygten sidder godt fast. Montering er virkelig let og den smarte elastikløsning fungerer godt.

Lumens og indstillinger

Forlygten lyser 200 lumen. Når den lyser på max kan den lyse i 2,5 time. Lygten har hele otte indstillingsmuligheder, og kan på Eco-flash muligheden blinke op til 55 timer.

 

Baglygten lyser 100 lumen på max, og kan ligeledes holde strøm på max i 2,5 time, som vil være nok til langt de fleste cykelryttere. Baglygten har også Eco-Flash og kan lyse op til 55 timer.

 

De mange indstillingsmuligheder gør, at der er god mulighed for at finde den indstilling der passer bedst til en, og den man føles tryg ved.

 

 

Lygten i brug

Lygterne fra Knog ser måske ikke ud af så meget, men de har masser af power.

 

De er blevet brugt under min daglige pendling til arbejde på fem kilometer.


Her kører jeg primært i byen og lygterne skal således kun bruges til at blive set. Både med den varierende blinkefunktion og med det faste forlys er det tydeligt, at det giver synlighed for de andre medtrafikanter. Lygterne giver generelt en rigtig god tryghed når man bevæger sig rundt i morgentrafikken.

 

Baglygten leverer ligeledes et skarpt lys. Lygtesættet fra Knog er selvfølgelig også blevet brugt under træning. Her har lygten fået rigtig meget opmærksomhed blandt dem jeg har trænet med. Specielt fordi lygten viser et dødningehoved der lyser.

 

Det er både en sjov gimmick, men helt sikkert også noget der bliver lagt ekstra mærke til, og derved føler man sig også mere sikker, når man bevæger sig ud i trafikken. Jeg har også brugt baglygten i dagslys, her giver den bare en ekstra tryghed.

 

Når der er lavt batteriniveau på lygten lyser lygten i to sekunder efter den er slukket, for at gøre brugeren opmærksom på, at den er ved at løbe tør for strøm. Dette er en rigtig smart funktion.

 

Selve lygten lades op via USB. Der medfølger ikke et kabel, i stedet sætter man hele lygten i sit USB-stik i computeren og en lille diode lyser rødt.

 

Knog Blinder kan på max lyse i 2.5 time. Det er en rigtig god batteritid, hvilket vil være nok for langt de fleste cykelryttere, der træner udendørs på denne årstid.

Konklusion

Australske Knog har endnu engang lavet et rigtig godt lygtesæt.  Der er masser af gode indstillingsmuligheder og lygterne kan holde batteri et par timer på fuld stærke, hvilket må siges at være godkendt.

 

Knog Blinder er ikke en stor lygte, men har stadig et kraftigt lys, og man føler sig helt tryg i mørket. Det eneste minus ved Knog Blinder, er at forlygten ikke er kraftig nok til at lyse en helt mørk landevej op. Her skal man have fat i en anden model. Men ellers et rigtig godt sæt lygter til den daglige pendlere eller til cykelrytteren, der vil gøre mere opmærksom på sig selv i trafikken.


TESTRAPPORT

 

Hvad er produktet lavet til?

Det er et lygtesæt, der gør rytteren synlig i mørket.

 

Hvilke særlige features har produktet?

Lygterne har otte forskellige indstillinger og lyser som et dødningehoved.

 

Bedøm konstruktion/udførsel

Selve lygten kan adskilles fra spændemekanismen, hvilket giver god mening. Det er nemt at tænde og slukke lygterne.

 

Bedøm produktets ydeevne

Lygterne leverer masser af lys og gør rytteren synligt i mørket. Der er flere indstillinger, der gør det muligt at vælge det, der passer til den enkelte.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Lygterne er robuste og materialevalget er godt. De er 100 % vandtætte og virker til at kunne holde til elementernes påvirkning.

 

Bedøm vægt

Lygterne er rigtig lette.

 

Bedøm value for money

Det er ikke de billigste lygter man kan få på markedet, men det giver god mening at investere lidt mere i ens sikkerhed, når man er ude på landevejen. Prisen stemmer derfor fint overens med kvaliteten.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet

Det skarpe lys og den nemme montering.

 

Var der noget du ikke kunne lide ved produktet?

Nej

 

Konklusion

Det er et rigtig fedt lygtesæt der giver god synlighed.

 

Om testeren:

Alder: 32 år

Højde: 173 cm

Vægt: 73 kilo

Jeg har cyklet i: 10 år

Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej, gravel og E-cykling

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: S-PHYRE solbriller og linser fra Shimano
Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.
SIDSTE CHANCE: DCU præsenterer nyt OL-tøj - forudbestil kun i dag
Når de danske cykelryttere drager til OL om få uger, så bliver det i en nydesignet OL-kollektion.
Test: Flowgun Massagepistol
Kraftig massagepistol fra Flowlife, der udmærker sig med et flot design, god kvalitet og ikke mindst, så ælter den musklerne godt igennem.
Job: Shimano søger ny medarbejder
Shimano Nordic Denmark er på udkig efter en Technical Service Advisor til at blive medlem af det Danske team I København.
Bikepacking i Sverige
At sige, at jeg har glædet mig til at Sverige skulle åbne op igen, er en underdrivelse. Som helsingoraner er de svenske grusveje og klippefyldte skove kun en færgetur på 20 minutter væk og med kun to måneder til Unsupported Grinder, er det svenske terræn helt perfekt til lange træningsture.  
Job: Service Course søger Cykelmekanikere
Job som Cykelmekaniker hos Service Course
Ét år til den danske Tour-start: Det bliver så stort
I anledningen af præcis ét år til den danske Tour de France-start i 2022 har vi taget en snak med direktøren i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, som i den seneste uge har fulgt årets Tour-afvikling fra nærmeste hold.
Test: XLC Malediven solbriller
Cool brille, der kan det nødvendige, og som har en fornuftig pris.
Boost din indre Tour-rytter med Look pedaler og Fizik sko
LOOK pedaler og Fizik sko - det perfekte match, hvis du vil cykle som en ægte Tour-vinder.
Verdens største støtterklæring til Wout van Aert - 1689 m2!
Swapfiets og hollandsk YouTube-kanal står - bogstaveligt talt - bag verdens største støtteerklæring til Jonas Vingegaards holdkammerat hos Jumbo-Visma, Wout van Aert.
Team Jumbo-Visma stiller op i Tour de France med blå forhjul
Hører du til dem, der lagde mærke til - eller måske undrede dig over - at Team Jumbo Vismas cykler alle kørte med blå forhjul under Critérium du Dauphiné? I de kommende tre uger, hvor Touren skal køres, vil de blå forhjul komme endnu mere i fokus … men hvad er forklaringen?
3 timer til Tour-start! Er dit hold klar?
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Test: Flowpillow Heat fra Flowlife
Flowpillow Heat leverer gedigen massage, lækker varme, scorer helt i top på velværekontoen, og i vores familie er den kommet for at blive.
Produktnyt: Pro Stealth Curved
Ny Curved model, designet til dem der rokker fra højre til venstre side i sadlen, nedsat vægt og nyt look.
Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x