05.02.2021 @ 14:00

Nye smarte lygter fra Knog, der er nemme at montere og har masser af power. Perfekt lygtesæt til pendleren eller cykelrytteren, der vil gøre mere opmærksom på sig selv i trafikken.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Indledning

Knog stammer fra Australien og er efterhånden kendt for deres store sortiment af lygter, ringklokker og låse. Mærket blev grundlagt i 2003 og er efterhånden blevet kendt på at finde smarte og innovative løsninger.

Vi har haft muligheden for at teste et sæt lygter fra Knog. 

 

FAKTA:

Type: Lygtesæt med forlygte og baglygte.

Max lumens: Forlygte max 200 og baglygte 100.

Pæretype: LED

Batteri: USB-genopladelig. Har en levetid helt op til 60 timer med Eco flash mode

Vægt: 34 gram pr. lygte

Vejledende udsalgspris: 279,- kroner (pr. lygte)

 

 

Test

Vi har tidligere testet et lignende lygtesæt fra Knog, og også denne gang skuffer designet ikke. Knog Blinder har et elegant design. Mærket omtaler selv lygterne som den perfekte løsning til pendlere der oplever mørke timer eller falmende lys. Lygterne er lavet til at blive set. Men kører man inde i byen til og fra job, kan de sagtens bruges til at lyse op også.

 

Den nye model af Knog Blinder har fået en kraftigere pære i, således at den nu lyser længere, end tidligere. Dog kommer den lidt til kort, hvis de skal lyse en helt mørk vej op.

 

Design

Lygterne er lavet i et meget elegant design og de virker meget kompakte. Lygterne er lavet så de både kan monteres på aero styr/saddelpind og almindelige saddelpinde.

 

Størrelse

Knog Blinder lygterne har en god størrelse, så de sidder godt på cyklen når de er monteret, men også har en god størrelse, så de kan ligge i en lomme når de ikke sidder på cyklen.

 

Montering

Til lygtesættet hører der gummibånd med, der kan sættes på lygten og rundt om styret således at lygten sidder godt fast. Montering er virkelig let og den smarte elastikløsning fungerer godt.

Lumens og indstillinger

Forlygten lyser 200 lumen. Når den lyser på max kan den lyse i 2,5 time. Lygten har hele otte indstillingsmuligheder, og kan på Eco-flash muligheden blinke op til 55 timer.

 

Baglygten lyser 100 lumen på max, og kan ligeledes holde strøm på max i 2,5 time, som vil være nok til langt de fleste cykelryttere. Baglygten har også Eco-Flash og kan lyse op til 55 timer.

 

De mange indstillingsmuligheder gør, at der er god mulighed for at finde den indstilling der passer bedst til en, og den man føles tryg ved.

 

 

Lygten i brug

Lygterne fra Knog ser måske ikke ud af så meget, men de har masser af power.

 

De er blevet brugt under min daglige pendling til arbejde på fem kilometer.


Her kører jeg primært i byen og lygterne skal således kun bruges til at blive set. Både med den varierende blinkefunktion og med det faste forlys er det tydeligt, at det giver synlighed for de andre medtrafikanter. Lygterne giver generelt en rigtig god tryghed når man bevæger sig rundt i morgentrafikken.

 

Baglygten leverer ligeledes et skarpt lys. Lygtesættet fra Knog er selvfølgelig også blevet brugt under træning. Her har lygten fået rigtig meget opmærksomhed blandt dem jeg har trænet med. Specielt fordi lygten viser et dødningehoved der lyser.

 

Det er både en sjov gimmick, men helt sikkert også noget der bliver lagt ekstra mærke til, og derved føler man sig også mere sikker, når man bevæger sig ud i trafikken. Jeg har også brugt baglygten i dagslys, her giver den bare en ekstra tryghed.

 

Når der er lavt batteriniveau på lygten lyser lygten i to sekunder efter den er slukket, for at gøre brugeren opmærksom på, at den er ved at løbe tør for strøm. Dette er en rigtig smart funktion.

 

Selve lygten lades op via USB. Der medfølger ikke et kabel, i stedet sætter man hele lygten i sit USB-stik i computeren og en lille diode lyser rødt.

 

Knog Blinder kan på max lyse i 2.5 time. Det er en rigtig god batteritid, hvilket vil være nok for langt de fleste cykelryttere, der træner udendørs på denne årstid.

Konklusion

Australske Knog har endnu engang lavet et rigtig godt lygtesæt.  Der er masser af gode indstillingsmuligheder og lygterne kan holde batteri et par timer på fuld stærke, hvilket må siges at være godkendt.

 

Knog Blinder er ikke en stor lygte, men har stadig et kraftigt lys, og man føler sig helt tryg i mørket. Det eneste minus ved Knog Blinder, er at forlygten ikke er kraftig nok til at lyse en helt mørk landevej op. Her skal man have fat i en anden model. Men ellers et rigtig godt sæt lygter til den daglige pendlere eller til cykelrytteren, der vil gøre mere opmærksom på sig selv i trafikken.


TESTRAPPORT

 

Hvad er produktet lavet til?

Det er et lygtesæt, der gør rytteren synlig i mørket.

 

Hvilke særlige features har produktet?

Lygterne har otte forskellige indstillinger og lyser som et dødningehoved.

 

Bedøm konstruktion/udførsel

Selve lygten kan adskilles fra spændemekanismen, hvilket giver god mening. Det er nemt at tænde og slukke lygterne.

 

Bedøm produktets ydeevne

Lygterne leverer masser af lys og gør rytteren synligt i mørket. Der er flere indstillinger, der gør det muligt at vælge det, der passer til den enkelte.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Lygterne er robuste og materialevalget er godt. De er 100 % vandtætte og virker til at kunne holde til elementernes påvirkning.

 

Bedøm vægt

Lygterne er rigtig lette.

 

Bedøm value for money

Det er ikke de billigste lygter man kan få på markedet, men det giver god mening at investere lidt mere i ens sikkerhed, når man er ude på landevejen. Prisen stemmer derfor fint overens med kvaliteten.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet

Det skarpe lys og den nemme montering.

 

Var der noget du ikke kunne lide ved produktet?

Nej

 

Konklusion

Det er et rigtig fedt lygtesæt der giver god synlighed.

 

Om testeren:

Alder: 32 år

Højde: 173 cm

Vægt: 73 kilo

Jeg har cyklet i: 10 år

Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej, gravel og E-cykling

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.
Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Se verdensstjernerne dyste i Ballerup
Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nummer to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14-årige.
Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT
Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.
Guide: Tour-arrangementer i Danmark 2022
Feltet.dk giver dig her en guide til, hvilke arrangementer, som er i Danmark i 2022 i forbindelse med Tour de France kommer til landet.
Produktnyhed: 2022 Giant Revolt
Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
Kilometerkongen fylder 75!
I dag torsdag den 28. oktober fylder Niels Fredborg 75 år. Niels var i toppen af dansk banesport fra 1963, da han som blot 16-årig vandt sit første danske mesterskab i sprint og frem til han stillede cyklen i stald 17 år senere.
Boganmeldelse: Væddeløber af Matti Breschel
Med Væddeløber har Matti Breschel skrevet en ærlig og uprætentiøs bog om livet i cykelsportens overhalingsbane, hvor der er masser af stjernestunder, men mindst lige så mange hverdage.
Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.
Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.
Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x