Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

05.02.2021 @ 14:00

Nye smarte lygter fra Knog, der er nemme at montere og har masser af power. Perfekt lygtesæt til pendleren eller cykelrytteren, der vil gøre mere opmærksom på sig selv i trafikken.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Indledning

Knog stammer fra Australien og er efterhånden kendt for deres store sortiment af lygter, ringklokker og låse. Mærket blev grundlagt i 2003 og er efterhånden blevet kendt på at finde smarte og innovative løsninger.

Vi har haft muligheden for at teste et sæt lygter fra Knog. 

 

FAKTA:

Type: Lygtesæt med forlygte og baglygte.

Max lumens: Forlygte max 200 og baglygte 100.

Pæretype: LED

Batteri: USB-genopladelig. Har en levetid helt op til 60 timer med Eco flash mode

Vægt: 34 gram pr. lygte

Vejledende udsalgspris: 279,- kroner (pr. lygte)

 

 

Test

Vi har tidligere testet et lignende lygtesæt fra Knog, og også denne gang skuffer designet ikke. Knog Blinder har et elegant design. Mærket omtaler selv lygterne som den perfekte løsning til pendlere der oplever mørke timer eller falmende lys. Lygterne er lavet til at blive set. Men kører man inde i byen til og fra job, kan de sagtens bruges til at lyse op også.

 

Den nye model af Knog Blinder har fået en kraftigere pære i, således at den nu lyser længere, end tidligere. Dog kommer den lidt til kort, hvis de skal lyse en helt mørk vej op.

 

Design

Lygterne er lavet i et meget elegant design og de virker meget kompakte. Lygterne er lavet så de både kan monteres på aero styr/saddelpind og almindelige saddelpinde.

 

Størrelse

Knog Blinder lygterne har en god størrelse, så de sidder godt på cyklen når de er monteret, men også har en god størrelse, så de kan ligge i en lomme når de ikke sidder på cyklen.

 

Montering

Til lygtesættet hører der gummibånd med, der kan sættes på lygten og rundt om styret således at lygten sidder godt fast. Montering er virkelig let og den smarte elastikløsning fungerer godt.

Lumens og indstillinger

Forlygten lyser 200 lumen. Når den lyser på max kan den lyse i 2,5 time. Lygten har hele otte indstillingsmuligheder, og kan på Eco-flash muligheden blinke op til 55 timer.

 

Baglygten lyser 100 lumen på max, og kan ligeledes holde strøm på max i 2,5 time, som vil være nok til langt de fleste cykelryttere. Baglygten har også Eco-Flash og kan lyse op til 55 timer.

 

De mange indstillingsmuligheder gør, at der er god mulighed for at finde den indstilling der passer bedst til en, og den man føles tryg ved.

 

 

Lygten i brug

Lygterne fra Knog ser måske ikke ud af så meget, men de har masser af power.

 

De er blevet brugt under min daglige pendling til arbejde på fem kilometer.


Her kører jeg primært i byen og lygterne skal således kun bruges til at blive set. Både med den varierende blinkefunktion og med det faste forlys er det tydeligt, at det giver synlighed for de andre medtrafikanter. Lygterne giver generelt en rigtig god tryghed når man bevæger sig rundt i morgentrafikken.

 

Baglygten leverer ligeledes et skarpt lys. Lygtesættet fra Knog er selvfølgelig også blevet brugt under træning. Her har lygten fået rigtig meget opmærksomhed blandt dem jeg har trænet med. Specielt fordi lygten viser et dødningehoved der lyser.

 

Det er både en sjov gimmick, men helt sikkert også noget der bliver lagt ekstra mærke til, og derved føler man sig også mere sikker, når man bevæger sig ud i trafikken. Jeg har også brugt baglygten i dagslys, her giver den bare en ekstra tryghed.

 

Når der er lavt batteriniveau på lygten lyser lygten i to sekunder efter den er slukket, for at gøre brugeren opmærksom på, at den er ved at løbe tør for strøm. Dette er en rigtig smart funktion.

 

Selve lygten lades op via USB. Der medfølger ikke et kabel, i stedet sætter man hele lygten i sit USB-stik i computeren og en lille diode lyser rødt.

 

Knog Blinder kan på max lyse i 2.5 time. Det er en rigtig god batteritid, hvilket vil være nok for langt de fleste cykelryttere, der træner udendørs på denne årstid.

Konklusion

Australske Knog har endnu engang lavet et rigtig godt lygtesæt.  Der er masser af gode indstillingsmuligheder og lygterne kan holde batteri et par timer på fuld stærke, hvilket må siges at være godkendt.

 

Knog Blinder er ikke en stor lygte, men har stadig et kraftigt lys, og man føler sig helt tryg i mørket. Det eneste minus ved Knog Blinder, er at forlygten ikke er kraftig nok til at lyse en helt mørk landevej op. Her skal man have fat i en anden model. Men ellers et rigtig godt sæt lygter til den daglige pendlere eller til cykelrytteren, der vil gøre mere opmærksom på sig selv i trafikken.


TESTRAPPORT

 

Hvad er produktet lavet til?

Det er et lygtesæt, der gør rytteren synlig i mørket.

 

Hvilke særlige features har produktet?

Lygterne har otte forskellige indstillinger og lyser som et dødningehoved.

 

Bedøm konstruktion/udførsel

Selve lygten kan adskilles fra spændemekanismen, hvilket giver god mening. Det er nemt at tænde og slukke lygterne.

 

Bedøm produktets ydeevne

Lygterne leverer masser af lys og gør rytteren synligt i mørket. Der er flere indstillinger, der gør det muligt at vælge det, der passer til den enkelte.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Lygterne er robuste og materialevalget er godt. De er 100 % vandtætte og virker til at kunne holde til elementernes påvirkning.

 

Bedøm vægt

Lygterne er rigtig lette.

 

Bedøm value for money

Det er ikke de billigste lygter man kan få på markedet, men det giver god mening at investere lidt mere i ens sikkerhed, når man er ude på landevejen. Prisen stemmer derfor fint overens med kvaliteten.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet

Det skarpe lys og den nemme montering.

 

Var der noget du ikke kunne lide ved produktet?

Nej

 

Konklusion

Det er et rigtig fedt lygtesæt der giver god synlighed.

 

Om testeren:

Alder: 32 år

Højde: 173 cm

Vægt: 73 kilo

Jeg har cyklet i: 10 år

Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej, gravel og E-cykling

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Sådan supplerer du din cykeltræning med CBD produkter
Test: Tacx Boost Indoor Trainer
Tacx Boost er en entry-level ”wheel-on” indoor trainer, som gør det muligt at køre indendørs samt deltage i virtuelle træninger og løb på platforme som eksempelvis Zwift. Den er nem at sætte op og pakke sammen igen, og gør det muligt at medbringe næsten hvor som helst.
Produktnyt: Mere fornøjelse og færre punkteringer med AW3 landevejsdæk fra Bontrager
Bontrager har opdateret deres AW3 landevejsdæk med helt nye modeller med Hard-Case Lite og Hard-Case, hvilket giver bedre beskyttelse mod punkteringer uden at gå på kompromis med køreoplevelsen.
Produktnyt: Trek lancerer en let E-Caliber MTB
Trek præsenterer den helt nye E-Caliber. Med E-Caliber præsenterer Trek en helt ny familie af lette, elektriske XC-mountainbikes.
Udfordr cykelvennerne - 3 managerspil skudt i gang
Feltet.dk har skudt managersæsonen i gang med 3 managerspil. Det helårlige managerspil Feltet.dk Tour samt til WorldTour-løbene UAE Tour og Paris-Nice.
Sæt dit managerhold til UAE Tour - starter søndag
Managersæsonen skydes i gang med UAE Tour den 21. februar. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb, som er årets første WorldTour-løb.
Test: isolés Vincent Shelter Plus
En lækker vinterpakke til den kræsne rytter som elsker komfort og lækre materialer.
Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne
I disse Corona tider hvor restriktioner og "social distancing" har sat en kæp i hjulet for mange og vi har givet afkald på at bruge tiden med venner og bekendte, har turcyklen stået som en trofast ven.
Test: XLC handsker, sokker og skoovertræk
I den kolde og våde tid som vi har, og forventeligt stadigvæk vil have nogle måneder endnu, har Feltets udsendte testet udstyr fra XLC for at se, om produkterne kan holde fødder og hænder varme.

Instagram #motionsfeltet

Få inspiration til vintertræningen - We are danes
Simon Andreassen og en række andre danske idrætsudøver er med i den nye Redbull-film, We are Danes.
Ny bog i webshoppen: Engang var jeg Jesper Skibby
"Engang var jeg Jesper Skibby" er både en sportskrønike og et indgående portræt af et komplekst menneske, som vi alle har mere tilfælles med, end vi tror. Bogen udkommer den 24. marts og kan allerede nu forudbestilles i webshoppen.
Debat: Har du styr på din graveltur eller gravelevent?
Gravelcykling er det nye sort, og de seneste år er det strømmet til med nye ryttere. Herligt! Men kører gravelrytterne, hvor de må? 
Test: Knog Blinder Skull lygtesæt
Nye smarte lygter fra Knog, der er nemme at montere og har masser af power. Perfekt lygtesæt til pendleren eller cykelrytteren, der vil gøre mere opmærksom på sig selv i trafikken.
Produktnyt: Assos Mille GTS bibshorts
Assos lancerer nye bibshorts i deres Mille-kollektion - den mest budgetvenlige kategori fra de schweiziske mestre i komfort.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Torque:on
Canyon introducerer en helt ny, e-park cykel, der kombinerer brugbarheden fra mærkets ikoniske Torque model med hjælpen og rækkevidden fra Shimanos nye EP8 pedal-hjælpesystem. Canyon Spectral:on, Neuron:on og Grand Canyon:on opgraderes også med det nye EP8 motor- og batterisystem og udgør et af de mest omfattende og innovative e-mtb serier på markedet.
Gravel Ride: Præsentation af ny skribent bikepacker Tobias
Feltet.dk har fået en ny fast skribent i vores gravelsektion. Han hedder Tobias og du kan her læse hvem han er og hvorfor han kalder sig selv for en cykelnørd.
Vind en signeret cykeltrøje fra Søren Kragh
Skandinaviens første gravelfestival ser dagens lys
Tre danskere står bag festivalen og de har store planer.
Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Sådan supplerer du din cykeltræning med CBD produkter
Test: Tacx Boost Indoor Trainer
Tacx Boost er en entry-level ”wheel-on” indoor trainer, som gør det muligt at køre indendørs samt deltage i virtuelle træninger og løb på platforme som eksempelvis Zwift. Den er nem at sætte op og pakke sammen igen, og gør det muligt at medbringe næsten hvor som helst.
Produktnyt: Mere fornøjelse og færre punkteringer med AW3 landevejsdæk fra Bontrager
Bontrager har opdateret deres AW3 landevejsdæk med helt nye modeller med Hard-Case Lite og Hard-Case, hvilket giver bedre beskyttelse mod punkteringer uden at gå på kompromis med køreoplevelsen.
Produktnyt: Trek lancerer en let E-Caliber MTB
Trek præsenterer den helt nye E-Caliber. Med E-Caliber præsenterer Trek en helt ny familie af lette, elektriske XC-mountainbikes.
Udfordr cykelvennerne - 3 managerspil skudt i gang
Feltet.dk har skudt managersæsonen i gang med 3 managerspil. Det helårlige managerspil Feltet.dk Tour samt til WorldTour-løbene UAE Tour og Paris-Nice.
Sæt dit managerhold til UAE Tour - starter søndag
Managersæsonen skydes i gang med UAE Tour den 21. februar. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb, som er årets første WorldTour-løb.
Test: isolés Vincent Shelter Plus
En lækker vinterpakke til den kræsne rytter som elsker komfort og lækre materialer.
Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne
I disse Corona tider hvor restriktioner og "social distancing" har sat en kæp i hjulet for mange og vi har givet afkald på at bruge tiden med venner og bekendte, har turcyklen stået som en trofast ven.
Test: XLC handsker, sokker og skoovertræk
I den kolde og våde tid som vi har, og forventeligt stadigvæk vil have nogle måneder endnu, har Feltets udsendte testet udstyr fra XLC for at se, om produkterne kan holde fødder og hænder varme.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet