Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 27.11.2018 @ 20:00

Isolés’ første vinterkollektion byder på veldesignede produkter, som klarer sig fremragende i test.

Introduktion

Isolés er et nyskabt dansk brand, som hurtigt har skabt en masse opmærksomhed om sig selv med underspillede, moderne designs holdt i noget der bedst kan betegnes som skandinavisk minimalisme. Mærket er nu på banen med sin første vinterkollektion.

 

Bag mærket står Henrik Dahl, som har fundet en del af inspirationen til produkterne og brandet i sin tid som ung og håbefuld rytter, hvor han flyttede til Italien for at opsøge drømmen om at køre cykelløb på de største scener. Selv om drømmen om at køre professionelt braste, så bibeholdt han alligevel kærligheden til cykelsporten og lærte at sætte pris på de lange, ensomme træningsture, da skader forhindrede ham i at køre løb med holdkammeraterne.

 

Isolés er netop grundlagt ud fra princippet, at intet er vigtigere end den enkelte rytters oplevelse. En central del af oplevelsen er godt udstyr, og her har brandet ganske enkelt et erklæret mål om at skabe tøj, som giver bedre ture for de ryttere, som bruger det.

Vi har testet mærkets første vinterkollektion

 

Ernest Padded Winter Jacket

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Sort (Fås også i Navy og Green)
Størrelser: S – 3XL
Vejledende udsalgspris: 1.399,- kroner

 

 

Test                                                         

Ernest Padded vinterjakken er det kraftigste yderlag i den første vinterkollektion fra Isolés.

 

En vinterjakke som er lavet til at klare sig igennem stort set alle vejrsituationer og til at ruste rytteren til en lang og kold vinter.

 

Underspillet design

Med jakken i hånden fremstår den både enkel og ret minimalistisk i sit udtryk og konstruktion.

 

Isolés er tro mod sin designstrategi og leverer en strømlinet jakke, som på alle måder viderefører den underspillede æstetik, som fik rigtig mange til at spærre øjnene op, da mærkets første kollektion nogensinde ramte markedet i foråret.

 

Den testede jakke er sort hele vejen igennem og designet brydes kun af en grå stofstribe på skulderen og i nakken, som er Isolés’ gennemgående signatur.

 

Derved får man en klassisk jakke med et underspillet og sofistikeret udtryk. I kollektionen findes jakken også i navy og grøn, hvis man foretrækker lidt farve. Fælles er dog de mørke toner, som i vores optik er velvalgte, da de derved godt kan vaskes rene efter at have taget sprøjt fra vejen, som alt andet lige er uundgåeligt på vores breddegrader, når man kører om vinteren.

 

Materialer

Hovedmaterialet er et kraftigt shell-materiale, som med sin blanke overflade minder om trenden fra de moderne regntrøjer og -jakker, hvor de vandafvisende effekter kombineres med en god portion åndbarhed.

 

Desuden er jakken forsynet med polstrede indsatser på skuldrene og ryggen som skal være med til at isolere på strategisk vigtige steder.

 

Materialerne er kraftige, men ikke så kraftige, som man ofte ser på deciderede vinterjakker. Derfor er indersiden lavet i en opkradset kvalitet, som skal være med til at sikre en lun og varm følelse.

 

Facit er dermed en vinterjakke, som er forholdsvis let og strømlinet i forhold til mange af markedets andre muligheder og hvor materialer og konstruktion altså understøtter det stramme (her i ordets positive forstand) og rene design som Isolés’ look er lig med.

 

Pasform

Som nævnt, så er Ernest vinterjakken her noget mere slank i sin silhuet end man så med vinterjakker for blot ganske få år tilbage. Derved har man med det rette fit også mulighed for at få et produkt, som kan bistå én igennem hele vinteren uden, at det føles som om, at man går på kompromis med sin performance på cyklen, som man ellers godt kan, hvis man kommer i en stor og bulet vinterjakke.

 

Og netop det – at levere en pasform som komplimenterer disse egenskaber – er Isolés lykkedes med i imponerende grad.

 

Jakken sidder nemlig rigtig godt. Pasformen er tæt, men jakkens hovedmateriale strækker fint i alle retninger og sætter sig derved tæt, men behageligt, om hele overkroppen.

 

Jeg er 183 centimeter høj og vejer 76 kilo og størrelse medium sidder helt perfekt på mig:

 

Jakken slutter tæt til over brystet, men med fin plads i armhulerne, så fittet forbliver behageligt, også selv om jeg har et kraftigt baselayer på.

Pasformen sidder også i øjet hen over skuldrene og den øverste del af ryggen. Her føles jakken nærmest som at have en velsiddende jersey på, snarere end en kraftig jakke.

 

Opbygningen af jakken gør brug af to paneler i siderne, som er med til at trække pasformen sammen, så den slutter fint til hele vejen ned over siderne, lænden og maven. Generelt er ordet komfortabel yderst dækkende for pasformen, som bare fungerer og som understøttes af en godt doseret elastik i livet, som sørger for at kold luft ikke finder vej op på maven og lænderyggen.

 

Ved første øjekast føles ærmerne en anelse lange. De skal lige trækkes lidt op for at komme helt på plads, hvilket også er fordi, at de sidder ret tæt for en vinterjakke. De er dog lette at få på plads og den lille ekstra længde kommer fint til gode, da der derved er lidt ekstra stof at gøre godt med, når ærmerne enten skal ud over en handske eller ind i den.

 

Helt generelt er det faktisk ret behageligt, når vinterjakker har lidt ekstra længde i ærmerne, da man derved helt eliminerer muligheden for et ærme, som stumper og derved blotter håndleddene i vinterkulden.

 

Endelig er der kraven, som også er et kritisk punkt, da der her er potentiale for at lukke kold luft ind, hvis ikke den er udført korrekt. Her lykkedes Isolés dog med en tætsiddende og høj krave, som lukker godt til, men stadig giver plads til en halsbeskytter uden at stramme for meget.

 

 

Ude på vejen

Selv om jakken føles lun, med sin fleece-agtige inderside, så er det en af den slags jakker, hvor man lige skal køre noget varme i kroppen, før den for alvor kommer til sin ret.


Det er helt forventeligt, når man har at gøre med en minimalistisk jakke, hvor man til gengæld slipper for at føle sig som Michelin-manden på søndagstur.

 

Til gengæld er jakken så både lun og behagelig, når den får noget kropsvarme at udnytte. Den lune inderside holder fint på varmen og i sammenspil med den tætte pasform, får man en fin og lækker fornemmelse.

 

Det er fedt at mærke, hvordan det strækbare stof følger kroppen, så pasformen forbliver konsekvent, selv i den foroverbøjede position på cyklen. Det gør, at der hele tiden er det samme luftlag mellem ens baselayer og jakken. Det er netop dette opvarmede luftlag, som sikrer varmen om vinteren. Til forskel fra vinterjakker som er kraftigere, men ikke fittet på samme måde, så oplever vi, at det giver en konsekvent jakke, hvor der ikke opstår varme områder eller endnu værre rigtig kolde områder.

 

Ernest-jakken har som skrevet flere områder med ekstra isolering – mest tydeligt på skuldrene ved kravebenene. Om det gør en stor forskel, er svært at vurdere. Vi synes under alle omstændigheder, at det er et fedt designelement, og dets funktion drukner måske lidt i, at jakken i forvejen er god, hvilket naturligvis er positivt.

 

Det shell-agtige ydermateriale har virkelig vundet min gunst her i testperioden. Selv om vores vintre er kolde, så er de mere end noget også vindblæste og våde. Derfor er det i min optik mindst ligeså vigtigt at have en jakke, som kan modstå elementerne lige så meget som den blotte kulde.

 

Her er denne type materiale kongen på landevejen. Vinden lukkes helt ude og materialet skyr vandet, så jeg vil vurdere, at det kan klare en endog ret hidsig skylle uden at træningen må afbrydes.


Jeg synes slet og ret, at man med denne type jakke får en fremragende alsidighed, som fungerer under flere forhold og derved bedre kan retfærdiggøre, at bruge lidt ekstra på sin jakke. Kører man hele vinteren igennem, så vil man ikke fortryde det.

 

Som sagt lever jakken af at regulere og udnytte den kropsvarme den får. Derved kan dens eneste svage side være ture, hvor man kører med høj intensitet eller hårde intervaller og derefter skal rulle i en time eller to. Her vil faldet i kropstemperatur kunne mærkes mere.

 

Derfor kan det anbefales, at man tager en vest med, som kan hjælpe med at give lidt ekstra varme, hvis man er ude på den slags togter. Ellers klarer jakken sig fint i stort set alle vintertemperaturer og excellerer i 3-10 grader.

 

Detaljer

Slutteligt er det også værd lige at kaste et blik på flere fine detaljer, som ofte er med til at give det ekstra, som flytter et produkt fra godt til fremragende.

 

Kraven er forsynet med merinould på indersiden, så den luner halsen, men vigtigst af alt er blød og behageligt. Om vinteren er den høje krave som regel tætsiddende hele tiden, så derfor er det en vigtig feature.

 

Ærmelukningerne er brede og superelastiske, så de let interagerer med et par handsker for at skabe en pålidelig lukning.

 

Bag på har jakken en flap, som kan slås ned og dække den øverste del af ens shorts og tage de værste vandsprøjt fra vejen. Den er brugbar i Danmark!

Ernest Deep Winter Bib Tights

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Farve: Sort
Størrelser: S – 3XL
Vejledende udsalgspris: 899,- kroner

 

 

Test

Isolés har to forskellige bib tights i deres vinterkollektion. En regulær vinterbuks og så en version til ’rigtig’ vinter, kaldet ’Deep Winter’. Det er den version, vi her har haft fingrene i.

 

Fælles for de to er, at ingen af dem har indlæg og derfor skal benyttes med et sæt bib shorts under.


Der er i høj grad en smagssag, om man bedst kan lide sine vintertights med eller uden indlæg. Mange foretrækker versionen uden indlæg, da man derved kan køre med sine yndlingsshort hele året og blot trække sine tights over. Andre synes, at et integreret indlæg føles bedst.

Vores holdning er, at begge dele kan fungere og vi har oplevet gode og dårlige eksempler på begge metoder.

 

Materialer og pasform

Deep Winter-versionen er gearet til rigtig kolde ture, som titlen indikerer. Det betyder, at materialerne er lidt kraftigere og robuste. Mest mærkbart på buksens front, som er belagt med et kraftigt materiale, som er meget lig jakken. Altså et blank, shell-lignende materiale, som kan holde vinden ude og som ikke er bange for lidt vand.

 

Derimod er bagsiden, som ikke bryder vinden, lavet i et lidt tyndere og blødt materiale, med henblik på at øge åndbarheden.

 

Materialerne er generelt af høj kvalitet og er både bløde, lækre og robuste.

 

Pasformen er tæt via den fine elasticitet i stoffet. Det giver et behageligt fit, hvor man føler sig strømlinet og ikke har noget overskydende stof i vinden overhovedet.

 

Konstruktionen benytter sig af flere paneler, hvilket ofte er med til at sikre den gode pasform. Disse er sammensat med flade sømme, så der ikke er noget, der generer mod huden.

 

Som sagt skal bukserne benyttes med bibshorts under- Vi har kørt med Isolés’ tilhørende Ernest Bib Shorts. Dem har vi tidligere testet grundigt, som du kan læse mere om her.

 

Kort sagt, så er det et sæt solide shorts, som gør klogt brug af flere materialer og som er både behagelige og gode i kvaliteten.

 

 

Masser af varme

Deep Winter-bukserne gør, som jakken, brug af en opkradset inderside, som er med til at gøre dem både lune og dejligt bløde.

 

Sammen med den kraftige front, gør det bukserne til nogle af de varmeste vintertights, jeg endnu har testet. Her har vi at gøre med et sæt tights, som kan klare hele vinteren og som med garanti kan få én igennem uden at man behøver at fryse om benene en eneste gang.

For mig, viser Isolés med disse tights igen, at de har styr på det store billede og også formår at tilføje de små ekstra ting, som for alvor gør et produkt til en favorit.

 

Skiftet mellem materialetyperne på låret er fremragende og pasformen er lige i øjet. Den er tæt, men ikke kvælende. Når produktet er så varmt som dette, så ville det være for klaustrofobisk, hvis de sad klistret på.

 

Det kraftige stof er desuden brugt i området foran ved skridtet. Derved får man lidt ekstra beskyttelse, i et område som ellers kan lide, når det er rigtig koldt. Det kender de fleste vist. En fin detalje.

 

Endelig er der selerne, hvor det kraftige stykke som dækker lænden også har den opkradsede, fleece-agtige inderside. Derved får man nærmest fornemmelse af at have en varm håndflade i ryggen, på et sted som ellers ofte bliver koldt.

 

Et par fremragende tights til de koldeste dage.

Konklusion

Folkene bag Isolés er selv rutinerede cykelryttere med kilometervis af erfaring. Det viser sig bare gang på gang, at denne kombination af dedikerede folk meget tæt på alle faserne af produktudviklingen, når det kommer til cykeltøj, er utrolig stærk.

 

Vinterkollektionen fra Isolés er fremragende. Jakken er i min optik helt uovertruffen og veludført med lækre materialer og god pasform.


Den er en sikker vinder hos dem, som træner hen over vinteren og er perfekt til dem, som holder formen ved lige med vinterkørsel med intensitet. Her vil dens lethed komme til rette og give samme følelse, sm kørte man rundt i en jersey.

 

Yderligere er jeg stor fan af materialevalget, som ånder godt og som er gearet ikke kun til kulde, men også vind og vand.

 

De lange tights i Deep winter-versionen udmærker sig til rigtig vinterkørsel, når temperaturen er under 4-5 grader. De klarer sig fint i frost også.

 

Isolés springer nok i øjet med sit strømlinede design, men funktionerne er mindst lige så gode.

 

Stillet til rådighed af: Isolés

Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.

Instagram #motionsfeltet

Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 
Produktnyt: ABUS AirBreaker
ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.
GOOD VIBES ONLY – Glædeligt gensyn med Gran Fondo Jennum
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
”En Forårsdag i Hell-singør” køres for 10. gang i weekenden
Søndag den 14. april drager mellem 350 og 400 cykelryttere ud for at opleve den nordsjællandske natur på to hjul. Men det bliver en hård tur på en rute, der byder både på en ægte brostenspavé, grus, skovstier og skrappe stigninger.
Job: Shimano søger kørende sælger til Distrikt Sjælland/Fyn
Har du lyst til at arbejde med cykelbranchens stærkeste brands?
Danmarks bjergmotionsløb afvikles i slutningen af maj
Born Fondo er et kuperet og meget trafiksikkert motionscykelløb, der køres i og omkring Gudhjem søndag den 27. maj 2018.
Motionsløbet Rundt om Trehøje afvikles for 19. gang
Lørdag den 27. april afvikles motionsløbet Rundt i Trehøje i Vildbjerg og omegn. Skal du med?
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Produktnyt: SRAM FORCE kommer nu i en eTap AXS-udgave
SRAM lancerer en ny elektronisk Force eTap AXS geargruppe. Feltet.dk har været på besøg hos Cycle Service Nordic og set nærmere på geargruppen. Force eTap AXS geargruppen udfordrer konkurrenterne både på pris og teknologi.
Shimano udvider samarbejdet med Elite
Shimano Europe Bike Holding udvider samarbejdet med Elite på det danske marked fra april 2019.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykelfest på havnen: Flandern Rundt fejres i Aarhus
Den 7. april kan aarhusianske cykel- og ølentusiaster komme med til cykelfest, når VisitFlanders viser Flandern Rundt på storskærm - og serverer kolde belgisk-inspirerede øl på Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn. De første 180 øl er på turistrådets regning. Samtidig er der mulighed for at vinde en rejse til Flandern. 
Ny trend: Det blå forhjul er alle vegne
Interessen for det prisvindende hollandske cykelkoncept, Swapfiets, er større end nogensinde. Virksomheden vokser stødt og har nu nået 100.000 cykelglade kunder fordelt på fire lande og er dermed verdens største abonnementsservice med cykler. Swapfiets i Danmark bidrager med over 2800 cykelglade kunder - blot 4 måneder efter åbningen af de tre butikker i København, Århus og Odense.
Nyt koncept skal give Stjerneløbet en ekstra dimension
Stjerneløbet i Roskilde er en af Danmarks ældste landevejsklassikere, der med forskellige koncepter har begejstret cykelfolket. 2019-udgaven bliver kørt 15. september 2019 uden eliteløb men med et nyt koncept, der skal få endnu flere motionister med.
Få 26% rabat på alt Feltet.dks webshop i dag
Feltet.dk har fødselsdag - Få 26% rabat på alt! 

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat