07.03.2020 @ 07:30

Slovakiske Isadore fortsætter med at producere high-end cykeltøj med baggrund i erfaringerne fra de nu pensionerede cykelbrødre Peter og Martin Velits.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Tøjet har en udpræget minimalistisk æstetik, hvor både farvevalg og linjer er afdæmpede og underspillede.

 

Sæsonen byder op til at smide de helt tunge jakker og benytte sig af de overdele, som lægger sig imellem en decideret vinterjakke og en trøje.

 

Således har vi haft lejlighed til at teste Isadores Thermerino Jersey, som benytter et af Isadores varemærker - den ikoniske merinould.

 

Fakta:
Producent: Isadore
Produkt: Thermerino Jersey
Farve: Dried Tobacco
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 1300,- kroner

 

Test

Thermerino-trøjen er reelt lidt af en mellemting mellem en rigtig tyk trøje og en decideret jakke.


Den bløde merinokvalitet giver den karakter af en jakke, mens kraftigheden i materialet leder tankerne hen imod en langærmet trøje.

 

Det er egentligt meget relevant for vores breddegrader, hvor vi har lange ’mellemsæsoner’, hvor det er koldt uden at være decideret vinter.

 

 

Fine materialer

Trøjen bærer præg af merinoulden, som er dejlig blød og sparsomt blandte op med andre materialer, som kan give struktur og stretch.

 

Det giver en trøje, som er usædvanlig lækker både i hånden og når den er på. Indersiden er fuldstændig belagt med fleece, hvilket giver en blød og lækker fornemmelse, som også er lun.

 

I det hele taget er materialeblandingen rigtig spændende og veludført.

 

Merinould er bare lækkert og kan give de fleste produkter lidt ekstra ’lækkerhed’ og Isadore viser her, at de virkelig ved hvad de laver, med blandingen med Elastane, som giver både mere robusthed i stoffet og en mere glat yderside, som er så tætvævet, at den godt kan tåle nogle få dråber vand og diverse sprøjt fra vejen.

 

Pasform

Stoffet indeholder ligeledes masser af stretch, som hjælper på pasformen.

 

Pasformen er tæt, men ret afslappet. Det er fint, for så er der plads til at lege med flere baselayers under jakken alt efter vejr og temperatur.

 

Strækket i stoffet går i alle fire retninger, så man mærker med det samme en trøje, som sætter sig pænt om kroppen, når man tager den på.

Trøjen vil passe de fleste kropsformer og man behøver ikke være helt skåret for at bære den.

 

Det er dog værd at bemærke, at jeg er 183 centimeter høj og vejer 75 kilo og en medium er til den store side for mig - selv med to lag under.

 

Så trøjen er bestemt ikke lille i størrelsen.

 

Man må derfor vurdere, om man vil gå en størrelse ned for at få et tættere fit, eller bruge sin naturlige størrelse og leve med lidt ekstra plads. Som sagt er det måske ikke så dumt, når man så kan have lidt flere lag under.   

 

Man føler sig rigtig godt tilpas med Thermerino-trøjen på. Den nærmest krammer én og er blandt de mest behagelige vi har prøvet i denne kategori. Den sidder behageligt hen over brystet og hele vejen ned over overkroppen.

 

 

Ude på cyklen

Vi har testet trøjen både som eneste yderlag, men også med en vest over på kølige dage.

 

Netop med en vest over, har den ydet rigtig fin komfort ned til omkring kun et par enkelte plusgrader, hvis man husker at bruge et solidt inderlag (eller to tyndere af slagsen).


Trøjen har en lethed over sig, som man ikke får fra en traditionel, kraftig vindjakke, og en nærmest ekstrem komfort med den bløde inderside i den lækre uld og den meget fine strækbarhed, som virkelig kommer til sin ret ude på cyklen og giver en sublim pasform i brug.

 

Der hvor Thermerino-trøje for alvor kommer til sin ret, er dog måske rettere, når der lige er lidt varmere og temperaturerne sniger sig op over 8-9 grader.

 

Her kommer alle kvaliteterne virkelig til udtryk og trøjen er derfor et fremragende bud på en overdel som kan tage rytteren sikkert og ikke mindst komfortabelt igennem de overgangsfaser, som der altid opstår mellem vinter og forår og - endnu mere relevant lige nu - mellem efterår og vinter.

 

Her får man god varmeisolering og den nødvendige åndbarhed til de skiftende dage.

 

Man kan sagtens finde tekniske trøjer på markedet, som giver bedre beskyttelse mod eksempelvis regn, men i tørvejr er merinoulden stadig svært at konkurrere med og kan fint hamle op med mere innovative materialer.

 

 

Styr på detaljen

Ud over den fine overall performance, så er der desuden fint styr på alle de features, som man sætter pris på som cykelrytter.

 

Lommerne er dybe og der er masser af plads til lidt ekstra, som årstiden ofte kræver. Vi savner dog lidt en lynlåslomme, som kan sikre telefon og så videre.

 

Kraven er blød på indersiden og er fri for syninger. Det er vigtigt på en årstid, hvor man har tendens til at lyne helt op og derved få et tæt fit, som bevæger sig mod huden hele dagen.

 

Endeligt er der designet, som er ret traditionelt og med direkte referencer i både materialevalg og design til nogle af cyklingens traditioner.

 

Vi synes, det er veludført og så formår Isadore alligevel at gøre det lidt mere nutidigt med tre prikker bagpå, som ved første øjekast synes at være et designelement, men som faktisk er reflekterende.

 

 

Konklusion

Hvis man er til produkter i merinould og kan lide den bløde og lune fornemmelse, så er det her absolut den helt rigtige trøje.

 

Trøjen, som egentlig falder i kategorien lige mellem decideret trøje og jakke, er ultralækker i sin kvalitet og oser af eksklusivitet fra den kraftige og bløde uldblanding.

 

Funktionsmæssigt høster den fint fordelene fra merinould og den optræder lun og varm på kolde dage. Den kan sagtens klare en rigtig kold tur også, hvis man har en god vindvest og et kraftigt base layer.


Grundet ulden holder den sig også frisk og faktisk kan men ofte nøjes med at lufte den, med mindre den er beskidt af mudder eller andet fra vejen.

 

Et lækkert og oplagt valg, hvis man vægter lækkerhed og en fed, lun fornemmelse over deciderede tekniske kvaliteter. Eneste svaghed er måske manglende modstandsdygtighed overfor regn, hvor andre jakker måske er bedre stillet.

 

Sådan har vi testet:
Trøjen er testet på landevejen i vinterperioden med temperaturer mellem 0 og 10 grader.

 

Stillet til rådighed af: Isadore

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Isadore

Model: Thermerino Jersey

 

Hvad er produktet lavet til?

Trøjen er faktisk en mellemting mellem en kraftig jersey og en jakke. Den er lavet til kolde og tørre dage, hvor man kan regulere varmen med antallet af baselayers (eller ved brug af en vindvest over).

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Det primære materiale er merinould, som giver en lun og lækker fornemmelse og som har fine svedtransporterende egenskaber.

 

Således er trøjen her en ’naturlig’ trøje, som ellers ikke gør brug af materialemæssig teknologi, men snarere afhænger af de naturlige egenskaber i materialerne.

 

Bedøm produktets konstruktion

Konstruktionen er et topprodukt værdig og alt ved trøjen er veludført og håndteret ned i detaljen.

 

Bedøm ydeevnen

Trøjen er varm og lun, samtidig med at den regulerer varmen godt. Så den passer perfekt til overgangsperioderne. Ydeevnen kan i øvrigt let reguleres ved at tilføje en vindvest.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten af merinoulden er helt i top og både yderside og inderside er nærmest fremstillet til perfektion.

 

Man får en trøje, hvor man kan forvente lang levetid, hvis den vaskes rigtigt.

 

Bedøm pasform

Trøjen er lavet til at være tætsiddende, men vævningen gør, at den har lidt ekstra plads, fordi den strækker så godt. Det giver en kraftig trøje med plads til to baselayers, hvilket er vigtigt.


Pasformen er således behagelig og vil appellere til mange kropsformer.

 

Bedøm størrelse

Det er værd at bemærke, at denne overdel er en anelse stor i størrelsen. Jeg er 183 centimeter høj og vejer 75 kilo og skal bruge en small.

 

Bedøm vægt

Ulden vejer ikke mere end en traditionel vinterjakke.

 

Bedøm komfort

Indvendige fleece, blødt stof og god pasform giver rigtig god komfort.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Ikke den billigste, men lækre materialer koster. Til gengæld får man en trøje/jakke som dækker en rigtig stor del af de kolde måneder i Danmark og som kan bruges i varmere temperaturer end en decideret, teknisk vinterjakke.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Ulden er og den lækre kvalitet, som bare føles behageligt mod kroppen.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Det er ikke nogen deciderede fejl eller mangler ved produktet.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Prisen er som forventet i dette segment.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja, det er en fremragende trøje til de kolde måneder i Danmark.

 

Om testeren:

Alder: 36
Højde: 183
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 11 år 
Så ofte cykler jeg: 2-3 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej og gravel   

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet