04.11.2021 @ 10:12

GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: GripGrab
Produkt: Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
Farver: Testet i Hi-Vis Yellow - fås også i Black , Navy Blue og Pink
Størrelse: Small, Medium, Large, Extra Large

Vejledende udsalgspris: 529,- kroner

 

Introduktion

Hvis man året rundt i Danmark, så er man ikke fremmed for behovet for et godt skoovertræk for at holde fødderne lune og tørre.

 

Vi skal dog lidt længere sydpå for at finde inspirationen til dette ny-lancerede overtræk fra danske GripGrab. Skabelonen kommer nemlig fra en af cyklingens vugger - Flandern i Belgien - hvor vindblæste og kølige veje også kræver, at man passer på fødderne.

 

Her har et bestemt skoovertræk domineret historisk set - den såkaldte ’Belgian Bootie’ som mest af alt ligner en kraftig sok, der trækkes over skoene og giver et ekstra lag beskyttelse mod elementerne. Denne er udødeliggjort af nogle af cyklingens hårdeste ryttere, som netop kommer fra Flandern-regionen og som står for en helt speciel attitude og stil, som rigtig mange cykelryttere i årevist har efterstræbt.

 

Nu har GripGrab vækket ’belgier-overtrækket’ til live igen - og samtidig fyldt en masse moderne egenskaber i for at give klassikeren et moderne touch.

 

 

Test

Der er kun ganske få dele i cykelgarderoben, som på samme måde bringer referencer til klassiske cykelmode frem på nethinden, som en klassisk ’oversok’. Den er en klassiker på de gamle cykelbilleder fra en svunden tid og man forbinder den nærmest straks med væddeløb og hårde hunde, som ikke lader dårligt vejr komme i vejen for hverken træning eller løb. 

 

Derfor er det også et spændende projekt, som GripGrab her kaster sig ud i og et produkt, som jeg har set frem til at teste. Jeg synes nemlig, at dette klassiske touch klæder de fleste moderne vinter-outfits.

 

Klassisk med et lille tvist

Og kigger vi på det æstetiske, så synes jeg i høj grad, at GripGrab er lykkes med at ramme det rigtige, lidt old-school look.

 

Overtrækket fremstår på overfladen som en klassisk, vævet sok og trækker netop de føromtalte referencer. Til de flamske ryttere som kører bedst i dårligt vejr, som lider i stilhed og gerne kører til de ikke længere kan huske, hvad de selv hedder.

 

Man tilføjer lige lidt Roger De Vlaeminck til de moderne marginal-gains, som ellers præger udviklingen af vintertøj i disse år.

 

Der er dog et lille tvist, som på én gang er funktionelt, men som også slår en finurlig lille krølle og binder det klassiske og moderne sammen på fin vis: Overtrækket har et rigtig langt skaft.


Det er en moderne ting, at sokkerne går rigtig langt op på læggen, men her tjener det nok mere et funktionelt formål, for det nedsætter nemlig mængden af sprøjt fra våde veje, som kan finde op til kanten af overtrækket og derved potentielt trænge ind.

 

Alligevel er det en fin lille sløjfe, som binder det klassiske og moderne og funktionelle sammen.

 


 

Finurligt materiale

Materialet byder også på noget, som godt kan opleves som endnu et lille tvist. Overfladen fremstår nemlig som et vævet materiale - nærmest som overfladen på en kraftig tennissok.


Når man rører ved det og trække ri det, så ’knaser’ det dog en smule, hvilket er det indbyggede membran-materiale, som man kan mærke.

 

Men ellers føles overtrækket langt hen ad vejen som en strømpe. Det strækker godt og føles lækkert og ikke mindst kraftigt i hænderne.

 

Let at få af og på

Mange af de nyere skoovertræk er lavet til at sidde ultratæt og derved kan de være en udfordring at få på og man skal ofte være ret påpasselig for ikke at komme til at lave huller eller revner, når man krænger dem ned om skoene.

 

Det gør sig på ingen måde gældende her og det er rigtig lækkert. Der er fint med stræk i stoffet, som nemt kan krænges om skoen. De fleste overtræk påfører man sig lettest ved at tage det på inden sin sko, trække det godt på plads om underbenet for dernæst at iføre sig sin sko og trække selve fod-delen i overtrækket ned over skoen.

 

Det kan man gøre, men faktisk anbefaler GripGrab en anden metode, som man i stedet bør følge. Det er præcis, som man ifører sig sokker på sine bare fødder.

 

Se hvordan i videoen: 

 

 

Det fungerer ganske let og uden problemer!

 

Jeg har testet en størrelse large sammen med mine cykelsko i størrelse 43 i øvrigt.

 

Jeg synes personligt, at det er en kæmpe fordel, at overtrækket er så let at få af og på. Ikke fordi det betyder så meget tidsmæssigt, men fordi det som regel betyder, at overtrækket holder længere. Det bliver ikke ødelagt og man undgår små uheld, hvor man får trukket for hårdt eller ødelagt nogle af kanterne, når man skal kæmpe for at få det på.

 

Dermed er der ikke udsigt til at smadre det hurtigt og overtrækket bør kunne holde en hel del sæsoner, hvis man ellers behandler det pænt.

 

 

Pasform

Ovenstående har næsten allerede løftet sløret for pasformen, som også fungerer. Stoffets tykkelse og kraftige kvalitet gør, at strækket i stoffet ikke behøver at være overdrevet og derfor sætter ’sokken’ sig behageligt om både sko og ikke mindst underben.

 

Det føles faktisk langt hen ad vejen som at have en lang, kraftig sok på, som sidder tilpas til, men helt uden at stramme nogle forkerte steder. Tænk hen ad den kraftige, bløde sok, som man ville bruge i sin skistøvle - den fornemmelse.

 

Skaftet går som skrevet højt op. Jeg har testet i størrelse large og her måler jeg skaftet til at være cirka 25 centimeter fra kanten af min sko, hvilket efterlader cirka 15 centimeter op til mit knæ, når overtrækket er trukket op.

 

Det vil sige, at det slutter nogenlunde der, hvor læggen er tykkest, men GripGrab er lykkes godt med at gøre skaftet tætsiddende helt uden at stramme. Pasformen er generelt rigtig behagelig.

 

 

Godt beskyttet

Jeg har kørt med overtrækket i den danske efterårskulde, på dage hvor vinden bider og det har været nødvendigt med handsker for at få en komfortabel træningstur.

 

Her er konklusionen entydig, Flandrien Waterproof Knitted-skoovertrækket giver rigtig fin beskyttelse mod den kolde vind og man mærker tydeligt, at selv om de på overfladen kan ligne en simpel sok, så er membranen i stoffet effektiv.

 

Der er mere end rigeligt med varme i dem til at man er godt dækket ind i hele foråret og efteråret. Fødderne er pakket godt ind og jeg har ikke oplevet antydningen af kold vind, som finder vej igennem, selv på en kølig og kraftigt blæsende dag.

 

Selv om jeg ikke har kørt i decideret regnvejr, så tør jeg godt konkludere, at overtrækkene kan tåle en del vand, før de må give fortabt. Membranen holder vandet ude, mens også overfladen skyer vandet og virker nærmest hydrofobisk med den måde, hvor vandet ledes væk i dråber uden chance for at trænge ind.

 

Selvom vejene er meget våde og skoene får masser af sprøjt, så absorberer de ikke vandet og holder indersiden tør.

 

Jeg har også udsat overtrækket for den aldeles uvidenskabelige - men effektive - test under vandhanen. Her består overtrækket også, for selv med højt, koncentreret tryk, så ledes vandet væk og det som sætter sig (hvilket altid vil ske ved sådan en test) slipper ikke indenfor.

 

 

Hi-Vis!

Apropos beskyttelse, så spiller synlighed jo en stor rolle, når lyset svinder tidligere og tidligere her i vinterhalvåret.

 

Derfor har jeg været rigtig glad for at teste overtrækket i en nærmest fluorescerende gul, som lyser rigtig meget op og giver en masse synlighed. Det bemærkes både i skumringstid og når der er mørkt, hvor et par fødder og underben i selvlysende gul, der pisker op og ned, er lette at se i lyset fra en bil. For mig er det en ekstra tryghedsfaktor i sammenspil med de gode cykellygter om vinteren.

 

Overtrækket fås desuden i mere afdæmpede, mørke farver eller en lidt frækkere pink version.

 

De små detaljer

Som afslutning er det også værd at tale om et par fine detaljer, som en lille plastik-kile, såm er påsat under sålen, allerforrest på skoen. Det forhindrer det værste slid, når man går på jorden med overtrækket på.

 

Men også materialet i sålen af overtrækket er forstærket fra tå til hæl, så man mindsker risikoen for at slide hul.

 

Min eneste anke på overtrækket finder man også i sålen. Hullet til klampen er nemlig en lille anelse for stort i min optik. Det skal naturligvis være plads til en klampe, men det kunne godt være en anelse mindre, hvilket vil give mindre plads til, at skoens sål kan blive våd.

 

 
Konklusion
GripGrab lykkes rigtig godt med at kombinere det klassiske look, og dermed de traditionelle cykelreferencer, med flere moderne features, som gør Flandrien Waterproof Knitted-overtrækket til et rigtigt lækkert produkt.

 

Pasformen er fremragende og behagelig og der er masser af knald på beskyttelsen overfor vind, kulde og moderate mængder vand.

 

Kvaliteten er lækker og jeg anslår, at produktet har ret mange sæsoner i sig, hvis man behandler det godt og tænker sig en smule om, når man for eksempel går på råt underlag.

 

En moderne klassiker er (gen)født, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’.


Sådan har vi testet:

Vi har testet overtrækket i det danske efterår med temperaturer under ti grader og med masser af regnvåde veje.

 


Stillet til rådighed af: GripGrab

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

2021-sæsonens overraskelser: Her er de 10 største
Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, har set nærmere på sæsonens 10 største overraskelser. 
Produktnyt: Ulti-Wax - Den ultimative danske kædevoks
For første gang i Danmark har vi en producent af vandbaseret kædevoks. Ultiproducts I/S er navnet på virksomheden, der har til målsætning at skabe den nye foretrukne kædevoks blandt cykelryttere i Danmark.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Se verdensstjernerne dyste i Ballerup
Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nummer to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14-årige.
Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT
Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.
Guide: Tour-arrangementer i Danmark 2022
Feltet.dk giver dig her en guide til, hvilke arrangementer, som er i Danmark i 2022 i forbindelse med Tour de France kommer til landet.
Produktnyhed: 2022 Giant Revolt
Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
Kilometerkongen fylder 75!
I dag torsdag den 28. oktober fylder Niels Fredborg 75 år. Niels var i toppen af dansk banesport fra 1963, da han som blot 16-årig vandt sit første danske mesterskab i sprint og frem til han stillede cyklen i stald 17 år senere.
Boganmeldelse: Væddeløber af Matti Breschel
Med Væddeløber har Matti Breschel skrevet en ærlig og uprætentiøs bog om livet i cykelsportens overhalingsbane, hvor der er masser af stjernestunder, men mindst lige så mange hverdage.
Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

2021-sæsonens overraskelser: Her er de 10 største
Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, har set nærmere på sæsonens 10 største overraskelser. 
Produktnyt: Ulti-Wax - Den ultimative danske kædevoks
For første gang i Danmark har vi en producent af vandbaseret kædevoks. Ultiproducts I/S er navnet på virksomheden, der har til målsætning at skabe den nye foretrukne kædevoks blandt cykelryttere i Danmark.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x