Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

25.11.2020 @ 11:00

Har du dybe lommer og vil have en topklasse hjelm til at beskytte dit hoved, er Giro Manifest med sine mange sikkerhedsfeatures og sublime komfort et godt bud på din næste hjelm.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Giro
Produkt: Manifest Spherical
Farver: Sort

Størrelse: Testet i medium, fås i Small 51-55 cm, Medium 55-59 cm og Large 59-63 cm.
Vægt: 346 gram i medium.

Vejledende udsalgspris: 2.299, - kroner

 

Introduktion

Giro startede i 1985, og er en af pionererne inden for cykelhjelme. Her har vi deres nyeste topmodel, Giro Manifest Spherical, inden for hjelme til mountainbike til test.

 

Hjelmen har implementeret MIPS-teknologien, men i en videreudviklet udgave, hvor den bevægelige plastic liner forbinder en indvendig del og en udvendig del, som dermed kan bevæge sig i forhold til hinanden.

 

Det vil sige, at du opnår de fordele, der er ved MIPS teknologien, som reducerer belastninger på hjernen, når hovedet rammer underlaget, men uden at dit hoved er i direkte kontakt med MIPS-lineren, som godt kan være lidt generende for hovedbunden.

 

Derudover har hjelmen også implementeret en lang række gode features, hvoraf nogle er MTB specifikke.

 

Test

 

 

Advanceret MIPS system

Det svenskudviklede MIPS-system er bredt anerkendt som et system, der reducerer belastninger på hjernen, når du rammer underlaget med hovedet, og nu har Giro videreudviklet systemet.

 

Der findes således tre niveauer af MIPS, hvor denne hjelm benytter toppen af poppen: Spherical.

 

Her er den tynde MIPS-liner placeret imellem den ydre hjelm og en indre skal, hvor bespændingssystemet befinder sig.

 

Så reelt har du en normal hjelm, som du tager på (den indre skal) og uden på den, er fastgjort den ydre hjelm, som med hjælp fra MIPS-lineren kan bevæge sig i forhold til den indre skal.

 

Pyha, lang forklaring; men pointen er, at du har en hjelm, der yder rigtig god beskyttelse - den bedste faktisk - men samtidig også adresserer nogle af de kritikpunkter, der har været mod MIPS systemet, nemlig at det kan være ubehageligt at bære hjelmen på grund af den tynde plastikskal, der sidder inde i hjelmen.

 

Det skal retfærdigvis siges, at jeg har testet flere hjelme med MIPS, og jeg har aldrig følt at MIPS-lineren var til gene.

 

Med denne to-lagsopbygning har Giro også fået mulighed for at implementere forskellige hårdheder af den EPS-skum som hjelmen er støbt af, således at den indvendige del er fremstillet af en blød skum, hvor den ydre skal er støbt af en hårdere skum.

 

Det betyder, at når den udvendige del af hjelmen ved et styrt rammer underlaget, så er det det hårde skum, der tager fra, mens den indvendige del, hvor det er dit hoved, der tager slaget, er fremstillet af en blødere skum, og derfor kan det optage slaget fra dit hoved mere skånsomt.


Så alt i alt har Giro implementeret en masse teknologi for at beskytte dit hoved. Om alle disse sikkerheds features virker, ved man naturligvis først, når man har et alvorligt styrt.

 

 

Komfort og pasform

Når jeg tester hjelme, lader jeg altid min familie prøve hjelmen, og får deres umiddelbare reaktion i forhold til pasform og komfort.

 

Og med denne hjelm var de meget begejstrede over, hvor behagelig den var at have på, hvilket er helt i tråd med min egen opfattelse af hjelmen.

 

Den er ganske komfortabel at have på, og når du først har indstillet hagerem og nakkespænde korrekt, sidder den utroligt godt fast på hovedet uden at genere eller trykke nogen steder.

 

Nakkespændet kan justeres i højden i 3 positioner, så man kan finde den helt rette position, hvor hjelmen sidder perfekt. Spændet har et gummiindlæg, der sikrer at hjelmen bliver holdt fast til hovedet og fordeler trykket fra spændet i nakken.

 

Det er altid uforudsigeligt, hvordan man rammer jorden ved et styrt, og her er nakkeregionen også udsat. Hvis man ser på, hvilke områder hjelmen dækker, vil man kunne se, at den går langt ned i nakken og derfor også beskytter denne region.

 

Nu er jeg ikke langhåret og har derfor ikke erfaring med hestehaler, men når man ser på, hvor godt hjelmen dækker baghovedet, er den ikke særlig kompatibel med hestehaler. Men min datter testede den med hestehale, og det kan godt lade sig gøre, hvis den sidder lavt, og går ud under nakkespændet.

 

Manifest kommer med nogle meget tykke puder, som er anti-bakterielt behandlet, ved, at man har indvævet nogle sølv tråde i stoffet. Disse puder bidrager til den gode komfort, uden at det bliver varmt at bære hjelmen.

 

Men, lidt malurt er der i bægeret...

 

Det ellers velfungerende magnetiske spænde på hageremmen er større/tykkere end man normal ser, og når remmen var justeret korrekt, sad det lige ved mit adamsæble, og var det var til tider generende, når jeg kiggede nedad.

 

På sporet lagde jeg ikke så meget mærke til det, da jeg var koncentreret om kørslen, men havde jeg kunne justere, det, så det sad 2 cm til den ene side, havde det slet ikke været et issue. Det kunne jeg ikke, og derfor var det lidt et irritationsmoment.

 

 

Ventilation

En god hjelm er intet værd, hvis dit hoved er ved at koge over i varmen. Med 19 ventilationsåbninger og nogle interne kanaler til at lede luftstrømmen hen over hovedbunden er der rigeligt med ventilation på Giro Manifest.

 

Jeg har kørt med den på varme sommerdage og jeg har ikke på noget tidspunkt følt, at der ikke var tilstrækkelig ventilation.

 

Giro har givet Manifest 2 meget store ventilationsåbninger i toppen af hjelmen, og for at bevare styrken har Giro lavet en afstivning på tværs af de 2 åbninger, som de kalder AURA, og som ikke forstyrrer luft-flowet. Dette er ganske givet med til at bidrage til den gode ventilation.

 

Men hvad med brillerne?

Et punkt, hvor jeg synes en del hjelme fejler, er muligheden for at parkere brillerne i hjelmen (Jeg har måske ikke haft den rigtige hjelm/brille kombination).

 

Men på Manifest har Giro tænkt over det. Bruger du almindelige cykelbriller sidder de fint i panden af hjelmen, og de bliver holdt godt fast af de små gummi-klodser med finner inde i hjelmen, der sikrer, at dine brillestænger ikke glider ud, så du taber dine briller.

 

Er du mere enduro typen, der bruger goggles (skibriller), er der på bagsiden af hjelmen en nubret gummipude, som fastholder remmen, så den ikke glider ned, når der går vildt for sig ned af bjerget.

 

Om du bruger almindelige cykelbriller eller goggles, kan de parkeres både over og under visiret, som er en god kraftig kvalitet, og som kan indstilles i 4 højder, hvoraf den højeste er beregnet til, at du parkerer dine briller, under visiret. Visiret er nemt at indstille med den ene hånd, og sidder solidt i den position, du sætter den i.

 


Konklusion
Med Manifest har Giro skabt en topklasse hjelm, der spiller på alle heste, for at sikre dig en optimal beskyttelse og komfort.

 

Den er tæt pakket med de bedste sikkerhedsfeatures, og samtidig er den gjort meget komfortabel og så godt ventileret, så du kan holde ud at have den på, hvis du tager på lange ture under sydens sol.

 

Den er skabt til alle typer af ryttere som gerne vil bruge mange penge på at sikre deres hoved, og netop prisen vil måske afskrække nogle fra at købe denne hjelm.

 

Det er naturligvis en personlig sag, hvor meget man ønske at betale for en god hjelm. Men dette er en topklasse hjelm, og set i det lys er prisen ikke urimelig.

 

Sådan har vi testet

Hjelmen er testet gennem juni-juli i den danske sommer, hvilket vil sige alt fra 12 grader og regn til 26-28 grader og høj sol.

Den er testet på det nordsjællandske spor i Rude-, Geels- og Hareskoven


Stillet til rådighed af: www.bikersbest.dk

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Skandinaviens første gravelfestival ser dagens lys
Tre danskere står bag festivalen og de har store planer.
Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.

Instagram #motionsfeltet

LIVESTREAM: Social Ride med VM-sølvvinderen
Se livestream af Social Ride med Anders Foldager.
Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.
Gravel Ride: Dirty Kanzelled & The Solstice Century Challenge
Verdenspremiere på den første danske film om gravelcykling
West Coast er et cykeleventyr på grus og den første danske film om gravelcykling. Filmen tager os på en smuk og udfordrende rejse op langs hele den jyske vestkyst. Nu kan du se verdenspremieren på den første danske gravel film.
Fremtidssikker – Canyon lancerer opgraderet 2021 Commuter
En ting er sikkert: Canyon er meget engagerede i at bane vejen for den fremtidige urbane mobilitet. Og dette år har Canyon virkelig sat fokus på dette engagement.
Christmas Gravel Challenge 2020
Vær med til at hylde alt det sociale som gravelcykling står for. Det har vi nemlig ikke haft nok af i år og derfor skal vi dyrke det sociale sammen, men på sikker afstand. Jeg vil derfor gerne invitere dig til en “Jule Gravel Challenge”.
Test: Assos Equipe RS-vintertøj
Assos presser citronen maksimalt med den nye Equipe RS-serie, hvor især jakken er et mindre vidunder af tekniske detaljer. Har man budgettet, så er det ultimativ luksus og komfort.
Test: Fizik Terra Powerstrap X4 gravelsko
Fizik Terra Powerstrap X4 - toplirens gravelsko med super god komfort og god funktionalitet. Et godt valg til træning, naturoplevelser og en god kop kaffe.
Produktnyt: Lazer præsenter Jackal, den nye go-to MTB hjelm
Efter introduktionen af Impala og Coyote i 2019, kan Lazer nu annoncere endnu en hjelm til deres MTB kollektion. Tag et kig på denne high-end hjelm, der er spækket med features.
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne
I disse Corona tider hvor restriktioner og "social distancing" har sat en kæp i hjulet for mange og vi har givet afkald på at bruge tiden med venner og bekendte, har turcyklen stået som en trofast ven.
Feltet.dk laver podcastsamarbejde med ReTouren
Danmark er en dedikeret Tour de France-nation, som ynder at hylde og granske sine Tour-helte. Touren er lyden af sommer og nostalgi, og Feltet.dk ser stort potentiale for endnu mere Tour-nørderi ved at indgå et samarbejde med ReTouren - podcasten, der genopliver og genfortæller de mest mindeværdige øjeblikke fra den moderne Tour de France-historie. Sammen vil de udgive og udvikle unikt Tour de France-indhold til deres læsere og lyttere.
Julegaveidéer til pendleren
I webshoppen har vi givet vores bud på idéer til julegaver - en del er med rabat. Vi har opdelt vores forslag i forskellige kategorier og viser her nogle bud fra kategorien "Gaver til pendleren".
Test: Canyon Exceed CFR Team
Canyon har introduceret en ny topklasse ramme til deres XC hardtail, Exceed. En ultra lav vægt, topklasse komponenter og fornyet geometri gør den til en virkelig effektiv MTB.
Produktnyt: Canyon introducerer Stoic til deres hardtail udvalg
Canyon har lanceret i budgetvenlig hardtail mountainbike til nybegynderen, som "bare" har brug for noget der virker.

Seneste indlæg i debatten

Du behøver ikke nødvendigvis anvende Bkool's egne adaptere... Jeg havde en Bkool Smart Pro (hed den vist) hometrainer, som jeg monterede min Scott thru-axle landevejscykel på. Hertil anvendte jeg adaptere fra Kinetic som denne: https://www.cykelpartner.dk/tilbehoer-og-daek-til-hometrainere/kinetic-12-mm-thru-aksel---til-hometraine---grov-gevind Kinetic laver den i 3 versioner, det du skal holde øje med er gevindet. Desværre har Cykelpartner kun denne version lige nu, de har haft alle 3 tidligere. Tacx laver noget lignende, de fås hos Cykelgear, men jeg kan se at nogle af dem er udsolgte, dog ikke denne version: https://www.cykelgear.dk/tilbehor/hometrainer/tilbehor-til-hometrainer/tacx-m12x175-e-thru-axle-til-hometrainer I sidste ende kunne denne måske være et rigtig godt bud: https://www.cykelgear.dk/tilbehor/hometrainer/tilbehor-til-hometrainer/wahoo-kickr-snap-142x12-aksel-adapter Her får du alle 3 versioner i ét hug, det koster godt nok lidt mere, men så behøver du ikke finde ud af hvilken der passer, med risiko for at du ikke kan få fat på den :blush: Prøv at kontakte Cykelgear om den vil passe til din hometrainer, det bør den gøre hvis ellers den har de her "kopper" der skal spændes fast ovenpå thru-axlens "møtrik-ender".Den tredobbelte verdensmester i cyklecross, Mathieu van der Poel, ser i en video fra sit hold, Alpecin-Fenix, frem mod weekendens VM i belgiske Oostende. Her fortæller han, at VM er årets primære mål, da han ikke længere skal bevise sit værd i de andre løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_der_poel_jeg_skal_ikke_laengere_bevise_mig_selv/ Har du stadig nogen Rivette geardrops til salg? Mvh Tobias, 20644580De australske WorldTour-mandskaber Team BikeExchange er sikret overlevelse på WorldTouren til og med 2022. Det er holdenes ejer Gerry Ryan, der egenhændigt lover at holde holdene oven vande. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/team_bikeexchange_er_sikret_til_og_med_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Skandinaviens første gravelfestival ser dagens lys
Tre danskere står bag festivalen og de har store planer.
Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet