31.10.2022 @ 17:00

G-Shield-serien er en kraftfuld, men yderst komfortabel kollektion af funktionelt cykeltøj, som er suverænt til danske forhold - til en pris, som er mere end konkurrencedygtig. 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion
Giordana er en af de ældste og mest traditionsrige produktionshuse af italiensk cykeltøj og en af de spillere, som har været med til at opbygge støvlelandets ry for at være de nogle af de bedste i branchen, når det kommer til funktionelt cykeltøj.

 

G-Shield-kollektionen er rettet mod ydersæsonerne i foråret og efteråret, mens enkelte produkter er lavet til decideret vinterbrug. Fælles for alle produkterne er, at de er designet med den beskyttende ’Acqua Zero Eco’-nanoteknologi, som giver stoffet en barriere mod både vind og vand.

 

Dermed er G-Shield-produkterne gearet til at bære rytteren igennem den kolde sæson, uanset om der er regn eller kulde på menuen. Egenskaberne gør, at man kan føle sig tryg, selvom vejrudsigten er uforudseelig

 

Sættet er primært målrettet forår/efteråret, hvor tøjet for alvor kommer til sin ret i de uforudsigelige og ustabile vejrbetingelser, som kendetegner denne periode. Bibtightsene er den ene undtagelse, som læner sig op af at være et vinterhalvårsprodukt.


Test
 

Fakta
Producent: Giordana
Produkt: G-shield Jersey Langærmet

Farve: Orange (Siena) (fås også i sort)
Størrelse: Medium

Pris: Kr. 1.249,-

 

G-Shield-produktet her er svært at definere præcist, for det er i virkeligheden en hybrid mellem en jakke og en tyk trøje. Giordana anbefaler selv trøjen til brug ved temperaturer mellem 5 og 15 grader, hvilket gør den til oplagt valg i ydersæsonerne i foråret og efteråret.

 

Jeg synes, at Girodana er lykkes virkelig godt, med at skabe netop en mellemting imellem en trøje og en jakke. Det skyldes især, at materialet har flere rigtig gode egenskaber.

Trøjen er lavet i et materiale kaldet ’Blizzard’. Det er ultrablødt og har fleece på indersiden. Blødheden gør, at det fitter og føles som en trøje, men en lille smule mere lethed end en decideret jakke. Den bløde inderside giver en lækker og lun fornemmelse, samtidig med, at giver følelsen af en lækker trøje, snarere end en lidt tungere jakke.

 

Samtidig er materialet nanobehandlet med en vind- og vandafvisende teknologi, som giver noget robusthed og lidt mere modstandsdygtighed, som man typisk får i en jakke. 

 

Det er altid et sats, når man laver et hybridprodukt, for man kan nemt komme til at sætte sig mellem to stole, men jeg synes, at Giordana her er lykkes fuldt ud med missionen.

 

For det første er materialekvaliteten og konstruktionen virkelig god. Materialet er kraftigt og lækkert med sin bløde fremtoning og lækre inderside. Der er masser af elasticitet i materialet, som i kombination med kvaliteten giver en tæt, cykelspecifik pasform, men uden at være anstrengende eller for tæt.

Det synes jeg personligt, er ekstremt vigtigt til ydersæsonerne, da man har behov for at kunne regulere sine inderste lag efter temperaturen uden at det går ud og pasformen. Det kan man her.

 

Derved får man et let og ubesværet fit, som sidder på en måde, hvor der også er en anelse plads til, at den luft, som varmes op af kroppen, kan blive liggende imellem trøje og krop og give den varmebarriere, som er så vigtig.

 

Detaljerne er der også styr på. Kraven er semihøj med en blød, fleeceinderside mens ærmernes afslutning er laserskåret, så de kan gå ind i en handske og slutte helt tæt. Små detaljer, men vigtige, når temperaturen falder.

 

Ude på cyklen får man så en fin fornemmelse af beskyttelsen fra en jakke. Den afvisende behandling fungerer helt sikkert, for man er komplet beskyttet fra kold vind.
Overfladen skyr effektivt vandet, som preller effektivt af. Jeg har ikke haft lejlighed til at teste trøjen i langvarig regn, men den kan helt sikkert godt klare en byge eller to.

 

Med et langærmet baselayer kan man snildt køre lange træningsture i ned til 5 grader i trøjen her og den ånder også godt nok til, at man ikke koger over, hvis man sniger sig op over 12 grader.

 

En anden afledt effekt af den lette konstruktion er, at trøjen egner sig rigtig godt til at bruge med andre lag. I forår og efterår er den rigelig som yderste lag, men vil man have noget ekstra gradering, så kan man sagtens tage en vindvest over for lidt ekstra beskyttelse, og man kan også sagtens smide en regnjakke over, hvis man skal ud i længerevarende regnvejr.

 

Om vinteren kan den bruges som mellemlag, om end et meget varmt et af slagsen.
Men hovedsagen er, at man her faktisk får et produkt, som kan stå alene i de fleste tilfælde, men hvis funktion kan udvides med flere lag både under og over.

 

Dermed får man et virkelig lækkert og fleksibelt produkt, som i mine øjne er helt essentielt med de sæsoner vi har i Danmark. Giordana imponerer med den lækre og bløde materialekvalitet uden kompromis i egenskaberne.

 

Fakta
Producent: Giordana
Produkt: G-Shield Bibtights
Farver: Sort
Størrelse: Medium
Pris: Kr. 1.399,-

 

Bibtights’ene i G-Shield-kollektionen er produceret til tre sæsoner, så man kan holde sig kørende fra eftråret, gennem vinteren og til foråret. Her er altså lidt flere features målrettet til vinterhalvåret - de helt kolde måneder, hvor temperaturen er nede under 10 grader og sniger sig helt ned til frysepunktet.

Bukserne er lavet i det samme Blizzard-materiale som trøjen og derved kommer de med samme Acqua Zero Eco-nanoteknologi og er derfor også vind- og vandafvisende.

Det betyder også, at bukserne altså er lavet i samme bløde materiale, som er virkelig lækkert at iføre sig og som giver både en lun og blød fornemmelse mod huden.

 

Bukserne sidder helt sublimt. Det bløde materiale har den helt rette elasticitet og stofkvaliteten er så tyk, at det sætter sig tæt og fast om benene og hen over hofterne og bagdelen uden at stoffet behøver at strække sig alt for voldsomt. Det giver en fornemmelse af, at bukserne sidder sikkert og fast og ikke flytter sig, selvom man står op og bevæger sig i sadlen.

 

Desuden gør den kraftige kvalitet, at bukserne ikke på nogen måde strækkes tynde og bibeholder alle sine egenskaber.

 

Konstruktionen er også værd at nævne, for Giordana har lavet bukserne, så der kun er én syning, som løber ned langs bagsiden af benene. Dermed er der ingen svage punkter på forsiden, hvor vinden skal brydes og potentielt kan finde bedre vej igennem en syning.

For komforten er denne opskrift god: Jo færre syninger, jo mindre risiko for ubehag.

 

Området under knæene er ofte udfordrende for lange tights, da man skal ramme den rette tæthed og desuden slutte helt til i bunden. Her må jeg bare sige, at stoffet igen kommer til sin ret og fungerer perfekt, mens afslutningerne er holdt helt simple med en laserskåret kant.
Det slutter fint til, og så har den fordelen af at være helt flad og fri for lynlåse, så bukserne smertefrit og elegant passer under er skoovertræk, som man jo oftest kører med, når man har de lange tights fremme. Nogle foretrækker en lynlås, men som jeg ser det, så er den kun relevant, når man skal have bukserne af og på. Og da bukserne her strækker let og problemfrit, så er det et kæmpe plus i min bog, at der ikke er en lynlås, som aldrig helt kommer til at fungere optimalt sammen med skoovertræk.

 

Giordana slipper også godt afsted med selesystemet, som er velkonstrueret og spiller godt sammen med resten af pakken. Selve selerne er helt flade elastikker, som er med til at give rigtig meget hold, mens ryggen er lavet i tyndt mesh.

Selernes kraftige kvalitet giver et godt hold og er med til at sikre en pasform, hvor bukserne sidder sikkert og godt omkring hofter og bagdel, hvilket er vigtigt for sadelkomforten, da det også er med til at holde puden på plads.
 

Stoffet omkring hofter, lænd og mave går ret højt op, hvilket giver lidt ekstra beskyttelse og varme.

 

Bukserne er forsynet med Giordana’s toppude - Cirro S, som er lidt specielt:
Trådene i indlægget fyldes med Aloe Vera, før puden samles. Det skulle ifølge Giordana sikre, at der forbliver en smule Aloe Vera i puden, som giver en antibakteriel effekt, der hjælper med at holde siddeområdet sundt.

 

Det øverste lag materiale er lavet i nylon-mikrofiber, som har en masse små luftkanaler, som skal forhindre udtørring af puden. Derfor anbefaler Giordana heller ikke, at man bruger chamois-creme, da det kan stoppe disse kanaler til.

 

Jeg synes rigtig godt om overfladematerialet i indlægget her, da det er blødt og lækkert, men samtidig ikke er for svampet, som typisk gør det sværere at holde rent og pænt.
 

Indlægget føles ikke så kraftigt ved inspektion - det er faktisk kun 14 millimeter på det tykkeste sted, hvilket er ret minimalistisk. Det skal bemærkes, at tykkelsen ingenlunde er et kvalitetsmål i de moderne indlæg og at mere materiale er ikke længere lig med mere komfort, da den moderne teknologi gør, at man kan stoppe rigtig meget densitet ind i materialet, som derfor ikke længere nødvendigvis behøver at fylde en masse.

 

Når indlægget ikke fylder alverden, så forbedrer det rytterens bevægelsesfrihed og netop bevægelsesfriheden er den store styrke her. Puden sætter sig tæt og behageligt og selv om man bevæger sig meget i sadlen og vender og drejer sig, så har jeg ikke oplevet nogen irritation.

 

Fakta
Producent: Giordana
Produkt: Giordana G-Shield Thermal Gloves
Farve: Orange (Siena) (fås også i sort)
Størrelse: Medium

Pris: Kr. 549,-

 

Handskerne fuldender sættet i G-Shield-kollektionen.

Ikke overraskende er de forsynet med samme nanoteknologi, som får vandet til at prelle af og yder dermed rigtig god beskyttelse.

 

Handskerne er en ret minimalistisk størrelse i sit udtryk med et tynd og strækbart stof på håndryggen og fingrene, men håndfladerne er forstærket med et materiale med greb i overfladen.

 

Ved håndroden og på knoerne på indersiden af hånden er handsken forstærket yderligere med lidt padding. Det er disse to steder som har den mest direkte kontakt med styret og der, hvor man ofte hviler med sin vægt, så det giver god mening.

Jeg er egentligt ikke så stor fan af puder og andre bløde elementer i min handsker, da jeg føler at jeg mister lidt fornemmelse af styret, men her er det lavet så tyndt og diskret, at det fungerer. Man får lige en anelse beskyttelse uden at det generer fornemmelsen.

 

Den ekstra blødhed gør i øvrigt handsken til et oplagt valg til efterårets gravel-ture, hvor man har brug for lidt mere beskyttelse imod det ujævne underlag for at opnå fuld komfort.

 

Handskerne er lette at få af og på og der er ikke noget indvendig materiale, som flytter på sig eller kommer til at sidde dårligt, hvis man hiver dem af og på mange gange. Håndleddet har en fin længde, så handsken let slutter til under en jakke eller trøje.

 

Giordana anbefaler brug ved temperaturer mellem 5 og 15 grader og det er min oplevelse, at det holder stik. Man vil kunne bruge handskerne langt ind i ydersæsonen og også på de vinterdage, hvor solen er fremme og man ikke vil koge over i sine termohandsker.

 

Den generelle oplevelse af handskerne er, at de performer lige så godt som resten af sættet og er et nærmest essentielt produkt i de danske ydersæsoner før og efter sommeren.

 

Konklusion
G-Shield-serien er en kraftfuld, men yderst komfortabel kollektion af funktionelt cykeltøj.
Først og fremmest, så er tøjet suverænt til danske forhold og varme og beskyttelse mod vind og vejr lader intet tilbage at ønske. Tøjet kan holde til det meste og man kan let regulere mod faldende temperaturer med et ekstra lag under trøjen.

 

Dernæst er der komforten, som er helt oppe på øverste hylde. Materialerne er virkelig lækre og bløde og en fornøjelse at iføre sig.
Pasformen vil jeg beskrive som ’semi-performance-orienteret’, da det hele sidder tæt, men også har en afslappet fornemmelse grundet den gode materialekvalitet. Jeg mener, at sætter appellerer til alle ryttere - både dem som vil køre stærkt og dem som skal ud og have frisk efterårsluft i lungerne.

 

Slutteligt synes jeg, at prisen er værd at nævne. Sættet kan erhverves til noget mindre, end man sædvanligvis skal betale for et sæt tøj med samme egenskaber og kvalitet.

 

Samlet set gør det G-Shield-sættet til et must-have i de danske ydersæsoner.   


Sådan har vi testet: Vi har testet sættet i det danske efterår med klassiske vejrudfordringer som let regn, vandsprøjt fra vejene og kold vind.


Stillet til rådighed af: C. Reinhardt
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x