Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Kent Løngå 16.02.2019 @ 12:00

Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Med den kan du stille op i det lokale XC-løb, udfordre de svære nedkørsler i Harzen (ikke rendyrket downhill) eller deltage i lettere Enduro-løb, såsom Trail-cuppen her i Danmark. Men først og fremmest er det en mountainbike, man har det sjovt på.

 

Fakta:
Producent: Giant
Model: Trance 29 (1. årgang 2019)
Fås i størrelserne: S - XL
Fås i farven: Orange
Vægt: 13,7 kg (str. L).
Vejledende udsalgspris: 30.999,- kroner

 

Fakta om cyklen:

Stel: ALUXX SL Aluminium, 115 millimeter vandring.

Forgaffel: FOX 34 Float Performance Elite, FIT4 Damper, Boost, 130 millimeter vandring

Hjul: Giant TRX 1 29 WheelSystem, hookless carbon, 30 millimeter bredde indvendigt

 

Dæk:

For: Maxxis Minion DHF 29x2.3, 60 tpi, 3C, EXO, TR

Bag: Maxxis DHR II 29x2.3, 60 tpi, 3C, EXO, TR

Skiftegreb: SRAM GX Eagle, 1x12

Bagskifter: SRAM GX Eagle

Kranksæt: TruVativ Descendent 6k Eagle Dub, Boost, 30T
Krankboks: SRAM GXP Dub Press Fit
Kassette: SRAM XG1275 Eagle, 10-50T
Kæde: SRAM GX Eagle

Sadel: Giant Contact SL

Sadelpind: Giant Contact Switch S dropper post med remote 150 millimeter drop, 30.9 millimeter

Styr: Giant Contact SL, 780x35 millimeter, 20 millimeter rise

Frempind: Giant Contact SL 35

Bremsesæt: RAM Guide R 180 millimeter/180 millimeter
Vægt: 13,7 Kg (Vejet af tester)

 


Indledning

Den nye Trance 29 kommer både i udgaver med carbon- og aluminiumsrammer. Vi har testet den dyre af aluminiumsmodellerne.

 

Giant har med den nye Trance 29 givet deres bud på en moderne trailbike, og har tweeket geometrien, således at cyklen er helt up-to-date efter ”longer, lower and slacker”-filosofien.

 

Det betyder at man får en kronrørvinkel på 66.5 grader, en sadelvinkel på 74,5 grader og med et reach på 462 millimeter for en størrelse Large, hvilket er helt i tråd med geometrien på en moderne trailbike.

 

Der hvor Giant skilles sig ud fra konkurrenternes trailbikes er på affjedringen. Eller mere præcist; på mængden af affjedring. Trancen har 130 millimeter vandring på forgaflen, meget lig mange af konkurrenterne, men bagpå har Trancen kun 115 millimeter vandring. Ikke meget mere end en XC-mountainbike.

 

Giant påstår, at de 115 millimeter vandring vil føles som væsentligt mere, og de har med 2019-modellen da også modificeret på deres Maestro-affjedring samt monteret en Trunnion Mount-udgave af bagdæmperen. Derved har de kunne vælge en bagdæmper med længere vandring på den samme plads og derved opnå en mere følsom affjedring i starten af vandringen, og som er mere støttende i midten og ramper op til sidst i vandringen.

 

Forgaflen er en FOX 34 Performance Elite med FIT4 dæmper, hvor du ud over rebound også kan fintune kompressionsdæmpningen (i 22 positioner).

 

Desuden kan du stille forgaflen i ’Locked, Firm eller Open Mode’ under kørslen.


Dette er uden tvivl en topklasse forgaffel, der kan tilfredsstille de mest krævende kørere, hvilket en vejl. udsalgspris på cirka 8.000 kroner også indikerer.

 

Som så mange andre producenter, har Giant med udviklingen af den nye Trance tilstræbt, at alle størrelser af ryttere skal have den samme gode oplevelse, derfor har Giant testet og tilpasset de forskellige størrelser, så alle størrelser af ryttere får den samme oplevelse af cyklen.

 

Den udgave vi har haft til test, var udstyret med SRAM GX Eagle-gruppen, som er en rigtig solid og pålidelig gruppe i SRAM’s sortiment. Den kommer med en kassette på 10-50 tænder, og parret med en 30 tands klinge, løber man ikke tør for gear, når det går opad.


De 4-stemplede bremser, i form af SRAM guide R, giver masser af bremsekraft sammen med 180 millimeter skiver for og bag.

 

Som noget lidt usædvanligt for prisgruppen, bliver denne model leveret et lækkert sæt carbonhjul, som er tubeless ready, og med en god bredde som kan sørge for god støtte til de brede downhill dæk som cyklen er monteret med. Navene er brandet af Giant, men det indvendige er leveret af DT Swiss, hvilket blåstempler kvaliteten.

 

 

Test

Hvordan kører den så den nye Trance?

 

Giant har udtalt ”Trancen skal være sjov, tilgængelig og kunne håndtere teknisk svære, stejle og hurtige spor samt klatre godt. Kort sagt, den skal være den perfekte mountainbike”.


Nu er der ikke nogen mountainbike, der kan dække over alle discipliner, men Trancen er en rigtig sjov cykel, når det går hurtigt ned af i teknisk terræn. Dette skyldes ikke mindst, at den opdaterede geometri, hvor du sidder lidt længere fremme i forhold til krankboksen og derved mere i midten af cyklen, gør det lettere af finde den rigtige balance mellem for- og baghjul. Dette, kombineret med den modificerede affjedring, bevirker at den styrer meget sporsikkert gennem forhindringerne.

 

Den er ikke hurtig i styringen på samme måde som en XC-racer er, men til gengæld indgyder den masser af selvtillid til rytteren, fordi den forholder sig roligt og sikkert, når det bliver lidt vildt.

 

Men det betyder ikke, at den er sløv og tung at styre rundt på smalle snævre spor. Det er ganske let at styre cyklen, derhen hvor man gerne vil ramme - ikke mindst på hurtige spor, hvor det næsten føles som om, at jo hurtigere man tager svingene, jo mere stabilt kører den.


Og hvor kan den tage svingene hurtigt! Jeg er ikke verdens bedste mountainbiker, men den grundlæggende svingteknik har jeg dog i orden og selv om jeg pressede Trancen så langt modet rakte, var jeg ikke i nærheden af grænsen, hvor den slap underlaget. 

 

Ud over den gode balance og affjedring, har de standardmonterede Maxxis DHR/DHF-dæk en del af æren for dette. Som navnet antyder, er dette dæk udviklet til decideret downhill race. Men man ser dem ofte som standard montering på Trail- og Enduro-cykler.


Med god grund, for det er ganske enkelt et fremragende dæk, hvad angår greb i underlaget. Jeg kan bedst beskrive det således; når man kører på meget fedtet underlag som er fremherskende på denne tid af året, virker det som om at mudderet bliver lidt tykkere, og derved holder bedre fast i dækkene, og når dækkene slipper underlaget, gør de det langsomt og forudsigeligt.

 

 

Nu kører man jo ikke kun nedad på en mountainbike (i hvert fald ikke i Danmark), så Trancen skulle også gerne kunne køre opad, hvilket den klarer ganske fint uden for meget vuggen i affjedringen, når man kører med åbne dæmpere. På Det Hvide Spor i Bidstrup-skovene, hvor cyklen er testet, er der ikke de lange stigninger man kender sydpå og jeg har på intet tidspunkt følt, at det var nødvendigt at låse dæmperne.

 

På de små stejle tekniske stigninger, giver den øgede følsomhed af bagdæmperen god mening, da den holder bagdækket i jorden og dermed sikrer konstant greb, samt at man ikke bliver kastet rundt, når baghjulet rammer en forhindring.

 

De standardmonterede carbonhjul har fungeret upåklageligt. De er dejligt stive og responderer med det samme, når man træder til, og har taget imod en del tæsk og hårde landinger ved hop uden at beklage sig. Den indvendige bredde på 30 millimeter giver god støtte til dækkene.

 

Det er en tubeless ready hookless-fælg. Da jeg skulle sætte dem op tubeless, satte de sig korrekt første gang, de blev blæst op og de holdt tæt uden latex. Nu afprøvede jeg det ikke, men jeg tror, at man uden problemer kunne få dem til at sætte sig med en almindelig fodpumpe.

 

Det er klart, at en Trail-bike som Trancen, hvor dæk, hjul, ramme, forgaffel og så videre er kraftigere dimensioneret end på en rendyrket XC-racer, vil være tungere, og derfor sprinter den heller ikke op ad bakkerne som XC’eren gør. De kraftigere dæk giver også mærkbart mere rullemodstand end et XC-dæk gør, når man ruller på grusveje.

 

Omvendt har Trancen også sine begrænsninger når terrænet bliver for vildt. Selvom de 115 millimeter vandring bagude faktisk føles som mere, vil det nok møde sine begrænsninger, hvis du tager den med til de meget tekniske spor og store hop i alperne.

 

Alt i alt en virkelig alsidig og sjov mountainbike, men der er et par detaljer, som har undret lidt. Når cyklen som standard leveres med en 150 millimeter dropper post, hvorfor skal saddelklampen så være med quick-release? Det giver for mig ikke mening.

 

Specielt når man på carbon-modellen har monteret en sadelklampe, som kræver værktøj. Quick-releasen er også tynd og virker som den kan knække, hvis man tager hårdt fat. Det synes jeg, er en ommer.

 

Derudover var der problemer med, at dropper posten ikke kunne køre ordentligt op, og den kørte meget langsomt. Jeg formoder, at jeg bare var uheldig, og havde fået en dropper post med fejl på. Dog synes jeg, at release-håndtaget til dropperen virkede lidt usikkert, men det er en detalje, der ikke skal spolere det gode indtryk af en eller fremragende cykel.

 

 

Konklusion
Er du typen der primært har din mountainbike for at have det sjovt, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud på din næste cykel. Det er en meget alsidig model, som der kan bruges til lidt af hvert.


Det er tydeligt, at Giant nøje har udvalgt topklasse komponenter, der hvor det giver mest værdi, og har brugt lidt billigere dele (men stadig i god kvalitet) hvor det betyder mindre, og derfor giver cyklen masser af værdi for pengene.

 

Som beskrevet sidst i testen, var der et par detaljer, som jeg ikke var så begejstret for, men det er detaljer, der ikke skal skæmme billedet af en virkelig god cykel.

 

Sådan har vi testet:
Cyklen er blevet testet i december og januar måned på Det Hvide Spor i Bidstrup-skovene, og det er et spor med meget forskelligt underlag og sporforløb. Der er sektioner med masser rødder, hvor det går meget op og ned, der er strækninger med hop i høj fart, en lang nedkørsel med hurtige sving med brems og nogle hurtige tekniske nedkørsler.

 

Kort om mærket:
Giant er baseret i Taiwan og er verdens største cykelproducent. De har cykler i alle segmenter, og sponsorerer flere professionelle cykelhold.

 

Stillet til rådighed af: Giant Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering:

GOOD VIBES ONLY – Long Slow Distance - Fra ØV-morgen til supertur
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Oplevelsen af et bikefit
Ekstraordinær bikefit-oplevelse hos Frank Institute of Sports, hvis motto om kompromisløs kvalitet gennemsyrer hele seancen.    
En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 

Instagram #motionsfeltet

Cancellara kommer til dansk cykelmesse
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland og over 15.000 besøgende.
Test: Bkool Smart Air
Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.
Produktnyt: Rapha Custom – teamtøj designet af dig
Nu kan flere af Raphas populære kollektioner fås som teamtøj, som let kan designes af alle med Raphas revolutionerende designmodul.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Test: Vittoria Barzo 29x2.35
Mange cykelmotionister kender Vittoria for deres landevejsdæk, men faktisk har Vittoria en bred palette af dæk til mountainbike, lige fra de lette XC-dæk til de tunge downhill-dæk. Vi har testet et godt bud på et allround dæk til XC-brug.
Årets største cykeldyst starter klokken 15 i dag
Feltet.dks helårlige spil, Feltet.dk Tour, starter på lørdag, når forårsklassikerne starter med Omloop Het Nieuwsblad. 
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykeloplevelse i Verdensklasse i Odense
Frank Institute of Sports tilbyder nytænkende cykeloplevelse, hvor alt fra bikefit til kaffe gennemsyres af kompromisløs kvalitet.
MTB soloryttere i 2019-udgaven af Bike Transalp
Ruten for 2019-udgaven af mountainbikeløbet Bike Transalp er blevet offentliggjort, og ud over en ny målby kunne arrangørerne også afsløre, at det i år bliver muligt at stille op alene. Der er 1000 startpladser, så vent ikke for længe, hvis du vil prøve kræfter med løbet.
Produktnyt: S-Works EXOS
Specialized har lanceret en ny highend cykelsko, som er den letteste og mest revolutionerende, som den amerikanske gigant nogensinde har skabet. Navnet på skoen er S-Works EXOS. 
Jyllands største cykelmesse har vokseværk
De trange rammer i Ridehuset er skiftet ud med mere end 1.700 m2 i Centralværkstedet og Smedien, når Aarhus Bike Show afholdes den 9.-10. marts 2019. Dermed er Jyllands største cykelmesse blevet endnu større.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.

Seneste indlæg i debatten

Cykelsæsonen har været i gang i to måneder, men for feltets største endagesspecialister har alt indtil nu haft en karakter af forberedelse. Det slutter brat på lørdag, hvor rytterne giver sig i kast med årets første monument, Milano-Sarnremo. Kalenderens længste løb er på én gang det nemmeste af de store klassikere og samtidig det sværeste løb at vinde og signalerer for alvor forårets komme. Lørdag fra klokken 14.25 kan du følge slagets gang på Feltet.dk samt undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_milano-sanremo_paa_feltetdk_1/Omloop Het Nieuwsblad og Strade Bianche fungerede som små teasere, men den rigtige klassikersæson starter først lørdag, når Milano-Sanremo afvikles. Som et af bare fem monumenter og det længste løb på hele kalenderen er den italienske klassiker blandt de allermest prestigefulde løb, og med dets helt unikke rute er det et af de mest åbne, hvor både sprintere og klassikerryttere kan gå efter sejren. Efter mange års forsøg på at gøre ruten hårdere er der igen i år tale om helt klassisk udgave af La Primavera, hvor det skal afgøres i den spændingsmættede finale på de berømte stigninger Cipressa og Poggio, inden det hele afsluttes på Via Roma i Sanremo. Enhver cykelrytter drømmer om at hæve armene i triumf på en af cykelsportens mest berømte opløbsstrækninger og at fejre sejren i klassikeren, der har ry for at være den nemmeste at gennemføre, men samtidig den sværeste at vinde. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_milano-sanremo_2019/Hvis man har svært ved at opnå makspulsen, så er det som regel fordi man ikke gør det rigtigt, eller fordi man ikke er ordentligt restitueret. For mig er letheden ved at få pulsen op den bedste indikation på, hvor meget jeg skal presse mig selv netop den dag. God fornøjelse:) Jeg kan anbefale at lave en lille krog af en gammel eger e.lign. Det gør det en del nemmere at fiske yder-kablet ud af styret igen.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

GOOD VIBES ONLY – Long Slow Distance - Fra ØV-morgen til supertur
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Oplevelsen af et bikefit
Ekstraordinær bikefit-oplevelse hos Frank Institute of Sports, hvis motto om kompromisløs kvalitet gennemsyrer hele seancen.    
En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat