15.10.2021 @ 19:30

Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Garmin
Produkt: Garmin Rally RK200
Vægt: 326 gram pr sæt
Vejledende udsalgspris: 8699,- 


Introduktion
Garmin har været pionerer på wattpedaler og har flere års erfaring med wattpedaler, siden de introducerede Vector-pedalen.

 

De første modeller havde problemer med både regnvejr og batterier der skulle skiftes i et væk. Er det lykkedes Garmin at få styr på alle børnesygdommene?

 

Vi har kørt med Rally RK 200-pedalerne i 10 uger og har således fået indsamlet en del data til, at vi kan se nogle klare tendenser og derved drage nogle konklusioner.


Vi har sammenlignet Garmin Rally RK200 med SRAM Quarq, da det er den wattmåler, jeg normalt bruger. Både Rally RK200 og Quarq måler watt i begge sider (begge ben).

 

 

Test 

Når man pakker Garmins Rally RK200-pedaler ud af boksen, så ligner de ved første øjekast faktisk er par helt almindelige pedaler. Der er ikke behov for særligt værktøj eller kunnen - pedalerne monteres som alle andre pedaler og er derfor - som en sidegevinst - nemme at flytte fra cykel til cykel.

 

Det er en ret fed feature, at man blot pakker pedalerne ud og så er man lynhurtigt i gang. Og det er fedt at kunne pakke pedalerne i tasken, hvis man for eksempel lejer cykel på en ferie eller gerne vil have muligheden for at måle watt på vintercyklen også.

 

Platformen er baseret på Look’s KEO-pedaler, så det er let at få fingrene i klamper. Systemet er gennemtestet og foretrukket af rigtig mange ryttere, så det er et naturligt valg, at Garmin benytter denne løsning for at appellere bredt og gøre det let for så mange som muligt.

 

Pedalerne er naturligvis kompatible med Garmins Edge®-cykelcomputer og Garmins Connect app, så det er nemt at opdatere software og overføre sin træningsdata.

 

Rally-pedalerne er kompatible med andre Bluetooth-produkter, så man kan stadig benytte sin foretrukne cykelcomputer, ligesom man heller ikke er bundet til at analysere sin data i Garmin Connect - der kan også uploades til andre online platforme.


Ifølge Garmin har systemet her cirka 120 timers batterilevetid, hvilket skulle eliminere de tidligere batteriproblemer og desuden sikre, at der går længe imellem behovet for batteriskift.

Masser af solide data

Pedalerne har effektmålere i begge pedaler i 200-modellen, mens Garmin Rally RK100 kun har i den ene side.

Teknologien tillader pedalerne andet end bare at måle effekt. Garmin har nemlig opbygget en lang række data, som kan gå i dybden med mere avanceret cykeldynamik.

 

Nogle af de features, som er mest relevante for de fleste er:

 

- Venstre-/højre-balance
- Dobbeltsidet watt måling med præcision på +/- 1 %
- Training Stress Score (TSS)
- Normalized Power (NP)
- Intensity Factor (IF)
- Samlede kilojoule
- Energizoner
- Kadence

Stående/siddende i minutter
Træningseffekt aerob/anerob træning
Effektfase og -balance venstre/højre side

 

 

God pålidelighed
Som tidligere nævnt er Garmin-pedalernes wattmålinger testet op mod min Quarq wattmåler.

 

Jeg har faktisk ikke været i stand til at vurdere, hvilken der måler de højeste watt. I nogle tilfælde var det Garmin, der målte højest, og andre gange var det Quarg’en der var højst.

 

Typisk var den ene lidt foran den anden til at starte med, hvorefter det stabiliserede sig. Andre gange var det omvendt, indtil jeg fandt det stabile tråd. Her ligger de to målere ens, hvilket styrker pålideligheden af dataene.

 

Det garanterer naturligvis ikke, at de måler 100% korrekt, men når to top wattmålere, måler det samme, så er det nok ikke helt ved siden af, selvom der kan være en anelse forskel på hvordan de hver især registrerer pludselige ændringer og store udsving på kort tid.

 

Jeg har kørt cirka 2500 kilometer - heraf meget få i decideret regnvejr grundet den gode sommer. Jeg har ikke bemærket eller registreret udfald af nogen art så 100% godkendt.

 

Pedalerne kan måle og registrere langt mere data, end de fleste har brug for - inklusiv mig selv. Men for personen, der vil kende alle detaljer, så er Garmin Rally RK200 det helt rigtige valg.

 

Man kan hive flere detaljer ud, end jeg er vant til fra både min Quarq-måler og fra tidligere, da jeg kørte med Rotor. Om det så er nødvendigt, er jo op til den enkelte.

 

LOOK KEO - det fungerer bare!

Pedal/klampe-systemet har jeg sammenlignet med mine Time-pedaler. Selvom jeg har foretrukket Time i mange år, så vænnede jeg mig hurtigt til Garmin-pedalerne.

 

Indstigningen er ret ens og det er let at komme i pedalen. Til gengæld er Garmin-pedalen noget mere stram, når man skal klikke ud. Det skulle jeg lige vænne mig til og må efter 10 ugers brug sige, at det faktisk er meget rart.

 

 

Konklusion
Jeg kører selv med faste wattmålere på alle mine cykler i håb om at have nogenlunde stabile data fra alle mine cykelture. Det er naturligvis en dyr løsning, hvor jeg kunne nøjes med ét sæt pedaler, hvis jeg havde valgt et sæt Garmin Rally.

 

Havde jeg skulle vælge i dag, var jeg nok endt med at købe et sæt Rally RK200. Det er også betydelig lettere at have sin wattmåler i pedalerne, hvis man rejser udenlands og lejer en cykel på destinationen, som tidligere nævnt. Ved at bruge de samme pedaler på alle cykler, er man samtidig sikker på at få de samme data, hver gang man cykler.

 

Pedalerne virker som de skal - kort og godt. Det er et lækkert produkt, som er let at montere og benytte. Der er ikke registreret fejl eller mangler i de ti uger de har kørt 2500 kilometer, så det er helt klart et produkt, som er let at benytte, hvis man bare gerne vil have noget, som er let at montere og som er pålideligt - både funktionelt, men også på datasiden.

 

Prisen er okay i min optik - man kan ikke kalde dem billige, men så længe man får et top produkt, kan de knap 9000,- kroner godt forsvares. Andre førsteklasses wattmålere er i nogenlunde samme prisklasse, dog uden at have fordelen af at være flytbare.

 

Kan Rally RK200 stå distancen - hvilket vi har klare indikationer for efter 10 uger - og derved eliminere de fejl og mangler, der har været på de tidligere modeller, så har jeg svært ved at se, at de kan blive ret meget bedre. Så skulle det lige være aerodynamik og vægt, der skal kigges på næste gang de skal opgraderes.

 

Sådan har vi testet: 
Pedaler er blevet testet på landevejen i både sol og regn i temperaturer fra 15-30 grader i både træning og konkurrence.

 

Stillet til rådighed af: Garmin Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet