15.10.2021 @ 19:30

Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Garmin
Produkt: Garmin Rally RK200
Vægt: 326 gram pr sæt
Vejledende udsalgspris: 8699,- 


Introduktion
Garmin har været pionerer på wattpedaler og har flere års erfaring med wattpedaler, siden de introducerede Vector-pedalen.

 

De første modeller havde problemer med både regnvejr og batterier der skulle skiftes i et væk. Er det lykkedes Garmin at få styr på alle børnesygdommene?

 

Vi har kørt med Rally RK 200-pedalerne i 10 uger og har således fået indsamlet en del data til, at vi kan se nogle klare tendenser og derved drage nogle konklusioner.


Vi har sammenlignet Garmin Rally RK200 med SRAM Quarq, da det er den wattmåler, jeg normalt bruger. Både Rally RK200 og Quarq måler watt i begge sider (begge ben).

 

 

Test 

Når man pakker Garmins Rally RK200-pedaler ud af boksen, så ligner de ved første øjekast faktisk er par helt almindelige pedaler. Der er ikke behov for særligt værktøj eller kunnen - pedalerne monteres som alle andre pedaler og er derfor - som en sidegevinst - nemme at flytte fra cykel til cykel.

 

Det er en ret fed feature, at man blot pakker pedalerne ud og så er man lynhurtigt i gang. Og det er fedt at kunne pakke pedalerne i tasken, hvis man for eksempel lejer cykel på en ferie eller gerne vil have muligheden for at måle watt på vintercyklen også.

 

Platformen er baseret på Look’s KEO-pedaler, så det er let at få fingrene i klamper. Systemet er gennemtestet og foretrukket af rigtig mange ryttere, så det er et naturligt valg, at Garmin benytter denne løsning for at appellere bredt og gøre det let for så mange som muligt.

 

Pedalerne er naturligvis kompatible med Garmins Edge®-cykelcomputer og Garmins Connect app, så det er nemt at opdatere software og overføre sin træningsdata.

 

Rally-pedalerne er kompatible med andre Bluetooth-produkter, så man kan stadig benytte sin foretrukne cykelcomputer, ligesom man heller ikke er bundet til at analysere sin data i Garmin Connect - der kan også uploades til andre online platforme.


Ifølge Garmin har systemet her cirka 120 timers batterilevetid, hvilket skulle eliminere de tidligere batteriproblemer og desuden sikre, at der går længe imellem behovet for batteriskift.

Masser af solide data

Pedalerne har effektmålere i begge pedaler i 200-modellen, mens Garmin Rally RK100 kun har i den ene side.

Teknologien tillader pedalerne andet end bare at måle effekt. Garmin har nemlig opbygget en lang række data, som kan gå i dybden med mere avanceret cykeldynamik.

 

Nogle af de features, som er mest relevante for de fleste er:

 

- Venstre-/højre-balance
- Dobbeltsidet watt måling med præcision på +/- 1 %
- Training Stress Score (TSS)
- Normalized Power (NP)
- Intensity Factor (IF)
- Samlede kilojoule
- Energizoner
- Kadence

Stående/siddende i minutter
Træningseffekt aerob/anerob træning
Effektfase og -balance venstre/højre side

 

 

God pålidelighed
Som tidligere nævnt er Garmin-pedalernes wattmålinger testet op mod min Quarq wattmåler.

 

Jeg har faktisk ikke været i stand til at vurdere, hvilken der måler de højeste watt. I nogle tilfælde var det Garmin, der målte højest, og andre gange var det Quarg’en der var højst.

 

Typisk var den ene lidt foran den anden til at starte med, hvorefter det stabiliserede sig. Andre gange var det omvendt, indtil jeg fandt det stabile tråd. Her ligger de to målere ens, hvilket styrker pålideligheden af dataene.

 

Det garanterer naturligvis ikke, at de måler 100% korrekt, men når to top wattmålere, måler det samme, så er det nok ikke helt ved siden af, selvom der kan være en anelse forskel på hvordan de hver især registrerer pludselige ændringer og store udsving på kort tid.

 

Jeg har kørt cirka 2500 kilometer - heraf meget få i decideret regnvejr grundet den gode sommer. Jeg har ikke bemærket eller registreret udfald af nogen art så 100% godkendt.

 

Pedalerne kan måle og registrere langt mere data, end de fleste har brug for - inklusiv mig selv. Men for personen, der vil kende alle detaljer, så er Garmin Rally RK200 det helt rigtige valg.

 

Man kan hive flere detaljer ud, end jeg er vant til fra både min Quarq-måler og fra tidligere, da jeg kørte med Rotor. Om det så er nødvendigt, er jo op til den enkelte.

 

LOOK KEO - det fungerer bare!

Pedal/klampe-systemet har jeg sammenlignet med mine Time-pedaler. Selvom jeg har foretrukket Time i mange år, så vænnede jeg mig hurtigt til Garmin-pedalerne.

 

Indstigningen er ret ens og det er let at komme i pedalen. Til gengæld er Garmin-pedalen noget mere stram, når man skal klikke ud. Det skulle jeg lige vænne mig til og må efter 10 ugers brug sige, at det faktisk er meget rart.

 

 

Konklusion
Jeg kører selv med faste wattmålere på alle mine cykler i håb om at have nogenlunde stabile data fra alle mine cykelture. Det er naturligvis en dyr løsning, hvor jeg kunne nøjes med ét sæt pedaler, hvis jeg havde valgt et sæt Garmin Rally.

 

Havde jeg skulle vælge i dag, var jeg nok endt med at købe et sæt Rally RK200. Det er også betydelig lettere at have sin wattmåler i pedalerne, hvis man rejser udenlands og lejer en cykel på destinationen, som tidligere nævnt. Ved at bruge de samme pedaler på alle cykler, er man samtidig sikker på at få de samme data, hver gang man cykler.

 

Pedalerne virker som de skal - kort og godt. Det er et lækkert produkt, som er let at montere og benytte. Der er ikke registreret fejl eller mangler i de ti uger de har kørt 2500 kilometer, så det er helt klart et produkt, som er let at benytte, hvis man bare gerne vil have noget, som er let at montere og som er pålideligt - både funktionelt, men også på datasiden.

 

Prisen er okay i min optik - man kan ikke kalde dem billige, men så længe man får et top produkt, kan de knap 9000,- kroner godt forsvares. Andre førsteklasses wattmålere er i nogenlunde samme prisklasse, dog uden at have fordelen af at være flytbare.

 

Kan Rally RK200 stå distancen - hvilket vi har klare indikationer for efter 10 uger - og derved eliminere de fejl og mangler, der har været på de tidligere modeller, så har jeg svært ved at se, at de kan blive ret meget bedre. Så skulle det lige være aerodynamik og vægt, der skal kigges på næste gang de skal opgraderes.

 

Sådan har vi testet: 
Pedaler er blevet testet på landevejen i både sol og regn i temperaturer fra 15-30 grader i både træning og konkurrence.

 

Stillet til rådighed af: Garmin Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

2021-sæsonens overraskelser: Her er de 10 største
Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, har set nærmere på sæsonens 10 største overraskelser. 
Produktnyt: Ulti-Wax - Den ultimative danske kædevoks
For første gang i Danmark har vi en producent af vandbaseret kædevoks. Ultiproducts I/S er navnet på virksomheden, der har til målsætning at skabe den nye foretrukne kædevoks blandt cykelryttere i Danmark.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Se verdensstjernerne dyste i Ballerup
Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nummer to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14-årige.
Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT
Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.
Guide: Tour-arrangementer i Danmark 2022
Feltet.dk giver dig her en guide til, hvilke arrangementer, som er i Danmark i 2022 i forbindelse med Tour de France kommer til landet.
Produktnyhed: 2022 Giant Revolt
Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
Kilometerkongen fylder 75!
I dag torsdag den 28. oktober fylder Niels Fredborg 75 år. Niels var i toppen af dansk banesport fra 1963, da han som blot 16-årig vandt sit første danske mesterskab i sprint og frem til han stillede cyklen i stald 17 år senere.
Boganmeldelse: Væddeløber af Matti Breschel
Med Væddeløber har Matti Breschel skrevet en ærlig og uprætentiøs bog om livet i cykelsportens overhalingsbane, hvor der er masser af stjernestunder, men mindst lige så mange hverdage.
Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

2021-sæsonens overraskelser: Her er de 10 største
Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, har set nærmere på sæsonens 10 største overraskelser. 
Produktnyt: Ulti-Wax - Den ultimative danske kædevoks
For første gang i Danmark har vi en producent af vandbaseret kædevoks. Ultiproducts I/S er navnet på virksomheden, der har til målsætning at skabe den nye foretrukne kædevoks blandt cykelryttere i Danmark.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x