10.05.2021 @ 12:53

Markant XL-design som bæres af mange proffer og som byder på en virkelig god linse til en fornuftig pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: EKOI
Produkt: Premium 80 solbriller
Farver: Hvid (hvid)  
Størrelse: One-size
Vægt: 34 gram (vejet)
Vejledende udsalgspris: 1110,- kroner med fotokromisk linse / 852,- kroner for øvrige linser 

 

Introduktion 

Franske EKOI er efterhånden et fast indslag på sportens øverste hylde, hvor flere hold kører med mærkets hjelme og briller. Her kan blandt andet nævnes Cofidis og Lotto Soudal, hvilket betyder, at produkterne benyttes af ryttere som Caleb Evan, Elia Viviani og danske Andreas Kron.

 

EKOI har i høj grad gjort sig bemærket ved at tilbyde nogle ret attraktive priser på deres produkter og et bredt udvalg på hjemmesiden, hvor man ofte kan finde rigtig gode tilbud og særdeles god value-for-money.

 


Test 

Vi har haft fingrene i et sæt briller fra EKOI’s toplinje - ’EKOI Racing’ - som henvender sig til ryttere, som har brug for udstyr, som holder til kravene i forbindelse med den mest krævende udfoldelse af sporten, nemlig væddeløb og konkurrence.

 

Modellen hedder slet og ret ’Premium 80’ - så er scenen ligesom sat til et produkt, som man godt kan forvente noget af.

 

Denne nye model er blevet til i samarbejde med ovennævnte udviklingsteams og er altså lavet til fart, race og væddeløb. Der findes også en Premium 70-model, hvor der er en smule mere perforering i linserne til luftgennemstrømning.

 

 

Moderigtigt udtryk

Premium 80-brillen er en moderigtig fætter, som rammer tidens trend ganske fornuftigt. Den kan nok godt betegnes som værende ’oversize’, som er så populært netop nu, med sine 13,5 centimeter i bredden og 7 i højden. De fylder lidt i ansigtet og giver et letgenkendeligt look.

 

 

Æstetik er altid en subjektiv størrelse, og der vil sikkert være traditionalister, som synes at brillen her er til den friske side, men personligt synes jeg, at EKOI har ramt den meget godt.


Moden fordrer briller, som ’larmer’ lidt og det er et friskt pust i en verden indhyllet i traditionel æstetik. Hvis man vælger briller i en neutral farve, som den hvide model vi har haft til test, så får man en god balance mellem et moderigtigt udtryk og lidt klædelig afdæmpethed, som jeg selv ynder at stræbe efter.

 

 

Klassisk opbygning

Selv om brillens udtryk på mange måder kan betegnes som en smule futuristisk, så er selve opbygningen ret traditionel.

 

Stængerne hæfter direkte på glasset ved tindingen og så er den store linse ellers holdt helt fri for omgivende ramme, så man får et let udtryk og masser af udsyn uden forstyrrende elementer.

 

Brillestængerne kan let klikkes af ved tindingen og så tilbyder EKOI stængerne i to længder, så de passer til både store og små hoveder.

 

Designet fungerer upåklageligt og kvaliteten på udførslen af de forskellige dele af brillerne er ganske udmærket, så man står tilbage med indtrykket af et produkt i en godkendt kvalitet.

 

Linsen er forsynet med 4 huller i hver side - helt oppe i øverste hjørne. De skal hjælpe med ventilationen og sikre luftflow, som holder eventuel dug væk.

 

Selve rammen er lavet i et materiale, som EKOi kalder GRILAMID og som er meget let. Det resulterer i en vægt på sølle 34 gram, hvilket nærmest føles som ingenting.

 

 

Ude på landevejen

Premium 80-brillerne vi har testet, er forsynet med en lyseblå, fotokromisk linse.


Det betyder, at linsen regulerer sig efter lysforholdene og kan enten lysne eller mørkne alt efter, hvilke forhold man kører i.

 

Det giver rigtig god mening i det danske forår, hvor man kan være helt sikker på at køre i både sol, skyet vejr og måske endda decideret gråvejr.

 

Oplevelsen af linsen er da også, at den virker til at være i virkelig god kvalitet. Glasset er klart og tydeligt og lysindfaldet er dejligt blødt. Jeg har især haft lejlighed til at teste brillerne på aftenture, hvor vejret har været omskifteligt og her yder de rigtig godt. Helt efter bogen, når det nu er fotokromiske linser.

 

Linserne kontrollerer lyset på en diskret og behagelig måde, så man ikke bemærker, hvis solen forsvinder bag en sky eller at lyset trinvist forsvinder i takt med at solen går ned. Premium 80-linsen får en fin anbefaling fra mig.

 

XL-linsen får også en tommel op. Den flugter fint med hovedets kontur og synsfeltet er dejligt stort, så det beskytter udsynet, uanset hvilken position, man har på cyklen. Jeg har på intet tidspunkt haft så meget som antydningen af dug, så min oplevelse er, at der er fint med luft-flow omkring øjnene, så selv om det går hedt for sig på cyklen, så forbliver brillerne klare.

 

Linserne er lavet af ubrydeligt polycarbonat og giver 100% UV-beskyttelse. Så man er beskyttet mod splintrende glas ved styrt og mod solens skadelige stråler - præcis som man forventer af et mærke med styr på tingene.

 

 

Pasform

Som sagt er linsens pasform god. Den flugter sidevejs med ansigtets kontur og sidder godt.

 

Jeg har haft lidt udfordringer med at få brillerne til at sidde helt tæt til ansigtet under kørsel. Jeg har testet brillerne med de lange stænger (13,5 centimeter), som burde passe til en voksen mand som mig. Dog kunne jeg måske have haft godt af en kortere stang, som ville have siddet tættere om ørene og derved givet lidt ekstra hold.

 

EKOI skriver, at brillestængernes ender kan justeres, men det er ikke lykkedes mig at finde ud af hvordan. Det kunne også være en løsning.

 

Brillerne passer fint ind i lufthullerne på en hjelm, så hvis man har brug for at tage dem af under kørsel, så kan man sagtens det.

 


Mulighed for at designe egne briller

På EKOI’s hjemmeside er det muligt at sammensætte sin helt egen Premium 80-briller.

 

Her kan man vælge farver på brillestængernes tre dele og også få tekst på.


Naturligvis kan man også vælge den linse man ønsker.

 

Konklusion 

Premium 80 fra EKOI er en solid brille i et tidssvarende look.


’XL-designet’ er veludført og ud over det æstetiske, så giver linsen fremragende beskyttelse og frit udsyn uanset position. Linsen er i øvrigt et stærkt kort fra EKOI - den fungerer på alle parametre.

 

Jeg kunne have ønsket mig en anelse mere hold i brillerne, hvilket retfærdigvis nok kan opnås med kortere brillestænger, som kan tilkøbes.

 

Prisen på 1110,- kroner for de fotokromiske linser er mere end godkendt og  852,- for de øvrige linser er en knivskarp pris og man får rigtig meget for pengene.


Især når man kan designe brillerne fuldstændig, som man vil. 

 

Sådan har vi testet: Brillerne er testet på de danske landeveje i varierende sollys i det danske forår.

 

Stillet til rådighed af: EKOI

 

TESTRAPPORT

 

Brand: EKOI
Produkt: Premium 80 solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?
Premium 80 er en brille til alle cykelforhold med et moderigtigt udtryk.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?
Fotokromiske linser til at håndtere skiftende lysforhold, mulighed for forskellige længder på stænger og justerbar næsebro.

 

Bedøm produktets ydeevne
Linsen er rigtig fin og giver et klart og skarpt blik på dage med lavt lys, når der er overskyet eller når lysforholdene skifter.

  

Bedøm kvalitet/holdbarhed
Kvaliteten på stænger, bevægelige dele og næsebro er udmærket, mens linsen excellerer ved sin fine kvalitet.

 

Bedøm vægt
34 gram er imponerende let for en brille med stor linse.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Her ligger vi forholdsvist højt. Flere konkurrenter forlanger det dobbelte for et lignende produkt. Der er masser af modebevidsthed og linse-kvalitet for et godt stykke under 1000,- kr., hvis du vælger andre linser end de fotokromiske.


Ekstra linse kan tilkøbes i prislejet fra 500-750 kr., hvilket også er acceptabelt.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?
Linserne er virkelig gode

 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Brillerne måtte godt sidde lidt strammere efter min smag.

 

Konklusion
Nød du at benytte produktet?


Ja, de er fine til en dag uden bragende solskin.


Om testeren:
Alder: 37
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo 
Jeg har cyklet i: 12 år  
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen
Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x