10.05.2021 @ 12:53

Markant XL-design som bæres af mange proffer og som byder på en virkelig god linse til en fornuftig pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: EKOI
Produkt: Premium 80 solbriller
Farver: Hvid (hvid)  
Størrelse: One-size
Vægt: 34 gram (vejet)
Vejledende udsalgspris: 1110,- kroner med fotokromisk linse / 852,- kroner for øvrige linser 

 

Introduktion 

Franske EKOI er efterhånden et fast indslag på sportens øverste hylde, hvor flere hold kører med mærkets hjelme og briller. Her kan blandt andet nævnes Cofidis og Lotto Soudal, hvilket betyder, at produkterne benyttes af ryttere som Caleb Evan, Elia Viviani og danske Andreas Kron.

 

EKOI har i høj grad gjort sig bemærket ved at tilbyde nogle ret attraktive priser på deres produkter og et bredt udvalg på hjemmesiden, hvor man ofte kan finde rigtig gode tilbud og særdeles god value-for-money.

 


Test 

Vi har haft fingrene i et sæt briller fra EKOI’s toplinje - ’EKOI Racing’ - som henvender sig til ryttere, som har brug for udstyr, som holder til kravene i forbindelse med den mest krævende udfoldelse af sporten, nemlig væddeløb og konkurrence.

 

Modellen hedder slet og ret ’Premium 80’ - så er scenen ligesom sat til et produkt, som man godt kan forvente noget af.

 

Denne nye model er blevet til i samarbejde med ovennævnte udviklingsteams og er altså lavet til fart, race og væddeløb. Der findes også en Premium 70-model, hvor der er en smule mere perforering i linserne til luftgennemstrømning.

 

 

Moderigtigt udtryk

Premium 80-brillen er en moderigtig fætter, som rammer tidens trend ganske fornuftigt. Den kan nok godt betegnes som værende ’oversize’, som er så populært netop nu, med sine 13,5 centimeter i bredden og 7 i højden. De fylder lidt i ansigtet og giver et letgenkendeligt look.

 

 

Æstetik er altid en subjektiv størrelse, og der vil sikkert være traditionalister, som synes at brillen her er til den friske side, men personligt synes jeg, at EKOI har ramt den meget godt.


Moden fordrer briller, som ’larmer’ lidt og det er et friskt pust i en verden indhyllet i traditionel æstetik. Hvis man vælger briller i en neutral farve, som den hvide model vi har haft til test, så får man en god balance mellem et moderigtigt udtryk og lidt klædelig afdæmpethed, som jeg selv ynder at stræbe efter.

 

 

Klassisk opbygning

Selv om brillens udtryk på mange måder kan betegnes som en smule futuristisk, så er selve opbygningen ret traditionel.

 

Stængerne hæfter direkte på glasset ved tindingen og så er den store linse ellers holdt helt fri for omgivende ramme, så man får et let udtryk og masser af udsyn uden forstyrrende elementer.

 

Brillestængerne kan let klikkes af ved tindingen og så tilbyder EKOI stængerne i to længder, så de passer til både store og små hoveder.

 

Designet fungerer upåklageligt og kvaliteten på udførslen af de forskellige dele af brillerne er ganske udmærket, så man står tilbage med indtrykket af et produkt i en godkendt kvalitet.

 

Linsen er forsynet med 4 huller i hver side - helt oppe i øverste hjørne. De skal hjælpe med ventilationen og sikre luftflow, som holder eventuel dug væk.

 

Selve rammen er lavet i et materiale, som EKOi kalder GRILAMID og som er meget let. Det resulterer i en vægt på sølle 34 gram, hvilket nærmest føles som ingenting.

 

 

Ude på landevejen

Premium 80-brillerne vi har testet, er forsynet med en lyseblå, fotokromisk linse.


Det betyder, at linsen regulerer sig efter lysforholdene og kan enten lysne eller mørkne alt efter, hvilke forhold man kører i.

 

Det giver rigtig god mening i det danske forår, hvor man kan være helt sikker på at køre i både sol, skyet vejr og måske endda decideret gråvejr.

 

Oplevelsen af linsen er da også, at den virker til at være i virkelig god kvalitet. Glasset er klart og tydeligt og lysindfaldet er dejligt blødt. Jeg har især haft lejlighed til at teste brillerne på aftenture, hvor vejret har været omskifteligt og her yder de rigtig godt. Helt efter bogen, når det nu er fotokromiske linser.

 

Linserne kontrollerer lyset på en diskret og behagelig måde, så man ikke bemærker, hvis solen forsvinder bag en sky eller at lyset trinvist forsvinder i takt med at solen går ned. Premium 80-linsen får en fin anbefaling fra mig.

 

XL-linsen får også en tommel op. Den flugter fint med hovedets kontur og synsfeltet er dejligt stort, så det beskytter udsynet, uanset hvilken position, man har på cyklen. Jeg har på intet tidspunkt haft så meget som antydningen af dug, så min oplevelse er, at der er fint med luft-flow omkring øjnene, så selv om det går hedt for sig på cyklen, så forbliver brillerne klare.

 

Linserne er lavet af ubrydeligt polycarbonat og giver 100% UV-beskyttelse. Så man er beskyttet mod splintrende glas ved styrt og mod solens skadelige stråler - præcis som man forventer af et mærke med styr på tingene.

 

 

Pasform

Som sagt er linsens pasform god. Den flugter sidevejs med ansigtets kontur og sidder godt.

 

Jeg har haft lidt udfordringer med at få brillerne til at sidde helt tæt til ansigtet under kørsel. Jeg har testet brillerne med de lange stænger (13,5 centimeter), som burde passe til en voksen mand som mig. Dog kunne jeg måske have haft godt af en kortere stang, som ville have siddet tættere om ørene og derved givet lidt ekstra hold.

 

EKOI skriver, at brillestængernes ender kan justeres, men det er ikke lykkedes mig at finde ud af hvordan. Det kunne også være en løsning.

 

Brillerne passer fint ind i lufthullerne på en hjelm, så hvis man har brug for at tage dem af under kørsel, så kan man sagtens det.

 


Mulighed for at designe egne briller

På EKOI’s hjemmeside er det muligt at sammensætte sin helt egen Premium 80-briller.

 

Her kan man vælge farver på brillestængernes tre dele og også få tekst på.


Naturligvis kan man også vælge den linse man ønsker.

 

Konklusion 

Premium 80 fra EKOI er en solid brille i et tidssvarende look.


’XL-designet’ er veludført og ud over det æstetiske, så giver linsen fremragende beskyttelse og frit udsyn uanset position. Linsen er i øvrigt et stærkt kort fra EKOI - den fungerer på alle parametre.

 

Jeg kunne have ønsket mig en anelse mere hold i brillerne, hvilket retfærdigvis nok kan opnås med kortere brillestænger, som kan tilkøbes.

 

Prisen på 1110,- kroner for de fotokromiske linser er mere end godkendt og  852,- for de øvrige linser er en knivskarp pris og man får rigtig meget for pengene.


Især når man kan designe brillerne fuldstændig, som man vil. 

 

Sådan har vi testet: Brillerne er testet på de danske landeveje i varierende sollys i det danske forår.

 

Stillet til rådighed af: EKOI

 

TESTRAPPORT

 

Brand: EKOI
Produkt: Premium 80 solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?
Premium 80 er en brille til alle cykelforhold med et moderigtigt udtryk.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?
Fotokromiske linser til at håndtere skiftende lysforhold, mulighed for forskellige længder på stænger og justerbar næsebro.

 

Bedøm produktets ydeevne
Linsen er rigtig fin og giver et klart og skarpt blik på dage med lavt lys, når der er overskyet eller når lysforholdene skifter.

  

Bedøm kvalitet/holdbarhed
Kvaliteten på stænger, bevægelige dele og næsebro er udmærket, mens linsen excellerer ved sin fine kvalitet.

 

Bedøm vægt
34 gram er imponerende let for en brille med stor linse.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Her ligger vi forholdsvist højt. Flere konkurrenter forlanger det dobbelte for et lignende produkt. Der er masser af modebevidsthed og linse-kvalitet for et godt stykke under 1000,- kr., hvis du vælger andre linser end de fotokromiske.


Ekstra linse kan tilkøbes i prislejet fra 500-750 kr., hvilket også er acceptabelt.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?
Linserne er virkelig gode

 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Brillerne måtte godt sidde lidt strammere efter min smag.

 

Konklusion
Nød du at benytte produktet?


Ja, de er fine til en dag uden bragende solskin.


Om testeren:
Alder: 37
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo 
Jeg har cyklet i: 12 år  
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen
Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.
Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.
LIVESTREAM: Paris-Roubaix fra start til slut
I weekenden køres Paris-Roubaix for første gang siden foråret 2019, og der venter en spændende weekend for TV-seerne.
Cannondale hylder den nye verdensmester
Cannondale har lavet en speciallakeret cykel til verdensmesteren Elisa Balsamo. Se masser af billederne af cyklen!
Test: Gravel hjulsæt fra DKBIKE
Selvom vi havde sat baren højt, så har gravel-hjulene fra DKBIKE til fulde levet op til forventningerne for både kvalitet, teknik, køreoplevelse og æstetik.
Konkurrence: Vind et lygtesæt til 699 kroner
Den mørke tid nærmer sig med hastige skridt og vi ved alle, hvor vigtigt, det er med synlighed.
Undgå tyveri af din dyre cykel med smart sensorteknologi
Cykler af høj værdi er guf for cykeltyvene, men nu kan du få en cykellås, der gør det vanskeligere for tyven at stjæle cyklen. Bliv klogere på en topsikret cykellås med trådløs nøgle og smart censorteknologi.
Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.
Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x