10.05.2021 @ 12:53

Markant XL-design som bæres af mange proffer og som byder på en virkelig god linse til en fornuftig pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: EKOI
Produkt: Premium 80 solbriller
Farver: Hvid (hvid)  
Størrelse: One-size
Vægt: 34 gram (vejet)
Vejledende udsalgspris: 1110,- kroner med fotokromisk linse / 852,- kroner for øvrige linser 

 

Introduktion 

Franske EKOI er efterhånden et fast indslag på sportens øverste hylde, hvor flere hold kører med mærkets hjelme og briller. Her kan blandt andet nævnes Cofidis og Lotto Soudal, hvilket betyder, at produkterne benyttes af ryttere som Caleb Evan, Elia Viviani og danske Andreas Kron.

 

EKOI har i høj grad gjort sig bemærket ved at tilbyde nogle ret attraktive priser på deres produkter og et bredt udvalg på hjemmesiden, hvor man ofte kan finde rigtig gode tilbud og særdeles god value-for-money.

 


Test 

Vi har haft fingrene i et sæt briller fra EKOI’s toplinje - ’EKOI Racing’ - som henvender sig til ryttere, som har brug for udstyr, som holder til kravene i forbindelse med den mest krævende udfoldelse af sporten, nemlig væddeløb og konkurrence.

 

Modellen hedder slet og ret ’Premium 80’ - så er scenen ligesom sat til et produkt, som man godt kan forvente noget af.

 

Denne nye model er blevet til i samarbejde med ovennævnte udviklingsteams og er altså lavet til fart, race og væddeløb. Der findes også en Premium 70-model, hvor der er en smule mere perforering i linserne til luftgennemstrømning.

 

 

Moderigtigt udtryk

Premium 80-brillen er en moderigtig fætter, som rammer tidens trend ganske fornuftigt. Den kan nok godt betegnes som værende ’oversize’, som er så populært netop nu, med sine 13,5 centimeter i bredden og 7 i højden. De fylder lidt i ansigtet og giver et letgenkendeligt look.

 

 

Æstetik er altid en subjektiv størrelse, og der vil sikkert være traditionalister, som synes at brillen her er til den friske side, men personligt synes jeg, at EKOI har ramt den meget godt.


Moden fordrer briller, som ’larmer’ lidt og det er et friskt pust i en verden indhyllet i traditionel æstetik. Hvis man vælger briller i en neutral farve, som den hvide model vi har haft til test, så får man en god balance mellem et moderigtigt udtryk og lidt klædelig afdæmpethed, som jeg selv ynder at stræbe efter.

 

 

Klassisk opbygning

Selv om brillens udtryk på mange måder kan betegnes som en smule futuristisk, så er selve opbygningen ret traditionel.

 

Stængerne hæfter direkte på glasset ved tindingen og så er den store linse ellers holdt helt fri for omgivende ramme, så man får et let udtryk og masser af udsyn uden forstyrrende elementer.

 

Brillestængerne kan let klikkes af ved tindingen og så tilbyder EKOI stængerne i to længder, så de passer til både store og små hoveder.

 

Designet fungerer upåklageligt og kvaliteten på udførslen af de forskellige dele af brillerne er ganske udmærket, så man står tilbage med indtrykket af et produkt i en godkendt kvalitet.

 

Linsen er forsynet med 4 huller i hver side - helt oppe i øverste hjørne. De skal hjælpe med ventilationen og sikre luftflow, som holder eventuel dug væk.

 

Selve rammen er lavet i et materiale, som EKOi kalder GRILAMID og som er meget let. Det resulterer i en vægt på sølle 34 gram, hvilket nærmest føles som ingenting.

 

 

Ude på landevejen

Premium 80-brillerne vi har testet, er forsynet med en lyseblå, fotokromisk linse.


Det betyder, at linsen regulerer sig efter lysforholdene og kan enten lysne eller mørkne alt efter, hvilke forhold man kører i.

 

Det giver rigtig god mening i det danske forår, hvor man kan være helt sikker på at køre i både sol, skyet vejr og måske endda decideret gråvejr.

 

Oplevelsen af linsen er da også, at den virker til at være i virkelig god kvalitet. Glasset er klart og tydeligt og lysindfaldet er dejligt blødt. Jeg har især haft lejlighed til at teste brillerne på aftenture, hvor vejret har været omskifteligt og her yder de rigtig godt. Helt efter bogen, når det nu er fotokromiske linser.

 

Linserne kontrollerer lyset på en diskret og behagelig måde, så man ikke bemærker, hvis solen forsvinder bag en sky eller at lyset trinvist forsvinder i takt med at solen går ned. Premium 80-linsen får en fin anbefaling fra mig.

 

XL-linsen får også en tommel op. Den flugter fint med hovedets kontur og synsfeltet er dejligt stort, så det beskytter udsynet, uanset hvilken position, man har på cyklen. Jeg har på intet tidspunkt haft så meget som antydningen af dug, så min oplevelse er, at der er fint med luft-flow omkring øjnene, så selv om det går hedt for sig på cyklen, så forbliver brillerne klare.

 

Linserne er lavet af ubrydeligt polycarbonat og giver 100% UV-beskyttelse. Så man er beskyttet mod splintrende glas ved styrt og mod solens skadelige stråler - præcis som man forventer af et mærke med styr på tingene.

 

 

Pasform

Som sagt er linsens pasform god. Den flugter sidevejs med ansigtets kontur og sidder godt.

 

Jeg har haft lidt udfordringer med at få brillerne til at sidde helt tæt til ansigtet under kørsel. Jeg har testet brillerne med de lange stænger (13,5 centimeter), som burde passe til en voksen mand som mig. Dog kunne jeg måske have haft godt af en kortere stang, som ville have siddet tættere om ørene og derved givet lidt ekstra hold.

 

EKOI skriver, at brillestængernes ender kan justeres, men det er ikke lykkedes mig at finde ud af hvordan. Det kunne også være en løsning.

 

Brillerne passer fint ind i lufthullerne på en hjelm, så hvis man har brug for at tage dem af under kørsel, så kan man sagtens det.

 


Mulighed for at designe egne briller

På EKOI’s hjemmeside er det muligt at sammensætte sin helt egen Premium 80-briller.

 

Her kan man vælge farver på brillestængernes tre dele og også få tekst på.


Naturligvis kan man også vælge den linse man ønsker.

 

Konklusion 

Premium 80 fra EKOI er en solid brille i et tidssvarende look.


’XL-designet’ er veludført og ud over det æstetiske, så giver linsen fremragende beskyttelse og frit udsyn uanset position. Linsen er i øvrigt et stærkt kort fra EKOI - den fungerer på alle parametre.

 

Jeg kunne have ønsket mig en anelse mere hold i brillerne, hvilket retfærdigvis nok kan opnås med kortere brillestænger, som kan tilkøbes.

 

Prisen på 1110,- kroner for de fotokromiske linser er mere end godkendt og  852,- for de øvrige linser er en knivskarp pris og man får rigtig meget for pengene.


Især når man kan designe brillerne fuldstændig, som man vil. 

 

Sådan har vi testet: Brillerne er testet på de danske landeveje i varierende sollys i det danske forår.

 

Stillet til rådighed af: EKOI

 

TESTRAPPORT

 

Brand: EKOI
Produkt: Premium 80 solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?
Premium 80 er en brille til alle cykelforhold med et moderigtigt udtryk.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?
Fotokromiske linser til at håndtere skiftende lysforhold, mulighed for forskellige længder på stænger og justerbar næsebro.

 

Bedøm produktets ydeevne
Linsen er rigtig fin og giver et klart og skarpt blik på dage med lavt lys, når der er overskyet eller når lysforholdene skifter.

  

Bedøm kvalitet/holdbarhed
Kvaliteten på stænger, bevægelige dele og næsebro er udmærket, mens linsen excellerer ved sin fine kvalitet.

 

Bedøm vægt
34 gram er imponerende let for en brille med stor linse.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Her ligger vi forholdsvist højt. Flere konkurrenter forlanger det dobbelte for et lignende produkt. Der er masser af modebevidsthed og linse-kvalitet for et godt stykke under 1000,- kr., hvis du vælger andre linser end de fotokromiske.


Ekstra linse kan tilkøbes i prislejet fra 500-750 kr., hvilket også er acceptabelt.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?
Linserne er virkelig gode

 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Brillerne måtte godt sidde lidt strammere efter min smag.

 

Konklusion
Nød du at benytte produktet?


Ja, de er fine til en dag uden bragende solskin.


Om testeren:
Alder: 37
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo 
Jeg har cyklet i: 12 år  
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen
Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x