10.05.2021 @ 12:53

Markant XL-design som bæres af mange proffer og som byder på en virkelig god linse til en fornuftig pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: EKOI
Produkt: Premium 80 solbriller
Farver: Hvid (hvid)  
Størrelse: One-size
Vægt: 34 gram (vejet)
Vejledende udsalgspris: 1110,- kroner med fotokromisk linse / 852,- kroner for øvrige linser 

 

Introduktion 

Franske EKOI er efterhånden et fast indslag på sportens øverste hylde, hvor flere hold kører med mærkets hjelme og briller. Her kan blandt andet nævnes Cofidis og Lotto Soudal, hvilket betyder, at produkterne benyttes af ryttere som Caleb Evan, Elia Viviani og danske Andreas Kron.

 

EKOI har i høj grad gjort sig bemærket ved at tilbyde nogle ret attraktive priser på deres produkter og et bredt udvalg på hjemmesiden, hvor man ofte kan finde rigtig gode tilbud og særdeles god value-for-money.

 


Test 

Vi har haft fingrene i et sæt briller fra EKOI’s toplinje - ’EKOI Racing’ - som henvender sig til ryttere, som har brug for udstyr, som holder til kravene i forbindelse med den mest krævende udfoldelse af sporten, nemlig væddeløb og konkurrence.

 

Modellen hedder slet og ret ’Premium 80’ - så er scenen ligesom sat til et produkt, som man godt kan forvente noget af.

 

Denne nye model er blevet til i samarbejde med ovennævnte udviklingsteams og er altså lavet til fart, race og væddeløb. Der findes også en Premium 70-model, hvor der er en smule mere perforering i linserne til luftgennemstrømning.

 

 

Moderigtigt udtryk

Premium 80-brillen er en moderigtig fætter, som rammer tidens trend ganske fornuftigt. Den kan nok godt betegnes som værende ’oversize’, som er så populært netop nu, med sine 13,5 centimeter i bredden og 7 i højden. De fylder lidt i ansigtet og giver et letgenkendeligt look.

 

 

Æstetik er altid en subjektiv størrelse, og der vil sikkert være traditionalister, som synes at brillen her er til den friske side, men personligt synes jeg, at EKOI har ramt den meget godt.


Moden fordrer briller, som ’larmer’ lidt og det er et friskt pust i en verden indhyllet i traditionel æstetik. Hvis man vælger briller i en neutral farve, som den hvide model vi har haft til test, så får man en god balance mellem et moderigtigt udtryk og lidt klædelig afdæmpethed, som jeg selv ynder at stræbe efter.

 

 

Klassisk opbygning

Selv om brillens udtryk på mange måder kan betegnes som en smule futuristisk, så er selve opbygningen ret traditionel.

 

Stængerne hæfter direkte på glasset ved tindingen og så er den store linse ellers holdt helt fri for omgivende ramme, så man får et let udtryk og masser af udsyn uden forstyrrende elementer.

 

Brillestængerne kan let klikkes af ved tindingen og så tilbyder EKOI stængerne i to længder, så de passer til både store og små hoveder.

 

Designet fungerer upåklageligt og kvaliteten på udførslen af de forskellige dele af brillerne er ganske udmærket, så man står tilbage med indtrykket af et produkt i en godkendt kvalitet.

 

Linsen er forsynet med 4 huller i hver side - helt oppe i øverste hjørne. De skal hjælpe med ventilationen og sikre luftflow, som holder eventuel dug væk.

 

Selve rammen er lavet i et materiale, som EKOi kalder GRILAMID og som er meget let. Det resulterer i en vægt på sølle 34 gram, hvilket nærmest føles som ingenting.

 

 

Ude på landevejen

Premium 80-brillerne vi har testet, er forsynet med en lyseblå, fotokromisk linse.


Det betyder, at linsen regulerer sig efter lysforholdene og kan enten lysne eller mørkne alt efter, hvilke forhold man kører i.

 

Det giver rigtig god mening i det danske forår, hvor man kan være helt sikker på at køre i både sol, skyet vejr og måske endda decideret gråvejr.

 

Oplevelsen af linsen er da også, at den virker til at være i virkelig god kvalitet. Glasset er klart og tydeligt og lysindfaldet er dejligt blødt. Jeg har især haft lejlighed til at teste brillerne på aftenture, hvor vejret har været omskifteligt og her yder de rigtig godt. Helt efter bogen, når det nu er fotokromiske linser.

 

Linserne kontrollerer lyset på en diskret og behagelig måde, så man ikke bemærker, hvis solen forsvinder bag en sky eller at lyset trinvist forsvinder i takt med at solen går ned. Premium 80-linsen får en fin anbefaling fra mig.

 

XL-linsen får også en tommel op. Den flugter fint med hovedets kontur og synsfeltet er dejligt stort, så det beskytter udsynet, uanset hvilken position, man har på cyklen. Jeg har på intet tidspunkt haft så meget som antydningen af dug, så min oplevelse er, at der er fint med luft-flow omkring øjnene, så selv om det går hedt for sig på cyklen, så forbliver brillerne klare.

 

Linserne er lavet af ubrydeligt polycarbonat og giver 100% UV-beskyttelse. Så man er beskyttet mod splintrende glas ved styrt og mod solens skadelige stråler - præcis som man forventer af et mærke med styr på tingene.

 

 

Pasform

Som sagt er linsens pasform god. Den flugter sidevejs med ansigtets kontur og sidder godt.

 

Jeg har haft lidt udfordringer med at få brillerne til at sidde helt tæt til ansigtet under kørsel. Jeg har testet brillerne med de lange stænger (13,5 centimeter), som burde passe til en voksen mand som mig. Dog kunne jeg måske have haft godt af en kortere stang, som ville have siddet tættere om ørene og derved givet lidt ekstra hold.

 

EKOI skriver, at brillestængernes ender kan justeres, men det er ikke lykkedes mig at finde ud af hvordan. Det kunne også være en løsning.

 

Brillerne passer fint ind i lufthullerne på en hjelm, så hvis man har brug for at tage dem af under kørsel, så kan man sagtens det.

 


Mulighed for at designe egne briller

På EKOI’s hjemmeside er det muligt at sammensætte sin helt egen Premium 80-briller.

 

Her kan man vælge farver på brillestængernes tre dele og også få tekst på.


Naturligvis kan man også vælge den linse man ønsker.

 

Konklusion 

Premium 80 fra EKOI er en solid brille i et tidssvarende look.


’XL-designet’ er veludført og ud over det æstetiske, så giver linsen fremragende beskyttelse og frit udsyn uanset position. Linsen er i øvrigt et stærkt kort fra EKOI - den fungerer på alle parametre.

 

Jeg kunne have ønsket mig en anelse mere hold i brillerne, hvilket retfærdigvis nok kan opnås med kortere brillestænger, som kan tilkøbes.

 

Prisen på 1110,- kroner for de fotokromiske linser er mere end godkendt og  852,- for de øvrige linser er en knivskarp pris og man får rigtig meget for pengene.


Især når man kan designe brillerne fuldstændig, som man vil. 

 

Sådan har vi testet: Brillerne er testet på de danske landeveje i varierende sollys i det danske forår.

 

Stillet til rådighed af: EKOI

 

TESTRAPPORT

 

Brand: EKOI
Produkt: Premium 80 solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?
Premium 80 er en brille til alle cykelforhold med et moderigtigt udtryk.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?
Fotokromiske linser til at håndtere skiftende lysforhold, mulighed for forskellige længder på stænger og justerbar næsebro.

 

Bedøm produktets ydeevne
Linsen er rigtig fin og giver et klart og skarpt blik på dage med lavt lys, når der er overskyet eller når lysforholdene skifter.

  

Bedøm kvalitet/holdbarhed
Kvaliteten på stænger, bevægelige dele og næsebro er udmærket, mens linsen excellerer ved sin fine kvalitet.

 

Bedøm vægt
34 gram er imponerende let for en brille med stor linse.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Her ligger vi forholdsvist højt. Flere konkurrenter forlanger det dobbelte for et lignende produkt. Der er masser af modebevidsthed og linse-kvalitet for et godt stykke under 1000,- kr., hvis du vælger andre linser end de fotokromiske.


Ekstra linse kan tilkøbes i prislejet fra 500-750 kr., hvilket også er acceptabelt.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?
Linserne er virkelig gode

 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Brillerne måtte godt sidde lidt strammere efter min smag.

 

Konklusion
Nød du at benytte produktet?


Ja, de er fine til en dag uden bragende solskin.


Om testeren:
Alder: 37
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo 
Jeg har cyklet i: 12 år  
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen
Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Den rutinerede norske allroundrytter Sven Erik Bystrøm har i år kontraktudløb med UAE Team Emirates, men flere hold byder sig til at for sikre sig den stærke nordmands underskrift. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sven_erik_bystroem_i_dialog_med_team_ineos/ Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/Antwan Tolhoek skifter efter fem år hos Jumbo-Visma til amerikanske Trek - Segafredo. Hollænderen ønsker mere frihed.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tolhoek_paa_vej_vaek_fra_jumbo/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x