10.05.2021 @ 12:53

Markant XL-design som bæres af mange proffer og som byder på en virkelig god linse til en fornuftig pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: EKOI
Produkt: Premium 80 solbriller
Farver: Hvid (hvid)  
Størrelse: One-size
Vægt: 34 gram (vejet)
Vejledende udsalgspris: 1110,- kroner med fotokromisk linse / 852,- kroner for øvrige linser 

 

Introduktion 

Franske EKOI er efterhånden et fast indslag på sportens øverste hylde, hvor flere hold kører med mærkets hjelme og briller. Her kan blandt andet nævnes Cofidis og Lotto Soudal, hvilket betyder, at produkterne benyttes af ryttere som Caleb Evan, Elia Viviani og danske Andreas Kron.

 

EKOI har i høj grad gjort sig bemærket ved at tilbyde nogle ret attraktive priser på deres produkter og et bredt udvalg på hjemmesiden, hvor man ofte kan finde rigtig gode tilbud og særdeles god value-for-money.

 


Test 

Vi har haft fingrene i et sæt briller fra EKOI’s toplinje - ’EKOI Racing’ - som henvender sig til ryttere, som har brug for udstyr, som holder til kravene i forbindelse med den mest krævende udfoldelse af sporten, nemlig væddeløb og konkurrence.

 

Modellen hedder slet og ret ’Premium 80’ - så er scenen ligesom sat til et produkt, som man godt kan forvente noget af.

 

Denne nye model er blevet til i samarbejde med ovennævnte udviklingsteams og er altså lavet til fart, race og væddeløb. Der findes også en Premium 70-model, hvor der er en smule mere perforering i linserne til luftgennemstrømning.

 

 

Moderigtigt udtryk

Premium 80-brillen er en moderigtig fætter, som rammer tidens trend ganske fornuftigt. Den kan nok godt betegnes som værende ’oversize’, som er så populært netop nu, med sine 13,5 centimeter i bredden og 7 i højden. De fylder lidt i ansigtet og giver et letgenkendeligt look.

 

 

Æstetik er altid en subjektiv størrelse, og der vil sikkert være traditionalister, som synes at brillen her er til den friske side, men personligt synes jeg, at EKOI har ramt den meget godt.


Moden fordrer briller, som ’larmer’ lidt og det er et friskt pust i en verden indhyllet i traditionel æstetik. Hvis man vælger briller i en neutral farve, som den hvide model vi har haft til test, så får man en god balance mellem et moderigtigt udtryk og lidt klædelig afdæmpethed, som jeg selv ynder at stræbe efter.

 

 

Klassisk opbygning

Selv om brillens udtryk på mange måder kan betegnes som en smule futuristisk, så er selve opbygningen ret traditionel.

 

Stængerne hæfter direkte på glasset ved tindingen og så er den store linse ellers holdt helt fri for omgivende ramme, så man får et let udtryk og masser af udsyn uden forstyrrende elementer.

 

Brillestængerne kan let klikkes af ved tindingen og så tilbyder EKOI stængerne i to længder, så de passer til både store og små hoveder.

 

Designet fungerer upåklageligt og kvaliteten på udførslen af de forskellige dele af brillerne er ganske udmærket, så man står tilbage med indtrykket af et produkt i en godkendt kvalitet.

 

Linsen er forsynet med 4 huller i hver side - helt oppe i øverste hjørne. De skal hjælpe med ventilationen og sikre luftflow, som holder eventuel dug væk.

 

Selve rammen er lavet i et materiale, som EKOi kalder GRILAMID og som er meget let. Det resulterer i en vægt på sølle 34 gram, hvilket nærmest føles som ingenting.

 

 

Ude på landevejen

Premium 80-brillerne vi har testet, er forsynet med en lyseblå, fotokromisk linse.


Det betyder, at linsen regulerer sig efter lysforholdene og kan enten lysne eller mørkne alt efter, hvilke forhold man kører i.

 

Det giver rigtig god mening i det danske forår, hvor man kan være helt sikker på at køre i både sol, skyet vejr og måske endda decideret gråvejr.

 

Oplevelsen af linsen er da også, at den virker til at være i virkelig god kvalitet. Glasset er klart og tydeligt og lysindfaldet er dejligt blødt. Jeg har især haft lejlighed til at teste brillerne på aftenture, hvor vejret har været omskifteligt og her yder de rigtig godt. Helt efter bogen, når det nu er fotokromiske linser.

 

Linserne kontrollerer lyset på en diskret og behagelig måde, så man ikke bemærker, hvis solen forsvinder bag en sky eller at lyset trinvist forsvinder i takt med at solen går ned. Premium 80-linsen får en fin anbefaling fra mig.

 

XL-linsen får også en tommel op. Den flugter fint med hovedets kontur og synsfeltet er dejligt stort, så det beskytter udsynet, uanset hvilken position, man har på cyklen. Jeg har på intet tidspunkt haft så meget som antydningen af dug, så min oplevelse er, at der er fint med luft-flow omkring øjnene, så selv om det går hedt for sig på cyklen, så forbliver brillerne klare.

 

Linserne er lavet af ubrydeligt polycarbonat og giver 100% UV-beskyttelse. Så man er beskyttet mod splintrende glas ved styrt og mod solens skadelige stråler - præcis som man forventer af et mærke med styr på tingene.

 

 

Pasform

Som sagt er linsens pasform god. Den flugter sidevejs med ansigtets kontur og sidder godt.

 

Jeg har haft lidt udfordringer med at få brillerne til at sidde helt tæt til ansigtet under kørsel. Jeg har testet brillerne med de lange stænger (13,5 centimeter), som burde passe til en voksen mand som mig. Dog kunne jeg måske have haft godt af en kortere stang, som ville have siddet tættere om ørene og derved givet lidt ekstra hold.

 

EKOI skriver, at brillestængernes ender kan justeres, men det er ikke lykkedes mig at finde ud af hvordan. Det kunne også være en løsning.

 

Brillerne passer fint ind i lufthullerne på en hjelm, så hvis man har brug for at tage dem af under kørsel, så kan man sagtens det.

 


Mulighed for at designe egne briller

På EKOI’s hjemmeside er det muligt at sammensætte sin helt egen Premium 80-briller.

 

Her kan man vælge farver på brillestængernes tre dele og også få tekst på.


Naturligvis kan man også vælge den linse man ønsker.

 

Konklusion 

Premium 80 fra EKOI er en solid brille i et tidssvarende look.


’XL-designet’ er veludført og ud over det æstetiske, så giver linsen fremragende beskyttelse og frit udsyn uanset position. Linsen er i øvrigt et stærkt kort fra EKOI - den fungerer på alle parametre.

 

Jeg kunne have ønsket mig en anelse mere hold i brillerne, hvilket retfærdigvis nok kan opnås med kortere brillestænger, som kan tilkøbes.

 

Prisen på 1110,- kroner for de fotokromiske linser er mere end godkendt og  852,- for de øvrige linser er en knivskarp pris og man får rigtig meget for pengene.


Især når man kan designe brillerne fuldstændig, som man vil. 

 

Sådan har vi testet: Brillerne er testet på de danske landeveje i varierende sollys i det danske forår.

 

Stillet til rådighed af: EKOI

 

TESTRAPPORT

 

Brand: EKOI
Produkt: Premium 80 solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?
Premium 80 er en brille til alle cykelforhold med et moderigtigt udtryk.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?
Fotokromiske linser til at håndtere skiftende lysforhold, mulighed for forskellige længder på stænger og justerbar næsebro.

 

Bedøm produktets ydeevne
Linsen er rigtig fin og giver et klart og skarpt blik på dage med lavt lys, når der er overskyet eller når lysforholdene skifter.

  

Bedøm kvalitet/holdbarhed
Kvaliteten på stænger, bevægelige dele og næsebro er udmærket, mens linsen excellerer ved sin fine kvalitet.

 

Bedøm vægt
34 gram er imponerende let for en brille med stor linse.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Her ligger vi forholdsvist højt. Flere konkurrenter forlanger det dobbelte for et lignende produkt. Der er masser af modebevidsthed og linse-kvalitet for et godt stykke under 1000,- kr., hvis du vælger andre linser end de fotokromiske.


Ekstra linse kan tilkøbes i prislejet fra 500-750 kr., hvilket også er acceptabelt.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?
Linserne er virkelig gode

 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Brillerne måtte godt sidde lidt strammere efter min smag.

 

Konklusion
Nød du at benytte produktet?


Ja, de er fine til en dag uden bragende solskin.


Om testeren:
Alder: 37
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo 
Jeg har cyklet i: 12 år  
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen
Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

De fleste spanske etapeløb er enten blevet aflyst eller forkortet, men enkelte af de regionale tours er overlevet. En af dem er Vuelta Asturias, der afvikles i en af de meste bjergrige egne af Spanien og har en lang og glorværdig historie, men desværre har den økonomiske krise også ramt det løb hårdt. Nu om dage er det bare et tre dage langt løb, der domineres af spanske hold og stort set ikke har deltagelse af de store internationale mandskaber, men det åbner til gengæld døren for, at nogle talenter og hjælpere kan få chancen i kamp med Movistar, UAE og Polti, der bruger løbet som den sidste forberedelse frem mod Giroen for flere af deres ryttere. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_vuelta_asturias_2024/Tobias Lund fortsatte sin pludselige sejrsstime ved at tage sin anden triumf på to dage, men der bliver intet hattrick til den formstærke dansker. Fredag skal klassementet nemlig efter alt at dømme afgøres på løbet kongeetape, hvor der ganske vist ikke skal sluttes på Tyrkiets sværeste stigning, men hvor der burde være rigeligt med terræn til, at klatrerne endelig kan boltre sig efter fem dages venten. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_6_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Thibau Nys fortsatte sin opstigen mod stjernerne ved at tage en uventet sejr i uvant terræn på en første bjergetape, som modvinden gjorde endnu mindre selektiv end ventet. Dermed er alt reelt status quo, men det vil det ikke være fredag aften, når rytterne har udkæmpet løbets traditionelt vigtigste slag, nemlig den også i år ganske kuperede enkeltstart - en nøgleetape, der i lyset af dagens udvikling blot er blevet endnu vigtigere. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_3_etape_af_tour_de_romandie_2024/Hverken Kasper Asgreen eller Casper Pedersen har kontrakt i 2025 endnu, men døren er fortsat åben hos deres nuværende arbejdsgiver. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lefevere_kommenterer_asgreen_og_casper_ps_kontraktsituation/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet