24.05.2019 @ 19:00

En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Canyon
Model: Ultimate CF SLX 9.0 Disc
Fås i størrelserne: S - XL
Farve: Sort/rød
Vægt: 6,95 kilo (størrelse M).
Vejledende udsalgspris: 49.599,- kroner

 


Indledning

Canyon var de første som for alvor satte high-end cykler per postordre på landkortet og gjorde kvalitetsstel med gode komponenter lidt lettere tilgængelige for flere pengepunge.

 

Siden er tyskerne bare vokset og vokset og er i dag respekterede som et af de absolut førende brands på markedet. Nye modeller i forskellige segmenter kommer hele tiden til og så har Canyon deres faste plads ved højbordet på World Tour’en, hvor både Katusha og Movistar kører på rammerne.

 

Canyon har også været blandt de første til for alvor at omfavne skivebremserevolutionen, som er at finde som en mulighed på alle deres landevejsmodeller.

 

Vi har haft fingrene i en af topmodellerne - Ultimate CF SLX 9.0 Disc.

 

 

Test

Canyons landevejsflåde er især kendt for to modeller. Aeroad - den aerodynamiske hurtigcykel og så den mere traditionelle Ultimate, som med sine mere runde rørformer og klassiske geometri er en sand allrounder.

 

Canyon opererer med flere forskellige versioner af stellene. SLX har det letteste carbon-layup og er mærkets topramme, som også profferne kører på.

 

Ultimate’en er ofte det foretrukne våben for Grand Tour-rytterne, som gør sig til i klassementet og det var også en Ultimate som i 2018 trillede først over stregen til VM med spanske Alessandro Valverde som pilot i bjergrige Innsbruck. Godt nok med fælgbremser, hvor vores testcykel er med skiver.

 

 

Lav vægt = masser af acceleration

Man kan godt forstå, hvorfor bjerggederne elsker Ultimate’en! Vores testcykel vejer under syv kilo med skivebremser, hvilket er ikke mindre end imponerende.

 

Det kan man også mærke med det samme ude på landevejen. Cyklen føles let og reagerer prompte på alle kommandoer fra benene. Derfor bliver man hurtigt ivrig efter at ramme nogle bakker og nogle skarpe sving, hvor man kan trykke gashåndtaget i bund for at accelerere væk. Her er Ultimate’en i sit es og leverer fantastisk.

 

Det forstærkede krankområde er stærkt og stift nok til at lede kræfterne ud i rammen uden flex og især bagenden på cyklen imponerer ved at være stabil og sikker under pres, så man sikkert og trygt kan fyre den af med sine kraftudladninger, uden at cyklen bliver ustabil eller at baghjulet flytter sig sidevejs.

 

Allerede på første testtur kører man og tænker, at det ville have været ultimativt at teste denne cykel i bjergene. Både de lange af slagsen, hvor letheden for alvor kommer til sin ret, men også kortere og stejlere stigninger, hvor den fine stivhed-til-vægt-ratio giver en meget, meget sjov cykel at køre.

 

Ultimate’en henvender sig på den måde til alle dem, som elsker at køre aggressivt og den er selvsagt gearet til væddeløb på alle niveauer.

 

 

Aerotendenser

SLX 9.0 Disc-modellen er udstyret med et par 48,5 millimeter høje hjul fra DT Swiss. Arc 1400-modellen for at være helt præcis.


Et klart vidnesbyrd om, at den klassiske rammegeometri sagtens kan spices op til danske forhold og fladbanetons.

 

Hjulene matcher rammen fint og er tilpas stive til at også de kan klare masser af accelerationer og temposkift på en let og elegant måde.

 

Dog er det helt klart og tydeligt, at Ultimate’en - selv i dette setup - har det bedst i det kuperede terræn, bjergene eller i situationer med masser af accelerationer. På lange, lige stykker med høj og konstant fart føles den lidt mindre effektiv.

 

Det er på sin vis helt naturligt, for Ultimate’en er lavet til at være en allrounder, snarere end en specialist.

 

 

Køreegenskaber

Som tidligere nævnt, så imponerer cyklen os ved at være eminent til at håndtere store kraftudladninger og forblive rolig og stabil under accelerationer. Her er bagenden stiv som et bræt og fører med let og elegant hånd sin rytter på vej og leverer en meget solid rygrad i rammen.

 

Fronten er lidt mere levende. Det kræver lidt tilvænning og den føles i starten lidt mere livlig end de fleste måske foretrækker. Det har delvist med vægten at gøre, for den reagerer hurtigt og let.

 

Det stiller nogle krav til rytteren og understreger, at denne rammemodel er lavet til ’gode’ ryttere primært. Folk der er vant til at håndtere en cykel og som kan klare og drage fordel af en hurtig respons.

 

For en motionist vil det måske kræve lidt tilvænning, men omvendt også ganske givet være med til at udvikle ens tekniske kunnen.

 

Skal man have cyklen med i bjergene, så vil det være fornuftigt at bruge nogle uger på at lære den godt at kende først.

 

Til gengæld får man så masser af komfort, trods den store stivhed. Ultimate’en er en fornøjelse at køre på uanset underlag. Der er fin vibrationsdæmpning på ujævne overflader, mens den også tager godt imod alle stød og bump, uden at man er generet.


En klar bonus, at en rendyrket racer også sagtens kan lægge ramme til rigtig lange ture uden problemer.

 

 

Udstyr og integrationer

Er der noget, som Canyon kan, så er det at smide kvalitetskomponenter på deres rammer. Således også her!

 

SLX 9.0 Disc-modellen har udelukkende komponenter fra øverste hylde.

 

Mest bemærkelsesværdig er den nye SRAM Red eTap AXS-gruppe. Den meget omtalte gruppe leverer elektroniske gearskifte uden kabler og 12-tandhjul på kassetten.

 

Og det dur! Gearskiftet er kontant og hurtigt og har i testperioden fungeret upåklageligt.


Skifterne i grebene er sat op således, at man skifter op på kassetten med det ene greb og ned med det andet. Stort set samme system, som man ser i en racerbil. Skal man skifte klinge foran, så trykker man i begge sider på samme tid og så skifter den selv enten op eller ned, alt efter den nuværende position.

 

Et fedt system som desuden har tonsvis af indstillingsmuligheder via SRAM’s tilhørende app, så ens gearskifte kan fintunes efter ens egen smag.

 

Det er også værd at bemærke det integrerede styr fra Canyon, som giver et aerodynamisk og rent look, som virkelig klæder cyklen. Naturligvis lavet i carbon, så vægten holdes nede.

 

Konklusion
Canyon Ultimate SLX 9.0 Disc er en sand race-maskine, som nærmest tigger om at blive kørt til grænsen og presset til det yderste. Det er i verdensklasse på bakker og giver konkurrenterne rynker over cykelbrillerne, når man trykker den op i fart efter et sving.

 

Således har den det bedst i varieret terræn og er med garanti en dræbermaskine i bjergene.

 

Køregenskaberne er i kombination med komforten uovertruffen, selv om det også er en cykel, som stiller nogle krav til sin pilot.

 

Og så er der komponenterne, som alle er fra øverste hylde og gør det ekstra imponerende, at Canyon kan sælge en absolut topramme til en pris, som er halvdelen af, hvad mange andre brands tager for en tilsvarende oplevelse.

 

Bevares, cyklen er ikke billig, men relativt set er det en rigtig god pris for en cykel som kan alt og som er god nok til verdensmesteren.

 

Stillet til rådighed af: Canyon Danmark

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Tobias Lund fik endelig den forløsende første professionelle sejr og endda en tur i førertrøjen, og måske får han allerede en chance for sejr nr. 2 torsdag. Her fortsætter løbet nemlig med endnu en sprinteretape, og selvom spurten denne gang er flad, betyder en svær stigning i finalen, at der kan ryddes så meget ud i feltet, at også Lunds kaptajn, Fabio Jakobsen, kan komme i problemer frem mod en forventet reduceret massespurt i Kusadasi. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/I dag er det blevet offentliggjort, hvilke hold der deltager i kvindernes udgave af Tour de France.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/officielt_disse_hold_skal_koere_2024_tour_de_france_femmes_avec_zwift_1/Dorian Godon fortsatte den utrolige genrejsning af Ag2r med en overraskende sejr på den første af de to sprinteretaper, hvor han også overtog førertrøjen, men det bliver desværre kun til en enkelt dag i gult for den store franskmand. I denne særlige udgave, der helt ekstraordinært byder på to bjergfinaler, venter det første store bjergslag nemlig allerede torsdag, og selvom der er tale om en relativt kort stigning, der skæmmes af modvind, vil den i hvert fald give en første indikation af, hvem der kan vinde årets udgave af det schweiziske løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_de_romandie_2024/Første professionelle sejr til Tobias Lund på 4. etape af Tyrkiet Rundt :thumbsup: https://www.eurosport.dk/cykling/tour-of-turkiye/2024/dansk-etapesejr-i-tyrkiet-rundt-se-tobias-lund-vinde-4.-etape-efter-vild-slutspurt-her_vid2123903/video.shtml?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR132qCgrlKjSLq9UQgAmmH4xE39aWTfnxGRyhs7GHHK7ibvLhzKHa4DJ-0_aem_AWKGMYXA33Zipv8-EW8oCIcRdv7QWyj-s1Lw8NeJUWupbhfwJw46NsixWVd9ma1GvbHnTbaAVmelrTf3cfxSy_Qe

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet