Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Rikke Bak Dalgaard 08.03.2019 @ 14:00

Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion

Nu er Bkool kommet med deres første hometrainer med Direct Mount.

 

Desuden har Bkool Smart Air et ”Rocking System” der gør, at hometraineren kan bevæge sig sidelæns, så du får en mere realistisk cykeloplevelse.

 

Bkool melder selv Bkool Air ind som værende blandt de mest avancerede og realistiske hometrainere på markedet:

 

"Aldrig før har en hometrainer tilbudt denne frihedsgrad på cyklen. Dette markerer et vendepunkt for indendørs cykeltræning”.

 

Feltet.dk har testet den nye hometrainer for at se, om der er noget om snakken.

 

Fakta:
Farve: Sort
Vægt: 24 kilo
Støjniveau: 41 DB

Vejledende udsalgspris: 8.999,- kroner

 

 - Simulerer op til 3.000 watt
 - Simulerer op til 50% stigning
 - ANT+ og Bluetooth Smart
 - Indbygget wattmåler
 - Magnetisk modstand
 - V-formede ben giver total stabilitet
 - ’Rocking System’ på 6° fra side til side for en ægte køreoplevelse
 - Det nye kølesystem gør det til én af de mest lydløse trænere i verden
 - Avanceret infrarød sensor måler den interne temperatur for præcise wattmålinger
 - Bkool er de eneste smarte hometrainere, der simulerer inerti (gradienterne justeres automatisk)

 

Test

 

 

Indhold i kassen
Hometraineren kommer i en stor papkasse og er godt beskyttet med emballage der gør, at det mindsker risikoen for skader under transporten. Kassen indeholder:

 

 - Bkool Smart Air hometrainer
 - ANT+ USB adapter
 - Bkool kadencesensor
 - Adapter til både 9mm og 12mm stikaksler
 - Strømforsyning
 - Brugervejledning
 - Rabatkode til tre måneders Bkool Simulator Premium medlemskab

 

Jeg indrømmer, at der ikke er den største handy-woman gemt i mig, men jeg synes alligevel, at der manglede lidt informationer, da jeg skulle samle Bkool Smart Air. Hometraineren kommer med muligheden for at bruge både almindelig aksel og thru-aksel, hvilket forvirrede mig, da man i så fald skal samle kassetten-delen forskelligt og billeder/beskrivelse i brugervejledningen er ikke tydelig nok for en som mig. Det lykkedes mig dog til sidst at få samlet hometraineren og sat cyklen på.

 

Det er en tung hometrainer og den fylder meget med sine lange ben. Jeg synes egentlig, at designet er flot, men igen, det fylder unødvendigt meget. Jeg er klar over, at idéen bag er at ligne et baghjul, men jeg ville foretrække en hometrainer, jeg nemt kunne gemme væk. Benene kan godt skrues af, men det ville være smartere, hvis de blot kunne klappes sammen.

 

Bkool Smart Air kan bruges med stort set alle slags cykler. Det kræver blot, at man tager sit baghjul af og har en quick-release til hometraineren. Det er super nemt at montere cyklen og jeg føler, at den sidder godt fast.

 

 

Tilslutningsmuligheder
Bkool Smart Air understøtter både ANT+ og Bluetooth Smart, hvilket gør at enheden kan kobles til både PC, Mac og andre mobile enheder.

 

Når først man har sat strømstikket i hometraineren og sat chippen i sin computer, så går det hele super nemt. Enheden kobler hurtigt til computer, Garmin samt telefon uden problemer. Jeg oplevede på intet tidspunkt, at forbindelsen røg.

 

Software
Enheden kan bruges til flere forskellige online platforme. Først og fremmest kan man selvfølgelig bruge Bkools egen software; Bkool Simulator.

 

Her kan man køre videoruter optaget af andre brugere, eller man kan benytte sig af workout-delen, hvor man kan man bruge nogle af de træningsprogrammer, der er forudindstillet i Bkool, eller man kan lave sin egen. Endelig er der også mulighed for at køre løb, de såkaldte ’Bkool Live’-løb.

 

Bkool er også kompatibel med Trainerroad og Zwift.

 

 

Første tur
Dette var ikke blot min første gang på en Bkool hometrainer, men også min første gang på en smart hometrainer. Før i tiden har jeg udelukkende kørt hometrainer med min krankwattmåler og dermed ikke haft glæde af en smart hometrainers funktioner.

 

Jeg har aldrig mærket forskel på, om jeg kørte op eller ned ad bakke i Zwift, så da jeg første gang mærkede modstanden skifte automatisk med Bkool Smart Air, alt efter terrænet, var det en virkelig sjov oplevelse. Det gør, at man skal koncentrere sig meget mere om sin kørsel og skifte gear hyppigt, så tiden går hurtigere.

 

Bkool Smart Airs ’Rocking System’ fungerer ret godt. Især når man skal op at stå eller spurte. Som cykelrytter med en god balance, føles vippefunktionen naturlig og jeg føler på intet tidspunkt, at jeg er ved at vælte. Jeg har endda forsøgt at læne mig så meget til siden som muligt, både siddende og stående, men hometraineren bliver, hvor den er.

 

Normalt bliver jeg øm i kroppen, især lænden, efter en times tid på hometrainer, men jeg har kørt i op til fire timer på Bkool Smart Air uden at blive øm. Det kan næsten kun være fordi, jeg ikke sidder lige så stationært som normalt på grund af vippefunktionen.

 

Jeg har svært ved at vurdere støjniveauet, når jeg selv sidder på Bkool Smart Air. Den er ikke lydløs, men den larmer heller ikke voldsomt meget. Jeg har talt i telefon imens jeg har kørt på hometraineren uden at personen i den anden ende, kunne høre den. Jeg har heller ingen klager fået, selvom jeg bor i lejlighedskompleks med underboer, selvom jeg har kørt både tidlig morgen og sen aften.

 

Det tyder på, at Bkool Smart Air viser ca. 20 watt mindre end min krank-wattmåler fra TeamZwatt. Det gælder især ved lave watt og så udlignes forskellen jo flere watt, jeg træder.

 

Jeg har ikke haft mulighed for at sammenligne med andre wattmålere, men det er altid en god idé at sammenligne sin egen wattmåler (hvis man har en) med hometraineren, så man kan justere efter det og køre samme hårdhed uanset hvilken enhed, man benytter sig af.

 

 

Konklusion
Bkool Smart Air er et rigtig godt bud på en hometrainer med direct mount og lavt støjniveau. Jeg er vild med dens ’Rocking System’, der gør, at jeg kan sidde i flere timer på enheden, uden at blive øm i kroppen. Til gengæld fylder Bkool Smart Air lidt meget og er besværlig at gemme væk. Det er en solid og brugervenlig hometrainer, der er let at slutte til de virtuelle universer, som den er tiltænkt til.

 

Sådan har vi testet
Vi har testet Bkool Smart Air ad flere omgange på Zwift, hvor turene har været fra 1-4 timer.

 

Stillet til rådighed af: Bkool

Motionsfeltet.dk's vurdering:

En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 
Cancellara kommer til dansk cykelmesse
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland og over 15.000 besøgende.
Test: Bkool Smart Air
Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Rapha Custom – teamtøj designet af dig
Nu kan flere af Raphas populære kollektioner fås som teamtøj, som let kan designes af alle med Raphas revolutionerende designmodul.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Test: Vittoria Barzo 29x2.35
Mange cykelmotionister kender Vittoria for deres landevejsdæk, men faktisk har Vittoria en bred palette af dæk til mountainbike, lige fra de lette XC-dæk til de tunge downhill-dæk. Vi har testet et godt bud på et allround dæk til XC-brug.
Årets største cykeldyst starter klokken 15 i dag
Feltet.dks helårlige spil, Feltet.dk Tour, starter på lørdag, når forårsklassikerne starter med Omloop Het Nieuwsblad. 
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykeloplevelse i Verdensklasse i Odense
Frank Institute of Sports tilbyder nytænkende cykeloplevelse, hvor alt fra bikefit til kaffe gennemsyres af kompromisløs kvalitet.
MTB soloryttere i 2019-udgaven af Bike Transalp
Ruten for 2019-udgaven af mountainbikeløbet Bike Transalp er blevet offentliggjort, og ud over en ny målby kunne arrangørerne også afsløre, at det i år bliver muligt at stille op alene. Der er 1000 startpladser, så vent ikke for længe, hvis du vil prøve kræfter med løbet.
Produktnyt: S-Works EXOS
Specialized har lanceret en ny highend cykelsko, som er den letteste og mest revolutionerende, som den amerikanske gigant nogensinde har skabet. Navnet på skoen er S-Works EXOS. 
Jyllands største cykelmesse har vokseværk
De trange rammer i Ridehuset er skiftet ud med mere end 1.700 m2 i Centralværkstedet og Smedien, når Aarhus Bike Show afholdes den 9.-10. marts 2019. Dermed er Jyllands største cykelmesse blevet endnu større.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.
Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 
Cancellara kommer til dansk cykelmesse
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland og over 15.000 besøgende.
Test: Bkool Smart Air
Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat