Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Rikke Bak Dalgaard 08.03.2019 @ 14:00

Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion

Nu er Bkool kommet med deres første hometrainer med Direct Mount.

 

Desuden har Bkool Smart Air et ”Rocking System” der gør, at hometraineren kan bevæge sig sidelæns, så du får en mere realistisk cykeloplevelse.

 

Bkool melder selv Bkool Air ind som værende blandt de mest avancerede og realistiske hometrainere på markedet:

 

"Aldrig før har en hometrainer tilbudt denne frihedsgrad på cyklen. Dette markerer et vendepunkt for indendørs cykeltræning”.

 

Feltet.dk har testet den nye hometrainer for at se, om der er noget om snakken.

 

Fakta:
Farve: Sort
Vægt: 24 kilo
Støjniveau: 41 DB

Vejledende udsalgspris: 8.999,- kroner

 

 - Simulerer op til 3.000 watt
 - Simulerer op til 50% stigning
 - ANT+ og Bluetooth Smart
 - Indbygget wattmåler
 - Magnetisk modstand
 - V-formede ben giver total stabilitet
 - ’Rocking System’ på 6° fra side til side for en ægte køreoplevelse
 - Det nye kølesystem gør det til én af de mest lydløse trænere i verden
 - Avanceret infrarød sensor måler den interne temperatur for præcise wattmålinger
 - Bkool er de eneste smarte hometrainere, der simulerer inerti (gradienterne justeres automatisk)

 

Test

 

 

Indhold i kassen
Hometraineren kommer i en stor papkasse og er godt beskyttet med emballage der gør, at det mindsker risikoen for skader under transporten. Kassen indeholder:

 

 - Bkool Smart Air hometrainer
 - ANT+ USB adapter
 - Bkool kadencesensor
 - Adapter til både 9mm og 12mm stikaksler
 - Strømforsyning
 - Brugervejledning
 - Rabatkode til tre måneders Bkool Simulator Premium medlemskab

 

Jeg indrømmer, at der ikke er den største handy-woman gemt i mig, men jeg synes alligevel, at der manglede lidt informationer, da jeg skulle samle Bkool Smart Air. Hometraineren kommer med muligheden for at bruge både almindelig aksel og thru-aksel, hvilket forvirrede mig, da man i så fald skal samle kassetten-delen forskelligt og billeder/beskrivelse i brugervejledningen er ikke tydelig nok for en som mig. Det lykkedes mig dog til sidst at få samlet hometraineren og sat cyklen på.

 

Det er en tung hometrainer og den fylder meget med sine lange ben. Jeg synes egentlig, at designet er flot, men igen, det fylder unødvendigt meget. Jeg er klar over, at idéen bag er at ligne et baghjul, men jeg ville foretrække en hometrainer, jeg nemt kunne gemme væk. Benene kan godt skrues af, men det ville være smartere, hvis de blot kunne klappes sammen.

 

Bkool Smart Air kan bruges med stort set alle slags cykler. Det kræver blot, at man tager sit baghjul af og har en quick-release til hometraineren. Det er super nemt at montere cyklen og jeg føler, at den sidder godt fast.

 

 

Tilslutningsmuligheder
Bkool Smart Air understøtter både ANT+ og Bluetooth Smart, hvilket gør at enheden kan kobles til både PC, Mac og andre mobile enheder.

 

Når først man har sat strømstikket i hometraineren og sat chippen i sin computer, så går det hele super nemt. Enheden kobler hurtigt til computer, Garmin samt telefon uden problemer. Jeg oplevede på intet tidspunkt, at forbindelsen røg.

 

Software
Enheden kan bruges til flere forskellige online platforme. Først og fremmest kan man selvfølgelig bruge Bkools egen software; Bkool Simulator.

 

Her kan man køre videoruter optaget af andre brugere, eller man kan benytte sig af workout-delen, hvor man kan man bruge nogle af de træningsprogrammer, der er forudindstillet i Bkool, eller man kan lave sin egen. Endelig er der også mulighed for at køre løb, de såkaldte ’Bkool Live’-løb.

 

Bkool er også kompatibel med Trainerroad og Zwift.

 

 

Første tur
Dette var ikke blot min første gang på en Bkool hometrainer, men også min første gang på en smart hometrainer. Før i tiden har jeg udelukkende kørt hometrainer med min krankwattmåler og dermed ikke haft glæde af en smart hometrainers funktioner.

 

Jeg har aldrig mærket forskel på, om jeg kørte op eller ned ad bakke i Zwift, så da jeg første gang mærkede modstanden skifte automatisk med Bkool Smart Air, alt efter terrænet, var det en virkelig sjov oplevelse. Det gør, at man skal koncentrere sig meget mere om sin kørsel og skifte gear hyppigt, så tiden går hurtigere.

 

Bkool Smart Airs ’Rocking System’ fungerer ret godt. Især når man skal op at stå eller spurte. Som cykelrytter med en god balance, føles vippefunktionen naturlig og jeg føler på intet tidspunkt, at jeg er ved at vælte. Jeg har endda forsøgt at læne mig så meget til siden som muligt, både siddende og stående, men hometraineren bliver, hvor den er.

 

Normalt bliver jeg øm i kroppen, især lænden, efter en times tid på hometrainer, men jeg har kørt i op til fire timer på Bkool Smart Air uden at blive øm. Det kan næsten kun være fordi, jeg ikke sidder lige så stationært som normalt på grund af vippefunktionen.

 

Jeg har svært ved at vurdere støjniveauet, når jeg selv sidder på Bkool Smart Air. Den er ikke lydløs, men den larmer heller ikke voldsomt meget. Jeg har talt i telefon imens jeg har kørt på hometraineren uden at personen i den anden ende, kunne høre den. Jeg har heller ingen klager fået, selvom jeg bor i lejlighedskompleks med underboer, selvom jeg har kørt både tidlig morgen og sen aften.

 

Det tyder på, at Bkool Smart Air viser ca. 20 watt mindre end min krank-wattmåler fra TeamZwatt. Det gælder især ved lave watt og så udlignes forskellen jo flere watt, jeg træder.

 

Jeg har ikke haft mulighed for at sammenligne med andre wattmålere, men det er altid en god idé at sammenligne sin egen wattmåler (hvis man har en) med hometraineren, så man kan justere efter det og køre samme hårdhed uanset hvilken enhed, man benytter sig af.

 

 

Konklusion
Bkool Smart Air er et rigtig godt bud på en hometrainer med direct mount og lavt støjniveau. Jeg er vild med dens ’Rocking System’, der gør, at jeg kan sidde i flere timer på enheden, uden at blive øm i kroppen. Til gengæld fylder Bkool Smart Air lidt meget og er besværlig at gemme væk. Det er en solid og brugervenlig hometrainer, der er let at slutte til de virtuelle universer, som den er tiltænkt til.

 

Sådan har vi testet
Vi har testet Bkool Smart Air ad flere omgange på Zwift, hvor turene har været fra 1-4 timer.

 

Stillet til rådighed af: Bkool

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Instagram #motionsfeltet

Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.
Nyt MTB-spor indvies i Vejle
VisitVejle har offentliggjort, at et nyt otte kilometer langt MTB-spor bliver indviet i Vejle i begyndelsen af maj.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Ny cykelmesse i Ballerup Super Arena til november
Den første weekend i november omdannes Ballerup Super Arena til en kæmpe cykelmesse, når Bike Blowout slår dørene op for første gang.
Test: Bergamont Grandurance Elite cykel
Over 3 uger har jeg fået testet Bergamont’s Grandurance Elite. Jeg var heldig at have cyklen i en periode som mest bød på rigtig dårlig dansk forårsvejr. Masser af vand fra oven og meget få solstrejf.
Produktnyt: Garmin lancerer Edge 530 og Edge 830
Garmin har lanceret to nye produkter, som snart kommer i butikkerne. Det er Edge 530 og Edge 830 - GPS-cykelcomputere med avanceret navigation, sikkerhedsfunktioner og præstationsdata.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat