Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Rikke Bak Dalgaard 08.03.2019 @ 14:00

Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion

Nu er Bkool kommet med deres første hometrainer med Direct Mount.

 

Desuden har Bkool Smart Air et ”Rocking System” der gør, at hometraineren kan bevæge sig sidelæns, så du får en mere realistisk cykeloplevelse.

 

Bkool melder selv Bkool Air ind som værende blandt de mest avancerede og realistiske hometrainere på markedet:

 

"Aldrig før har en hometrainer tilbudt denne frihedsgrad på cyklen. Dette markerer et vendepunkt for indendørs cykeltræning”.

 

Feltet.dk har testet den nye hometrainer for at se, om der er noget om snakken.

 

Fakta:
Farve: Sort
Vægt: 24 kilo
Støjniveau: 41 DB

Vejledende udsalgspris: 8.999,- kroner

 

 - Simulerer op til 3.000 watt
 - Simulerer op til 50% stigning
 - ANT+ og Bluetooth Smart
 - Indbygget wattmåler
 - Magnetisk modstand
 - V-formede ben giver total stabilitet
 - ’Rocking System’ på 6° fra side til side for en ægte køreoplevelse
 - Det nye kølesystem gør det til én af de mest lydløse trænere i verden
 - Avanceret infrarød sensor måler den interne temperatur for præcise wattmålinger
 - Bkool er de eneste smarte hometrainere, der simulerer inerti (gradienterne justeres automatisk)

 

Test

 

 

Indhold i kassen
Hometraineren kommer i en stor papkasse og er godt beskyttet med emballage der gør, at det mindsker risikoen for skader under transporten. Kassen indeholder:

 

 - Bkool Smart Air hometrainer
 - ANT+ USB adapter
 - Bkool kadencesensor
 - Adapter til både 9mm og 12mm stikaksler
 - Strømforsyning
 - Brugervejledning
 - Rabatkode til tre måneders Bkool Simulator Premium medlemskab

 

Jeg indrømmer, at der ikke er den største handy-woman gemt i mig, men jeg synes alligevel, at der manglede lidt informationer, da jeg skulle samle Bkool Smart Air. Hometraineren kommer med muligheden for at bruge både almindelig aksel og thru-aksel, hvilket forvirrede mig, da man i så fald skal samle kassetten-delen forskelligt og billeder/beskrivelse i brugervejledningen er ikke tydelig nok for en som mig. Det lykkedes mig dog til sidst at få samlet hometraineren og sat cyklen på.

 

Det er en tung hometrainer og den fylder meget med sine lange ben. Jeg synes egentlig, at designet er flot, men igen, det fylder unødvendigt meget. Jeg er klar over, at idéen bag er at ligne et baghjul, men jeg ville foretrække en hometrainer, jeg nemt kunne gemme væk. Benene kan godt skrues af, men det ville være smartere, hvis de blot kunne klappes sammen.

 

Bkool Smart Air kan bruges med stort set alle slags cykler. Det kræver blot, at man tager sit baghjul af og har en quick-release til hometraineren. Det er super nemt at montere cyklen og jeg føler, at den sidder godt fast.

 

 

Tilslutningsmuligheder
Bkool Smart Air understøtter både ANT+ og Bluetooth Smart, hvilket gør at enheden kan kobles til både PC, Mac og andre mobile enheder.

 

Når først man har sat strømstikket i hometraineren og sat chippen i sin computer, så går det hele super nemt. Enheden kobler hurtigt til computer, Garmin samt telefon uden problemer. Jeg oplevede på intet tidspunkt, at forbindelsen røg.

 

Software
Enheden kan bruges til flere forskellige online platforme. Først og fremmest kan man selvfølgelig bruge Bkools egen software; Bkool Simulator.

 

Her kan man køre videoruter optaget af andre brugere, eller man kan benytte sig af workout-delen, hvor man kan man bruge nogle af de træningsprogrammer, der er forudindstillet i Bkool, eller man kan lave sin egen. Endelig er der også mulighed for at køre løb, de såkaldte ’Bkool Live’-løb.

 

Bkool er også kompatibel med Trainerroad og Zwift.

 

 

Første tur
Dette var ikke blot min første gang på en Bkool hometrainer, men også min første gang på en smart hometrainer. Før i tiden har jeg udelukkende kørt hometrainer med min krankwattmåler og dermed ikke haft glæde af en smart hometrainers funktioner.

 

Jeg har aldrig mærket forskel på, om jeg kørte op eller ned ad bakke i Zwift, så da jeg første gang mærkede modstanden skifte automatisk med Bkool Smart Air, alt efter terrænet, var det en virkelig sjov oplevelse. Det gør, at man skal koncentrere sig meget mere om sin kørsel og skifte gear hyppigt, så tiden går hurtigere.

 

Bkool Smart Airs ’Rocking System’ fungerer ret godt. Især når man skal op at stå eller spurte. Som cykelrytter med en god balance, føles vippefunktionen naturlig og jeg føler på intet tidspunkt, at jeg er ved at vælte. Jeg har endda forsøgt at læne mig så meget til siden som muligt, både siddende og stående, men hometraineren bliver, hvor den er.

 

Normalt bliver jeg øm i kroppen, især lænden, efter en times tid på hometrainer, men jeg har kørt i op til fire timer på Bkool Smart Air uden at blive øm. Det kan næsten kun være fordi, jeg ikke sidder lige så stationært som normalt på grund af vippefunktionen.

 

Jeg har svært ved at vurdere støjniveauet, når jeg selv sidder på Bkool Smart Air. Den er ikke lydløs, men den larmer heller ikke voldsomt meget. Jeg har talt i telefon imens jeg har kørt på hometraineren uden at personen i den anden ende, kunne høre den. Jeg har heller ingen klager fået, selvom jeg bor i lejlighedskompleks med underboer, selvom jeg har kørt både tidlig morgen og sen aften.

 

Det tyder på, at Bkool Smart Air viser ca. 20 watt mindre end min krank-wattmåler fra TeamZwatt. Det gælder især ved lave watt og så udlignes forskellen jo flere watt, jeg træder.

 

Jeg har ikke haft mulighed for at sammenligne med andre wattmålere, men det er altid en god idé at sammenligne sin egen wattmåler (hvis man har en) med hometraineren, så man kan justere efter det og køre samme hårdhed uanset hvilken enhed, man benytter sig af.

 

 

Konklusion
Bkool Smart Air er et rigtig godt bud på en hometrainer med direct mount og lavt støjniveau. Jeg er vild med dens ’Rocking System’, der gør, at jeg kan sidde i flere timer på enheden, uden at blive øm i kroppen. Til gengæld fylder Bkool Smart Air lidt meget og er besværlig at gemme væk. Det er en solid og brugervenlig hometrainer, der er let at slutte til de virtuelle universer, som den er tiltænkt til.

 

Sådan har vi testet
Vi har testet Bkool Smart Air ad flere omgange på Zwift, hvor turene har været fra 1-4 timer.

 

Stillet til rådighed af: Bkool

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Instagram #motionsfeltet

Hotel Hafen Flensburg - Cykelferie og forkælelse
De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.
På cykel i franske alpine omgivelser
Franske Annecy hitter på alle parametre - uanset om man kommer for at cykle, bade eller nyde de smukke alpine omgivelser - og samtidig er priserne på et niveau, hvor de fleste kan være med.
Smukke og mondæne schweiziske fristelser
Om det er det varierede cykelterræn omkring Geneve, der har skabt grundlaget for Jacob Fuglsangs karriere, er uvist. Men sikkert er det, at bjergene, vandet og de flotte omgivelser i Fuglsangs fødeby indbyder til både cykling og storbyferie.
Gmunden – cykling, sejltur og konditori
I den nordligste del af de østrigske alper, finder man den smukke sø Traunsee, og her er Gmunden den første by, man støder ind i.
Via Panoramica, sejltur og hyggelig middelalderby
Den gamle middelalderby Malcesine, der ligger i den nordøstlige del af Gardasøen, er et perfekt udgangspunkt for cykelture nede langs søens klare vand, og samtidig har du muligheden for komme lidt op i terrænet, hvor de smukkeste panoramaudsigter udfolder sig. Malcesine byder på ægte italiensk stemning, vasketøj hængende i gaderne og gode muligheder for afslapning. Byen er bestemt et besøg værd for cykelinteresserede. 
Disse 10 bøger bør du under Touren - SPAR 50%
Juli måned er det oplagte tidspunkt for fordybelse i cykelsporten, når de lange etaper i Tour de France ruller hen over tv-skærmen. Her får du ti oplagte bud på cykelbøger, du kan læse de kommende uger.
S-Works – Asgreen og Mørkøvs hemmelige våben
Når rytterne på de Specialized-sponsorerede hold ruller ud på Tour-etaperne, så er et af deres hemmelige våben produkter fra amerikanernes S-Works-kollektion.
Hjælp os - Vind en Garmin Egde 830
​Vil du vinde en Garmin Edge cykelcomputer 830 til en værdi af 3.199 kroner?
Produktnyt: Cannondale opgraderer på E-MTB fronten
Cannondale har netop lanceret to nye E-MTB’ere; Moterra’en har været i Cannondales progran i flere år, og nu har Cannondale sendt en komplet re-designet udgave på gaden sammen med en elektrificeret udgave af deres trail MTB Habit.
Test: isolés Charles High Summer vindvest
En sand letvægter af en vindvest, som er perfekt til sommeren og som æstetisk viderefører det stramme, nordiske look fra isolés.
Tour Tech: Specialized lancerer nyt våben til Asgreen - ny enkeltstartscykel
Specialized bruger hvert år betragtelige ressourcer på at udvikle nogle af verdens hurtigste cykler. Nu har amerikanerne opdateret deres Shiv TT-model - den cykel som rytterne bruger i kampen mod uret.
Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL
Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?!? (Part 3): Status og evaluering på 4 måneders struktureret træning
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Ny bog fra Thomas Dekker: Druk, damer og doping
Thomas Dekker var et af cykelsportens største talenter. Rabobank-rytteren fortæller i en ny bog, hvordan han ødslede sit talent væk.

Seneste indlæg i debatten

> Lidt på samme måde har jeg det med Danmark rundt. Vinderen skal jo findes blandt dem der kører en god enkeltstart og kan placere sig nogenlunde i en spurt. Af dem der reelt har en chance for at vinde, er det lidt som at kaste en terning, jeg synes ofte det er tilfældigheder der afgør Danmark rundt. I betragtning af hvor fladt Danmark er, så synes jeg egentlig at det er nogle rigtig godt all-round ryttere der har vundet PNDR. Ja, man skal kunne køre en god enkeltstart, men også kunne køre godt på f.eks. Vejle-etapen, og i nogle år også kunne køre en solid omgang sidevindskørsel. Så tit er der noget klassikerpotentiale over dem der vinder PNDR. Generelt, så synes jeg løbet har været rigtigt godt i forhold til at præsentere danske eller udenlandske ryttere lige før de får deres international gennembrud. Mængden af cykelløb der kan ses i fjernsynes eller på nettet stiger jo ret voldsomt i disse år. Jeg kan godt forstå hvis man synes at der er en nedre grænse selvom det er et nationalt løb. Gad f.eks. ikke se Fyn rundt, men ser gerne GP Herning og PNDR. PNDR primært dog aftenprogrammet på DR og så måske lidt mere fra de afgørende etaper. Hvis man kan lide en lur til cykling i fjernsynet, så er Vueltaen altid garanti for nogle ekstremt kedelige første timer af en etape ;-) Det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting for fuglsangs ambitioner, hvis ambitionen fortsat er top-3/5 i Touren. Men der er et par andre stærke der har forladt holdet, så spændende st se hvad de henter indAustralske Zak Dempster tog i dag karrierens femte sejr i det hollandske éndagsløb, Veenendaal-Veenendaal Classic efter et langt udbrud. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dempster_vinder_hollandsk_ndagsloeb/ Det var nu heller ikke ment som om at hjul der er tubeless ready nødvendigvis er sværere at få dæk på. Det er bare tilfældigvis et sæt, der er TL ready jeg har, der er tæt på umulige at få dæk af og på. Pointen er mest, at det er nok en god idé at “kende” sine hjul, når man vurderer hvilket værktøj man skal have med på tur

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat