Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Thomas Rasmussen 07.09.2018 @ 15:00

Med Assos’ XC jersey og bibshorts melder virksomheden sig på banen med et mere bredt sortiment til mountainbikeryttere.

Om Assos

Schweiziske Assos har for længst konsolideret sig blandt de forreste I feltet, når det kommer til gennemførte og nytænkende produkter indenfor cykelbeklædning. Mest af alt er de kendt for deres produkter til landevejen, men med XC-sættet viser virksomheden, at man også vil begynde at satse mere på tøj til mountainbike. 

Assos XC short sleeve jersey

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farver: Blå, mørkegrøn og rød til mænd. Blå, olivengrøn og lilla til kvinder

Størrelser: XS - XLG

Vejledende udsalgspris: 1.099,- kroner

 

Test

Når der nu er tale om en jersey, der er lavet særligt med mountainbike for øje, vil nogle muligvis forvente, at trøjen er mere afslappet i pasformen end mange andre cykeltrøjer. Det er dog ikke tilfældet.

 

Trøjen sidder ganske kropsnært uden på nogen måde at sidde for stramt. Især de korte ærmer er vellykkede, da de smyger sig rundt om armene og skulderen. Det kan især tilskrives, at Assos har valgt det, de kalder 3-mesh materiale under ærmerne.

 

Der er tale om et meget tyndt net-agtigt stof, som kan strækkes, så det til tilpasser sig armene. De korte ærmerne går ganske langt ned ad overarmen, så de næsten når ned til albuen, som det også er tilfældet med mange andre moderne cykeltrøjer i disse år.

 

Det eneste negative, der er at sige om trøjen, er, at denne tester oplevede, at trøjen ikke holdt helt samme afmålte pasform ved brystet, når man sad på cyklen. I stedet ”bulede” den en anelse ud ved lynlåsen, som til gengæld virker til at være lavet i en god kvalitet.

 

Trøjens rygstykke udgøres som ærmerne primært af et stort stofstykke, der dog er en anelse tykkere end det er tilfældet under ærmerne. Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at netop dette stykke har en positiv effekt på trøjens evne til at transportere sved væk fra kroppen og på samme tid virke kølende under de varme forhold, som trøjen er lavet til.

 

Nederst på ryggen findes tre dybe lommer til gels, lappegrej og andet. Lommerne er lavet i et særligt strækbart og slidstærkt materiale. Her har Assos anvendt deres ”Triple ramp”-teknologi, der gør, at trøjen holder formen, selvom man fylder lommerne og flyver hurtigt over og udenom forhindringer på singletrack-spor.

Det fungerer godt i praksis, og på intet tidspunkt er tingene fra lommerne blevet tabt eller bevæget sig mærkbart i lommerne. Desuden er der på højre side af lommerne placeret en lynlås, der giver adgang til endnu en lomme til eksempelvis kort, penge og nøgler.

 

Under lommerne afsluttes trøjen af en bred elastik, der er med til at få trøjen til at sidde præcis som den skal.

 

På cyklen føles trøjen meget behagelig og let, men samtidig betyder lommernes kvalitet og forsidens mindre gennemsigtige stof, at trøjen virker kvalitetsagtig og robust nok til ikke at blive revet op af eksempelvis små grene, som kan være svært at undgå, når man befinder sig på danske mountainbikeruter. Man kunne godt frygte for de tynde mesh-stykkers holdbarhed, men som så ofte før, viser Assos, at holdbarhed er en af deres stærke sider.

Assos XC bibshorts

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farver: Grå

Størrelser: XS - XLG

Vejledende udsalgspris: Kr. 1.599,-

 

Test

Det første, man bemærker, når man trækker I de nye XC bibshorts, er, hvor tæt bukserne smyger sig om hofter og lår. Umiddelbart tænker man måske, om man nu også har fået fat i den rigtige størrelse, da de selv for et par stramme cykelbukser virkelig sidder til.

 

Den tanke glemmer man hurtigt, når man placerer dem i sadlen, hvor de hører til. Siderne udgøres af Assos’ nye dyneRope-tekstil, som eftersigende skulle være 15 gange stærkere end stål.

 

Hvorvidt det er rigtig, skal jeg være lade være usagt, men faktum er, at det vævede stof fungerer yderst glimrende på cykelbuksernes sider.

 

Den stramme følelse er helt væk, og selvom bukserne naturligvis sidder til, føler man, at man er fleksibel, når benene bøjes og strækkes, når man træder sig frem i landskabet. Samtidig hjælper stoffet på fornemmeste vis at lede sved og varme væk fra benene, så man hverken føler, at luften rammer huden på siden af benene, eller at man overopheder i sommervarmen.

 

 

 

Hvorvidt man visuelt kan lidt den todelte farve med grå og sort er smag og behag, men nogle traditionalister havde formentlig gerne set, at buksen var holdt helt sort, selvom man modsat kan sige, at bukserne på den måde skiller sig ud.

 

Buksernes største es er dog puden. Da XC-bukserne er designet særligt til mountainbike, er puden nemlig placeret længere fremme, end på landevejsbukser, så det passer til den mere oprejste kørestilling, man har på mountainbike kontra racercykel. 

 

 

Man føler sig fra første kilometer godt beskyttet, og puden har ikke givet anledning til nogen problemer, selvom de fra første færd blev testet i flere timer.

 

Det er en smart og innovativ tanke, der viser, at Assos tager deres off-road produkter seriøst, og det virker også til at fungere.

 

De nye XC bibshorts er en anelse kortere, end hvad man ellers kender fra Assos’ landevejsserier. De afsluttes af en halvbred elastik, som til dels formår at holde bukserne på plads nederst på låret. Enkelte gange har elastikken dog ikke været nok til helt at holde bukserne på plads, hvor de i stedet er gledet en anelse op. Det er dog ikke noget, der har været kilde til større problemer.

 

Præcis som med jersey’en virker shortsene til at være meget langtidsholdbare, hvilket man også må kunne forvente med et par bibshorts i denne prisklasse.

Konklusion

Assos har noteret sig, at der er et stort marked indenfor off-road cykeltøj, og noget tyder på, at de har set en mulighed for at bidrage med deres innovative og kvalitetsbevidste tilgang, som de tager med sig fra deres landevejsprodukterne.

 

Med dette XC-sæt melder de sig for alvor på off-road-scenen, hvor der også efterspørges højteknologisk cykeltøj. Både jersey og bibshorts holder høj kvalitet og fungerer upåklageligt. I de danske sommermåneder passer sættet perfekt – muligvis kombineret med en vest, når vejret ikke altid er lige stabilt i Danmark.

 

For der er tale om et sommersæt med fokus på lethed og ventilation, som til gengæld leverer præcis som håbet.

 

Sådan har vi testet:

Sættet er I august måned blevet testet på kortere og længere ture på mountainbike I skoven og på landevej.

 

Stillet til rådighed af: Assos

 

GOOD VIBES ONLY – Long Slow Distance - Fra ØV-morgen til supertur
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Oplevelsen af et bikefit
Ekstraordinær bikefit-oplevelse hos Frank Institute of Sports, hvis motto om kompromisløs kvalitet gennemsyrer hele seancen.    
En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 

Instagram #motionsfeltet

Cancellara kommer til dansk cykelmesse
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland og over 15.000 besøgende.
Test: Bkool Smart Air
Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.
Produktnyt: Rapha Custom – teamtøj designet af dig
Nu kan flere af Raphas populære kollektioner fås som teamtøj, som let kan designes af alle med Raphas revolutionerende designmodul.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Test: Vittoria Barzo 29x2.35
Mange cykelmotionister kender Vittoria for deres landevejsdæk, men faktisk har Vittoria en bred palette af dæk til mountainbike, lige fra de lette XC-dæk til de tunge downhill-dæk. Vi har testet et godt bud på et allround dæk til XC-brug.
Årets største cykeldyst starter klokken 15 i dag
Feltet.dks helårlige spil, Feltet.dk Tour, starter på lørdag, når forårsklassikerne starter med Omloop Het Nieuwsblad. 
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykeloplevelse i Verdensklasse i Odense
Frank Institute of Sports tilbyder nytænkende cykeloplevelse, hvor alt fra bikefit til kaffe gennemsyres af kompromisløs kvalitet.
MTB soloryttere i 2019-udgaven af Bike Transalp
Ruten for 2019-udgaven af mountainbikeløbet Bike Transalp er blevet offentliggjort, og ud over en ny målby kunne arrangørerne også afsløre, at det i år bliver muligt at stille op alene. Der er 1000 startpladser, så vent ikke for længe, hvis du vil prøve kræfter med løbet.
Produktnyt: S-Works EXOS
Specialized har lanceret en ny highend cykelsko, som er den letteste og mest revolutionerende, som den amerikanske gigant nogensinde har skabet. Navnet på skoen er S-Works EXOS. 
Jyllands største cykelmesse har vokseværk
De trange rammer i Ridehuset er skiftet ud med mere end 1.700 m2 i Centralværkstedet og Smedien, når Aarhus Bike Show afholdes den 9.-10. marts 2019. Dermed er Jyllands største cykelmesse blevet endnu større.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.

Seneste indlæg i debatten

Cykelsæsonen har været i gang i to måneder, men for feltets største endagesspecialister har alt indtil nu haft en karakter af forberedelse. Det slutter brat på lørdag, hvor rytterne giver sig i kast med årets første monument, Milano-Sarnremo. Kalenderens længste løb er på én gang det nemmeste af de store klassikere og samtidig det sværeste løb at vinde og signalerer for alvor forårets komme. Lørdag fra klokken 14.25 kan du følge slagets gang på Feltet.dk samt undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_milano-sanremo_paa_feltetdk_1/Omloop Het Nieuwsblad og Strade Bianche fungerede som små teasere, men den rigtige klassikersæson starter først lørdag, når Milano-Sanremo afvikles. Som et af bare fem monumenter og det længste løb på hele kalenderen er den italienske klassiker blandt de allermest prestigefulde løb, og med dets helt unikke rute er det et af de mest åbne, hvor både sprintere og klassikerryttere kan gå efter sejren. Efter mange års forsøg på at gøre ruten hårdere er der igen i år tale om helt klassisk udgave af La Primavera, hvor det skal afgøres i den spændingsmættede finale på de berømte stigninger Cipressa og Poggio, inden det hele afsluttes på Via Roma i Sanremo. Enhver cykelrytter drømmer om at hæve armene i triumf på en af cykelsportens mest berømte opløbsstrækninger og at fejre sejren i klassikeren, der har ry for at være den nemmeste at gennemføre, men samtidig den sværeste at vinde. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_milano-sanremo_2019/Hvis man har svært ved at opnå makspulsen, så er det som regel fordi man ikke gør det rigtigt, eller fordi man ikke er ordentligt restitueret. For mig er letheden ved at få pulsen op den bedste indikation på, hvor meget jeg skal presse mig selv netop den dag. God fornøjelse:) Jeg kan anbefale at lave en lille krog af en gammel eger e.lign. Det gør det en del nemmere at fiske yder-kablet ud af styret igen.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

GOOD VIBES ONLY – Long Slow Distance - Fra ØV-morgen til supertur
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Oplevelsen af et bikefit
Ekstraordinær bikefit-oplevelse hos Frank Institute of Sports, hvis motto om kompromisløs kvalitet gennemsyrer hele seancen.    
En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat