22.08.2022 @ 19:00

Assos har med Targa-serien opgraderet en af deres mest populære kollektioner og leverer ypperlig kvalitet og pasform. Nye materialer giver en forbedring af shortsene, mens trøjen er minimalistisk luksus.
 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion

Assos har opgraderet den ellers roste Equipe-kollektion med nye produkter, som har fået kaldenavnet Targa. Her er der optimeret på flere fronter, især med nye niche-materialer, som er Assos varemærke, når der nørdes og superoptimeres i laboratoriet i Schweiz.

 

Test
 

Fakta
Producent: Assos
Produkt: RSR Targa bibshorts
Farver: Sort

Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)

Pris: Kr. 2.269, -

 

RSR Targa-shortsene er Assos’ nye topshorts, som placerer sig i toppen af hierarkiet.
Ifølge Assos er shortsene et fundamentalt re-design, topoptimeret til race med egenskaber som overgår hvad man ellers ser på World Tour-niveau.

 

Barren er sat højt gennem supertætte og bløde materialer, en hyper let konstruktion og en race-optimeret konstruktion. Kort sagt, et par shorts til rytteren som kræver det letteste og hurtigste materialer.

 

En af de mest markante nyheder er et kompressionsmateriale kaldet Type.701. Materialet er vævet og giver høj kompression, som skal reducere træthed og optimere aerodynamikken.

Assos har arbejdet meget med materialet for at øge strækbarheden i visse områder for at optimere kompressionen og omvendt lette trykket i de sensitive områder.
Den samlede fornemmelse kalder Assos for ’Superskin’.

 

Shortsene er lavet i et lidt mere robust materiale, hvilket giver struktur, samtidig med at det er ultra let.

 

Ved første møde giver den nye model og indtrykket af at være lavet minimalistisk, med fart for øje. Shortsene har en ultralet fornemmelse i hånden - der er ingen tvivl om, at de er lavet til at være hurtige.

 

Materialet omkring lårene og ved hoften er lidt anderledes, end man ellers ser. Stoffet er mere robust og har en lidt ru overflade. Samtidig har det mere struktur end traditionel lycra.
Det er noget, som Assos er begyndt på, og som vi tidligere har rost, da vi testede deres shorts til indendørs brug. Det giver nemlig masser af fasthed og struktur, hvilket er dejligt, når man bevæger sig. Det er helt klart med til at optimere pasformen - eller rettere, at pasformen bibeholdes, når man bevæger benene op og ned tusindvis af gange i sadlen.  

Shortsene har en vanvittig god pasform. De er tætte, og det kræver faktisk lidt at få dem på plads, men til gengæld sidder de som et ekstra lag hud, når først de er på.
Præcis som Assos faktisk har adviseret - her lykkedes det i stor stil. Pasformen kaldes ’racingFit’ og skal maksimere aerodynamikken.

I forhold til tidligere udgaver af Assos-shorts, så har shortsene har lidt ekstra længde på benene, men det er faktisk også en effekt der er forstærket med nogle nye, ultraeffektive silikone-stoppere på indersiden af benafslutningerne. De holder simpelthen benene på plads, hvor de tidligere godt kunne krybe lidt op. Det er en kæmpe opgradering fra Assos!

 

Masser af små silikone-paneler holder benene på plads. Ærmet i ét stykke stof med masser af stretch skaber fantastisk pasform. 

 

Generelt har shortsene suveræn god kvalitet. Det er imponerende hvordan så let og tyndt et materiale kan være robust alligevel og de nye materialer fungerer virkeligt perfekt til bibshorts, hvor struktur og evnen til at forblive på sin plads er helt essentielt.

 

Jeg har vasket shortsene op mod 20 gange nu og de fremstår fuldstændigt som nye stadigvæk (såfremt man vasker efter anvisningerne).

 

Assos' shorts er proppet med teknologier, som især leverer en helt suveræn pasform og fornemmelse.

 

Equipe RS Jersey S9 Targa

Producent: Assos
Produkt: Equipe RS Jersey S9 Targa

Farver: Sort (fås også i blå, grå og hvid)

Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)
Pris: Kr. 1.399, -

 

Den mest aggressive, den mest aerodynamiske og den med mest kompression. Kort sagt - det hurtigste valg i Assos’ kollektion. Sådan beskriver schweizerne selv trøjen her.

 

Equipe RS S9-trøjen er ikke ny, men har nu fået en overhaling med Targa-udgaven.
Det er altså en World Tour-trøje, som er yderligere raffineret til at være endnu mere komfortabel samtidig med at den er fuldt aerodynamisk optimeret.

 

Ændringerne er primært lavet på komfortdelen, hvor Assos har sigtet efter at tilføje mere strukturel stabilitet i konstruktionen.
 

Men man skal ikke tage fejl, for trøjen er stadig lavet til rytteren, som gerne vil køre stærkt og pasformen er den såkaldte ’aeroFit’, som er lavet til World Touren.
Fittet er lavet som et såkaldt ’second-skin’, hvilket siger en del og pasform og fornemmelse - det er lavet til at være hurtigt på cyklen.

 

Trøjen sidder helt tæt, men er behagelig og kan bruges af de fleste kropstyper.

 

Og i brug er trøjen også rigtig tætsiddende. Pasformen er udpræget race - af den slags hvor trøjen føles restriktiv, når man står oprejst, men falder på plads, når man sidder i sadlen.

Det er helt tydeligt, at trøjen er lavet til rytterne på World Touren, hvor fittet er ultratæt over hele linjen.

 

Der er rigtig meget stretch i materialet, hvilket gør, at selvom trøjen sidder malet på, så føler man sig ikke begrænset eller indelukket. Trøjen følger fint kroppens bevægelser uden at føles for tæt eller begrænsende og selv om man vender og drejer sig, så holder den pasformen perfekt, hvilket ofte er en god indikation på kvalitet og en godt afstemt konstruktion.

 

Jeg synes især, at pasformen excellerer i området hen over skuldrene, brystet og den øvre ryg, hvor man bryder mest vind og derved har behov for, at alt sidder tæt,

Det er i høj grad på grund af ærmerne, som er lavet i ét stykke stof med kun én syning på indersiden af armen. Stoffet er ultraelastisk, så det sidder helt tæt om armene, men det er helt uden at stramme og uden brug af elastikker. Enderne er således laserskårede og derved får man et ærme som nærmest går i et med huden.

 

Ærmerne er helt suveræne og pasformen over skuldrene, brystet og ryggen fås næppe bedre.

 

Selvom det er en trøje til de varme sommerdage, så er den lavet i en ret kraftig kvalitet, som føles nøjagtig som man forventer af Assos: Blød, lækker og uden kompromiser.
Materialet har, hvad der føles som en let perforering, som er med til at sikre god åndbarhed, så man får et produkt, som yder rigtig flot i varmen.

Lommerne bagpå er også værd at nævne, da de er virkeligt kraftige og solide, og derved har en suveræn struktur, som bibeholdes, når man fylder ting i dem.

 

Jeg synes, at Assos rammer noget helt rigtig i designet med Targa-versionen her. Looket er underspillet - nærmest ’stealth’ - hvilket gør sig godt til en trøje, som er lavet til at køre hurtigt og ikke så meget andet - ligegyldigt - bavl. Man føler sig hurtig i den og den ser også hurtig ud med sin tætte pasform, diskrete aero-look og i dette tilfælde sorte farve.

 

Looket er nærmest 'stealth' i den sorte version - underspillet og dog helt skarpt i sin profil.

 

Alt i alt en helt suveræn trøje til feinschmeckeren, som sætter pris på perfekt pasform, god kvalitet og hurtige tekstiler. 

 

 

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 40.000 kroner samlet i startpuljerne, så hvis du sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!
Test: Mavic Crossmax SL Ultimate 25 / Conway RLC FS 7.9
Hvor stor forskel gør det for en god cykel at få skiftet standardhjulene ud med et sæt i topklasse? Det prøver vi at give et bud på med denne test, hvor vi tester Conways full suspension MTB med en seriøs opgradering på hjulfronten.
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics i Hamborg søndag den 20. august 2023. Cykl selv med og se WorldTour-løbet.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg 2022
Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.
Test: Canyon Lux WC CFR team
Den konstante udvikling af materialer og teknologi, giver os motionister bedre og hurtige cykler. Og Canyon har med deres topmodel af deres lagt endnu et lag på når det gælder om at komme først til stregen.
Produktfokus: DT Swiss leverer populære hjulsæt
DT Swiss har produkter til stort set alle kategorier blandt andet MTB, landevej, Gravel, Cross Country, E-MTB og flere. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Test: Assos Löwenkralle jakke
En spændende opfindelse fra Assos, som giver mulighed for at lave en fleksibel og lækker jakke om til en styrtaske, så man kan have den med overalt. Som altid leverer Assos sublim kvalitet og løsninger.
Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Test: Trek Commuter Pro RT og Flare RT lygtesæt
Lygtesættet fra Trek bestående af Commuter Pro RT-forlygte og Flare RT-baglygte dækker rigeligt de behov, du har som cykelrytter eller cykel-pendler i vinterhalvåret. Lygtesættet gør dig synlig på god afstand, blænder ikke modkørende og kan forbindes med hinanden, så du kan styre begge lygter på én og samme tid.
En aften med Jens Voigt - The Shut Up Legs Tour
Unik aften med en af cykelsportens mest elskede karakterer, den tyske tempomaskine, speedsnakker og standupkomiker, tyske Jens Voigt. 
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Min vanlige cykelpusher er heldigvis en af de store, så jeg tror ikke den er i fare. Personligt betaler jeg gerne en overpris for at støtte min butik. Forrige uge købte jeg en ny Garmin Varia til 1500 bobs og kunne nok have sparet 400 ved at handle på nettet. Men hvis de igen i år ikke gider/kan få de rigtige slanger hjem, så køber jeg dem på nettet, i stedet for at køre med nogle andre. De sælger heller ikke det tøj jeg gerne vil køre i, så det kommer Postmand Per også med. Mere hellig er jeg altså heller ikke. Men sliddele og den slags…. Jeg sender også cyklen til forårscheck på værkstedet hvert år, selvom der ikke er noget jeg ikke selv kunne lave. Til gengæld står de på hænder for mig, hvis jeg kommer og lokummet brænder, så “hjælpen” går begge veje.Sprinterne har ofte haft det første ord i Valencia-regionens etapeløb, og det drømmer de også om at få i år. Som det er stilen i årets udgave, der slet ikke byder på én eneste klassisk sprinteretape, skal der imidlertid graves dybt, hvis man vil have en chance for at spurte sig til den første førertrøje, når en lang og flad tur langs kysten afsluttes med en tur ind i bakkerne omkring målbyen Altea, hvor der formentlig vil være en del udskilning inden en forventet reduceret massespurt ved den østspanske feriekyst. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_volta_a_la_comunitat_valenciana_2023/Når verdensmesterskaberne afvikles i weekenden i Hoogerheide bliver det på en rute, som rytterne har besøgt de sidste mange år. Dog er der blev lavet flere finjusteringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_der_poels_far_aendrer_paa_vm-ruten/Efter halvandet år øjner Lizzie Deignan et comeback ude i horisonten. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/trek-stjerne_forklarer_roubaix-fravalg_og_udpeger_comeback/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 40.000 kroner samlet i startpuljerne, så hvis du sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!
Test: Mavic Crossmax SL Ultimate 25 / Conway RLC FS 7.9
Hvor stor forskel gør det for en god cykel at få skiftet standardhjulene ud med et sæt i topklasse? Det prøver vi at give et bud på med denne test, hvor vi tester Conways full suspension MTB med en seriøs opgradering på hjulfronten.
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics i Hamborg søndag den 20. august 2023. Cykl selv med og se WorldTour-løbet.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg 2022
Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.
Test: Canyon Lux WC CFR team
Den konstante udvikling af materialer og teknologi, giver os motionister bedre og hurtige cykler. Og Canyon har med deres topmodel af deres lagt endnu et lag på når det gælder om at komme først til stregen.
Produktfokus: DT Swiss leverer populære hjulsæt
DT Swiss har produkter til stort set alle kategorier blandt andet MTB, landevej, Gravel, Cross Country, E-MTB og flere. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x