22.08.2022 @ 19:00

Assos har med Targa-serien opgraderet en af deres mest populære kollektioner og leverer ypperlig kvalitet og pasform. Nye materialer giver en forbedring af shortsene, mens trøjen er minimalistisk luksus.
 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion

Assos har opgraderet den ellers roste Equipe-kollektion med nye produkter, som har fået kaldenavnet Targa. Her er der optimeret på flere fronter, især med nye niche-materialer, som er Assos varemærke, når der nørdes og superoptimeres i laboratoriet i Schweiz.

 

Test
 

Fakta
Producent: Assos
Produkt: RSR Targa bibshorts
Farver: Sort

Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)

Pris: Kr. 2.269, -

 

RSR Targa-shortsene er Assos’ nye topshorts, som placerer sig i toppen af hierarkiet.
Ifølge Assos er shortsene et fundamentalt re-design, topoptimeret til race med egenskaber som overgår hvad man ellers ser på World Tour-niveau.

 

Barren er sat højt gennem supertætte og bløde materialer, en hyper let konstruktion og en race-optimeret konstruktion. Kort sagt, et par shorts til rytteren som kræver det letteste og hurtigste materialer.

 

En af de mest markante nyheder er et kompressionsmateriale kaldet Type.701. Materialet er vævet og giver høj kompression, som skal reducere træthed og optimere aerodynamikken.

Assos har arbejdet meget med materialet for at øge strækbarheden i visse områder for at optimere kompressionen og omvendt lette trykket i de sensitive områder.
Den samlede fornemmelse kalder Assos for ’Superskin’.

 

Shortsene er lavet i et lidt mere robust materiale, hvilket giver struktur, samtidig med at det er ultra let.

 

Ved første møde giver den nye model og indtrykket af at være lavet minimalistisk, med fart for øje. Shortsene har en ultralet fornemmelse i hånden - der er ingen tvivl om, at de er lavet til at være hurtige.

 

Materialet omkring lårene og ved hoften er lidt anderledes, end man ellers ser. Stoffet er mere robust og har en lidt ru overflade. Samtidig har det mere struktur end traditionel lycra.
Det er noget, som Assos er begyndt på, og som vi tidligere har rost, da vi testede deres shorts til indendørs brug. Det giver nemlig masser af fasthed og struktur, hvilket er dejligt, når man bevæger sig. Det er helt klart med til at optimere pasformen - eller rettere, at pasformen bibeholdes, når man bevæger benene op og ned tusindvis af gange i sadlen.  

Shortsene har en vanvittig god pasform. De er tætte, og det kræver faktisk lidt at få dem på plads, men til gengæld sidder de som et ekstra lag hud, når først de er på.
Præcis som Assos faktisk har adviseret - her lykkedes det i stor stil. Pasformen kaldes ’racingFit’ og skal maksimere aerodynamikken.

I forhold til tidligere udgaver af Assos-shorts, så har shortsene har lidt ekstra længde på benene, men det er faktisk også en effekt der er forstærket med nogle nye, ultraeffektive silikone-stoppere på indersiden af benafslutningerne. De holder simpelthen benene på plads, hvor de tidligere godt kunne krybe lidt op. Det er en kæmpe opgradering fra Assos!

 

Masser af små silikone-paneler holder benene på plads. Ærmet i ét stykke stof med masser af stretch skaber fantastisk pasform. 

 

Generelt har shortsene suveræn god kvalitet. Det er imponerende hvordan så let og tyndt et materiale kan være robust alligevel og de nye materialer fungerer virkeligt perfekt til bibshorts, hvor struktur og evnen til at forblive på sin plads er helt essentielt.

 

Jeg har vasket shortsene op mod 20 gange nu og de fremstår fuldstændigt som nye stadigvæk (såfremt man vasker efter anvisningerne).

 

Assos' shorts er proppet med teknologier, som især leverer en helt suveræn pasform og fornemmelse.

 

Equipe RS Jersey S9 Targa

Producent: Assos
Produkt: Equipe RS Jersey S9 Targa

Farver: Sort (fås også i blå, grå og hvid)

Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)
Pris: Kr. 1.399, -

 

Den mest aggressive, den mest aerodynamiske og den med mest kompression. Kort sagt - det hurtigste valg i Assos’ kollektion. Sådan beskriver schweizerne selv trøjen her.

 

Equipe RS S9-trøjen er ikke ny, men har nu fået en overhaling med Targa-udgaven.
Det er altså en World Tour-trøje, som er yderligere raffineret til at være endnu mere komfortabel samtidig med at den er fuldt aerodynamisk optimeret.

 

Ændringerne er primært lavet på komfortdelen, hvor Assos har sigtet efter at tilføje mere strukturel stabilitet i konstruktionen.
 

Men man skal ikke tage fejl, for trøjen er stadig lavet til rytteren, som gerne vil køre stærkt og pasformen er den såkaldte ’aeroFit’, som er lavet til World Touren.
Fittet er lavet som et såkaldt ’second-skin’, hvilket siger en del og pasform og fornemmelse - det er lavet til at være hurtigt på cyklen.

 

Trøjen sidder helt tæt, men er behagelig og kan bruges af de fleste kropstyper.

 

Og i brug er trøjen også rigtig tætsiddende. Pasformen er udpræget race - af den slags hvor trøjen føles restriktiv, når man står oprejst, men falder på plads, når man sidder i sadlen.

Det er helt tydeligt, at trøjen er lavet til rytterne på World Touren, hvor fittet er ultratæt over hele linjen.

 

Der er rigtig meget stretch i materialet, hvilket gør, at selvom trøjen sidder malet på, så føler man sig ikke begrænset eller indelukket. Trøjen følger fint kroppens bevægelser uden at føles for tæt eller begrænsende og selv om man vender og drejer sig, så holder den pasformen perfekt, hvilket ofte er en god indikation på kvalitet og en godt afstemt konstruktion.

 

Jeg synes især, at pasformen excellerer i området hen over skuldrene, brystet og den øvre ryg, hvor man bryder mest vind og derved har behov for, at alt sidder tæt,

Det er i høj grad på grund af ærmerne, som er lavet i ét stykke stof med kun én syning på indersiden af armen. Stoffet er ultraelastisk, så det sidder helt tæt om armene, men det er helt uden at stramme og uden brug af elastikker. Enderne er således laserskårede og derved får man et ærme som nærmest går i et med huden.

 

Ærmerne er helt suveræne og pasformen over skuldrene, brystet og ryggen fås næppe bedre.

 

Selvom det er en trøje til de varme sommerdage, så er den lavet i en ret kraftig kvalitet, som føles nøjagtig som man forventer af Assos: Blød, lækker og uden kompromiser.
Materialet har, hvad der føles som en let perforering, som er med til at sikre god åndbarhed, så man får et produkt, som yder rigtig flot i varmen.

Lommerne bagpå er også værd at nævne, da de er virkeligt kraftige og solide, og derved har en suveræn struktur, som bibeholdes, når man fylder ting i dem.

 

Jeg synes, at Assos rammer noget helt rigtig i designet med Targa-versionen her. Looket er underspillet - nærmest ’stealth’ - hvilket gør sig godt til en trøje, som er lavet til at køre hurtigt og ikke så meget andet - ligegyldigt - bavl. Man føler sig hurtig i den og den ser også hurtig ud med sin tætte pasform, diskrete aero-look og i dette tilfælde sorte farve.

 

Looket er nærmest 'stealth' i den sorte version - underspillet og dog helt skarpt i sin profil.

 

Alt i alt en helt suveræn trøje til feinschmeckeren, som sætter pris på perfekt pasform, god kvalitet og hurtige tekstiler. 

 

 

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x