22.08.2022 @ 19:00

Assos har med Targa-serien opgraderet en af deres mest populære kollektioner og leverer ypperlig kvalitet og pasform. Nye materialer giver en forbedring af shortsene, mens trøjen er minimalistisk luksus.
 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion

Assos har opgraderet den ellers roste Equipe-kollektion med nye produkter, som har fået kaldenavnet Targa. Her er der optimeret på flere fronter, især med nye niche-materialer, som er Assos varemærke, når der nørdes og superoptimeres i laboratoriet i Schweiz.

 

Test
 

Fakta
Producent: Assos
Produkt: RSR Targa bibshorts
Farver: Sort

Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)

Pris: Kr. 2.269, -

 

RSR Targa-shortsene er Assos’ nye topshorts, som placerer sig i toppen af hierarkiet.
Ifølge Assos er shortsene et fundamentalt re-design, topoptimeret til race med egenskaber som overgår hvad man ellers ser på World Tour-niveau.

 

Barren er sat højt gennem supertætte og bløde materialer, en hyper let konstruktion og en race-optimeret konstruktion. Kort sagt, et par shorts til rytteren som kræver det letteste og hurtigste materialer.

 

En af de mest markante nyheder er et kompressionsmateriale kaldet Type.701. Materialet er vævet og giver høj kompression, som skal reducere træthed og optimere aerodynamikken.

Assos har arbejdet meget med materialet for at øge strækbarheden i visse områder for at optimere kompressionen og omvendt lette trykket i de sensitive områder.
Den samlede fornemmelse kalder Assos for ’Superskin’.

 

Shortsene er lavet i et lidt mere robust materiale, hvilket giver struktur, samtidig med at det er ultra let.

 

Ved første møde giver den nye model og indtrykket af at være lavet minimalistisk, med fart for øje. Shortsene har en ultralet fornemmelse i hånden - der er ingen tvivl om, at de er lavet til at være hurtige.

 

Materialet omkring lårene og ved hoften er lidt anderledes, end man ellers ser. Stoffet er mere robust og har en lidt ru overflade. Samtidig har det mere struktur end traditionel lycra.
Det er noget, som Assos er begyndt på, og som vi tidligere har rost, da vi testede deres shorts til indendørs brug. Det giver nemlig masser af fasthed og struktur, hvilket er dejligt, når man bevæger sig. Det er helt klart med til at optimere pasformen - eller rettere, at pasformen bibeholdes, når man bevæger benene op og ned tusindvis af gange i sadlen.  

Shortsene har en vanvittig god pasform. De er tætte, og det kræver faktisk lidt at få dem på plads, men til gengæld sidder de som et ekstra lag hud, når først de er på.
Præcis som Assos faktisk har adviseret - her lykkedes det i stor stil. Pasformen kaldes ’racingFit’ og skal maksimere aerodynamikken.

I forhold til tidligere udgaver af Assos-shorts, så har shortsene har lidt ekstra længde på benene, men det er faktisk også en effekt der er forstærket med nogle nye, ultraeffektive silikone-stoppere på indersiden af benafslutningerne. De holder simpelthen benene på plads, hvor de tidligere godt kunne krybe lidt op. Det er en kæmpe opgradering fra Assos!

 

Masser af små silikone-paneler holder benene på plads. Ærmet i ét stykke stof med masser af stretch skaber fantastisk pasform. 

 

Generelt har shortsene suveræn god kvalitet. Det er imponerende hvordan så let og tyndt et materiale kan være robust alligevel og de nye materialer fungerer virkeligt perfekt til bibshorts, hvor struktur og evnen til at forblive på sin plads er helt essentielt.

 

Jeg har vasket shortsene op mod 20 gange nu og de fremstår fuldstændigt som nye stadigvæk (såfremt man vasker efter anvisningerne).

 

Assos' shorts er proppet med teknologier, som især leverer en helt suveræn pasform og fornemmelse.

 

Equipe RS Jersey S9 Targa

Producent: Assos
Produkt: Equipe RS Jersey S9 Targa

Farver: Sort (fås også i blå, grå og hvid)

Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)
Pris: Kr. 1.399, -

 

Den mest aggressive, den mest aerodynamiske og den med mest kompression. Kort sagt - det hurtigste valg i Assos’ kollektion. Sådan beskriver schweizerne selv trøjen her.

 

Equipe RS S9-trøjen er ikke ny, men har nu fået en overhaling med Targa-udgaven.
Det er altså en World Tour-trøje, som er yderligere raffineret til at være endnu mere komfortabel samtidig med at den er fuldt aerodynamisk optimeret.

 

Ændringerne er primært lavet på komfortdelen, hvor Assos har sigtet efter at tilføje mere strukturel stabilitet i konstruktionen.
 

Men man skal ikke tage fejl, for trøjen er stadig lavet til rytteren, som gerne vil køre stærkt og pasformen er den såkaldte ’aeroFit’, som er lavet til World Touren.
Fittet er lavet som et såkaldt ’second-skin’, hvilket siger en del og pasform og fornemmelse - det er lavet til at være hurtigt på cyklen.

 

Trøjen sidder helt tæt, men er behagelig og kan bruges af de fleste kropstyper.

 

Og i brug er trøjen også rigtig tætsiddende. Pasformen er udpræget race - af den slags hvor trøjen føles restriktiv, når man står oprejst, men falder på plads, når man sidder i sadlen.

Det er helt tydeligt, at trøjen er lavet til rytterne på World Touren, hvor fittet er ultratæt over hele linjen.

 

Der er rigtig meget stretch i materialet, hvilket gør, at selvom trøjen sidder malet på, så føler man sig ikke begrænset eller indelukket. Trøjen følger fint kroppens bevægelser uden at føles for tæt eller begrænsende og selv om man vender og drejer sig, så holder den pasformen perfekt, hvilket ofte er en god indikation på kvalitet og en godt afstemt konstruktion.

 

Jeg synes især, at pasformen excellerer i området hen over skuldrene, brystet og den øvre ryg, hvor man bryder mest vind og derved har behov for, at alt sidder tæt,

Det er i høj grad på grund af ærmerne, som er lavet i ét stykke stof med kun én syning på indersiden af armen. Stoffet er ultraelastisk, så det sidder helt tæt om armene, men det er helt uden at stramme og uden brug af elastikker. Enderne er således laserskårede og derved får man et ærme som nærmest går i et med huden.

 

Ærmerne er helt suveræne og pasformen over skuldrene, brystet og ryggen fås næppe bedre.

 

Selvom det er en trøje til de varme sommerdage, så er den lavet i en ret kraftig kvalitet, som føles nøjagtig som man forventer af Assos: Blød, lækker og uden kompromiser.
Materialet har, hvad der føles som en let perforering, som er med til at sikre god åndbarhed, så man får et produkt, som yder rigtig flot i varmen.

Lommerne bagpå er også værd at nævne, da de er virkeligt kraftige og solide, og derved har en suveræn struktur, som bibeholdes, når man fylder ting i dem.

 

Jeg synes, at Assos rammer noget helt rigtig i designet med Targa-versionen her. Looket er underspillet - nærmest ’stealth’ - hvilket gør sig godt til en trøje, som er lavet til at køre hurtigt og ikke så meget andet - ligegyldigt - bavl. Man føler sig hurtig i den og den ser også hurtig ud med sin tætte pasform, diskrete aero-look og i dette tilfælde sorte farve.

 

Looket er nærmest 'stealth' i den sorte version - underspillet og dog helt skarpt i sin profil.

 

Alt i alt en helt suveræn trøje til feinschmeckeren, som sætter pris på perfekt pasform, god kvalitet og hurtige tekstiler. 

 

 

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Talent om VM i Danmark: Var fandme en fed dag
21-årige Sofie Heby Pedersen missede lige akkurat en VM-medalje i Danmark, da verdensmesterskabet i marathondistancen blev kørt. 
Formand glæder sig over VM-medalje
Der var glæde i dag over et vellykket VM i mountainbike på dansk grund, som blev kronet med en dansk medalje.
Simon Andreassen vinder VM-medalje
Simon Andreassen vandt VM-medalje på hjemmebane i Haderslev og bekræftede endnu engang, at han er på vej tilbage.
Dansk stortalent misser akkurat VM-medalje på hjemmebane
Det danske stortalent, Sofie Heby Pedersen, var lige ved at hente en medalje, da mountainbikeverdensmesterskabet i marathondisciplinen blev kørt i Haderslev. 
Produktnyt + First Ride: Assos GTS efterårskollektion
Schweiziske Assos har altid været kendte for deres ypperlige bibshorts, men på vores breddegrader er der også mange, der efterhånden har stiftet bekendtskab med deres ingeniørkunst, når det kommer til tøj i ydersæsonerne, hvor vejr og vind stiller store krav til påklædningen, hvis det skal være sjovt at træne udenfor.
Test: Garmin Edge 1040 Solar
Garmin har netop sendt en ny topmodel af deres Edge cykel computer på gaden. Og med den nye Edge 1040 Solar rykker Garmin lige en klasse op i form af flere funktioner, nyt layout og længere batteri tid. Meget længere batteritid!
Dansker før VM på hjemmebane: Vil prøve at køre med om sejren
Simon Andreassen er på vej tilbage fra en drilsk skade i år og han mener, topformen er ved at være der, så hvorfor ikke gå efter at blive verdensmester på lørdag.
Dansk talent tager UCI-sejr
Sidste afdeling af Shimano Ligaen blev afviklet søndag og Sofie Heby Pedersen var helt suveræn.
Dansk stjerne tilbage øverst på podiet
24-årige Simon Andreassen har haft en svær sæson, hvor han har været ude med sygdom. Men efter sommerferien er danskeren kommet tilbage og i går kulminerede det med en UCI-sejr på hjemmebane.
Dyst imod Emil Axelgaard i cykelduellen
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Managers på tur 3: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 2: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 1: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Førstehåndsindtryk af Canyon Ultimate CF SLX 8 Di2 2023
Den nye Ultimate CF SLX 2023-model kommer med en række forbedringer og kan nu byde på fuldt integreret kabelføring, mulighed for dækbredde på op til 32 mm og optimeret aerodynamik. Cyklen er i dag mere end en landevejsracer til bjergkørsel og den bevæger sig mere i retning af en allround-landevejscykel. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Du skal blot konfigurere dit gear setup efter du har paret dit EPS (version 3 min) via Ant+ til Garmin. Du angiver antallet af klinger og tænder for klingerne - enten forvalgte 53-39, 52-36 eller 50-34, i modsat fald kan du også vælge det selv. På samme måde med kassetten: Vælg antal speed, og enten vælg mellem forvalgte kassetter, eller angiv selv tænder.Enkelte af klatrerne har afsluttet sæsonen, men heldigvis er der alligevel ganske mange, der har bevaret motivationen til at gå efter sæsonens sidste helt store mål, næste uges Il Lombardia. Lørdag får de chancen for at teste benene i Giro dell’Emilia, der heldigvis har genvundet sin prestige efter en nylig restrukturering af kalenderen, og som efter nogle sløje år atter kan fremvise en fabelagtig liste af stjerner, der er klar til at slås om sejren på den legendariske San Luca-stigning i Bologna - en ikonisk stigning, som enhver klatrer drømmer om at erobre. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_giro_dellemilia_2022/ Jeg kan for så vidt godt acceptere at man kører uden radioer til et mesterskabsløb på en aflukket og velkontrolleret rute som rytterne kan have rekognoseret på forhånd. Der burde risici alt andet være noget mindre. Selvfølgelig under forudsætning at man er i stand til at kommunikere ordentligt med skiltene. Om jeg så tror det er væsentligt mere spændende uden radio tvivler jeg nok noget på. Axel Laurance kom bedst ud af det livsfarlige mylder af sving i Crikvenica, men med 9 bonussekunder styrkede Jonathan Milan sit greb om den samlede føring. Han får imidlertid kam til sit hår, hvis han skal forsvare den lørdag, hvor det gælder løbets kongeetape, og selvom løbets eneste rigtige bjerg, Ucka, har top med næsten 100 km til mål, er der lagt op til, at en vis dansk Tour-konge skal teste bjergbenene, inden der mod slutningen venter en puncheurfinale, som er stejlere, end det var udmeldt inden løbet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_cro_race_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x