18.12.2022 @ 20:00

En spændende opfindelse fra Assos, som giver mulighed for at lave en fleksibel og lækker jakke om til en styrtaske, så man kan have den med overalt. Som altid leverer Assos sublim kvalitet og løsninger.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta
Producent: Assos

Produkt: Löwenkralle
Farve: Sort

Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)

Pris: Kr. 2.599,-

 


Fronten er lavet i et to-delt stof, som er både vand- og vindtæt.

 

Introduktion

Når man cykler i alt slags vejr, så er kulde og regn blandt de elementer, som kan være mest udfordrende.  Let isolering og vandtæthed er således i høj kurs, hvis en jakke skal fungere i ydersæsonerne og på tværs af alle discipliner og forhold.  

 

Löwenkralle fra schweiziske Assos er lavet for at opfylde netop de to krav og er udstyret med flere tekniske materialer for at opnå både tilpas beskyttelse, varme og evne til at ånde.

Den er tiltænkt som et ekstra lag beskyttelse over en almindelig jersey, når det er vådt og blæsende eller når man skal forcere en kold nedkørsel.

 

Som en banebrydende feature kan jakken pakkes sammen i en indbygget lomme, hvorved den bliver til en vandtæt taske, som kan monteres på styret.

Jakken kan pakkes sammen til en praktisk styrtaske.

 

Test
Löwenkralle er lavet med gravel-segmentet i baghovedet - alle de ture som bevæger sig væk fra de asfalterede veje. Det er her eventyrerne er og jo større eventyr, man begiver sig ud på, jo større krav er der til at tøj og grej er alsidigt og kan dække flere forhold og funktioner.

Det er netop det, som Löwenkralle er sat i verden for at kunne. Jakken er fremstillet som et fleksibelt yderste lag, som både er en stærk vindblokker og som afviser vand.
Den har masser af tekniske kvaliteter, som gør den velegnet til al slags cykeltræning, men den er faktisk også meget velegnet til pendleren - især fordi den kan pakkes sammen og monteres på styret som en taske (mere om det senere).

 

Teknik og tekstiler
Som altid med Assos så er materialerne nøje udvalgte og der er masser af nyere, tekniske egenskaber i spil.

Fronten er lavet i et todelt materiale, som er adskilt og som består af to nøgletekstiler:

Yderst er der et materiale kaldet ’PAVE rip-stop, som er den hårdføre del, der blokerer for vinden og skyr vandet. Selve stoffet er tyndt, let og med en glat overflade, som er med til at forstærke vandtætheden.

 

Inderst gør Assos brug af ’BREATH’-materialet, som er et blødt, helt fint stof med masser af perforeringer som øger åndbarheden og sørger for at fugten kan slippe ud på strategiske steder.

 

Ryggen er lavet i et ultrastrækbart stof for at forstærke pasformen.

 

Ærmerne er lavet i ’RX EVO Light’, som er et kraftigt materiale med en opbørstet, fleece-inderside, der giver let isolering. Materialet strækker i alle retninger, så man får en pasform som følger armene.

 

Der er masser af stretch i ryggen, som er med til at sikre en god pasform.

 

Pasform
Assos kalder pasformen regularFit. Den er strømlinet, men stadig lavet med fokus på komfort snarere end løbsegenskaber.

 

Betegnelsen er rammende her, for jakken fitter hverken løst eller race-orienteret, men snarere et sted midt imellem. Assos har tænkt fint over tingene, så man får en jakke som er behagelig og alsidig i sin pasform.

 

Fronten er lidt løsere og den føles langt hen ad vejen som en almindelig jakke, med forsidens todelte stof. Til gengæld er der ret meget elasticitet i ryggen, som er med til at trække jakken sammen og sikre en cykelrelevant pasform.

 

Ærmerne er rummelige, men igen er der rigtig meget stretch i stoffet, så de sidder tæt, samtidig med, at man sagtens kan bruge jakken oven på flere lag tøj, uden at ærmerne bliver for stramme, som det ofte kan ske med cykeltøj. Det er også relevant, hvis man ønsker at bruge jakken til pendling eller blot som en casual cykeljakke, når man skal ud på sin hverdagscykel i skidt vejr.

 

Löwenkralle er minmalistisk og alsidig.

 

Alsidige egenskaber

Löwenkralle er lavet som et skjold, man kan hive frem, når elementerne raser og det holder til fulde stik i test.

 

Jeg synes først og fremmest, at jakken har en tilpas tykkelsen og kraftighed til, at den rent faktisk kan bruges i de kolde måneder på vores breddegrader, som det ekstra lag, der betyde forskellen. Det er på ingen måde en decideret vinterjakke, men den fungerer rigtig godt i samspil med andet tøj i lag-på-lag-tankegangen.

Fronten er egentligt lavet af to tynde materialer, men tilsammen yder de fin beskyttelse og giver en lidt mere let fornemmelse, da de ikke sidder sammen, men kan arbejde hen over hinanden.

 

Ryggen og ærmerne har en lun og lækker flecce-inderside, som både giver varme og en god fornemmelse.

 

Derfor egner jakken sig netop godt til de eventyr, som Assos har lavet den til. Den er top-alsidig og dækker en lang række behov - fra småkølige dage i ydersæsonen, hvor man måske har den på fra start til slut, til den redning man hiver frem, når bygerne brager eller aftenen falder på.

 

Kan pakkes sammen til en taske
Den måske mest markante feature i jakken ligger hverken i vind- eller vandtætheden, men i det faktum, at jakken kan foldes sammen og pakkes ned i en indbygget lomme, som så kan bruges som en styrtaske.

Jep, du læste rigtigt: Jakken har en indbygget lomme, som den kan rulles ind i og som dernæst kan monteres på styret som en af de styrtasker, som er blevet så populære i især gravel-segmentet.

 

De to lommer som kan trylle jakken om til en styrtaske.

 

Det foregår på den måde, at på jakkens inderside i lænden, der sidder en lomme, som man pakke jakken sammen i. Man kan vælge at bruge lidt tid og folde jakken pænt sammen, eller man kan også vælge den hurtige facon og ’krølle’ jakken ned i. Når jakken er nede i lommen, så kommer der to stropper til syne bagpå og de kan bruges til at montere ’tasken’ på styret.

 

Det er let nok at få jakken rullet sammen som taske, men det kræver lidt øvelse at få den fordelt jævnt i lommen, så den fremstår som en harmonisk og balanceret taske efterfølgende.
Kvaliteten på stropperne til styrmonteringen er helt i top og det samme er de kraftige spænder, som er forsynet med et stykke stof, som lægger sig imellem styr og spænderne, så man ikke ridser unødigt. Generelt er niveauet og fornemmelsen for detaljerne i top!

 

Sådan pakkes jakken sammen til en styrtaske.

 

Jeg synes, at tanken er forfriskende og så fungerer den som tiltænkt i praksis. Jakken er nem at montere som taske på styret. Jakken her ville være ret kraftig at have i en baglomme, så man får mulighed for at have en solid jakke med på denne måde, uden at man skal halvvejs ødelægge pasformen på sin jersey for at få plads til den. Det er et plus i min bog og en fed udvikling for især de eventyrorienterede ryttere.

 

Materialet på den lomme, som udgør tasken, er robust og kan holde til vand, uden at jakken indeni bliver gennemblødt.

 

Er man afsted i bjergene udenfor sommermånederne er det også en glimrende måde at få en kraftig jakke med til uforudseeligt vejr og kolde nedkørsler.

 

Det kræver lidt øvelse at pakke jakken ned, så tasken fremstår balanceret og harmonisk. Den er let at montere på styret.


Konklusion
Først og fremmest er kvaliteten helt i top hele vejen rundt, som er Assos’ varemærke.
Dernæst er Löwenkralle en alsidig og gennemtænkt jakke, som egner sig rigtig godt til gravel- og adventure-kørsel især med sin lidt mere behagelige pasform. Man kan sagtens gå rundt i den og sidde i den og spise sin mad, hvis man er ude på de lange ture.

 

Og så er det en fed og rigtig vellykket feature, at jakke kan laves om til en styrtaske. Selve udførslen sidder i skabet og detaljerne er lækre og gennemførte. Igen en feature, som for alvor bør få eventyrcykelrytterne til at slikke sig om munden.


Stillet til rådighed af: Assos

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 40.000 kroner samlet i startpuljerne, så hvis du sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!
Test: Mavic Crossmax SL Ultimate 25 / Conway RLC FS 7.9
Hvor stor forskel gør det for en god cykel at få skiftet standardhjulene ud med et sæt i topklasse? Det prøver vi at give et bud på med denne test, hvor vi tester Conways full suspension MTB med en seriøs opgradering på hjulfronten.
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics i Hamborg søndag den 20. august 2023. Cykl selv med og se WorldTour-løbet.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg 2022
Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.
Test: Canyon Lux WC CFR team
Den konstante udvikling af materialer og teknologi, giver os motionister bedre og hurtige cykler. Og Canyon har med deres topmodel af deres lagt endnu et lag på når det gælder om at komme først til stregen.
Produktfokus: DT Swiss leverer populære hjulsæt
DT Swiss har produkter til stort set alle kategorier blandt andet MTB, landevej, Gravel, Cross Country, E-MTB og flere. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Test: Assos Löwenkralle jakke
En spændende opfindelse fra Assos, som giver mulighed for at lave en fleksibel og lækker jakke om til en styrtaske, så man kan have den med overalt. Som altid leverer Assos sublim kvalitet og løsninger.
Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Test: Trek Commuter Pro RT og Flare RT lygtesæt
Lygtesættet fra Trek bestående af Commuter Pro RT-forlygte og Flare RT-baglygte dækker rigeligt de behov, du har som cykelrytter eller cykel-pendler i vinterhalvåret. Lygtesættet gør dig synlig på god afstand, blænder ikke modkørende og kan forbindes med hinanden, så du kan styre begge lygter på én og samme tid.
En aften med Jens Voigt - The Shut Up Legs Tour
Unik aften med en af cykelsportens mest elskede karakterer, den tyske tempomaskine, speedsnakker og standupkomiker, tyske Jens Voigt. 
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter halvandet år øjner Lizzie Deignan et comeback ude i horisonten. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/trek-stjerne_forklarer_roubaix-fravalg_og_udpeger_comeback/I gamle dage åbnedes det tidligere sprinterløb altid med en klassisk sprinteretape, men sådan er det ikke længere. For fjerde år i træk skal rytterne nemlig slutte med den korte bakke Cote de la Tour i Bellegarde, hvor sprinterne ganske vist stadig står stærkt, men hvor de mere holdbare typer har overhånden. Forinden er der dog lagt op til et gedigent sidevindsdrama, da mistralen vil blæse kraftigt - akkurat som den gjorde, da samme etape eksploderede til atomer i 2020 og 2022, hvor det i sidstnævnte tilfælde var en suveræn Mads Pedersen, der sejrede. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_etoile_de_besseges_2023/Jeg fik en tanke da jeg kørte forbi en nu lukket cykelhandler på vej hjem fra arbejde. Er cykelindustrien - og måske i endnu højere grad cykelbutikkerne - i krise? Hvis man følger diverse cykel-relaterede YouTube kanaler, så skorter der ikke på forudsigelser om at 2023 vil være et kriseår for cykelindustrien. https://www.youtube.com/results?search_query=bike+industry+crisis+2023 Hypotesen er at den store efterspørgsel efter cykler under coronaen kombineret med problemer med forsyningskæder har ført til meget store forudbestillinger af cykler og udstyr i alle led af forsyningskæderne. Med en lurende recession og faldende efterspørgsel er der alt for meget hel og halvfærdigt cykeludstyr på lager i alle led. Jeg tænker heller ikke at timingen i forhold til fokus på high-end udstyr som elektroniske gear kommer belejligt i en periode med en stigende prisfølsomhed. Nogle af de store producenter (f.eks. Specialized og Giant) er allerede begyndt at forberede sig i form af fyringer og længere betalingsfrister til deres underleverandører. Jeg har nok haft den tanke, at det blot ville være en naturlig korrektion til et overophedet marked og at det måske ville være en fordel for os forbrugere. Dels i form af lavere priser og dels fordi det kan blive nemmere at skaffe cykler og dele. Men er det kun godt for os forbrugere? Når jeg kigger lidt tilbage kan jeg konstatere, at den cykelforretning jeg havde 100 meter fra min hoveddør er lukket (det var en kædebutik og ikke der jeg handlede allermest). Den cykelhandler jeg købte min gravelcykel hos (og fik cykel serviceret hos) har jeg lige opdaget er lukket og under konkursbehandling. Og dertil den nævnte lukkede cykelhandler jeg kørte forbi på vej hjem. Det ligner lidt en trend. Retfærdigvis er der også åbnet cykelforretning i København inden for det seneste år (https://www.giantstore-andreas-lund.dk/dk). Interessant nok arbejder netop Giant på salg direkte til forbrugeren i nogle markeder - dog med mulighed for at cykelhandleren kommer og samler cyklen. https://www.bikeradar.com/news/giant-to-offer-consumer-direct-sales-in-the-uk/ Hvad er jeres oplevelse? Lukker cykelhandlerne omkring jer? Vil i alligevel hellere handle på nettet end hos en cykelhandler? Uno-X har netop påbegyndt sin sæson, og fra onsdag skal fem danskere i aktion, i tillæg til de to som allerede er det.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dansker-optakter_den_store_tour-chance_-_og_hvad_ellers/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 40.000 kroner samlet i startpuljerne, så hvis du sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!
Test: Mavic Crossmax SL Ultimate 25 / Conway RLC FS 7.9
Hvor stor forskel gør det for en god cykel at få skiftet standardhjulene ud med et sæt i topklasse? Det prøver vi at give et bud på med denne test, hvor vi tester Conways full suspension MTB med en seriøs opgradering på hjulfronten.
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics i Hamborg søndag den 20. august 2023. Cykl selv med og se WorldTour-løbet.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg 2022
Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.
Test: Canyon Lux WC CFR team
Den konstante udvikling af materialer og teknologi, giver os motionister bedre og hurtige cykler. Og Canyon har med deres topmodel af deres lagt endnu et lag på når det gælder om at komme først til stregen.
Produktfokus: DT Swiss leverer populære hjulsæt
DT Swiss har produkter til stort set alle kategorier blandt andet MTB, landevej, Gravel, Cross Country, E-MTB og flere. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x