18.12.2022 @ 20:00

En spændende opfindelse fra Assos, som giver mulighed for at lave en fleksibel og lækker jakke om til en styrtaske, så man kan have den med overalt. Som altid leverer Assos sublim kvalitet og løsninger.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta
Producent: Assos

Produkt: Löwenkralle
Farve: Sort

Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)

Pris: Kr. 2.599,-

 


Fronten er lavet i et to-delt stof, som er både vand- og vindtæt.

 

Introduktion

Når man cykler i alt slags vejr, så er kulde og regn blandt de elementer, som kan være mest udfordrende.  Let isolering og vandtæthed er således i høj kurs, hvis en jakke skal fungere i ydersæsonerne og på tværs af alle discipliner og forhold.  

 

Löwenkralle fra schweiziske Assos er lavet for at opfylde netop de to krav og er udstyret med flere tekniske materialer for at opnå både tilpas beskyttelse, varme og evne til at ånde.

Den er tiltænkt som et ekstra lag beskyttelse over en almindelig jersey, når det er vådt og blæsende eller når man skal forcere en kold nedkørsel.

 

Som en banebrydende feature kan jakken pakkes sammen i en indbygget lomme, hvorved den bliver til en vandtæt taske, som kan monteres på styret.

Jakken kan pakkes sammen til en praktisk styrtaske.

 

Test
Löwenkralle er lavet med gravel-segmentet i baghovedet - alle de ture som bevæger sig væk fra de asfalterede veje. Det er her eventyrerne er og jo større eventyr, man begiver sig ud på, jo større krav er der til at tøj og grej er alsidigt og kan dække flere forhold og funktioner.

Det er netop det, som Löwenkralle er sat i verden for at kunne. Jakken er fremstillet som et fleksibelt yderste lag, som både er en stærk vindblokker og som afviser vand.
Den har masser af tekniske kvaliteter, som gør den velegnet til al slags cykeltræning, men den er faktisk også meget velegnet til pendleren - især fordi den kan pakkes sammen og monteres på styret som en taske (mere om det senere).

 

Teknik og tekstiler
Som altid med Assos så er materialerne nøje udvalgte og der er masser af nyere, tekniske egenskaber i spil.

Fronten er lavet i et todelt materiale, som er adskilt og som består af to nøgletekstiler:

Yderst er der et materiale kaldet ’PAVE rip-stop, som er den hårdføre del, der blokerer for vinden og skyr vandet. Selve stoffet er tyndt, let og med en glat overflade, som er med til at forstærke vandtætheden.

 

Inderst gør Assos brug af ’BREATH’-materialet, som er et blødt, helt fint stof med masser af perforeringer som øger åndbarheden og sørger for at fugten kan slippe ud på strategiske steder.

 

Ryggen er lavet i et ultrastrækbart stof for at forstærke pasformen.

 

Ærmerne er lavet i ’RX EVO Light’, som er et kraftigt materiale med en opbørstet, fleece-inderside, der giver let isolering. Materialet strækker i alle retninger, så man får en pasform som følger armene.

 

Der er masser af stretch i ryggen, som er med til at sikre en god pasform.

 

Pasform
Assos kalder pasformen regularFit. Den er strømlinet, men stadig lavet med fokus på komfort snarere end løbsegenskaber.

 

Betegnelsen er rammende her, for jakken fitter hverken løst eller race-orienteret, men snarere et sted midt imellem. Assos har tænkt fint over tingene, så man får en jakke som er behagelig og alsidig i sin pasform.

 

Fronten er lidt løsere og den føles langt hen ad vejen som en almindelig jakke, med forsidens todelte stof. Til gengæld er der ret meget elasticitet i ryggen, som er med til at trække jakken sammen og sikre en cykelrelevant pasform.

 

Ærmerne er rummelige, men igen er der rigtig meget stretch i stoffet, så de sidder tæt, samtidig med, at man sagtens kan bruge jakken oven på flere lag tøj, uden at ærmerne bliver for stramme, som det ofte kan ske med cykeltøj. Det er også relevant, hvis man ønsker at bruge jakken til pendling eller blot som en casual cykeljakke, når man skal ud på sin hverdagscykel i skidt vejr.

 

Löwenkralle er minmalistisk og alsidig.

 

Alsidige egenskaber

Löwenkralle er lavet som et skjold, man kan hive frem, når elementerne raser og det holder til fulde stik i test.

 

Jeg synes først og fremmest, at jakken har en tilpas tykkelsen og kraftighed til, at den rent faktisk kan bruges i de kolde måneder på vores breddegrader, som det ekstra lag, der betyde forskellen. Det er på ingen måde en decideret vinterjakke, men den fungerer rigtig godt i samspil med andet tøj i lag-på-lag-tankegangen.

Fronten er egentligt lavet af to tynde materialer, men tilsammen yder de fin beskyttelse og giver en lidt mere let fornemmelse, da de ikke sidder sammen, men kan arbejde hen over hinanden.

 

Ryggen og ærmerne har en lun og lækker flecce-inderside, som både giver varme og en god fornemmelse.

 

Derfor egner jakken sig netop godt til de eventyr, som Assos har lavet den til. Den er top-alsidig og dækker en lang række behov - fra småkølige dage i ydersæsonen, hvor man måske har den på fra start til slut, til den redning man hiver frem, når bygerne brager eller aftenen falder på.

 

Kan pakkes sammen til en taske
Den måske mest markante feature i jakken ligger hverken i vind- eller vandtætheden, men i det faktum, at jakken kan foldes sammen og pakkes ned i en indbygget lomme, som så kan bruges som en styrtaske.

Jep, du læste rigtigt: Jakken har en indbygget lomme, som den kan rulles ind i og som dernæst kan monteres på styret som en af de styrtasker, som er blevet så populære i især gravel-segmentet.

 

De to lommer som kan trylle jakken om til en styrtaske.

 

Det foregår på den måde, at på jakkens inderside i lænden, der sidder en lomme, som man pakke jakken sammen i. Man kan vælge at bruge lidt tid og folde jakken pænt sammen, eller man kan også vælge den hurtige facon og ’krølle’ jakken ned i. Når jakken er nede i lommen, så kommer der to stropper til syne bagpå og de kan bruges til at montere ’tasken’ på styret.

 

Det er let nok at få jakken rullet sammen som taske, men det kræver lidt øvelse at få den fordelt jævnt i lommen, så den fremstår som en harmonisk og balanceret taske efterfølgende.
Kvaliteten på stropperne til styrmonteringen er helt i top og det samme er de kraftige spænder, som er forsynet med et stykke stof, som lægger sig imellem styr og spænderne, så man ikke ridser unødigt. Generelt er niveauet og fornemmelsen for detaljerne i top!

 

Sådan pakkes jakken sammen til en styrtaske.

 

Jeg synes, at tanken er forfriskende og så fungerer den som tiltænkt i praksis. Jakken er nem at montere som taske på styret. Jakken her ville være ret kraftig at have i en baglomme, så man får mulighed for at have en solid jakke med på denne måde, uden at man skal halvvejs ødelægge pasformen på sin jersey for at få plads til den. Det er et plus i min bog og en fed udvikling for især de eventyrorienterede ryttere.

 

Materialet på den lomme, som udgør tasken, er robust og kan holde til vand, uden at jakken indeni bliver gennemblødt.

 

Er man afsted i bjergene udenfor sommermånederne er det også en glimrende måde at få en kraftig jakke med til uforudseeligt vejr og kolde nedkørsler.

 

Det kræver lidt øvelse at pakke jakken ned, så tasken fremstår balanceret og harmonisk. Den er let at montere på styret.


Konklusion
Først og fremmest er kvaliteten helt i top hele vejen rundt, som er Assos’ varemærke.
Dernæst er Löwenkralle en alsidig og gennemtænkt jakke, som egner sig rigtig godt til gravel- og adventure-kørsel især med sin lidt mere behagelige pasform. Man kan sagtens gå rundt i den og sidde i den og spise sin mad, hvis man er ude på de lange ture.

 

Og så er det en fed og rigtig vellykket feature, at jakke kan laves om til en styrtaske. Selve udførslen sidder i skabet og detaljerne er lækre og gennemførte. Igen en feature, som for alvor bør få eventyrcykelrytterne til at slikke sig om munden.


Stillet til rådighed af: Assos

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x