Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

12.08.2020 @ 06:30

Dyora RS Summer-kollektionen til kvinder leverer på alle fronter med hensyn lethed, komfort, åndbarhed, kvalitet og ydeevne.

Introduktion:

Dyora Race Series er den helt nye kvindespecifikke kollektion fra Assos. Med nye teknologier og progressivt design henvender kollektionen sig til den erfarne kvindelige rytter, som kører stærkt og aggressivt.

 

De lette og lækre materialer og gode pasform sikrer optimale betingelser for høj ydevene på de varme sommerdage.

 

 

Det schweiziske mærke har gennem flere årtier forsynet cykelryttere med højkvalitets cykeltøj til såvel motionisten, langdistancerytteren og løbsrytteren samt specifikke kollektioner til både mænd og kvinder. På CV’et kan Assos skrive en lang række af professionelle cykelryttere og cykelhold, som har kørt i netop deres tøj og firmaet leverer stadig i dag tøj til nogle af de bedste cykelryttere.

 

Det nyeste skud på stammen er kollektionen Dyora RS Summer, og Feltet.dk har testet bib-shorts og jersey. Forventningerne er tårnhøje.

Dyora rs summer bib shorts S9

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farver: Sort

Størrelser: XS-XLG

Pris: 1569.00,- kroner

 

Dyora rs summer bib shorts S9 er en kvindespecifik buks velegnet til en aerodynamisk og forover lænet kørestil med fokus optimal ydeevne.

 

Buksen kommer med række nye og velfungerende features – blandt andet bemærkes en anderledes og todelt sele, et atypisk cut af buksens øverste del samt et nyt design.

 

Det nye selesystem er todelte med én type af elastisk bånd foran og en anden type bagved.

 

Elastikbåndene foran er mere fleksible og strækbare og hæftet lidt yderligt på buksekanten i en pæn afslutning med et ekstra stykke stof, der sikrer øget styrke og holdbarbed.

 

At selerne er placeret mere yderligt, giver en god pasform samt en fornemmelse af, at buksen holdes godt på plads på hele fronten.

 

Det betyder samtidig at en del stof, er blevet sparet væk. Selerne bagtil er mere stive og fæstnet til buksens overkant, men fortsætter længere ned på buksen, hvor de igen er syet fast – et system, som Assos kalder for A-lock.

 

Den nederste del af selerne bagtil er fæstnet til den del af buksen, hvori puden er en integreret del.

 

Dette betyder at puden bliver holdt godt på plads i såvel stående position, i skarpe sving og når der virkelig bliver trådt mange watt på de stejle stigninger. Også på længere ture bliver puden holdt godt på plads. Både efter vask og længere ture virker til, at stropperne forbliver tilpas stramme for at yde deres funktion.

 

 

Den øvre del af buksen har fået sig et nyt look med en mere lige kant hele vejen rundt og en anelse lavere talje. Grundet A-lock systemet har Assos været i stand til at fjerne en del stof omkring siden og ryggen.

 

Det giver en lidt anderledes følelse, første gang buksen trækkes på, men det giver en buks, som sidder rigtig godt og med øget varmeafgivelse i ryg- og lændeområdet.

 

Buksedelen er lavet i et super lækkert og relativt fast materiale, som sidder tilpas tæt omkring benene. Det lidt fastere materiale giver en god kompressionseffekt, hvilket skulle være med til at mindske benenes udmattelse. Buksebenene har en rigtig god længde og bliver sluttet af med et panel, som sikrer, at buksen holdes godt på plads.

 

 

Det er ikke kun på det ydre, at Assos har lavet en del nytænkning. Inde i buksen finder vi grundet et nyt design færre syninger, som samtidig er blevet mindre.

 

Puden er nydesignet til at give endnu mere komfort, med en evne til hurtigere at udfylde tomrum og give støtte, når der bliver rykket rundt på sadlen – og det lever puden 100% op til. I en mere aerodynamisk og forover lænet position, som buksen er lavet til, er der ligeledes øget komfort – selv efter længere tid i denne position føles det komfortabelt.

 

Der er en virkelig god åndbarhed og på de lange ture formår puden at give støtte og god komfort.

 

Derfor er det også en cykelbuks, som henvender sig til de ryttere, der kører lange ture – og ikke blot til korte og hurtige ture.

Dyora rs summer ss jersey

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farver: Kan fås i sort eller lilla

Størrelser: XS-XLG          

Pris: 1349,- kroner

 

Det første, der bemærkes, når trøjen kommer i hænderne, er trøjens lethed og nærmest silkebløde materialer. Fronten, som er lavet i en super fin og anderledes vævning, er yderst behagelig at have ind mod kroppen og tilpas strækbar i flere retninger.

 

Den smyger sig behageligt omkring barmen for et optimalt og tættere fit.

 

                     

Trøjens bagside er lavet i et stof, som er strækbart i en horisontal retning, som får den til at forme sig efter kroppen, mens trøjen i en vertikal retning er mindre fleksibel. Det betyder, at trøjen sidder godt og stabilt mens lommerne holdes oppe og er nemme at komme til.

 

Med mere stabile lommer vil du vil opleve, at det ”grej”, som du har med, holdes fast - det hopper altså ikke op og ned hverken i siddende eller stående position. Den midterste lomme er forsynet med en refleks, og der er god plads i lommerne til det nødvendige grej.

 

Der er indsat et panel med stof øverst i lommerne, der efter hensigt skulle fungere, som et slags låg. Det en fin feature, men om den er brugbar, er op til den enkelte. En feature som måske er mest anvendelig, når lommerne pakkes hjemmefra og mindre praktisk, når der køres hurtigt.

 

Der er flere detaljer i trøjen, som er med til at øge komfort og pasform. Omkring nakke og skuldre er der indsat et panel, som er mindre strækbar i en horisontal retning, hvilket får trøjen til at sidde godt og stabilt over skuldrene.

 

Kraven er minimal og sidder tilpas tæt omkring halsen, så der ikke er noget unødigt stof, som blafrer i vinden. Ærmerne er tilpas lange, tætsiddende og kravler ikke op under kørsel. Den nederste del af fronten er relativ fast, og sikrer god pasform omkring maven, mens et elastikbånd nederst på bagsiden får trøjen til at sidde tilpas stram så trøjen bliver hvor den skal.

 

 

Assos har med deres ”aero fit” lavet en jersey, som sidder tæt på hele overkroppen, men på en meget behagelig måde. Som Assos selv beskriver det, kan jerseyen føles stram i stående position, men vil sidde perfekt i en foroverbøjet position på cyklen.

 

En oplevelse, som tydeligt kan genkendes. Med aeroFit sidder tøjet tæt, men meget behageligt, når du er på cyklen og uden folder, der blafrer i vinden - hverken omkring bryst, talje eller omkring nakke og skuldre.

 

Trøjen har UV-beskyttelse til trods for, at den er super let og fin i materialet. Den er yderst åndbar, holder dig tør samt veltempereret og vil derfor blive din gode ven på de meget varme sommerdage.

 

Der er ikke megen isolation i trøjen, men til det formål, som jerseyen skal bruges til – nemlig at køre hurtigt og med godt tempo, hvor du arbejder dig til varmen – er trøjen helt perfekt. Til en mindre varm, men vindstille dag, kan en supplerende tynd undertrøje være den helt perfekte kombination.

 

Jerseyen er, som beskrevet, tætsiddende, som for nogle vil den kræve lidt tilvænning. Trøjen smyger sig lækkert omkring kroppen og sidder tæt, når du er på cyklen. Ligger du i den øvre del eller lige på grænsen mellem to størrelser, vil det anbefales at gå op i en større størrelse.

 

Designmæssigt er den sorte udgave mere diskret og med få detaljer i lilla, mens udgaven med lilla front og hvid ryg er mere synlig og med flere farvedetaljer.

 

Konklusion

Til de beskrevne bibs og jersy hører også matchende sokker (sorte og hvide med lilla detaljer) og en cap til, så hele sættet kan gennemføres fra top til tå.

 

Dyora RS Summer lever op til forventningerne om cykeltøj fra øverste hylde. Ved at gå på opdagelse i nye materialer, vævninger, designs og teknologier er Assos lykkes med at lave en kvinde specifik kollektion, som leverer på alle fronter med hensyn lethed, komfort, åndbarhed, kvalitet og ydeevne.

 

Bibs er robuste og slidstærke med mange kilometer i sig, mens trøjen – der grundet det lette og tynde stofvalg – selvfølgelig er en anelse mere sart. Prismæssigt ligger bibs og jersey i den høje ende af prisskalaen, men det er absolut berettiget.

 

Tøjet er tætsiddende og uden overflødigt stof der flagrer i vinden – det kan anbefales at prøve tøjet inden køb, da du måske skal en størrelse op i forhold til hvad, du normalt bruger i cykeltøj.

 

Stillet til rådighed af: Assos

 

Sådan har vi testet: Vi har testet tøjet i den danske sommer på landevejene.

 

TESTRAPPORT

Brand: Assos

Model: Dyora RS Summer bib-shorts og jersey

 

Hvad er produktet lavet til?

Cykeltøj fra race-kollektionen lavet med høj ydeevne og præstation for øje til de varme sommerdage.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Bib shorts: A-lock system til at holde puden på plads under hård kørsel, nyt og lavtaljet design, samt en endnu bedre pude

 

Jersey: Specielt vævet front, der er super let og behagelig, samt mindre strækbar ryg, så lommer holdes på plads og ikke begynder at hænge.

 

Bedøm produktets konstruktion

Dyora RS-kollektionen lavet virkelig godt med flotte syninger og afslutninger samt stor robusthed, som giver tøjet ekstra holdbarhed. Mange fine og små detaljer.

 

Bedøm ydeevnen

Cykeltøjet lever fuldt ud op til formålet – let, komfortabelt, tætsiddende og effektivt

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Bib-shorts: Lavet i slidstærke materialer, stærke syninger, ekstra holdbare elastik-bånd på ryg og en pude, som leverer på hver en tur.

 

Jersey: Fronten er grundet dens fine vævning og lethed mere sart, mens resten af materialevalget er mere robust.

 

Bedøm pasform

Tøjet sidder tæt, men behageligt, når der cykles i en foroverbøjet position og uden stof, der flagrer i vinden.

 

Bedøm størrelse

Til den lille side. Ligger du i den høje ende eller lige på grænsen mellem to størrelser, vil en større størrelse være anbefalelsesværdig.

 

Bedøm komfort

Dyora RS-kollektionen er super lækkert at have på. Man vænner sig hurtigt det nye low-waist design af buksen, og trøjen er en fornøjelse at trække på.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prismæssigt ligger Dyora RS-kollektionen i den høje ende, men grundet kvalitet, komfort og effektivitet er prisen berettiget.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Bib-shorts: A-lock systemets evne til at holde puden på plads samt pudens kvalitet.

 

Jersey: En lækker og behagelig front, samt lommer, som ikke hænger.

 

Var der noget, som du ikke kunne lide?

Bib-shorts: Designet med de to forlængede stropper bag på, krævede en lille tilvænning

 

Jersey: Det lille ekstra stykke stof øverst i lommerne, der skulle fungere som ”låg” er måske unødvendig. 

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

I forhold til andre tilsvarende produkter er prisen cirka det samme eller en anelse over.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja, tøjet har levet op til alle forventninger og mere til. Kvalitet, lethed, åndbarhed og effektivitet er helt i top og den nytænkning Assos har ført ud i livet fungerer super.

 

Om testeren:

Alder: 24 år
Højde: 168
Vægt: 57 kg

Jeg har cyklet i:  4 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 ugentlig

Jeg kører disse discipliner: landevej

Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.
LIVESTREAM: Social Ride med VM-sølvvinderen
Se livestream af Social Ride med Anders Foldager.
Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.
Gravel Ride: Dirty Kanzelled & The Solstice Century Challenge

Instagram #motionsfeltet

Verdenspremiere på den første danske film om gravelcykling
West Coast er et cykeleventyr på grus og den første danske film om gravelcykling. Filmen tager os på en smuk og udfordrende rejse op langs hele den jyske vestkyst. Nu kan du se verdenspremieren på den første danske gravel film.
Fremtidssikker – Canyon lancerer opgraderet 2021 Commuter
En ting er sikkert: Canyon er meget engagerede i at bane vejen for den fremtidige urbane mobilitet. Og dette år har Canyon virkelig sat fokus på dette engagement.
Christmas Gravel Challenge 2020
Vær med til at hylde alt det sociale som gravelcykling står for. Det har vi nemlig ikke haft nok af i år og derfor skal vi dyrke det sociale sammen, men på sikker afstand. Jeg vil derfor gerne invitere dig til en “Jule Gravel Challenge”.
Test: Assos Equipe RS-vintertøj
Assos presser citronen maksimalt med den nye Equipe RS-serie, hvor især jakken er et mindre vidunder af tekniske detaljer. Har man budgettet, så er det ultimativ luksus og komfort.
Test: Fizik Terra Powerstrap X4 gravelsko
Fizik Terra Powerstrap X4 - toplirens gravelsko med super god komfort og god funktionalitet. Et godt valg til træning, naturoplevelser og en god kop kaffe.
Produktnyt: Lazer præsenter Jackal, den nye go-to MTB hjelm
Efter introduktionen af Impala og Coyote i 2019, kan Lazer nu annoncere endnu en hjelm til deres MTB kollektion. Tag et kig på denne high-end hjelm, der er spækket med features.
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne
I disse Corona tider hvor restriktioner og "social distancing" har sat en kæp i hjulet for mange og vi har givet afkald på at bruge tiden med venner og bekendte, har turcyklen stået som en trofast ven.
Feltet.dk laver podcastsamarbejde med ReTouren
Danmark er en dedikeret Tour de France-nation, som ynder at hylde og granske sine Tour-helte. Touren er lyden af sommer og nostalgi, og Feltet.dk ser stort potentiale for endnu mere Tour-nørderi ved at indgå et samarbejde med ReTouren - podcasten, der genopliver og genfortæller de mest mindeværdige øjeblikke fra den moderne Tour de France-historie. Sammen vil de udgive og udvikle unikt Tour de France-indhold til deres læsere og lyttere.
Julegaveidéer til pendleren
I webshoppen har vi givet vores bud på idéer til julegaver - en del er med rabat. Vi har opdelt vores forslag i forskellige kategorier og viser her nogle bud fra kategorien "Gaver til pendleren".
Test: Canyon Exceed CFR Team
Canyon har introduceret en ny topklasse ramme til deres XC hardtail, Exceed. En ultra lav vægt, topklasse komponenter og fornyet geometri gør den til en virkelig effektiv MTB.
Produktnyt: Canyon introducerer Stoic til deres hardtail udvalg
Canyon har lanceret i budgetvenlig hardtail mountainbike til nybegynderen, som "bare" har brug for noget der virker.
Tilbud på vintertøj i webshoppen
Koldere vejr behøver ikke nødvendigvis, at betyde mindre udendørs cykling. Vi giver derfor 25% rabat på vinterbukser, trøje og vinterjakke. 
Rumteknologi på Team ColoQuick
Team ColoQuick er i flere år været det mest vindende cykelhold. Nu tager holdet rumteknologi i brug med at kunne lave endnu bedre resultater.
ABUS giver et bud på årets julegaveidé til cykelentusiasten
Med julen for døren skal du måske finde en særlig gave til din cykelentusiastiske ven eller familiemedlem. Læs med herunder for at blive klogere på en speciel type cykellås til feinschmeckeren.

Seneste indlæg i debatten

Julian Alaphilippe sad sidste år i finalen i Flandern Rundt, hvor han sad i den gruppe, som lignede den, hvor de sjove placeringer skulle uddeles. Alaphilippe måtte dog udgå, da han styrtede voldsomt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/alaphilippe_opsat_paa_at_koere_flandern_rundt/Niklas Eg er så småt ved at være klar til at skyde 2021-sæsonen igen, og derfor har Feltet.dk talt med den danske bjergged, der både deler ud af egne ambitioner og hans tanker om de mange unge danskere på WorldTouren. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/niklas_eg_om_unge_danske_loever_de_skal_nok_kunne_vaere_med_fra_start/Ferien er ovre, og det er tid for de professionelle ryttere at starte den seriøse træning frem mod 2021-sæsonen. Ganske vist betyder coronavirus, at løbene starter senere, og at omfanget af træningslejre er neddroslet, men nedtællingen er efter nytår for alvor gået i gang. I løbet af de kommende uger vil Feltet.dks cykelekspert Emil Axelgaard klæde dig på til den kommende sæson i en serie af analyser, hvor vi kaster et detaljeret blik på hvert af de 19 WorldTour-hold, og hvad vi kan forvente os af mandskabet i løbet af de kommende 12 måneder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/opvarmning_til_2021_hvad_kan_vi_forvente_af_team_bikeexchange/ Kan så lige tillægge at jeg har købt for 15£ = 123 kr. at betale kr. 30 moms dertil ekspeditionsgebyr 160 kr. total 190 kr. (ebay køb)

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.
LIVESTREAM: Social Ride med VM-sølvvinderen
Se livestream af Social Ride med Anders Foldager.
Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.
Gravel Ride: Dirty Kanzelled & The Solstice Century Challenge

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet